mynewspapers.net

Sammansättningen av krukväxtjordOm du köper en kommersiell jord eller skapa egna, är en kvalitet krukväxtjord avgörande för en sund container trädgård. Alltid använda nya krukväxtjord när plantering eller omplantering en ny behållare, som används för krukväxtjord kan innehålla sjukdomar och skadedjur överförs från gamla växter och kan vara uttömda av näringsämnen. De flesta planteringsjord jordar skapas med tre grundläggande ingredienser: kompost, torv eller sphagnum mossa, och perlit och vermikulit.

Kompost

Den grundläggande ingrediensen i kvalitet krukväxtjord är väl blandad kompost, den färdiga produkten från nedbrytning av organiskt material. Kompost är lätt och näringsrik med de grundläggande föreningar behövs för friska växters tillväxt. I vissa kommersiella produkter läggas en långsam frisättning gödselmedel för extra näringsämnen värde.

Torv eller Sphagnum mossa

Torv och sphagnum mossa är torkade växter skördas från bog områden. Båda produkterna hjälper till att hålla krukväxtjord ljus och väl dränerande.

Perlit och vermikulit

Perlit och vermikulit är mineraler skapad av vulkanisk aska och visas omväxlande i kommersiella krukväxtjord som vita fläckar. De malda mineralerna är porös och lätt och hjälpa till att bevara vatten samtidigt som marken kolsyrat och ljus.