mynewspapers.net

Så här ser kön i baby undulater

Så här ser kön i baby undulater


Att välja ett namn för en sällskapsdjur är lite förvirrande när man inte vet kön. Undulaten är en liten, frö-ätande papegoja med en lång svans och informella smeknamnet av undulat. Vid 3-4 månaders ålder, en baby undulat når könsmognad och utvecklar adult fjäderdräkt. Adult fjäderdräkt eller fågelfjädrar, kan hjälpa till att avgöra dess kön. Djurägare kan spara pengar genom att bestämma könet på sina husdjur utan att besöka veterinären.

Instruktioner

• Bestäm din baby undulat ålder. Ålder spelar en stor faktor vid fastställandet av en undulaten kön. Om du har en baby undulat, då utvecklar fågeln fortfarande sina fjädrar och färg. Färgen på en undulat vaxhud, bula ovanför näbben, är den grundläggande indikatorn av kön. Undulater måste gå igenom könsmognad innan utveckla deras färg och fjäder mönster. Honans cere är ljus gul, vit, rödaktig eller tan och hanens vaxhud är blå. Cere är en ligger vid basen av näbben, som är kronan eller pannan området. Det är näsan av fågeln och har två näsborren-typ öppningar. Det finns några undantag till att avgöra kön av den cere färg men för det mesta, det är en tillförlitlig metod.

• Titta på din baby undulater cere för förekomst av vitt på den. Vitt är prejudikatet för bruna nyanser att avgöra könet på en kvinnlig undulat. Att inte ha en vit färg kan innebära att undulat är en hane. En vuxen hona cere görs av olika färger och kan ha en ljusblå blandas med vita. Den bleka blå färgen är en möjlig indikator att baby undulat är kvinnliga. Den vita färgen är dock konsekvent färg för att bestämma kön.

• Kontrollera näsborrarna av ditt husdjur. Om näsborrarna visas vitt, då är baby undulat en kvinna. Väl rundade och rosa näsborrarna är tecken på en manlig baby undulat.

• Ta notis om dess kroppsform. Kvinnliga undulater är mer runda och välväxt. Manliga undulater är smal och avsmalnande. Färgen på en vaxhud är inte alltid det enda sättet att avgöra könet på barnet undulater. Det finns olika färg varianter av undulater som fallows, albinos, lutinos och recessiv pieds. Vissa baby undulater har också en osynlig ring runt sina näsborrar, och män kan ha runda bulblike näsborrar. Bestämma kön med visuella metoder kan vara svårt för ett otränat öga.