mynewspapers.net

Saker kvinnor bar på 1950-talet

Saker kvinnor bar på 1950-talet


Kvinnor sällan lämnade huset som ser mindre än perfekt på 1950-talet. Eran exuded glamour och grace återspeglas i stil med klä kvinnor bar i vardagen. Efter de spartanska åren av andra världskriget längtat kvinnor efter mer glamoröst garderober. Förutom hennes kläder var en kvinnas hår vanligtvis coiffed och hennes make-up felfri.

Klänningar

Det vanligaste objektet en kvinna i 50-talet bar var en klänning. Det fanns flera sorter tillgängliga för kvinnor, såsom full-kjolar klänningen med en tight livstycket, kantighet passa av Coco Chanel och A-line klänningar designade av Dior. Klänning tyger skulle variera mellan hård-till-ren, texturerat tweed och ull, lätt att rengöra och prisvärda nylon, polyester och Orlon. Nära slutet av 50-talet blev trapets klänningen den mest eleganta klänningen att bära på grund av sin trekantiga form.

Separerar

Kvinnorna bar avskiljer medan slappar hemma men sällan lämnade huset för att springa ärenden samtidigt bära dessa kläder. Toppar kom i en mängd olika stilar som med knapp-up stil med varmvalsade ärmar, tröjor med sjal krage, v-ringad tröja med kimono ärmar och grimma toppar. Bottnar också erbjuds ett stort utbud av alternativ som med jeans, Capri byxor, hög midja shorts och ankel byxor.

Badkläder

Simning kostymer var oftast ett stycke; tvådelat var tillgänglig men några kvinnor bar stil. Baddräkter var gammaldags runt korsetter och innehöll en dragkedja upp ryggen att göra dräkten försedd och tight. Stilar skisserat ofta ruching i centrum, pojke kort bottnar och Axelbandslös mönster. Förutom badkläder, kvinnor också bar badmössor när du simmar och lindade en sarong eller kjolen runt midjan när de inte var simmar.

Tillbehör

Vita handskar var det fashionabla tillbehöret att ha och kvinnor bar dem dagligen eftersom handskarna lagt stil till varje klädsel. Förutom handskar bar kvinnor sömlösa strumpor som innehöll inga stretchmaterial, fjäril wing glasögon och hattar. Som handskar, hattar var en standard tillbehör och med stilar som pillerburk och basker med tofsar eller pom poms.

Skor

Under det tidiga 50-talet bar kvinnor extremt höga skor med en pip-tå, rund tå eller lågt skuren främre övre. Under mitten av 50-talet varit skorna högt med stilettos som var metall spets. Kvinnor som ville ha en lägre klack bar kattunge hälen, som var inte mer än 2 inches hög, eller en platt enda sko.