mynewspapers.net

Sätt att laga vilt hamburgareMalet älgkött och köttfärs är mycket lika - den enda skillnaden är smak och fett innehåll. Som en tumregel är venison smalare än nötkött. Eftersom alla andra kännetecken är lika, är de matlagning metoderna liknande också. Du kan fräs, grill eller stekt älgkött hamburgare i ugnen. Eftersom det är vilt, men det är bäst att laga vilt väl gjort.

Stekpanna stek

Få en stekpanna och panorera stek burgarna i samma som du skulle en nötkött hamburgare. Skiva upp en lök och fräs det tillsammans med älgkött pastejer. Eftersom köttet är mycket mager, rekommenderar några kockar gnugga pannan med smör. Du kan använda lite olivolja eller annan bra vegetabilisk olja. Användning som krydda, salt, peppar och vitlök efter smak. Om du vill göra en blandning av hälften vilt och hälften malet nötkött för att få en biffiga smaken från hamburgare.

Grilla hamburgare

Du kan grilla hamburgare på en grill, samma som nötkött hamburgare. Eftersom vilt är mycket mager, kan det falla sönder lätt, så packa köttet extra tight. Tillsätt kryddor efter smak, och laga till bra gjort. Om du använder träkol, vänta tills kolen vända grå och sprids ut jämnt så ingen varm eller kall ställen dem finns.

Ugn rostning

Lätt fett eller olja en bakplåt eller grunt långpanna. Placera hamburgare på bladet, säsong för att smaka och koka till bra gjort. Sätt i ugnen på 160C och koka i ca 10 minuter. Få en köttermometer och testa den inre temperaturen. Sikta på en inre temperatur på 71C för bra gjort vilt.

Rådjurskött hamburgare i sås

Istället för att använda nötfärs, använda malet älgkött när att göra "Sloppy Joes," som är en maträtt gjord av löst packad hamburgare kokt i såsen som är populär i USA. Smula och panorera fry älgkött, mycket som du skulle nötkött. Lägg i tomatbaserade såsen och servera på hamburgare bullar.