mynewspapers.net

Saltvattenfisk & ryggradslösa djur

Saltvattenfisk & ryggradslösa djur


Saltvatten fisk och ryggradslösa djur är varelser som trivs i en miljö med saltvatten eller Marina. Detta är varelser finns vild i oceaner och andra saltvatten livsmiljöer, och togs upp inom landet i Marina akvarier.

Identifiering

Den främsta skillnaden mellan saltvatten fisk och ryggradslösa djur och andra fiskar och ryggradslösa djur är typ av livsmiljö där de lever. Dessa är fiskar och andra arter som inte kan överleva i någon typ av vatten men marina vatten, som är vatten med en specifik densitet och salthalt. Marina fiskar inte kan överleva i en miljö med sötvatten eller bräckt och sötvatten eller bräckt arter inte kan överleva i marin miljö.

Saltvattenfisk

Saltvattenfisk kan variera kraftigt i storlek när full växt från en tum till flera fot lång beroende på arten. Det finns många olika arter av saltvattenfisk som du kan höja i ett saltvattensakvarium. Populära akvarium arter inkluderar blå damsel, clownfisk, Koranen angel, hogfish, gul tang, fisk gramma, grouper, lionfish, Picasso trigger, korall skönhet, flame angel, Coris wrasse, Naso tang och hawk fisk.

Marina ryggradslösa djur

Förutom havsfisk finns det också en mängd olika ryggradslösa djur som kallar saltvatten miljöer deras hem. Exempel på saltvatten ryggradslösa djur är stjärnan polyper, anemoner, räkor, cowries, koraller, havet svampar, sjöstjärnor, ål och krabbor. Även dessa fisk och ryggradslösa djur delar önskad habitat, är de alla helt olika från en art till en annan när det gäller krav på livsmiljö, beteende, äta, parning och livslängd.

Varning

Det är viktigt att beakta skillnaderna i vården krävs för saltvatten fisk och ryggradslösa djur jämfört med sötvatten och bräckt vatten arter. Saltvatten eller marina akvarier är mer komplexa natur eftersom du måste upprätthålla en viss salthalt för att arterna på växtplatsen ska överleva. En annan faktor med saltvatten fisk och ryggradslösa djur är att inte alla arter kan leva bekvämt med alla andra, och så varelser i en saltvatten Marina akvarium måste paras ihop utifrån vad arter bäst kommer att bo tillsammans med andra för varje levande varelse i akvariet att överleva och frodas.

Expert insikt

"Marina akvarier erbjuder en chans att uppleva något så fantastiskt som ett korallrev i små, underhålla skala," sa Caroline Tanaka, DVM. "Det som du måste förstå med Marina akvarier är att så mycket som ekosystemet är kan arbeta på egen hand, det finns fortfarande tider när havsmiljön förlitar sig på dig för hjälp. Du måste hålla reda på salthalt och vattenkemi för att hålla din fisk friska och blomstrande."