mynewspapers.net

Sällskapsdjur schamponera recept

Sällskapsdjur schamponera recept


Varför betala orimliga summor för att köpa schampo för din pooch när du kan göra det själv för pennies en ansökan? Dessa hemlagade produkter är enkla att skapa och mild på din pet's hud och päls. De flesta råvaror finns redan i ditt skafferi.

Ingredienser

De flesta hemlagad hund schampo recept kräver en bas av mild flytande diskmedel som elfenben eller duva. För en hund som har fått full av lera eller oljiga ämnen, rekommenderas Dawn eller ratten brukar; Det bör dock noteras att detta kan torkning på huden. Att lägga till glycerin i hund schampo kan bekämpa torkning. Vit eller apple cider ättika är vanliga ingredienser används för att eliminera "blöt hund" lukten.

Specialiserade formeln

Med sådana enkla ingredienser är det frestande att försöka anpassa receptet. Eteriska oljor bör undvikas om inte godkänts av en veterinär. Som med människor, kan vissa eteriska oljor ha skadliga effekter på djur. Kom ihåg, schampo används på hundens hud tillsammans med hans päls. Aloe Vera kan användas säkert.

Vinäger sköljning

Om du använder en kommersiell sällskapsdjur schamponera, lägga till en tesked äppelcidervinäger i en pint av varmt vatten för att användas som en skölj efteråt. Därigenom ger pH-värdet i din hunds hud tillbaka i balans.

Hund Skunked?

Traditionell visdom säger att frikostigt tillämpa tomatjuice till en hund som har fått det värsta slutet av ett möte med en skunk. Vad du brukar sluta med när du använder denna metod är en gul-röda hund som fortfarande luktar ganska illa. Det finns ett annat hem recept dock krediteras en kemist vid namn Paul Krebaum. Hans lösning är 1 qt. 3% väteperoxid, ¼ kopp bakpulver och 1 tsp.of flytande diskmedel. Blanda ingredienserna och omedelbart tillämpas på din stinkande sällskapsdjur, undvika ögon och öron. Skölj väl. Denna hund schampo kan inte blandas i förväg som den kemiska reaktionen mellan väteperoxid och bakpulver kommer explodera alla behållare där den lagras.

Förvaring

Med undantag för Krebaum's skunk tvål, kan någon av dessa recept lagras i en gammal schampo flaska. Se till att skölja det väl innan du förvarar det nya schampo och märk flaskan som hund schampo.

Hund schampo recept

Även om formuleringar varierar, en traditionell recept är 1/3 kopp glycerin, 1 kopp flytande diskmedel, 1 kopp vitt (eller äppelcider) vinäger och 1 qt. vatten. Blanda väl och förvara i en gammal schampo flaska. Före användning, skaka väl för att säkerställa glycerin blandas grundligt.

Torrschampo recept

Katter är självrengörande djur som vanligtvis hatar vatten. Men om du behöver ta bort en foul lukt från din katt eller hund, strö bakpulver i pälsen. Låt sitta i några minuter, sedan borsta noga för att ta bort.