mynewspapers.net

Sätten att lära ut de tio budorden att förskolebarn

Sätten att lära ut de tio budorden att förskolebarn


Förskolebarn behöver särskild hjälp när du lär dig abstrakta begrepp. Söndagsskolan lektioner som Jonah och Whale och David och Goliath är lätta att lära eftersom de är roliga historier för att följa en lektion. De tio budorden kan vara lika kul för förskolebarn att lära sig med några kreativa tekniker som kommer att ha barnen sjunger, färga och följande tillsammans.

Förenkla bud

Förskola barn fortfarande lär sig många nya ord och har problem förstå begrepp som de inte direkt rör deras vardag. För att lära ett koncept som de tio budorden, bringas språket till deras nivå. Till exempel, istället för att lära barn, "Du inte skall mörda." Du kan lära barnen, "Vi ska aldrig såra någon annan."

Minneskort

Med barn som inte kan läsa, är en bild värd tusen ord. Pictoral representationer för varje av de tio budorden kan göra stor skillnad när lära dem förskolebarn, särskilt om ditt mål är för barnen att komma ihåg alla tio. Till exempel är det andra budet "Du skall ha inga beläten." Hjälpa barnen minns det genom att vrida nummer två i en bild med en orm eller en annan bildstod.

Hantverk

Förskolebarn älskar att göra hantverk att Visa mamma och pappa. För denna söndag skola lektion färg Hjälp barnen en bild av Moses håller budet tabletterna. Som barnen färg bilder, be varje barn att namn är en av de tio budorden. Efter att de gjort färga sin bild, läsa budorden till barnen pekar dem ute på sidan färga.

Låtar

Låtar är en form av pneumonic enhet som hjälper alla att lära sig längre begrepp. Hjälpa barnen kom ihåg deras tio Guds bud genom att göra dem till en sång. Till exempel har DLTK Söndagsskolan webbplatsen en version av de tio budorden som passar in i tonerna av Jingle Bells.