mynewspapers.net

svamp i huden ringorm

Hur ser ringorm på en människa?

Hur ser ringorm på en människa?


Ringorm, som ibland kallas tinea eller serpigo, är en svampinfektion som visas på huden. Svampen orsakar ett utslag på huden som har en upphöjd, rödbrun utseende som är vanligen ojämn. Ibland centrum av utslag är ljusare i färgen och omgiven av röda, fjällande ringar, ger det intrycket av en mask som bor under huden. Utslagen kan hittas på något område av kroppen, men det verkar olika på vissa områden. Exempelvis i hårbotten skick börjar som en liten finne och kommer att växa till en fjällande kala patch. Om alla hår förblir i det smittade området, kommer det blir sprött och ofta bryta. Ringorm i fötterna kallas ofta "fotsvamp" och ser ut som skalning, peeling huden, ofta mellan tårna. Ringorm kan också påverka finger- och tånaglar, där det orsakar dem att bli sprött, tjocka och missfärgad. Hudens tillstånd angriper ofta ljumskarna, och när den gör det kallas "jock itch."

Fördelningen av ringorm

Den svamp som orsakar ringorm sprids genom direkt och indirekt kontakt. De flesta människor får ringorm genom att röra vid någon som har den. Andra får svampen från att röra ytor som har varit i kontakt med någon som har Ringorm. Gemensamma ytor som sprids svampen inkluderar sängkläder, fyllda leksaker, kläder, hattar, håraccessoarer och gym mattor. Ringorm kan också spridas från smittade sällskapsdjur, och detta kan vara svårt att undvika, eftersom ringorm på ett husdjur kan vara dolda under djurets päls. Utslagen uppstår inte omedelbart. Om svampen angriper huden, visas den 4 till 10 dagar efter kontakt. Om det anfaller hårbotten, visas 10 till 14 dagar efter kontakt.

Förebyggande och behandling av ringorm

Det bästa sättet att förhindra Ringorm är att öva god hygien. Du bör tvätta händerna ofta, särskilt efter att ha varit i kontakt med djur som kan vara bärare av infektionen. Om du ska dusch i en offentlig anläggning, ha dusch skor och undvika att gå barfota utanför ditt hem. Om du misstänker att du har Ringorm, kontakta din läkare för att bekräfta diagnosen, särskilt om du har röda, fjällande fläckar, eftersom dessa kan vara andra mer allvarliga tillstånd. Om det är ringorm, behandla sjukdomen med en anti-svamp grädde. Dessa kan köpas över disk eller via recept. Jock kliar eller fotsvamp grädde kan användas för att behandla ringorm oavsett där det verkar på kroppen. Leta efter en kräm som innehåller en aktiv ingrediens som anti-svamp som klotrimazol, mikonazol, ketokonazol eller terbinafin.

Hem behandling av Ringorm hos kattDe flesta katter med ringorm kommer self-heal över tid, enligt veterinärer Drs. Foster och Smith. En veterinär bör alltid undersöka husdjur med allvarlig ringorm infektioner, men hem behandling räcker för många katter. Snabb behandling är nödvändig för att förhindra smitta från sprida eller försämring.

Behandling av djur

Hem behandling av Ringorm hos katt börjar med behandling av djur. Mest korthåriga katter som annars är friska kan kämpa mot en ringorm infektion med hjälp av krämer som innehåller ett medel mot svamp, som mikonazol eller tiabendazol. Vissa katter med lång päls måste rakas innan aktuell behandling så att medicinen kan nå huden och källan till infektionen. Svavel dips kan hjälpa rensa Ringorm hos katt, även om de kan gulna kattens päls. En hälsosam kost och mycket färskt vatten är viktigt att avvärja någon infektion hos katter. Vissa holistiska veterinärer rekommenderar komplettering katter mat med vitaminer, mineraler och antioxidanter för att bidra till att stärka immunförsvaret och kämpa mot infektionen.

Miljö behandling

Den svamp som orsakar ringorm kan leva i miljön för upp till två år, enligt Drs. Foster och Smith. Rengöring av miljön av en katt med Ringorm är oerhört viktigt att behandla infektionen och förebygga svampen sprids. Alla djur sängkläder, burar och grooming verktyg bör desinficeras ofta tills infektionen försvinner. Fuktiga moppar rekommenderas för rengöring av trägolv och vakuum påsar och kanistrar bör tömmas i förslutna plastpåsar och tas ut omedelbart efter rengöring. Rengöring mattor och möbler med ånga kan också förebygga infektionen sprids.

