mynewspapers.net

Science projekt som redan är gjort & kan kopieras

Science projekt som redan är gjort & kan kopieras


Naturvetenskapliga projekt kräver en syfte och tillvägagångssätt. Dessutom kräver naturvetenskapliga projekt variabler och en kontroll för att jämföra resultat. Det finns många science projekt som upprepas i klassrum med kända resultat för att illustrera den vetenskapliga metoden till studenter. Kopiera dessa experiment kommer att ge en student hands-on erfarenhet utför en vetenskaplig procedur.

pH-experiment

Lär dig att använda pH-papper och testa olika hushållsartiklar för att avgöra om de är sur eller basisk. Detta experiment är enkelt och kräver minimal material. Använda lackmuspapper (typ av pH-papper) och placera den i de olika lösningarna, visas en indikator färg på pH-nivån i ämnet. Ett högt pH resulterar i en stark bas och lågt pH resulterar i en stark syra. PH 7 är neutralt. Skapa en tabell på papper eller i datorn med kolumner för lösningarna testas, pH resultatet, och sur eller basisk. Välja maträtt minst tio olika hushåll lösningar, till exempel tvättmedel, diskmedel, schampo, juice, mjölk eller rengöringsmateriel. Registrera alla dina resultat.

Effektiviteten av socker på blommor

Genomföra ett experiment för att fastställa effekterna av socker på bevara blommor. Välj typ av blomma som du vill använda, till exempel en nejlika, ros eller violett. Se till att du får minst fyra växter. Blanda olika koncentrationer av vatten blandat med socker, allt från en låg koncentration av socker till en hög koncentration av socker. Till exempel, en tesked till tre teskedar. Observera växtens blommor dagligen och leta efter tecken på vissnande. Rekordresultat. Dessutom ta fotografier, som kommer att vara ett bra komplement till ditt projekt.

Effekter av Salinity på Artemia

Miljö-påverkan kan påverka djurens överlevnad. Ett science projekt som kan illustrera denna teori är att ändra salthalten i miljön av artemia. Salthalten är mängden salt i vattnet. Skaffa ett parti av Artemia och följ anvisningarna för kläckägg räkor. Du kan köpa en container med havet apor, som Artemia och finns online på havet-monkey.com. Fylla fyra petriskålar med olika salthalt. Lägga till olika belopp för bordssalt varje vatten-lösning (en till tre teskedar). Lämna en petriskål med vatten endast (att fungera som din kontroll). Lägg till minst fem Artemia till varje petriskål med hjälp av en pipett. Övervaka dina resultat var tolv timmar i tre dagar för att se hur många Artemia överlever. Spela in dina resultat.

Temperatureffekter på bakterietillväxt

Bestämma temperaturen inverkan på tillväxten av bakterier. Experimentet kan utföras med hjälp av en stam av bakterier från din laboratorium, som E. coli eller streptokocker. Material som behövs är minst fyra agar plattor, en bunsenbrännare och en inoculating nål. Placera inoculating nålen över lågan av bunsenbrännare att förstöra alla befintliga bakterier. Doppa nålen i flaskan av bakterier och överföra till agar. Stäng petriskål. Etikettera petriskål med typ av bakterier och temperaturen du placerar den i. Välja olika nivåer av temperaturer. Placera en tallrik i en frys, en i kylskåp och en i ugn inkubator. Den sista petriskål bör lämnas i rumstemperatur. Övervaka plattorna i en vecka. Rekordresultat.