mynewspapers.net

Saker som kan vara tillverkad av återvunna däck

Saker som kan vara tillverkad av återvunna däck


Enligt US Environmental Protection Agency (EPA), finns 275 miljoner gamla däck lagrade i soptippar runt om i landet. Men ökar marknaden för återvinning dessa däck till användbara produkter för varje år. Upp kan till 80 procent av skrot däck återvinnas och återanvändas i ett antal olika format. Många branscher, från tillverkning till konstruktion för att iscensätta, har hittat uppfinningsrik användningsområden för återvunna däck och återvunna däck kompostmaterial.

Gummerade trottoarer

Gummi ramper och trottoarer, vanligast som "människor movers" på stora flygplatser, är nu anpassas i vardagliga ytor i många amerikanska städer. Trottoarerna tillverkad av återvunna däck minskar risken för personskador. De gör det också lättare för underhållsarbetare att öppna och stänga delar av trottoaren för verktyg och reparationsarbeten. Gummi trottoarer förbättra flödet av vatten och syre till träd som planterats längs deras väg samtidigt minska tillväxten av trädrötter som kan orsaka strukturella skador. Enligt Earth911, har mer än 100 städer i USA installerat gummi trottoarer sedan 2002.

Handväskor

New Jersey-baserade Vulcana tar bildäck från deponier och förvandlar dem till plånböcker. Gamla däck bearbetas till gummiduk, som kombineras sedan med tyg att göra eleganta "kuvert" handväskor. Ovanliga varor erbjuder återvunnet gummi plånböcker gjorda av begagnade däck och prydd med twill tyg och metall skyddshylsor. Återvunna däck för att göra plånböcker kan komma från någonstans i världen. Stor tub plånböcker tillverkad av däck i El Salvador är tillgänglig från en värld projekt.

Lekplatsen ytor

Gummi från gamla bildäck kan återvinnas till strimlad kompostmaterial som blandats med bindemedel och andra typer av gummi för att producera en matta att täcka lekplatser. Detta material är utformat för att skydda barn från skärsår, blåmärken och andra skador som de skulle upprätthålla en konventionell lekplats yta, till exempel betong. EPA genomför tester för att adressen toxicitet problem med anknytning till däck kompost för att säkerställa att det är säkert för lekplats.

Däck-Derived Fuel

Däck-derived fuel (TDF) är ett möjligt billigt alternativ till fossila bränslen. Enligt EPA, användningen av däck som bränsle i konkreta tillverkning brännugnar minskar utsläpp av dikväveoxid. Glas tillverkare kan använda strimlad bitar av återvunna däck för att komplettera kol eller gas som normalt används i deras ugnar.

Civil Engineering produkter

Strimlad däck används för att stärka vallar, vägar och motorvägar över hela landet. Mjukt, isolerande material skyddar mot frost och erosion och hjälpmedel för vattenavrinning. Tire kompost används till cap eller täcka deponier eller som återfyllning för septiska system avloppet fält. Hela däck kan användas som båten stötfångare på marinas.