Effekter

De flesta katter har ingen negativ påverkan på aktuella antimykotisk behandlingar gjort hemma. Sällskapsdjur egendomsrätt bör följa anvisningarna på kalk svavel dips och utvärtes krämer noggrant. Använder fler läkemedel än rekommenderat kan faktiskt förvärra infektionen. Katter med lång päls som är rakade före ringorm behandling är mottagliga för irritation. Ringorm infektionen kan spridas från kontakten mellan clippers och lesioner. Ringorm infektioner kan spridas enkelt till andra husdjur och människor om katten inte hålls inneslutna under behandling.

Potentiella

Allvarlig ringorm infektioner kan inte klara med endast hembehandling. En veterinär kan ordinera oralt svampdödande läkemedel för att hjälpa till att bota infektionen. Itrakonazol är den främsta muntliga emot svamp används för att behandla allvarlig ringorm infektioner i katt, men Griseofulvin används också. Behandling av allvarliga infektioner innebär oftast en kombination av aktuella och muntliga behandlingar och en veterinär får undersöka katten på varje vecka tills infektionen försvinner.

Förebyggande

Kattägare bör vara försiktig när att föra in en ny katt eller kattunge se till det nya djuret inte är att införa en ringorm infektion in i hemmet. Katter kan lätt bli infekterade på kennlar, shower och grooming anläggningar om de kommer i kontakt med smittade djur. Longhair kattägare bör vara särskilt försiktig om att förebygga ringorm infektioner, eftersom det är oftast svårare att behandla sjukdomen i dessa raser.

Hur bli av ringorm sporer i din trädgård

Hur bli av ringorm sporer i din trädgård


Ringorm är en smittsam hudåkomma som orsakas av svamp. Medan ringorm kan kontrakteras från platser som gym, djur och husdjur är vanligaste bärare och kan kontraktet svampen från ringorm sporer i varv. Det är viktigt att behandla varv för ringorm sporer om du vet att svampen är närvarande. En kombination av svampdödande behandling och förebyggande metoder är krävs för att utrota sporer.

InstruktionerKlippa gräsmattan till en höjd av mer än 3 inches. Svampen trivs på fukt och fukt, så håll gräsmattan kort att tillåta mer solljus i marken.Blanda bakpulver och vatten. Med hjälp av en sprayflaska, täcker området med blandningen. Bakpulver hjälper drar fukt ur svampen. Om du inte har bakpulver, använda vanligt majsmjöl utan vatten och sprida över det smittade området.Tillämpa en fungicid som dödar ringorm sporer om tillståndet kvarstår. Om du har husdjur, kontrollera fungicid är djurvänligt. Applicera granule fungicider med en spridare och flytande fungicider med en vatten slang spruta. Återställa vid behov.Bevattna landet för att skingra vatten och hindra den från att samla. Områden med gräs eller jord benägna att ackumulera stora mängder vatten när det regnar eller gräsmattan är vattnade är grogrunder för ringorm sporer.Vatten din gräsmatta tidigt på morgonen för att tillåta något överflödigt vatten avdunstar under dagen innan svampen har en chans att växa. Prova att vattna bara på dagar när temperaturen är varm och solen skiner.Lufta jorden varje år och fastställa kompostmaterial om möjligt. När du tillämpar gödselmedel på våren och hösten, använda ett gödselmedel med svavel, som fungerar som en naturlig fungicid.

Vad är orsakerna till kliande fötter?

Vad är orsakerna till kliande fötter?


Det finns många saker som våra fötter kommer i kontakt med dagligen som kan orsaka vansinnig klåda, som svettiga strumpor och skor, omklädningsrummet golv och den allmänna poolen. Att veta hur att stoppa klådan, och hålla den från att komma tillbaka, beror på vad som orsakar det.

Vad är orsakerna till kliande fötter?

Dermatit

Kontakteksem är ett tillstånd som kan orsaka kliande fötter och det är oftast ett resultat av något som dina fötter har kommit i kontakt med. Enligt fotvård Network.com, det finns två typer av kontakteksem som påverkar fötterna: primära irriterande dermatit och allergisk dermatit. Primära irriterande eksem orsakas av en irriterande och allergisk dermatit orsakas av en allergisk reaktion mot ett ämne. Primära irriterande eksem behandlas bäst med kalla kompresser. Allergiska eksem svarar bra på hydrokortison och andra steroider.

