mynewspapers.net

Science Fair-projekt på bakterier på vatten fontäner

Science Fair-projekt på bakterier på vatten fontäner


Om din skola innehar en vetenskap rättvis, kan du tilldelas till genomföra ett experiment för att förstora. Du ska designa ett experiment och genomföra det med de lektioner du har lärt dig i vetenskaplig klass. Du kan göra ett intressant experiment på bakterier på skolans vatten fontäner.

Bakterier närvaro

Du kan genomföra ett experiment om bakterier är närvarande på skolans dricksvattenkvalitet fontäner. Ta prov av badda dricksvattenkvalitet fontäner med bomullstussar eller Q-tips och sedan sprida provet till ett objektglas eller inuti en petriskål. Visa bilden under ett Mikroskop för att se vad som kan vara lurar på din fontäner. Du kan också placera din petriskålar på en säker plats för några dagar eller veckor och se om något växer i dem.

Bakterier identifiering

Ta bakterier prover från skolans vatten fontäner och identifiera typer av bakterier som du hittar. Sprida dina prover på objektglas och rita bilder på det du ser när du tittar på dem i Mikroskop. Försök att identifiera typer av bakterier och skriva en rapport om deras effekter på människor.

Jämförelser

Ta prover från skolans dricksvattenkvalitet fontäner med en bomullstuss eller kompress och lagra dem i petriskålar. Ta prover från andra vattentäkter runt din skola, som sänkor eller toaletterna, och sätta dem i petriskålar, också. Lagra din petriskålar på samma plats under några dagar eller veckor och se vilka som har de flesta bakterietillväxt. Ta bilder av varje maträtt dagligen för att Visa framsteg. Vissa elever har visat att deras skolornas toaletter hamnen mindre bakterier än deras dricksvattenkvalitet fontäner genom att göra detta experiment. Du kan hitta vilket av skolans vatten fontäner har de flesta bakterier hitåt, eller du kan testa andra vatten fontäner, som de på gym eller Parker, att se hur skolans fontäner jämför.