mynewspapers.net

Sätt att stoppa hosta attacker

Sätt att stoppa hosta attacker


En hosta attack är pinsamt, särskilt om det händer i ett olämpligt ögonblick. Om det fortsätter tillräckligt länge, kan det göra din hals och bröst ömma. Hosta beror ofta från allergiska symptom, luftvägsinfektioner, sura uppstötningar eller postnasal DROPP. Andra orsaker är lungcancer, blodtryck mediciner, kronisk bronkit och bronkiektasi. Fastställa orsaken kommer att hjälpa dig att sluta hosta attackerna.

Receptfria läkemedel

Antihistaminer och avsvällande medel är effektiva i att stoppa hals irritation, som leder till hosta hosta attacker, som är ett resultat av allergier och postnasal DROPP. Många människor tar dessa typer av over-the-counter mediciner säsongsmässigt när deras allergisymtom tenderar att blossa upp.

Astmamediciner

De som lider av astma och astma-relaterade hosta normalt ha nytta av inhalerade kortikosteroider och bronkdilaterare. Dessa inhalatorer lugna symptomen, och därför sluta eller minska frekvensen av hosta attacker.

Behandla sura uppstötningar

Människor som lider av sura uppstötningar ofta har hosta attacker, särskilt när jag försökte sova. Den sura backupen i matstrupen irriterar halsen och förvärrar den hosta reflexen. Behandla din sura uppstötningar räkna ned på hosta attacker.

Hosta Suppressants

När orsaken till hostan är okänd, kan du köpa en over-the-counter hosta suppressant läkemedel eller använda hosta för att lugna hostan. Om du får hosta angriper ofta, kontakta en läkare för att fastställa orsaken.

Honung behandling

Over-the-counter mediciner göra ofta människor dåsig, så, om du vill prova en hemgjord rättsmedel utan biverkningar, använda honung. En 1/2 tsk honung är den rätta dosen för barn åldrarna 2-5. Använd 1 tsk för barn åldrarna 6 till 11 och 2 tsk för alla över 12 år. Aldrig ge honung till spädbarn om de är yngre än 1 år--detta kan orsaka spädbarn botulism. En annan effektiv behandling är att lägga till en lika stor mängd citronsaft i honung och värma det för några sekunder i mikron innan du dricker.