Svampen

Fotsvamp är orsakas av en svamp som kallas trichophyton rubrum, som trivs i fuktig, mörka platser. Mayo Clinic förklarar att trichophyton rubrum är också den svamp som orsakar ringorm och jock kliar. Trichophyton rubrum orsakar klåda mellan tårna och smärtsamma stickande och brännande. Klåda och sprickbildning kan också visas på huden på tårna och fotsulor tillsammans med överdriven torrhet. Lindriga fall av svamp behandlas med aktuell, receptfria läkemedel mot svamp. Om svampen dröjer sig kvar, en läkare kan behöva ordinera en starkare anti-svamp.

Bakterier

-Svamp villkor som inte behandlas korrekt kan leda till mer komplicerade hälsa situationer såsom bakteriell infektion. Detta gäller särskilt om svår klåda och sprätta leder till avbrott i huden som gör att bakterier att komma in. CNN hälsa rapporterar att bakteriell infektion är faktiskt en sekundär infektion som orsakar en uppdelning av vävnad och sår mellan tårna. Förutom aktuell anti-svamp läkemedel, kan en läkare ordinera en oral antibiotika för att hjälpa kroppen bekämpa infektionen och döda bakterier.

Eksem

Det finns flera olika typer av eksem som kan påverka fötterna och få dem att klia. Den vanligaste typen är atopiskt eksem, som orsakar fötterna för att bli torr, inflammerad, röd. Discoid eksem kommer att orsaka skador på fötter som kan sekret och åderbråck eksem förekommer hos patienter som är mottagliga för åderbråck. Dr Foot förklarar att åderbråck eksem kan orsaka fötter att bli inflammerad och full av lesioner. Lesioner ofta uppstå kring anklarna och kan leda till sår i huden. Varje typ av eksem behandlas med topikal steroid salvor.

Förebyggande

De flesta mul förhållanden som orsakar klåda kan förhindras genom att ta ett par enkla försiktighetsåtgärder. Hålla fötterna rena och torra att förhindra svampinfektioner. Torka fötterna väl efter bad, använda foten pulver och ändra dina strumpor när fötterna blir svettig. Mamma Nature.com rekommenderar att tvätta dina strumpor i olika typer av tvättmedel att hitta ut som man kan vara orsakar kontakteksem och sluta använda. Torr, fjällande fötter som orsakas av eksem kan lindras av återfuktande med vitamin E lotioner och krämer som innehåller urea.

Vilka är behandlingarna för Hundarnas Ring mask?

Vilka är behandlingarna för Hundarnas Ring mask?


Hundarnas Ringorm är en svampinfektion som ofta bildar en ring form under huden. Det är inte ett livshotande tillstånd och ofta rensar från en hunds system utan behandling. Eftersom Ringorm är smittsam och kan smitta människor, dock rekommenderas snabb utrotning.

Interna behandling

Drogen griseofulvin används ofta vid behandling av ringorm. Drogen kommer i tablettform och administreras till djur varje 30 dag. Eftersom fett måste vara i mag-tarmkanalen för griseofulvin absorberas, föreslås det att griseofulvin administreras med hermetisk hundmat. Försiktighet rekommenderas; drogen kan orsaka fosterskador och bör inte ges till gravida hundar.

Hudbehandlingar

Utvärtes mot svamp behandlingar kan förskrivas av veterinär. En utmaning för ägare till sällskapsdjur är att hålla hunden från slicka grädde från dess hud.

Badvatten

Upprepade bad med anti-svamp schampo behandlar ringorm. Detta tar bort svamp sporer från päls och huden på hunden. Tre behandlingar rekommenderas varannan dag. Lödder bör lämnas kvar på hunden i minst fem minuter.

Päls borttagning

Rakning smittade området tar bort ringorm sporer. Detta kan vara en faktisk valmöjlighet för hundar som inte tål frekvent bad eller aktuell hudbehandlingar.

Att förhindra återinfektion

Alla ytor hunden kommer i kontakt med bör desinficeras med ett blekmedel blandningen. Detta förhindrar inte bara nya angrepp på hunden men förhindrar spridningen av ringorm till mänskliga invånarna i hemmet.

Schampo och balsam för jäst hårbotten infektioner

Schampo och balsam för jäst hårbotten infektioner


Hårbotten svampinfektioner är vanligt hos både män och kvinnor. Anti-svamp behandling tillverkarna hävdar mjäll är mest förekommande svampinfektion hårbotten, som drabbar ungefär 50 procent av befolkningen någon gång i sitt liv. Dessa infektioner orsakas av ett övermått av en mikroorganism kallas pityrosporum ovale, en jäst-liknande svamp i huden. Symtom på en svampinfektion i hårbotten är en kliande, fjällande hårbotten, rodnad, torrhet och sår. Behandling oftast kommer i form av en anti-svamp schampo och balsam som du kan köpa från din lokal kemist eller stormarknad.

