mynewspapers.net

Så för att lindra förstoppning i en nyfödd valp

Så för att lindra förstoppning i en nyfödd valp


Om din valp kämpar för att uträtta sina behov, om man inte haft en avföring i mer än en dag eller är gråt och visar smärta vid avföring, är chansen att det är förstoppad. Förstoppning kan orsakas av en mängd faktorer, bland annat en plötslig diet förändring, otillräcklig fibrer och vatten intag, medicinering, äter svårsmält objekt som små plastleksaker eller brist på motion. Det är viktigt att söka medicinsk behandling från en veterinär för svåra fall av förstoppning.

Instruktioner

• Ge valpen massor av vatten. Vattenintag, tillsammans med motion, kan främja regelbundna tarmrörelser. Allmänhet bör en valp dricka 29,6 ml vatten för varje pund av kroppsvikt. Höja detta belopp under varma dagar.

• Massage valpens mage att stimulera en avföring. Lägg din valp på sin sida, ta en varm, fuktig tvättlapp och tillämpa lätt tryck på sin mage samtidigt stryker i en nedåtgående riktning mot sitt anus.

• Lägga fiber till valpens diet. Konserverad pumpa (inte paj fyllning) och gröna bönor är laddade med fiber. Blanda 1 till 2 teskedar av konserverad pumpa eller gröna bönor med valpens mat tills dess tarmrörelser är regelbundna igen.

• Ge valpen en liten skål med mjölk. Detta kan orsaka avföringen vara rinnande från början, men det kommer lösa förstoppning problem.