mynewspapers.net

Säkra effektiv hem rättsmedel för att ta bort komprimerade öronvax

Säkra effektiv hem rättsmedel för att ta bort komprimerade öronvax


Komprimerade öronvax drabbar många människor och genom att ta bort det felaktigt, kan du orsaka mer av ett problem. Försök aldrig ta bort öronvax om du har opererats på öronen, om du har öronvärk, ansvarsfrihet som är en annan färg än öronvax, eller om du tror att du kan ha spruckit din trumhinnan. Om ingen av dessa gäller dig, prova några hem rättsmedel för att lossa komprimerade öronvax.

Olivolja

Använd varma olivolja för att lossa vax. Luta huvudet åt sidan och placera ett par droppar varmt--inte för varmt--olivolja i örat. Låt detta sitta i örat i minst 10 minuter. Detta ger olja tid att lossa vax. Upprepa i andra örat vid behov, och rengör båda öronen med en bomullstuss. Använd denna lösning dagligen tills vaxet har mjuknat nog att komma ut. Om du inte har någon olja, kan du använda mineralolja.

Väteperoxid

Använda väteperoxid på samma sätt som du använder olivolja. Låt den peroxid sit inne om öra kanalen tills du hör den bubblande stoppet. Sedan luta huvudet över och torka överflödigt peroxid av med en ren trasa eller bomullstuss.

Varmt vatten

Efter en dag eller två för att använda olivolja eller väteperoxid, kommer vax mjukas upp. Använd en gummi spruta för att spola örat med varmt vatten. Dra på baksidan av örat rak rygg när spola örat med vatten för att räta ut hörselgången. Efter spolning örat med varmt vatten med glödlampa spruta, tilt huvudet över och låt vattnet rinna ut. Använda en ren, mjuk trasa för att torka örat.

Hår hårtork

Efter att ha sett öronvax komma ut ur ditt öra, använda en hårtork. Placera hårtorken på lägsta inställning och låt hörselgångar torka. Se till att hålla håret torktumlare flera inches från huvudet.

Inte gräva

Använd inte en bomullspinne, hårnål eller något svårt att försöka för att gräva ut hårt öronvax. Detta kommer att endast trycka vaxet ner ytterligare och kan orsaka svår smärta och skador i hörselgången.

Varning

Om dessa huskurer inte fungerar efter att ha provat dem ett par gånger, sluta använda dem och Rådgör med din läkare.