Ketokonazol schampo

Schampo med anti-svamp aktivingrediensen är ketokonazol arbete genom att störa cellmembranen av svamp och jäst att sluta hålla dem från att reproducera. Ketokonazol schampo är särskilt effektiv för svår mjäll och seborrhoeaic dermatit. Används för att tvätta håret varje vecka under två till fyra veckor och sedan använda den en gång varje vecka därefter att förhindra infektion från att återvända.

Zinc PCA schampo

Schampo och balsam med den aktiva ingrediensen zinc PCA bekämpa bakterier i måttlig hårbotten jästsvampinfektioner. Zinc PCA är en aminosyra som reglerar mängden olja som produceras av talg körteln och dödar bakterier samtidigt. Dessutom denna behandling har en mycket lägre PH balans än de flesta anti-svamp schampon och balsam som stöd naturliga hårbotten försvar mot bakterier och svampar, och gör hårbotten en svår miljö för dem att leva. Eftersom ingen medicinering används i denna produkt, är det säkert att använda varje dag på löpande.

Selen svavelväte

Medicinska over-the-counter schampon med den aktiva ingrediensen selen svavelväte hjälpa bromsa tillväxten av hudceller som orsakar infektionen och mjukar upp och kastar det yttersta lagret av huden för att minska fjällning. Använda selen svavelväte produkter intensivt varje dag i två veckor för att rensa svampinfektion, och sedan använda den två till tre gånger per vecka fortlöpande för att upprätthålla hårbotten hälsa.

Zinkpyrition zink

Läkemedel mot svamp schampo och balsam avsedda att bekämpa lindriga svampinfektioner i hårbotten kan innehålla aktiva ingrediensen zinkpyrition zink (PTZ). Detta fungerar för att kontrollera talgkörtlar oljeproducerande och slåss tillväxten av svampar och bakterier till att förhindra mjäll. Formeln är tillräckligt raffinerad för att lindra milda symtom av jäst hårbotten infektioner snabbt och försiktigt nog att använda löpande. Dessa schampon och balsam kan köpas på de flesta mataffärer.

Vad orsakar mörk svampen ställen på min hud?

Vad orsakar mörk svampen ställen på min hud?


Tinea versicolor är en svampinfektion som är vanligt bland ungdomar och unga vuxna. Enligt medicin nätverket, "termen versicolor avser det faktum att det orsakar de drabbade huden att ändra färg och bli antingen ljusare eller mörkare än omgivande hud." Tinea versicolor kan orsaka extrem klåda och pinsamt missfärgning av det drabbade hudområdet. För behandling, bör du besöka en hudläkare.

Orsakerna till svampen ställen

Svamp på huden är ett symptom på tineas versicolor. De vanligaste drabbade områdena är axlar, bröst och rygg av ungdomar eller unga vuxna. Tinea versicolor orsakas vanligen av en överexploatering av jäst "Malassezia furfur," som finns på huden hos vuxna. Enligt den svamp Guide, "om huden är fet, varma och fuktiga nog, börjar det växa till små"kolonier"på ytan av huden. I dessa kolonier, jästen växer snabbt och läcker ut ett surt blekmedel, som ändrar huden färg."

Krämpor svamp

Pityriasis alba är ofta misstas för tineas versicolor, enligt medicin netto. Även om det finns några hud missfärgning inblandade, huden vanligtvis ljusare snarare än mörkare. Mörka svampen ställen, uteslutande, tillskrivs vanligtvis tineas versicolor.

Behandling av svamp

Ett besök till en hudläkare för förskrivning av en anti-svamp, aktuell hudkräm rekommenderas. Krämer används dagligen tills infektionen har rensat. Ärrbildning bör vänster bakom behandlas separat.

Vad är fördelarna med svavel vatten?

Vad är fördelarna med svavel vatten?


Viktigt att människor som en viktig del av tre aminosyror, svavel är ett mineral som ofta hittas naturligt förekommande fjädrar och nära vulkaniska formationerna. Svavel vatten, antingen direkt från en naturlig källa eller skapad av upplösning kaliumsulfat i vatten, är en alternativ behandlingsalternativ för sjukdomar allt från artrit till akne och erbjuder en rad fördelar för att förbättra din hälsa.

