mynewspapers.net

Saker att mata en tandsprickning barn

Saker att mata en tandsprickning barn


Barnsjukdomar är ett oundvikligt stadium av barnets utveckling och medan vissa barn verkar klara processen bättre än andra, tandsprickning kan orsaka smärta och obehag. Ett barns första mjölktänder börja att skära från cirka sex månader och resten visas under de kommande två åren. Det är påfrestande för en förälder att se sina barn i smärta, kan matar ett barn rätt saker bidra till att ge lindring.

Kyld frukt och grönsaker

För äldre barn som har varit avvanda på fast föda, kan kyld frukt och grönsaker bidra till att lindra barnsjukdomar smärta. Morotsstavar, selleri och skivor av apple är bra val eftersom den cool mat kan hjälpa för att bedöva smärtan medan bita ner på maten kan ge befrielse från det trycket som orsakas av nya tänder tvinga sig igenom tandköttet. Yngre barn som är i ett tidigt skede av avvänjning kan finna att cool yoghurt och frukt puré hjälp att lindra deras besvär. Fasta livsmedel bör inte ges till spädbarn. Äldre barn bör övervakas medan man äter fast föda eftersom de kan vara en kvävningsrisk.

Hårda, torra livsmedel

Äldre barn kan också matas torra livsmedel såsom Sega skorpor bröd eller breadsticks att tugga på och bidra till att motverka de påtryckningar som nya tänder är att sätta på deras tandkött. Även om kex och skorpor kan tyckas vara en bra idé, bör kex undvikas på grund av deras sockerhalt. Många skorpor innehåller också socker som kan leda till karies. Kontrollera listan över ingredienser för socker innan du erbjuder dem till ett litet barn.

Kalla drycker

Kallt vatten kan hjälpa för att bedöva smärtan orsakas av barnsjukdomar. Om ett barn ges vatten i en flaska, kan tugga gummi spenen också hjälpa för att lätta barnsjukdomar smärta. Vatten är det bästa alternativet för små barn som många andra drycker, inklusive fruktjuice, innehåller socker som kan skada nya tänder. Kallt vatten kan ges till tandsprickning barn i alla åldrar.

Medicin

När inget annat verkar lindra barnets smärta, kan vissa läkemedel hjälpa. Sockerfri flytande former av smärtstillande medicin som innehåller paracetemol eller ibuprofen kan hjälpa till med smärta. Dessa läkemedel är olämpliga för yngre barn och det är viktigt att kontrollera rätt dos för ett barns ålder före utfodring dem medicinen. Andra medicinska åtgärder inkluderar geler som kan gnuggas på tandkött; Detta är olämpligt för barn som ammas eftersom de kan orsaka tungan att förlora känslan, orsakar problem med deras utfodring teknik.