mynewspapers.net

Så för att matcha en vit Gelcoat

Så för att matcha en vit Gelcoat


Matchande färg kan vara en svår uppgift, även för proffs. Vad som verkar vara en vit bottenfärg kan vara en gulvit eller ett äggskal färg. Ibland, även med samma måla din båt vänster fabriken med inte överensstämmer om båten har varit ute i solen i några år. För att korrekt matcha gelcoaten måste du reparera det skadade området och kontrollera att gelcoaten matchar när det torkar. Men istället för att starta över med en ny lack finns det ett par tekniker som kan hjälpa dig att matcha dina vita gelcoat.

Instruktioner

Matchande

• Gå till din lokala båt supply store och låna en färg prov kort för gelcoat färg.

• Matcha färgen på din båt med den närmaste matchande färg färgruta på kortet färg provet genom att hålla upp varje prov kort till ett område nära scratch och bestämma vilka vitt på kortet matchar bäst.

• Återgå till båt leverans butik och antingen köpa matchande gelcoaten pasta eller sätta i en order på en gelcoat pasta som matchar din vita. Returnera kortet färg provet.

Reparation

• Sätta på dina handskar och skyddsglasögon. Använd spackel för att bredda öppna scratch till en "V" form. Gelcoaten pasta är för tjock för att fylla små repor. Torka av scratch med styren att aktivera alla återstående gelcoat. Detta kommer bättre band nya gelcoaten i scratch.

• Påskynda dina gelcoaten pasta med härdare ingår i din gelcoaten kit. Följ tillverkarens instruktioner att katalysera din gelcoat. Detta kommer att aktivera din gelcoat, så inte katalysera din gelcoaten om du inte är beredd att fylla scratch omedelbart. Blandningen bör börja ställa i ca 30 minuter, så du måste arbeta snabbt.

• Använda plast spridaren för att arbeta gelcoaten klistra in på scratch. Pastan bör bilda en liten ås som den tillämpas på sprickan. Detta är OK. Pastan kommer att krympa som det härdar. Du kommer att kunna ta bort all överflödig pasta i senare steg.

• Ta bort all överflödig pasta i arbetsområdet som inte tillämpas på scratch. Täcka scratch med tätning filmen och låt för minst 24 timmar.

• Ta bort plasten. Lätt touch reparation för att säkerställa att pastan har stelnat. Om repan var grovt överfullt, sedan kan det fortfarande vara våt och måste du vänta längre att ställa in, eller ta bort pasta och börja om.

Slipning

• Sand reparation ner med din 150-slippapper block. Fortsätta att sand tills reparationen är jäms med omgivningen. Fortsätta att slipa med successivt finare sandpapper tills området är jämn och repfri vid beröring.

• Häll gnugga förening på en ren trasa och arbetar föreningen i tyg. Försiktigt gnugga slipad reparation i cirkelrörelser tills området blir glansigt. Fortsätta att arbeta den gnugga föreningen i området reparation.

• Jämföra reparation området till resten av området målade på båten. Den nya gelcoaten bör vara en nära match. Reparation området blir mindre märkbar över tiden som det väder.