Hudåkommor

Svavel vatten är en möjlig behandling av acne, torr hårbotten och blöjeksem. De som lider av eksem rapportera lättnad från klåda efter användning av svavel. Mineralet är ett vanligt tillägg till krämer, salvor, tvålar eller pulver för att behandla dessa tillstånd. Dessutom Blodstillande eller skölja agenter lägga till svavel vatten för användning efter rengöring med en mild tvål. Detta mineral påverkar huden som en peeling och torkande agent, hjälper huden att kämpa och bryta ner bakterier eller svamp orsakar hudens tillstånd. Även om rapporterna dokumentera den framgångsrika användningen av svavel för hudproblem, inträffar biverkningar ofta. De vanligaste biverkningarna som rapporterats med svavel vattenanvändning inkluderar rodnad, hud missfärgning och exacerbation av hud villkoret i fråga.

Smärtlindring

En annan nyttjanderätt svavel vatten är som ett smärtstillande medel för dem som lider av artrit. Studier visar att artrit drabbade har traditionellt låga nivåer av svavel, erbjuder en möjlig förklaring till svavels smärtstillande effekt. Även om blötläggning i heta sulphur springs är ett sätt för människor att dra nytta av detta mineral, detta innebär att man besöker en plats som har en naturligt förekommande svavel fjädrar, som kan vara obekväm och inte möjligt. Artrit drabbade kan dock skapa sina egna svavel vatten där i blöt genom att lägga till kaliumsulfat deras badkar vatten i förhållandet av 56.7gr av mineralet till 30 gallon vatten. Suger bör vara 15-20 minuter. Badet suger med svavel kan också köpas från hälsa leverans butiker.

Andra fördelar

Svavel vatten har andra positiva egenskaper också. Svavel spelar en viktig roll i produktionen av kollagen, så svavel vatten hjälper till med hudens elasticitet och kan fungera som ett verktyg för att förebygga rynkor. Dessutom, blötläggning i svavel vattenbad är ett effektivt sätt att lindra brännande, smärta och klåda orsakad av hemorrojder. Andra sjukdomar att svavel vatten håller löftet för att lindra är matsmältningsproblem såsom sura uppstötningar, premenstruella frågor, klimakteriebesvär, förhöjda kolesterolvärden och högt blodtryck. Svavel är också högt koncentrerad till proteinet keratin, som är ansvarig för att stärka naglar och hår. Svavel vatten får stöd keratin i denna process.

Problem med ånga rum

Problem med ånga rum


Ånga rum kan definitivt lägga till estetiken av master badrum. Det finns dock vissa problem med både de fysiska aspekterna av en ångbastu och en persons hälsa. Problem som följer av ånga rum inkluderar bakterier och svampar, uttorkning och värmeslag, elektrolyt-brist och även problem med bihålorna. Lyckligtvis, det finns sätt att mildra dessa problem genom konstruktion och att vidta lämpliga försiktighetsåtgärder under varje spasession.

Bakterier och svampar

Ett problem med ånga rum är att gaserna från vattenånga kan genomsyra injekteringsbruk och torr vägg, enligt Askthebuilder.com. Följaktligen, när vattnet svalnar, bakterier och svampar kan föröka sig inne i ångbastun. Detta kan orsaka dig eller familjemedlemmar att få svamp infektioner som ringorm. Ett sätt att rätta till detta problem är att linje din ångbad med en Bevattna dunsten barriär av glasfiber eller polyeten plast. Dessa ytor är immuna mot svamp. Svampar eller bakterier kan därför lätt avlägsnas genom regelbundna rengöringar.

Uttorkning och värmeslag

Ånga rum ställs vanligtvis vid höga temperaturer på 40 grader Celsius, vilket motsvarar 104 grader Fahrenheit. Människor som bor i bastur över de rekommenderade 15 eller 20 minuter kan potentiellt bli uttorkad. Uttorkning kan vara ett allvarligt problem, ofta resulterar i yrsel, illamående, trötthet och en ökad hjärtrytm, enligt University of Maryland Medical Center. Värmeslag är en annan potentiell risk från överexponering för ånga rum, vilket minskar människors förmåga att svettas och sänka sin kroppstemperatur. Du bör dricka mycket vätska före och efter varje ånga rum session. Det är också viktigt att fylla på din elektrolyter eftersom du förlorar kalcium och kalium salt när du svettas. Bananer har massor av kalium. Du kan också dricka mjölk eller apelsinjuice att fylla på kroppens kalcium.

Problem med bihålorna

Ånga rum är oftast hälsoeffekter för dina bihålor, fukta slemhinnorna och öppna blockerade bihålor, enligt Dr Andrew Weil på Drweil.com. Men tenderar vissa människor att få återkommande bihåleinflammation från ånga rum. Detta problem kan vara resultatet av mögel eller en reaktion på vissa kemikalier som finns i rengöringsmedel. Undvik att använda stickande rengöringsmedel vid rengöring din ångbad. Prova att använda mer miljövänliga produkter eller de med mindre potent rök.

