mynewspapers.net

Saker som behövs för sten Carving

Saker som behövs för sten Carving


Konsten att sten carving har ett murverk verksamhet gjort i århundraden. Det är processen att forma natursten i statyer, bygga grund och andra hantverk. Många stenar används som marmor, granit, sandsten och så vidare-- men var och en måste användas med flera verktyg. Formulären standard verktyg kommer i hammare och stämjärn, men tack vare främjande av teknik, sten bildhuggarmaskiner kan också använda makt och pneumatisk verktyg också.

Säkerhetsutrustning

Att vara säker är den viktigaste regeln när det gäller all utrustning för carving. Att ha din egen par skyddsglasögon är ett absolut måste för att skydda dina ögon från sten material som kan flyga i ansiktet. Du bör också få en respirator mask som sten damm kommer att visas när carving, särskilt om du använder granit, som innehåller kisel och andra giftiga komponenter. Öra skydd halsdukar behövs också när du använder motorstarka utrustning såsom pneumatiska verktyg och diamond sågar, som genererar mycket buller. Slutligen, uppröra-motståndskraftig handskar bör också bäras för att skydda händerna från tryckluftsverktyg vibrationer eller skarpa marker från stenarna du carving.

Stämjärn

Det finns flera stämjärn som du bör ha i din arsenal för sten carving. Först måste du peka mejseln, som används till att grov ut allmänna formen på din sten material. För det andra behöver du en tand mejsel som används för att förfina allmänna form skapas från din punkt mejsel. Då kommer de platt och rondel stämjärn som jämna ut kvarvarande strukturen på stenen. Slutligen finns det hand stämjärn som används på hårdare sten typer, och finns i olika typer som japansk stil eller hårdmetall hand mejseln.

Hammare

Hammare används för att tillämpa kraft på mejseln att bortse från vissa delar av stenen. Tumregeln är, ju tyngre hammare används en mejsel (mellan 1 1/2 till 3 pounds) mer sten kommer att lyftas. Vid tillämpningen av lättare hammare, till exempel en 1 kilos hammare, de är avsedda för små eller finare Detaljer carving parallellt med tanden, platt, eller rondel stämjärn.

Telefoner, raspar och sandpapper

I sten carving, som telefoner (även känd som pitching verktyg) används för att knacka bort stora bitar av sten från kanten av en fyrkantig block. Det är vanligtvis används för att eliminera massor av sten mycket snabb. Tillsammans med telefoner kommer verktyget spårning som delar liknande funktioner men skapar en mer exakt linje längs blocket sten kant. Sedan finns det raspar, som är filer som lämnar naturliga textur finish på mjuka stenar. Sandpapper är slutligen den slutliga processen för att ta bort damm partiklar ut stenen och kan användas antingen på en våt eller torr yta. Sandpapper kommer i tre grit nivåer: grovt, medium eller fint.

Pneumatiska verktyg

Pneumatiska verktyg är motordrivna verktyg som körs under tryckluft. De pneumatiska verktyg delar samma mejsel element, men har olika "hammare" i form av interna kolvar. Dessa bultar förbruka ett stort antal snabba slag per sekund, och kommer olika storlekar som 1/2" för lättare material kommer upp till 1 1/4" för tyngre Ställ stenar. De pneumatiska verktyg kommer också med Bussning verktyg, som används för att skapa mönster som criss-korsar eller konkava ytor på stenen. Slutligen, för något pneumatiska verktyg ska fungera måste det ha en kompressor att driva dem.. Vanligtvis kommer att en 5 hk kompressor med en 60-gallon tank vara tillräckligt för att köra dina tryckluftsverktyg.

Motordrivna verktyg

Till skillnad från den pneumatiska verktygen, motordrivna verktyg körs på El och har flera ändamål beroende på vad du vill göra för stenen. Kvarnen, är exempelvis ett verktyg med 4 1/2" blad som kan användas för att skära raka linjer, parallella nedskärningar eller jämna ut ojämna ytor. Die grinder verktyget används för mjuka stenar som alabaster för carving små detaljer som sprickor eller hål. Sedan finns det hammare borr för borrning av djupa hål i stenen, men inte genom den eftersom effekterna av detta verktyg kommer att skapa ett urblåst exit hål. Slutligen finns det polermaskin verktyg, som används för att skapa former och andra mönster på stenen.