mynewspapers.net

Saker som kan göras av gamla mäns tröjor

Saker som kan göras av gamla mäns tröjor


Button-down skjortor för män kan återvinnas och refashioned på många sätt att skapa nya kläder, tillbehör och heminredning. Aktivera en skjorta som är förbi sin främsta in i en ny favorit outfit eller ett objekt med hjälp av lite kreativitet och enkel sömnad färdigheter.

Kläder

Ett medium eller överdimensionerade herrskjorta kan lätt vara gammaldags i en söt sommarklänning. Klippte av ärmarna på skjortan, sy fast dem i ett bälte att knyta runt midjan och förvandla skjortan till en tröja klänning. Skär av den övre delen av skjortan och förvandla skjortan till en tub klänning. Volanger av överblivet tyg och fäst dem på framsidan av klänningen för dekoration eller sy dem längs fållen på klänningen. Skapa en bonde kjol genom att skära skjortan i långa remsor av tyg och sy dem tillsammans in i nivåer. Använda olika färgade skjortor att göra en mångfärgad kjol. Dra nytta av storleken på tröjan och skära av den övre halvan av skjortan, sy i elastisk höljen på överkanten liksom fållen och förvandla det till en bubbla kjol. Förvandla skjortan till en uppsättning pyjamas för en ung flicka genom att skära skjortan i halva plankans och fashioning övre hälften i ett linne och nedre hälften till ett par shorts. Ta bort krage och manschetter och sy en elastisk hölje i hals hålet för att skapa en bekväm nattlinne.

I hemmet

Hushållspapper och servetter kan vara slösaktiga och dyra men förvandlar en mans skjorta till duk servetter kan vara ett billigare och miljövänligare alternativ. Klipp tyget till oavsett storlek fyrkant du vill och avsluta kanterna för att skapa din nya servett. Förvandla en herrskjorta till ett förkläde genom att skära av ärmarna och ta bort baksidan av tröjan. Klipp framsidan av tröjan till önskad form och använda den överblivna tyg för att göra strängar och en ficka för rampen. Att kasta kuddar med hjälp av baksidan av tröjan. Skär rutorna kudde oavsett vilken storlek du vill och sy dem tillsammans. Använd en annan färgad skjorta skapa kontrast rörledningar för kudden och lägga till knappar som dekoration. Överblivet tyg kan också användas för att göra volanger för kudden.

Tillbehör

Manschetter kan göras från en herrskjorta av skära av manschetten och slutar den rå kanten. Fäst en rufsar manschetten att skapa en romantisk viktoriansk look. Skjortor för män kan återvinnas göra hårtillbehör såsom scrunchies genom att skära dem i strimlor. Sy remsor tillsammans för att göra ett hölje och infoga en elastisk.