Fosterskador

Gravida kvinnor bör vidta vissa försiktighetsåtgärder när du använder ånga rum. Överexponering och förhöjda temperaturer orsaka potentiellt kan fosterskador till ditt barn. Anledningen är att höga temperaturer kan möjligen minska blodtrycket, beröva din fostret av syre och viktiga näringsämnen. Gravida kvinnor bör uppmärksamma varningsskyltar som yrsel, frossa och extrem törst.

Hur man dödar ringorm på huden

Hur man dödar ringorm på huden


Ringorm är en svampinfektion som yttrar sig som en liten ring eller cirkel utslag på huden. Utslagen finns oftast på händer, hårbotten, fötter, ansikte eller nacke. Ringorm visas brukar först som en liten röd cirkel och sedan växer tills det ser ut som en röd upphöjd ring ca ½ till en tum i diameter med en blek centrum. Det är kontrakterade från andra människor, djur eller föremål som smittade.

Instruktioner

• Schemalägg ett läkarbesök för att få en korrekt diagnos om du är osäker på om du har Ringorm. Ringorm är lättare att behandla medan utslag är liten och har inte spridit sig. Symtomen är fläckar av blekt blåsig hud omgiven av en röd ring som ser ut som en mask som bildar en cirkel. Utslagen kan skorpa över efter små blåsor pop. Intensiv klåda medföljer också en ringorm utslag. Det kan utvecklas till en bakteriell infektion om bakterier ange trasiga huden, så att rätt behandling är avgörande.

• Köpa en over-the-counter anti-svamp lotion att behandla ringorm, om hela kroppen är inblandade (vilket innebär att du kan behöva en recept-styrka lotion för behandling). Anti-svamp krämer används för behandling av fotsvamp kan arbeta på ringorm eftersom ringorm och fotsvamp utslag är svampinfektioner. Om ringorm i hårbotten, Använd ett schampo som innehåller ett anti-svamp ämne. Om utslag i ljumskarna, Använd en jock kliar kräm. Generiska namn för anti-svamp krämer som används för att behandla Ringorm är klotrimazol, ketokonazol, terbinafin och mikonazol.

• Följ anvisningarna på flaskan av anti-svamp grädde. I de flesta fall kommer dessa riktningar har du applicera krämen två gånger om dagen i två veckor tills utslagen försvinner. Sprida grädde utanför kanten på utslagen så att omgivningen behandlas också. Mest anti-svamp schampo kräver du schamponera håret en gång per dag tills utslagen är borta.

• Tvätta händerna ofta för att förhindra spridning av ringorm. Använd en mild tvål för att rengöra området. Lugna och minska klåda med en Anti-kliar kräm som innehåller hydrokortison, tea tree olja eller ringblomma. Sedan duscha en gång per dag och tvätta händerna kan torka ut huden, Använd icke-irriterande lotion eller tea tree olja för att återfukta området.

• Förhindra utslag från att sprida sig till resten av kroppen och till andra människor. Täcka utslag med ett bandage om det är på händerna. Bada inte i offentliga pooler tills utslagen är borta. Dela inte hårborstar, handdukar eller kläder medan du har utslag. Håll dina fötter och ljumsken torrt för att undvika en upprepning av utslag. Bära sandaler när i en offentlig dusch. I de flesta fall ringorm utslag försvinner inom två veckor, men anti-svamp krämer är i allmänhet säkra att använda för några dagar se till att utslagen är helt borta.

Ringorm behandlingar för nötkreatur

Ringorm behandlingar för nötkreatur


Ringorm är en mycket smittsam hudsjukdom som orsakas av en sporbildande räntebärande svamp. Sporerna gror, angripa ytan av huden och hårsäckar. Ringorm normalt angriper benen och kalvar av vuxna djur och visas runt ögonen, öronen och ryggen på unga kalvar. Resultatet är ett gråvitt hudton stänkte med cirkulär, upp lesioner. Även om det är obehagligt att titta på, ringorm orsakar liten permanent skada och är oftast helt behandlingsbar.

Imaverol

Imaverol är en syntetisk anti-svamp drog som används som en utvärtes spray. Efter några skorpbildning tas bort från den boskap hud med en borste, tillämpas spray 3 till 4 gånger om dagen var 3 dagar.

Griseofulvin

Ringorm behandlingar för nötkreatur


Griseofulvin är en anti-svamp läkemedel som kan ges oralt (i kreatursfoder) att behandla ringorm. Griseofulvin är dock inte längre godkänd för användning på livsmedelsproducerande djur.

