mynewspapers.net

Sätt på vilka växter absorberar vattenEn av de första vetenskapliga principer fram för elementära studenter är hur växterna absorberar vatten. En utmärkt visuella exempel av en sådan presentation är selleri experiment, där ett gäng selleri är placerad i en skål med vatten som färgats med karamellfärg. Sedan kan du följa hur anläggningen drar vattnet, tillsammans med färg, till dess blad. Det kan vara bra att veta alla de sätt som växterna absorberar vatten, hur de gör det, och skäl som de gör det.

Växter absorberar vatten genom sina rötter

Sondera hairlike strukturer gren ut från en växt rot stjälkar, på jakt efter vatten kvar i jorden som rymmer anläggningen. Genom processen att osmos upprätta dessa rot tips vattnet till den viktigaste roten. Celldelning och expansion (tillväxt) äger rum på roten tips och vatten kan resa in och ut dem lätt. Det inre lagret av woody roten bär vattnet och dess näringsämnen upp in i stammen (kallas Xylemen) av anläggningen. Genom huvudstam av roten blockerar en vaxartad barriär (kallas Casparian remsan) vattnet från att lämna roten.

Växter absorberar vatten genom sina blad

Sug ur bladen av växterna drar vatten genom rötterna i bladen. Om marken på rotnivån i växterna torkar ut, det hydrauliska trycket i bladet minskar och anläggningen kommer att vissna. Bladen absorberar också regnvatten och fukt från luften. Många sorter av växter växer bladen som direkt och kopp vatten för att fukta ytan och förhindra uttorkning från avdunstning (växtens naturliga kylsystemet). Bladen har små hål på ytan (kallas stomates) som öppnar för att tillåta ljus för att ange blad för fotosyntesen, och stänger när vattenförlust är alltför stor. Således när en anläggning inte får tillräckligt med vatten, photosynthesis hejdats och tillväxt är efterbliven. Många blad är belagda med en vaxartad substans som hindrar vattenförlust.

Växterna absorberar vatten genom celler

Absorberad vattenmängd från Rota celler bär salter i huvudstam av anläggningen. Växten använder salter för att uppföda sina blad, som i sin tur gör sockerarter som används för energi för anläggningen är andra funktioner. Celldelning sker i de inre organen av anläggningen när celler absorberar vatten att blanda med sockret görs av bladen, att skapa sap som flödar för blommor och frukt tillväxt. Mängden och kvaliteten av näringsämnen som kommer från vattnet bestämmer blomma och frukt storlek och överflöd.