mynewspapers.net

Senil demens behandling

Senil demens behandling


Demens är ett tillstånd med många symptom har att göra med minne, tänkande, inlärning och uppfatta. Många saker orsaka demens. Vissa villkor är reversibel och mildras genom att behandla den underliggande orsaken. Vissa typer av demens är oåterkalleliga. Den vanligaste typen av denna demens är Alzheimers sjukdom. Den näst vanligaste typen är vaskulär eller flera infarct demens. Lewy body demens och frontotemporal demens LOB är också ganska vanligt oåterkalleliga demenssjukdomar. För närvarande är behandla symptomen det enda alternativet. Personer med demens uppvisar ofta, problembeteende. Hantera detta är nödvändigt eftersom dessa människor kan vara en fara för sig själva eller andra. Utan behandling av dessa symtom, skulle Geriatriska psykiatriska inrättningar vara överbelastade. Många forskare från hela världen, forskning nya behandlingar för demens. Behandling av demens har kommit långt, men det finns fortfarande en lång väg att gå innan man hittar ett botemedel.

Underliggande villkor

Det finns några villkor orsakar demens som är behandlingsbara. Dessa sjukdomar inkluderar skallskador, kronisk drogmissbruk, flyttbara tumörer, normalt tryck hydrocefalus, vitamin B12 och andra vitaminbrist, undernäring, hypotyreos och hypoglykemi. Behandling av dessa villkor kommer att helt eller åtminstone delvis bota den underliggande demens. Behandlingarna varierar beroende på orsaken. Vissa behandlingar är så enkelt som att äta en hälsosam kost. Att ha en fullständig fysisk undersökning av en kunnig läkare är det första steget vid behandling av senil demens. Vissa personer med demens blir aldrig densamma eftersom den demens som drabbar dem orsakar permanenta förändringar i hjärnan.

Standardbehandling

Hantera symtomen vid oåterkalleliga demens är standardbehandling för det finns inget sätt att bota dessa demenssjukdomar. Vid denna tid, är endast tre läkemedel godkända för behandling av symtomen. De är donepezil (Aricept), galantamine (Reminyl) och rivastigmine (Exelon). Nyligen har det skett några framgångar med patienter som använder Exelon plåster. Onormala proteiner och styva artärerna i hjärnan hos personer med demens orsaka celldöd. Dessa läkemedel fungerar på ett liknande sätt. De alla att ett enzym som kallas acetylkolinesteras från att bryta ner acetylkolin i hjärnan. Ökade nivåer av acetylkolin möjliggöra mer kommunikation mellan kvarvarande nervceller. Acetylkolin är en kemisk budbärare. Användningen av dessa droger kan tillfälligt förbättra eller stabilisera symtomen på Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Vissa drabbade kan inte tolerera biverkningar av dessa läkemedel.

Sömn förändringar

Personer med demens sova annorlunda. När vi åldras, sker förändringar i sömnmönster. Dessa, tillsammans med en minskning av dygnsrytm cykeln längd och brist på medvetenhet om lämplig tid att sova, i de med demens kan påverka nattliga sömn. Hantera beteendet hos personer med demens kan hjälpa. Här är saker som kan fungera: begränsa koffein, stimulerande läkemedel och dagtid naps; utöva tidigt på dagen; hålla rummet svalt och tyst under natten; och begränsa kväll vätskeintag. Om ingen av dessa förslag fungerar sova vissa läkemedel såsom chloral hydrat, Trazodon eller tioridazin kan hjälpa.

Beteendemässiga symtom

Personer med demens kan uppvisa problembeteende för ett antal skäl. Dessa beteenden har ofta psykotiska funktioner, inklusive hallucinationer och vanföreställningar. Behandla dessa symtom med beteende förvaltning, om möjligt. Försök att identifiera utlösande problem beteende. Sensing i början av en problembeteende är nyckeln för att du är mycket mer sannolikt att stoppa den i tidiga faser. Undvik att argumentera, eftersom personen med demens inte sannolikt tror vad du säger. Istället fokusera och omdirigera deras uppmärksamhet. Om detta inte fungerar, då är medicinering nästa alternativ. Med narkotika för kramper, depression och humör stabilisering kan vara ett bra alternativ.

Kognitiva omskolning

En relativt ny behandling för demens är kognitiv omskolning. Det ger ett sätt för personer med demens att ta konserverade färdigheter, processuella kunskap och motoriskt minne och tillämpa dem på kognitiva och funktionella brister. Denna åtgärd kan bevara eller förbättra tänkande hos vissa personer med demens beroende på sina underskott och deras vilja att delta. Exempel på kognitiva omskolning association kortspel som använder minne och tänkande, manipulera objekt, använda en minne anteckningsbok, och ändra.

Alternativ behandling

Det finns många alternativa behandlingar för demens, men de flesta är obevisade. Vårdgivare för personer med demens måste vara försiktiga med att använda dessa behandlingar. Konsultera en läkare innan du påbörjar någon behandling. Somliga föreslår att ta kosttillskott. Omega 3 fiskolja är ett sådant tillägg. Örter som Ginkgo biloba kan vara ett alternativ. Homeopatiska behandlingar har haft begränsad framgång hos vissa personer med demens, så grundlig forskning och fortsätter med försiktighet är av yttersta vikt när att fullfölja dessa vägar för behandling.

Kliniska prövningar

För nya läkemedel för demens skall godkännas av Food and Drug Administration (FDA), måste testning äga rum. Första tester utförs på djur, men så småningom försöka potentiella läkemedel på människor behövs. Det finns flera arrangerar gradvis den kliniska prövningen, och hela processen tar år. För närvarande finns det många pågående och nya kliniska prövningar för behandling av Alzheimers sjukdom och relaterade demenssjukdomar. Deltar i en av dessa prövningar kan hjälpa en person med demens. Det kommer definitivt att hjälpa framtida som lider av detta villkor. Många enkelt sökbara databaser matcha eventuella demens deltagare med lämpliga läkemedelsprövningar.