mynewspapers.net

Saker att säga när undertecknandet en gästbok för en begravning

Saker att säga när undertecknandet en gästbok för en begravning


Begravningar är svårt, för ett antal skäl, för alla inblandade, men speciellt eftersom det finns så många saker som kan sägas om avliden men ofta inte ett tydligt och enkelt sätt att säga dem. Underteckna en gästbok ger denna möjlighet, oavsett om det är skrivet för hand i en traditionell bok vid ingången till tjänsten eller skrivit upp online. Några riktlinjer gör det lättare att uttrycka ditt deltagande eller dela dina tankar med överlevande.

Enkla kondoleanser

Standard kondoleanser är lämpliga för nästan alla dödsfall situationer. Du kan skriva, "våra tankar och böner är med dig och din familj" eller "Hon var älskad av många" eller "Han gjorde varje ögonblick räknas." Dessa kondoleanser bör vara optimistisk och positiv, ger komfort och stöd till efterlevande familjemedlemmar som senare kommer att se genom gästbok från begravningen och se vad folk skrev. Dessa anteckningar bör vara kort och koncist och fungerar för både en handskriven och online gästbok.

Personliga minnen

Om mer utrymme är tillgängligt, som i en online bok, ett personligt minne av avliden kan delas, en berättelse om sitt liv som bara denna gäst kommer ihåg, eller en särskild anekdot. Detta ger en varierande tvärsnitt av de intryck den avlidne på gästernas bor och registrerar ett antal minnen av den avlidnes efterlevande familjemedlemmar inte skulle haft annars.

Inspirerande citat

Dessa kan vara om vilken typ av liv eller död, eller något som sammanfattar den avlidnes personlighet. Citat som "Livet är dyrbart" eller "få upptagen levande eller få upptagen dör" är eventuellt fall, beroende på den avlidnes personlighet och hans relation med den som har signerat. Låna en dikt eller ett uttalande av en världsledande eller dignitär kan fungera bra.