mynewspapers.net

Servis mönster av 1950-talet

Servis mönster av 1950-talet


1950-talet var en tid av innovationer i hemmet. Landet studsade från andra världskriget och köket var kung, med nya apparaten innovationer underlättar hushållsarbete. Servis mönster avspeglas gånger med välkomnande pastellfärger och rektangulära eller blommiga mönster.

Fiesta servis

Den levande färger och enkel design gör Fiesta servis en av de mest igenkänningsbara vintage mönsterna. 1936 började Homer Laughlin Kina företaget Fiesta linjen. Interiör färg inställningar flyttas från livfulla färger till pasteller på 1950-talet, så gjorde färgerna på Fiesta tallrikar. Kobolt blå, ljus grön och gamla elfenben avgicks 1951 och skog grön, rose, chartreuse och grå infördes. Fyra nya färger avgicks 1959, att Fiesta servis i dessa nyanser autentiska till 1950-talet.

Kittlade rosa

Skratta Pink var ett mönster produceras av Vernonware 1958 och förvärvats av Metlox kort därefter. Rosa rutor och grå streck spräcklig ansiktet på tallriken. En turkos version kallade himmelska dagar producerades strax efter kittlade rosa infördes.

Hemmafru

Allt tal om 1950-talet servis är inte komplett utan omnämnande av hemmafru utformningen av servis, Ridgway och Adderly, namn på Ridgway Lergodstillverkning i 1955. Denna brittiska företag skapade servis som dagens svartvita bilder av möbler och bestick används i hemmet på dess servis. Plattor med ett sammelsurium av 1950-talet era bilder av ett bord, lampa, sked och dylikt hem stänkte över hela ansiktet av en platta. Hemmafru fodra av servis kommandon höga priser på eBay, med mestadels brittiska säljare med lager.

Pläd servis

En serie av Pläd servis producerades under 1950-talet av Vernon brännugnar, designad av konstnären Gail Turnbull. Dessa handmålade middag mönster erbjuds de geometriska mönster av torg och pläd design i en mängd färger mot en vit bakgrund. GINGHAM, mellan 1949 och 1958 med olika nyanser av grönt och gult. Vadmal, också producerat mellan 1949 och 1958 med en Pläd design med gul med djupa gröna och röda. TAM O'Shanter hade ränder av rost och gröna, inklusive djupa nyanser av grönt och chartreuse populära, ljusare nyans.