mynewspapers.net

Science fair projekt om statisk elektricitet

Science fair projekt om statisk elektricitet


Det finns en mängd olika alternativ när det gäller science fair projektidéer Visa statisk elektricitet. Från de grundläggande elementära exemplen att de mer komplexa gymnasiet nivå science fair-projekt, kan eleverna skapa statisk elektricitet på många sätt.

Effekter

De grundläggande statisk elektricitet projektet mest elementära barn lär sig är ballongen till hår knep. När en student gnuggar en ballong på mattan, hår eller kläder skapar statisk elektricitet behövs för att hålla det till en vägg.

Attraktion

Överföra statisk elektricitet från ett objekt till en annan. Först skapa elektricitet genom att kamma torrt hår. Sedan sätta kammen nära en hängande sträng som håller en bit av spannmål. Spannmål är attraherad av elektrifierade kammen orsakar det att gå mot kammen.

Belysning

Göra ett mörkt område, vare sig i ett rum eller i en mörk låda. Skapa en massa statisk elektricitet genom kamning mycket torrt hår ett tag. Hålla botten av en glödlampa noggrant upp till kammen i det mörka området och en liten gnista kommer att visas i glödlampan.