mynewspapers.net

Säkraste matlagning kastruller

Säkraste matlagning kastruller


Vetenskaplig forskning har lärt oss att vissa material kan läcka ut skadliga kemikalier och gifter i vår mat och dryck. Denna fråga har lett många människor att ifrågasätta de material som utgör köksutrustning, inklusive köksredskap. Det finns också oro över vissa material tendens att hamnen bakterier i repor och Hack, även efter en ordentlig rengöring. Det finns dock några säkra matlagning-pan alternativ som skyddar dig och din familj från fara.

Koppar pläterad kastruller

Koppar-klädda stekpannor tillverkas av en koppar kärna som är belagda i en annan metall, vanligt rostfritt stål. Dessa pannor anses rimligt säker eftersom kopparen värms upp till en hög temperatur och allmänt inte hamnen bakterier. Koppar är giftigt om inte vidtas i små mängder, men rostfritt stål slida skyddar maten från skämd. Var försiktig när du skura koppar-klädda krukor så att stål beläggningen inte är skadad för att avslöja några koppar.

Emalj-belagda stekpannor

Emalj-belagda stekpannor, även känd som franska grytor, är gjorda av gjutjärn, överdragen med vit porslin. Regelbundna gjutjärn kastruller har visat sig läcka ut lite järn i maten och emaljbeläggning avhjälper problemet. Som med koppar-klädda krukor, måste du vara försiktig och inte chip eller spricka beläggning på pannan, så att järnet inte är utsatt. Den högre prissatta din emalj köksredskap är, desto mindre sannolikt är det att repa eller chip.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är inte så idealisk som dess koppar-klädda kusin, men det är ett billigare och relativt säkra val. Rostfritt stål kan läcka ut nickel, men eftersom stål är relativt inert, endast en mycket liten mängd nickel kan överföras till din mat, och legeringen är inte särskilt skadliga för människor i spårmängder. Det finns farhågor om stål skrapa och hålla på att bakterier, så var försiktig att inte skura stål kastruller med slipande rengöringsmedel eller penslar.

Anodiserad aluminium

Vanlig aluminium kastruller kan läcka ut metall, särskilt om de är skadade, men anodiserad aluminium stekpannor mycket säkrare. Anodiserad aluminium stekpannor görs av en process där de är nersänkta i en sur lösning som utsätts sedan för en elektrisk ström. Som ett resultat, är aluminium belagd i ett tunt skikt av aluminiumoxid. Processen minskar de legering som lakas till mat och gör också pan resistent mot repor och bucklor som orsakar bakterier problem.