Jod

En tinktur av jod är en mycket vanlig behandling för Ringorm hos nötkreatur. Vanligtvis används en 2 procent jodlösning, eftersom det är mindre irriterande för huden.

Kalk svavel lösningen

Ringorm behandlingar för nötkreatur


Enligt "Rebhuns sjukdomar av mjölkkor" av Thomas J. Divers, Simon Francis Peek och William C. Rebhun är en 2-5 procent kalk svavel spray en effektiv behandling av Ringorm hos nötkreatur.

Aktuella pastor och krämer

"Rehbuns sjukdomar av mjölkkor" rekommenderar också en 3 till 5 procent tiabendazol pasta, en kräm mikonazol eller en klotrimazol kräm appliceras en gång eller två gånger dagligen som livskraftiga behandlingar för begränsade skador på nötkreatur.

Hur bli av Ringorm hos kor

Hur bli av Ringorm hos kor


Ringorm är en hudinfektion som plågar människor och djur lika. Orsakas av en svampinfektion, kännetecknas ringorm av håravfall och torr, fjällande fläckar på huden. Ringorm är vanligt hos människor och husdjur, men finns även i andra arter, inklusive kor. Ringorm sprids genom hud-mot-hud kontakt, så det är viktigt att behandla smittade kor så snart som möjligt för att förhindra en besättning-wide utbrott.

InstruktionerGranska din besättning för skyltar med ringorm. Tecken på ringorm inkluderar stora fläckar av irriterad, röd hud och skorpbildning. En typisk ringorm infektion hos nötkreatur kommer att producera stora, rundade fläckar av bar hud täckt av grå, knaprig skalning. Ringorm finns ofta bakom öronen och längs ryggen och benen av boskap, så kolla över varje ko noggrant.Pensla de drabbade områdena av den kon huden med en stel boskap borste för att ta bort knaprig vågen och utsätta den infektera ytan för behandling. Använd ett par gummihandskar för att förhindra möjligheten att ingå ringorm själv.Tvätta varje drabbade plåster på huden med en svampdödande tvål. Lägg till 28.4gr tvål i en 1-gallon hink och fyll med vatten. Doppa din pensel i tvål och skrubba de infektera områdena för att ta bort alla återstående död hud. Skölj med rikligt med rent vatten från slangen och låt fläckarna att luften torr.Päls varje plats i ett tunt lager 2 procent jodlösning efter tvätt. Jod är en kraftfull anti-svamp som hjälper påskynda läkning och förhindra sår från att bli smittade. Upprepa programmet jod dagligen tills huden visas inte längre knaprig och håret börjar växa tillbaka.Desinficera alla ytor kon kan ha kommit i kontakt med. Lägg till 1 kopp blekmedel till 5 gallon med varmt vatten för att förhindra ytterligare spridning av ringorm. Använd en trasa doppad i blekmedel lösning för att torka ner alla stängsel och grindar som dina nötkreatur kan har gned mot. Om din kor har Ringorm ställen på deras ansikten, desinficera foder behållare och vatten kastruller att minimera nya infektioner.

Vad orsakar huden att skala på händerna?

Vad orsakar huden att skala på händerna?


Exfoliativ keratolysis är en överdriven peeling av huden på händerna handflatan och kallas ibland "focal palm peeling." Villkoret föregås av ett utbrott av luftfyllda blåsor över hela fingrar och handflator, som kan orsakas av eksem. Blåsorna sprack oundvikligen, orsakar palm peeling. Hos vissa patienter är Exfoliativ keratolysis grövre på tips på fingrarna, lämnar svårare hud som tar längre tid att läka. Peeling av detta tillstånd vanligtvis inkluderar inte klåda och ytterligare kan irriteras av exponering för retande ämnen som tvål och tvättmedel. Behandling innefattar i allmänhet att undvika exponering för retande ämnen och användning av Handkrämer som innehåller någon kombination av urea, lactid syra och silikon. I vissa fall får photochemotherapy, en typ av ultraviolett strålning terapi, användas. Exfoliativ keratolysis återkommer ofta minst en gång.

Exfoliativ keratolysis

Exfoliativ keratolysis är en överdriven peeling av huden på händerna handflatan och kallas ibland "focal palm peeling." Villkoret föregås av ett utbrott av luftfyllda blåsor över hela fingrar och handflator, som kan orsakas av eksem. Blåsorna sprack oundvikligen, orsakar palm peeling. Hos vissa patienter är Exfoliativ keratolysis grövre på tips på fingrarna, lämnar svårare hud som tar längre tid att läka. Peeling av detta tillstånd vanligtvis inkluderar inte klåda och ytterligare kan irriteras av exponering för retande ämnen som tvål och tvättmedel. Behandling innefattar i allmänhet att undvika exponering för retande ämnen och användning av Handkrämer som innehåller någon kombination av urea, lactid syra och silikon. I vissa fall får photochemotherapy, en typ av ultraviolett strålning terapi, användas. Exfoliativ keratolysis återkommer ofta minst en gång.

