mynewspapers.net

Sakrala Kotor smärtaKorsbenet är en serie av fem Kotor (S-1 till S-5) som ett triangulärt ben som är kopplad till bäckenet (höftbenet). Människor är känsliga för skador och smärta i detta område, särskilt om de är äldre eller mycket aktiva. Smärta kan orsakas av ett antal villkor inklusive skadade muskler kopplade till sakral Kotor (dvs gluteus maximus), spinal stenos, diskbråck och även benskörhet. Ischias är vanligare i S-1 Kotor. Behandling för sakrala Kotor smärta är knuten till en persons tillstånd. Men en kombination av vila, is, massage och rehabilitering övningar kan vara mycket effektiva för att övervinna denna typ av åkomma.

Överväganden

Sakrala Kotor smärta kallas ofta sakroiliakaleden dysfunktion. Kvinnan är oftast mer mottagliga för detta tillstånd eftersom deras korsbenet är bredare och kortare än de hos män. Smärta ofta påverkar ena sidan av ryggen och skjuter ner benen eller till knäna. Enligt Dr Peter F. Ullrich, Jr orsakas sacral smärta oftast av för lite eller för mycket rörelse i det sacroiliac gemensamma, som är där korsbenet fäster vid höften. Smärtan kan ofta likna ett diskbråck eller ischias.

Effekter av vila, is och värme

Trots en persons tillstånd, kan de allmänt lindra viss grad av smärta med en kombination av vila, is och värme. Resten innebär att stoppa alla fysiska aktiviteter för att undvika ytterligare skada. Resten kan också på isen för att minska inflammation och smärta. Isen är vanligtvis används de första 48 timmarna. Ice orsakar vasokonstriktion som kontrollerar smärta genom att begränsa blod och lymfa flödet till det drabbade området. Isen är mest effektiv när den komprimeras mot korsbenet med 20 minuters mellanrum. När svullnaden har lagt sig, värme kan användas för att öka (med dess läkande egenskaper) blodflödet till området.

Typer av läkemedel

Antiinflammatoriska läkemedel lindra såsom ibuprofen och naproxen kan hjälpa sakrala Kotor smärta tills en korrekt diagnos ställs. Dessa läkemedel är Cox-2 hämmare som minimerar kroppens naturliga reaktion till skador--nämligen begränsa Cox-2 enzymer och produktionen av prostaglandiner (kemikalier). Steroider kan förskrivas för mer svår smärta.

Typer av träning

En person kan lindra sakrala Kotor smärta genom att göra vissa grundläggande stretching och styrka att bygga övningar. Många av övningarna utförs medan liggande, antingen trycka på baksidan på golvet, krama skinkorna eller att öka en eller båda knäna upp till bröstet. Några övningar innebär att stå upp och stretching. Dessa övningar öka blodflödet till området och stärka muskler kopplade till korsbenet. Detta ger bättre stöd för de sakrala kotorna och hjälper till att lindra smärta.

Tidsram

Det finns inga fastställda tidsramen för att övervinna sakrala Kotor smärta. Personer med svåra fall kan behöva operation, då finns det oftast en efterföljande rehabiliteringsprogram. Behandling bör vara konstant eftersom det kan ta månader att helt komma över sacral smärta. De flesta förhållanden, inklusive herniated diskar, kan så småningom läka på egen hand.