mynewspapers.net

Sätt att stimulera Infant nyfikenhet för kognitiv utveckling

Sätt att stimulera Infant nyfikenhet för kognitiv utveckling


När ett barn kommer hem från sjukhuset han är beroende av hans föräldrar eller vårdgivare för allt. Föräldrar mata honom, ändra honom och börja lära honom om världen. Föräldrar undrar ofta om de bästa sätten att stimulera kognitiv utveckling hos spädbarn. Sanningen är att för spädbarn och barn kognitiv stimulering kommer från holding och prata med dem och interagera med dem i vardagen. Ditt barn får även leka med saker som du har runt huset om du har någon speciell "spädbarns utveckling" leksaker.

Syn

Du kan stimulera ditt barn genom att vädja till hans känsla av synen. Nyfödda barn kan se 10-13 inches framför deras ansikten och svarar bäst på objekt som har mycket kontrast. Ditt barn kommer att njuta av tittar på svarta och vita objekt eller leksaker med kontrasterande mönster. Efter ca 3 månaders ålder barn njuta av tittar på och hantering av färgglada leksaker som block. Ditt barn är också stimuleras när han ser på ditt ansikte, så titta på bebisen när du matar honom och under speltid.

Ljud

Du kan stimulera ditt barn avkänningen av utfrågning av talar eller sjunger för honom. Du behöver inte använda baby talk, men prata med och läsa din bebis kommer att hjälpa honom att erkänna och ta komfort i din röst. Du kan också spela lugn musik, erbjuda din baby skallror och bifoga klockor till sin lekplats för honom att lyssna. Alla dessa saker kommer att stimulera hans nyfikenhet genom att vädja till hans avkänningen av utfrågning.

Touch

Rörande ditt barn ofta stimulerar hans nyfikenhet och lugnar honom att du är där när han behöver du. Du kan försiktigt massera ditt barns ben och armar, lägga honom på filtar med olika texturer och sippra vatten över honom under bad tid. Holding och gunga bebisen också stimulera hans känsla för beröring och kan trösta honom om han är upprörd. Möta barnets behov att hållas och berört hjälper honom att vara lugn och innehåll så att han kan lära.

Smak och lukt

Smaken av hans mat stimulerar ditt barns kognitiva utveckling. När din läkare säger att det är dags, kan du börja att introducera ditt barn till smaken av mat. Prova en mat i flera dagar åt gången för att se till att ditt barn inte är känsliga eller allergiska mot något. Ditt barn sätter också många leksaker i munnen att smaka på dem och känna deras texturer. Detta är hans sätt att utforska leksaker och föremål. Bebisar också erkänna dofterna av sina föräldrar eller huvudsakliga vårdgivare. Du kan sova med en filt och sedan låg bebisen på den. Han kommer att känna igen din lukt på filten och det kan vara en tröst för honom.