mynewspapers.net

Savann och tropiska gräsmark växter

Savann och tropiska gräsmark växter


"Savannen" är förvirrande. Ordet är generellt förknippad med den stora tropiska gräsmarker för central African brukar kallas The Savanna. Men tekniskt sett är The Savanna en savann, eller en tropisk vall. Således är alla tropiska gräsmarker, från Sydamerika Pampas till Teraien-Duar gräsmarker i Indien, savanner. Inte överraskande, är gräs den vanligaste tropiska gräsmark. Arter är specifika för regionen Vall där de växer.

Afrikansk savann

Afrikas savann är hem till en stor mångfald av växtarter. Bermuda gräs (Cynodon dactylon) växer i hela den afrikanska savannen i områden som störs ofta av bete, översvämningar och bränder. Det är en källa till mat för ett antal betande djur på savannen, zebror och gaseller. Elefant gräs (Pennistum purpureum) heter så för sin storlek. Det når en mogen höjd av 10 fot och växer i täta klungor längs sjöar och floder. När det gäller träd växer många arter av akacia i den afrikanska savannen, inklusive gummi arabicum acacia (Acacia Senegal), vissla thorn (Acacia dreparalobium) och paraply thorn acacia (Acacia tortilis). Andra afrikanska savannen träd är jarrah, jackleberry och eukalyptus.

Pampas Savanna

Pampas är en stora sydamerikanska Vall i Argentina som sprider sig via Paraguay, Uruguay och Brasilien. Den dominerande växtart i savannen är Pampas gräs (Cortaderia selloana), som regionen är uppkallat efter. Pampas gräs når en mogen höjd av åtta till 12 fot och björnar stora rosa blommor. Den kan växa i mycket torra områden på grund av rötter att gräva djupt och exploatera nedsänkt vatten. World Wildlife Foundation listar åtta arter av gräs som växer vanligen i Pampas gräs, inklusive de för geenra tipa, Piptochaetium, Aristida och Briza. Annueller av 10 släkten, inklusive Micropsis, Berroa, Gamochaeta och Chaptalia, växer i Pampas, buskar som Margyricarpus, Heimi och Baccharis.

Terai-Duar Savanna

Terai-Duar är en 13,400-square-mile region sprids genom Nepal, Indien och Bhutan som innefattar savanner, subtropiska gräsmarker och buskmarker. Området börjar vid foten av Himalaya och är bara 15,5 miles bred, men det är mycket lång. Det är den högsta Vall i världen, mätt som den genomsnittliga höjden av sina fabriker. Växtarter i regionen inkluderar vilda sockerrör (Saccharum spontaneum), 10-fots höga tropiska vass (Phragmitis kharka) och silkeslen känguru gräs (Themeda villosa). Mindre arter inkluderar tranbär gräs (Imperata cylindriska) och sixweeks threeawn (Aristida adscensionis). Många av de gräs Teraien-Duar serverar som foder för vilda djur, som elefanter och noshörningar, och som täckmantel för rovdjur, såsom tigrar.