mynewspapers.net

Saker att göra för ett barns hjärna utveckling i livmodern

Saker att göra för ett barns hjärna utveckling i livmodern


Fostrets hjärna utveckling börjar inom veckor efter befruktningen, ofta innan en kvinna är även medveten om att hon är gravid. Motion, kost och övergripande hälsa vanor såsom dricka, rökning och stress kan påverka spädbarn hjärnans utveckling, både positiva och negativa sätt. Vissa studier har gjorts som tyder på att aktiviteter som lyssnar på musik eller mediterar också kan påverka fostrets hjärna utveckling i livmodern.

Saker som negativt påverkar hjärnans utveckling i livmodern

Studier har visat att beteenden som rökning, dricka alkohol, överdriven stress och dålig kost kan negativt påverka ett barns hjärna utveckling i livmodern (se resurser). En av de viktigaste sakerna du kan göra för att garantera friska hjärnans utveckling före födseln är att stoppa skadliga aktiviteter så snart som möjligt. Söka mödravård och prenatal hälsa rådgivning tidigt och följa din hälsa läkare råd.

Nutrition

Bra övergripande kost är nyckeln till friska hjärnans utveckling före födseln. Vissa vetenskapliga studier tyder på att vissa specifika näringsämnen, som omega-3 fetter, kan ha en positiv inverkan på fostrets hjärnan (se resurser). Konsultera en hälso-utövare att diskutera ta prenatal vitaminer och utarbeta en måltidsplan som är rätt för dig.

Träning

Träning under graviditeten kommer att hålla både dig och ditt barn friska och glada. Motion främjar cirkulationen och sänker stressnivån, vilka båda bidrar till sund fostrets utveckling.

Ytterligare aktiviteter främja hjärnans utveckling

Studier har gjorts på aktiviteter som musik, mediterar eller gör yoga under graviditeten att främja fostrets hjärna utveckling i livmodern. Vissa studier har rapporterat positiva effekter på infant hjärnans utveckling, men resultaten är svårt att mäta och resultaten har varit blandade. Dessa verksamheter är generellt mycket hälsosam, men, och sannolikt inte kommer att orsaka skada för mor eller barn. Känn dig fri att experimentera och, som alltid, rådgöra med din hälsa läkare om vilka aktiviteter som fungerar bäst för dig.