mynewspapers.net

Schampo och balsam för jäst hårbotten infektioner

Schampo och balsam för jäst hårbotten infektioner


Hårbotten svampinfektioner är vanligt hos både män och kvinnor. Anti-svamp behandling tillverkarna hävdar mjäll är mest förekommande svampinfektion hårbotten, som drabbar ungefär 50 procent av befolkningen någon gång i sitt liv. Dessa infektioner orsakas av ett övermått av en mikroorganism kallas pityrosporum ovale, en jäst-liknande svamp i huden. Symtom på en svampinfektion i hårbotten är en kliande, fjällande hårbotten, rodnad, torrhet och sår. Behandling oftast kommer i form av en anti-svamp schampo och balsam som du kan köpa från din lokal kemist eller stormarknad.

Ketokonazol schampo

Schampo med anti-svamp aktivingrediensen är ketokonazol arbete genom att störa cellmembranen av svamp och jäst att sluta hålla dem från att reproducera. Ketokonazol schampo är särskilt effektiv för svår mjäll och seborrhoeaic dermatit. Används för att tvätta håret varje vecka under två till fyra veckor och sedan använda den en gång varje vecka därefter att förhindra infektion från att återvända.

Zinc PCA schampo

Schampo och balsam med den aktiva ingrediensen zinc PCA bekämpa bakterier i måttlig hårbotten jästsvampinfektioner. Zinc PCA är en aminosyra som reglerar mängden olja som produceras av talg körteln och dödar bakterier samtidigt. Dessutom denna behandling har en mycket lägre PH balans än de flesta anti-svamp schampon och balsam som stöd naturliga hårbotten försvar mot bakterier och svampar, och gör hårbotten en svår miljö för dem att leva. Eftersom ingen medicinering används i denna produkt, är det säkert att använda varje dag på löpande.

Selen svavelväte

Medicinska over-the-counter schampon med den aktiva ingrediensen selen svavelväte hjälpa bromsa tillväxten av hudceller som orsakar infektionen och mjukar upp och kastar det yttersta lagret av huden för att minska fjällning. Använda selen svavelväte produkter intensivt varje dag i två veckor för att rensa svampinfektion, och sedan använda den två till tre gånger per vecka fortlöpande för att upprätthålla hårbotten hälsa.

Zinkpyrition zink

Läkemedel mot svamp schampo och balsam avsedda att bekämpa lindriga svampinfektioner i hårbotten kan innehålla aktiva ingrediensen zinkpyrition zink (PTZ). Detta fungerar för att kontrollera talgkörtlar oljeproducerande och slåss tillväxten av svampar och bakterier till att förhindra mjäll. Formeln är tillräckligt raffinerad för att lindra milda symtom av jäst hårbotten infektioner snabbt och försiktigt nog att använda löpande. Dessa schampon och balsam kan köpas på de flesta mataffärer.