mynewspapers.net

Science Fair-projekt och idéer för åttonde klass kemi

Science Fair-projekt och idéer för åttonde klass kemi


Middle school science mässor kräver projekt som är snabbare över elementär nivå, men inte nödvändigtvis så svårt som de som krävs i high school. Åttonde klassare som letar bra idéer för sin vetenskap rättvis ta på kemi-relaterade projekt som är intressanta att förbereda och har klass-nivå lämpliga resultat.

Hund saliv projekt

Hundar äter precis vad som helst, men de verkar aldrig att bli sjuk på grund av den. Kan det ha något att göra med hundens saliv? Vill du veta, genomföra ett science projekt som avgör om saliven en hund kan slå ut stafylokocker. Samla saliv från tre olika hundar, erhålla frystorkade Staphylococcus epidermis bakterier (fråga en lärare var den finns), näringsagar (ett gemensamt ämne som används av forskare som tillåter bakterierna att växa synligt), petriskålar, sterila Pipetter, pincett, sax, filterpapper, bomullspinnar, blekmedel och koppar. Placera agar i Petriskålarna och sedan blanda med bakterier, sprider det på toppen med en bomullstuss. Kan bakterierna växa i 24 timmar. Häll saliv i varje kopp som identifierar hunden saliv kom från. En av koppar bör innehålla blekmedel i stället för saliv. Använd filter papper att doppa i saliv och blekmedel med pincett och placera saliv i petriskålar ovanpå bakterierna. Vänta 24 timmar. Ta bort papperet och ta del av hur mycket av bakterier avlägsnas från varje maträtt. Registrera resultaten.

CO2 och växters tillväxt

Bestämma hur växters tillväxt kan påverkas av mängden koldioxid i luften runt den. Detta projekt handlar om kemi växtliv och miljön och hur den påverkas av växthuseffekten. Resultaten av projektet kommer att hjälpa eleverna att bättre förstå CO2-utsläpp och den globala uppvärmningen. Få två stora soda flaskor med toppar bort, två torv koppar för anläggningen grobarhet, en liten kopp, en mängd gröda frön som korn, majs eller ärtor, krukväxtjord, bakpulver, vinäger och en termometer. Använda torv koppar och krukväxtjord gror fröna och placera en maträtt med bakpulver i det bredvid varandra. Lägga till en liten mängd vinäger bakpulver skapa CO2-utsläpp genom en kemisk reaktion. Placera en termometer vid varje planta och täcka hela med en läsk flaska med botten avskurna. Duplicera uppsättningen upp med en annan identiska kontroll experiment som inte har vinäger och bakpulver blandningen i den. Jämföra tillväxt, vattenånga och temperatur resultat dagligen under en vecka.

Jästen producerar koldioxid

Den kemiska reaktionen som tar plats när baka bröd beror ofta på halten jäst i receptet. Förutom att lägga till smak och hjälper brödet att stiga, producerar aktiva jästen koldioxid som ger rabatt betydande utsläpp. Demonstrera hur jästen producerar denna gas genom att blanda en kopp ljummet vatten med ett paket av aktiv torrjäst och en halv kopp socker. Häll blandningen i en en-gallon ziplock påse och pressa all luft ur det innan tätning. Placera påsen i en varm plats och vänta en timme se påsen expandera med gas.