mynewspapers.net

Sebaceous cystor alternativ behandlingSebaceous cystor är fickor av keratin som utvecklas under huden i hårsäcken. Vanligtvis finns i armhålan eller ljumsken eller bakom örat, kan dessa cystor bildas var som helst på kroppen, förmodligen på grund av unshed hudceller och olja. De ses ofta i samband med akne rosacea. En liknande, men mer allvarliga tillstånd kallas hidradenitis suppurativa. I detta, cystor kan uppstå i grupper och kan vara försvagande.

Allopatiska metoder för behandling

Det medicinska samfundet har en räckvidd på behandling för sebaceous cystor. Cysta är liten, kan din läkare förskriva en antibiotisk salva eller råda dig att vänta och se om det löser på egen hand. Om cysta inte löser, kan det växa tillräckligt stor för att behöva borttagning. Din läkare gör ett snitt, avrinningar keratin och tar bort sac att linjerna cysta för att förhindra upprepning.

Lera och kolloidalt Silver

Ibland är kirurgi inte ett önskvärt alternativ, antingen på grund av tiden för återhämtning eller kostnader. Vissa människor har haft goda resultat med bentonitlera används internt och externt. Lera används ofta för behandling av hudåkommor såsom akne och eksem och kan hjälpa till att "torka upp" cysta så löser det på egen hand. Bentonitlera har visat att döda bakterier som staphylococcus, vilket kan orsaka hårsäckarna att smittas i första hand (Howard Lind, Lind laboratorier, Brookline, MA, 1961). Kolloidalt silver är 99 procent rent silver som har bearbetats med en elektrisk ström och blandas med renat vatten. Det är tänkt att bidra till att förbättra hälsan i ett antal olika sätt, inklusive avgifta systemet och läka sår som sebaceous cystor. Enligt användare av denna åtgärd, det fungerar snabbt och hjälper till att förhindra framtida utbrott.

Andra åtgärder

EPSOMSALT är en betrodd botemedel mot drar ut infektioner i huden. För sebaceous cystor, eller bölder/karbunkel, bada dagligen i varmt vatten med EPSOMSALT blandas enligt paketet riktningar. Gurkmeja är en annan föreslagen behandling. Denna stickande ört, vanligen används i det indiska köket, har också använts i århundraden för att behandla och förebygga akne och andra störningar av huden. Ta det internt, ½ tsk av Pulvret blandas med ½ kopp mjölk två gånger dagligen i 10 dagar.

Identifiering

Det kan vara alarmerande att hitta en knöl under huden. Det finns ett par sätt att kontrollera om det är en bara en sebaceous cystor eller något mer allvarligt. Sebaceous cystor är inte smärtsam. De flyttar också lätt under huden. Om klump utstrålar eller är smärtsamt, eller om de förekommer i grupper och utveckla "bihålorna" eller anslutande tunnlar, är det troligt att vara ett fall av hidradenitis suppurativa. Om cysta är svårt och inte röra sig enkelt, bör du ha en biopsi görs om det är en tumör.

Överväganden

Sebaceous cystor är inte ett allvarligt hälsoproblem. Om de inte bli en kosmetisk irritation eller uppstå på en plats där kläder kommer att irritera dig, kan behandling inte vara nödvändigt. Försök inte att dränera cystor själv. Om den säck som omsluter cysta inte tas bort, sannolikt returneras om du inte använder en av de rättsmedel som ovan för att hålla keratin från att fylla upp det igen.