mynewspapers.net

Sekventiella fotografering idéer

Sekventiella fotografering idéer


Sekventiella fotografering och tidssekvens foto uppsatser kan skapas på flera sätt. Denna typ av fotografering kommer krönika någon typ av händelse, och ofta det kommer att berätta en historia med en visuell essä. Bästa sekvens foto innebär frågor som naturligtvis passerar genom tiden, som en blomma blommande eller ett barn som växer. Det finns ingen tidsgräns för att komponera bilder som kommer att omfatta sekventiella fotografi - de kan sträcka sig över ett par timmar, några dagar eller upp till flera år.

Nyheter

Sekventiella fotografi kan användas i nyhetsrapporteringen. Du kan arbeta på en naturkatastrof, ta bilder av väderhändelsen som det träffar; efterdyningarna av förstörda hem. och slutligen, återuppbyggnad av en gemenskap. Om du vet att en katastrof som en flod eller en orkan, slå, kunde du ta bilder på den ort eller stad förväg. Du kan också arbeta på en mindre skala händelse, som en framstående parets bröllop. Dokumentera processen väl innan den faktiska händelsen, som under månaderna av bröllopsplanering. Foton uppsats bör innehålla enkla bilder som blivande bruden och brudgummen titta igenom storkök böcker, anbud stunder som placeringen av ringar under bröllop, humoristiska stunder som bruden och brudgummen krossa kakan på varandras ansikten vid receptionen, och den bör visa några av deras postnuptial liv.

Dag i livet

Skjuta en "dag i livet" fotografi sekvens. Välj att följa någon, inklusive din egen stannar i vardagen. Börjar första sak på morgonen och fånga hela dagen. Du kan också följa någon i ett visst yrke och krönika deras dag, både i deras personliga liv och sin karriär. Denna idé kräver lite förberedelse. Det är OK att fotografera människor i offentliga miljöer utan deras tillstånd, men många av de platser du kan resa under en dag--som en arbetsplats eller andras hem--anses privata platser i domstolar. Undvika fotograferar privat boende på avskilda platser, och alltid be om lov om du planerar att göra det ändå.

Natur

Naturen ger många möjligheter för fotografering sekvenser. Ställa in en kamera att spela in en blomma som det blomstrar. Du kan skjuta det samma landskapet under hela året och Visa ändringarna i atmosfären när årstiderna passerar. Du kan också fotografera hur månen förändringar under en viss månad. Beroende på din fotografering kompetens och utrustning kvalitet, dessa bilder--för många--kan dubbla som konst, och du kan finna att folk kommer att betala topp dollar för högkvalitativa naturfotografering.

Platser

Skjuta på samma plats under en period. Till exempel plocka en viss gata i en stad och skjuta den på olika tider på dagen och veckan. Du kan också skjuta flera av samma typer av områden under en resa till olika platser. Till exempel ta bilder av den mest trafikerade gatan i varje stad du reser till. Du kan också skjuta fattiga områden i varje land du reser till och skapa en foton uppsats. Bege sig utanför ditt geografiska område-- och i vissa kan fall, gränserna för komfort--hjälpa utbilda andra i din hemstad om andra platser eller personer som är mindre lyckligt lottade eller annars har olika livsstilar.