mynewspapers.net

Sätt för barnen att hantera konflikten

Sätt för barnen att hantera konflikten


Alla barn kommer att möta konflikter vid något tillfälle. Om bara barnen eller en bland många syskon, alla barn möter konflikter hemma. Det finns också konflikter i skolan, dagvård och med kamrater. Vi är inte födda med naturliga förmåga att hantera konflikter, men föräldrar kan lära sina barn hur man framgångsrikt lösa konflikten när de stöter på den.

Använder ord för att uttrycka känslor

Medan du har förmodligen undervisning ditt barn detta koncept sedan hon var ung, kan använder ord för att uttrycka känslor hjälpa hennes lösa konflikter som hon blir äldre, också. Lär henne att säga ifrån när hon tror hon har misshandlats, men att göra det på ett lämpligt och respektfullt sätt. Ibland barn kommer att surra eller missköter sig eftersom de känner sig hotade eller misshandlade och vet inte annars hur jag skall uttrycka sig.

Turas om

Medan barn undervisas vanligtvis i unga år att det är viktigt att turas om, glömmer vi ibland att lära dem hur som relaterar till konfliktlösning när de blir äldre. Lär ditt barn att det ibland är nödvändigt att låta den andra personen gå först eller ha sin väg för att lösa konflikten. Det är inte ett tecken på svaghet att ge i ibland.

Ber om ursäkt

Sätt för barnen att hantera konflikten


Ber om ursäkt kan vara ett bra sätt att hantera konflikter. När vänner eller syskon får sårade känslor, kan ibland en enkel ursäkt laga förhållandet. Lär ditt barn att säga förlåt först och inte vänta på en ursäkt från den andra personen för att lösa konflikter. Detta är något han kommer att bära med sig resten av sitt liv.

Spela Fair

Det låter enkelt, men det är något även vuxna glömmer att göra. Spela rättvist kan relatera till många olika aspekter av livet, inte bara till spel. Är ditt barn rättvist? Är du rättvis med henne när det kommer till regler och straff? Visa henne hur man spelar rättvist genom vänliga ord, ärlighet och följande genom med vad du säger.

Be om hjälp

Ibland utrustade barn inte för att hantera vissa problem på egen hand. Det är när de måste be om hjälp att ta itu med konflikten. Lär barnen att komma till dig eller en annan säker, tillgänglig vuxen när det finns ett problem de är inte kunna träna på egen hand.