mynewspapers.net

Säkerheten för kylskåp och mikrovågsugn

Säkerheten för kylskåp och mikrovågsugn


Kylskåp och mikrovågsugn är häftklammer av kök, hotellrum, paus rum och andra platser där mat säkert skall förvaras och snabbt. Medan kylskåp och mikrovågsugn anses vara säkra när de används korrekt, finns det en risk för en säkerhetsrisk om det finns ett fel eller om enheten används felaktigt.

Effekten av människors exponering för mikrovågor

Mikrovågor är en kombination av elektriska och magnetiska energi. Elektromagnetisk strålning färdas på samma frekvens som radiovågor. De är inte lika kraftfullt som röntgen och är användbara för matlagning eftersom de återspeglar av metall medan samtidigt passerar genom gemensamma mat förpackningsmaterial som plast och glas och de är också absorberas av mat. Höga nivåer av mikrovågsugn exponering kommer att bränna huden och orsaka grå starr i ögat vävnad. Dessa typer av effekter orsakas enbart av exponeringsnivåer som vida överstiger mängden mikrovågsugn läckage tillåts av Food & Drug Administration. Mer oroande är effekterna av lågaktivt mikrovågsugn exponering över tid helt enkelt eftersom tillräckliga studier inte har genomförts. Det brukade vara en oro för mikrovågor stör pacemaker, men modern pacemaker modeller är skyddad mot elektromagnetiska störningar.

Mikrovågsugn säkra handhavande av

Placera aldrig metall i mikrovågsugn eftersom det kommer att återspegla mikrovågsugn i ugnen och kan skada dåligt ugnen och potentiellt orsaka skada. Bo flera fötter från mikrovågsugnen när det används och också använda vård när man tar mat ur ugnen att förhindra brinnande skada eftersom maten kan vara varmare än du förutse. Bara mikrovågsugn mat i hög grad rekommenderas av livsmedelsförpackningar att förhindra förbränning eller tallrik och glas skador. Om ingen sådan paketet finns endast mikrovågsugn i en minut eller två åt gången, beroende på maten, och bara använda rätter anses mikrovågsugn-safe.

Kyl säkerhet faror

En av de största farorna när det gäller kylskåp innebär mat spoliera i kylen på grund av felaktig kontroll. Mat kommer att gå dåligt över tiden oavsett hur kallt kylen är, men om kylen är varmare än det borde vara, det finns en risk för bakterier infektioner och matförgiftning. Iskalla temperaturer kommer att sakta bakterietillväxt men kommer inte alltid att döda det helt. Läckande eller dåligt fungerande kylskåp kan läcka koloxid gasar, som kan orsaka allvarliga hälsoeffekter såsom förlust av medvetande och hjärnskador i höga doser.

Kylskåp säkerhetstips

Hålla en kolmonoxid detektor i ditt kök så kan det gå innan en kolmonoxid läcka blir farligt. Reparera kylskåpet så fort du märker en läcka i en slang. Förvara mat i kylen ordentligt inslagna att förhindra luft exponering och för att skydda mot bakteriell infektion. Skämd mat bör kastas bort omedelbart och kylen måste regelbundet utplånats och rengöras för att avlägsna mögel och andra föroreningar från hyllorna.