mynewspapers.net

Sätt att ordna klassrummet skrivbordLärare måste tänka på många faktorer när lektionsplaneringar för studenter. Förutom ämnet eller läroämnen, ska en lärare spendera tid med tanke på det bästa sättet att ställa in i klassrummet. Olika sätt att organisera student skrivbord motsvarar olika mål för klassen. Lärare bör också faktor i eleverna och deras styrkor och svagheter när avgörande hur till ordna klassrummet skrivbord.

Traditionella arrangemang

I decennier ordnade lärare klassrummet skrivbord i rader, med alla studenter som vetter mot framsidan av klassen, och lärarens skrivbord placeras framträdande på framsidan. Tag används inte mycket i dag detta arrangemang kan fortfarande visa sig vara användbart i vissa fall. Set-up fungerar bra för individualiserad arbete och för att ta tester. Skrivbord kan vara placerade isär för att förhindra vandrande ögon och tillåta de lärare enkelt rörelse i klassrummet.

Dubbelsidig Set-Up

Lärare kan välja detta arrangemang för klasser som innebär frekvent diskussion och debatt. Liknande arrangemang i kongressen, läraren delar rummet i halv, med halva skrivbord på ena sidan satt inför skrivbord på andra sidan. En isle körs i mitten av klassrummet. Lärarens skrivbord sitter bak i klassrummet, att göra arrangemanget mer student-inriktad. Detta arrangemang gör mer ögonkontakt mellan studenter och sätter läraren i mer av en facilitator roll.

U-formad klassrummet

Lärare med en mindre klass kan ordna skrivbord i en hästsko eller U-formad konfiguration, så att varje student att vara på samma rad så att alla kan se varandras ansikte. Lärare använder U-formen för klasser med täta helklass diskussion. Lärarens skrivbord kan sitta fram mellan de två benen i U-form. Detta hjälper läraren se ansiktena på alla hennes elever.

Kluster

Klasser som har små gruppdiskussioner och grupp-arbete kan använda skrivbord i ett kluster arrangemang. Grupp baljor av fyra till sex skrivbord tillsammans med elever i dessa grupper mot varandra. Lärare kan strategiskt sätta eleverna i grupper tillsammans att kombinera begåvade studenter med kämpande elever. Studenter som inte fungerar bra tillsammans kan enkelt flyttas till ett annat kluster.

Lärande stationer

Lärare använder en lärande station arrangemang för en egen takt läroplan med betoning på individuellt arbete. Kontoren är fördelade i rummet och motstående från varandra, många gånger med partitioner för att separera varje skrivbord. Skolor använder också detta arrangemang för klassrum bostäder studenter för i skolan fjädring.