mynewspapers.net

Saker att göra med Mason burkar

Saker att göra med Mason burkar


Mason burkar uppfanns mer än 125 år sedan för konservering och lagring av frukt och grönsaker. Dessa burkar kommer i olika storlekar, inklusive quart, pint och gelé. Collectable Mason burkar finns i blått, grönt och klart med glaslock medan moderna Mason burkar har platt metall lock och skruv fälgar som håller innehållet lufttäta. Det finns många saker att göra med Mason burkar eftersom burkarna är tåliga och lätta att hantverk i dekorativa och funktionella produkter.

Förvaring

Mason burkar hålla allt organiserat när lagringsutrymme är ett problem. Lagring burkar kan hålla godis, sömnad föreställningar, bomull bollar, bomullspinnar, badsalt, förändring, och även mjöl och socker. Göra burkarna attraktivare genom att skära en tyg cirkel med pinked kanter att placera över locket innan skruva på toppen. Tyget kommer att skapa en volang runt toppen av burken. Måla fåglar, blommor, nallar och andra enkla mönster på utsidan av en burk med akrylfärg. Slips eller Limma band runt kanten till avsluta utseendet.

Ljus

Säkra och vackra ljus görs enkelt med Mason burkar. Placera sand i botten av en gelé burk och Ställ in ett te ljus ljus ovanpå. Du kan också använda batteridrivna värmeljus och sätta blad och kvistar med bär eller potpurri i burken för extra accent. Endast använda rim och utelämna locket för säkerhet.

Terrarium

Göra en trädgård under glas med en murare burk. Terrarier görs genom att placera grus och träkol längst att säkerställa dränering och friskhet. Smutsa är placerad i nästa, och växt en eller två små växter använda ätpinnar. Lägg mossa för att täcka marken och accent med stenar, snäckor eller harts miniatyrer. Locket och rim är placerade på terrariet, och det bör man vattna för ett par veckor. Efter det, ett ekosystem kommer att skapas och terrariet behöver lite vård.

Vaser

Vas är den enklaste sak att göra med en murare burk. Placera rena stenar i botten av burken att hålla och stabilisera stjälkarna på blommorna. Placera ett gummiband runt stjälkarna antingen färska eller torkade blommor, och placera buketten i burken. Tillsätt vatten med färska blommor. Lägga kanten på burken att skapa en färdig look eller bara lämna den. Knyt band, rafia eller tyg skrotar runt kanten för mer visuella intresse.