Hand dermatit

Hand dermatit, vanligen kallad handeksem, varierar i orsak och symtom. Villkoret kan föras på av genetiska faktorer, skada, irriterande och allergier. Det är oftast orsakat genom att arbeta med händerna, att göra hand dermatit mycket frekvent i yrken som sjukvård, städning, catering, metallarbete och mekanik. Utbrott kan förekomma på antingen på baksidan av handen, palm eller båda. Även om fall varierar från person till person, börjar villkoret vanligen som ett rött, kliande utslag som eskalerar till blåsor, peeling, svullnad och sprickbildning. Sekundära bakterieinfektioner är vanliga och resultera i extrem smärta. Hand eksem ofta sprider sig till andra delar av kroppen. Behandling för hand dermatit innebär antingen aktuell eller orala steroider och hud fuktgivande. Om en sekundär bakteriell infektion finns ska antibiotika förskrivas. Extrema hand dermatit kan kräva användning av ultraviolett strålning behandlingar.

Tinea manuum

Tinea manuum är dermatofyter svampar, även känd som ringorm svampar. Graden av inflammation som medföljer peeling av huden fungerar som en ledtråd till vilken typ av dermatofyter som har invaderat kroppen. Anthropophilic svampar är svampar som har anpassat sig till människor och orsaka en liten och mindre märkbar utslag och peeling, medan geophilic svampar används till att leva i marken och zoophilic svampar används till att leva i icke-mänskliga djur. Båda leder till en mycket mer märkbar och extrem reaktion när de förekommer på den mänskliga huden. Oavsett vilken typ av svamp ansvarig orsakar tinea manuum ett utbrott av peeling, torrhet och klåda på en handflata som kommer att växa med tiden om det inte behandlas. Vissa typer av tinea manuum är också åtföljas av blåsor som både bränner och kliar. Det vanligtvis uppstår bara på ena sidan och sprids genom direkt kontakt med svampen, antingen från en annan infekterad människa, ett smittat djur eller jord förorenade med svampen. Som andra infektioner orsakade av svampar, tinea manuum behandlas av antingen aktuell eller orala anti-svamp läkemedel.

Psoriasis

Psoriasis är en infektion som orsakar ofta peeling av händerna, även om det kan uppstå på andra delar av kroppen också. Det vanligaste symptomet för psoriasis, än peeling, är förekomsten av en fjällande utslag på huden. Medicinsk vetenskap har inte identifierat en direkt orsak till sjukdomen, även om det finns flera bidragande orsaker för psoriasis, inklusive genetiska anlag, övervikt, stress, skada, hormoner och mediciner. Infektioner såsom Candida och malassezia (båda typer av jäst) och streptokockinfektioner kan förorsaka eller förvärra en inflammation av psoriasis också. Det finns inget botemedel för psoriasis och patienter hantera flera utbrott under loppet av sina liv.

Andra orsaker

Även om Exfoliativ keratolysis, psoriasis, hand dermatit, tinea manuum och psoriasis är de viktigaste orsakerna till peeling av huden på händerna, det finns många andra skäl som kan vara fel. Någon typ av allergi, utslag, svamp, medicinering eller irritationer kan orsaka hud peeling hos vissa personer. Dessutom, kan solen bränner, torr hud och överdriven svettas orsaka hud peeling på händerna.

Hur du använder blekmedel för att bota ringorm

Hur du använder blekmedel för att bota ringorm


Ringorm är inte bara en ful hudåkomma, är det ofta outhärdlig för dem som lider av det. Ringorm är resultatet av en svamp, och är mycket smittsam. Det är kliande och kan bränna, orsakar konstant irritation. Det finns många over-the-counter och receptbelagda läkemedel för ringorm, men inte allt arbete för alla. Det finns en enkel hem rättsmedel som vanligtvis fungerar snabbt för ringorm lider, lindra klåda nästan omedelbart och att bli av med ringorm på så lite som 3 dagar. Denna underbara hem botemedel är klorin.

InstruktionerSätta 2 koppar varmt destillerat vatten i en skål.Tillsätt 1/3-kopp blekmedel till vattnet. Snurra runt för att blanda.Doppa en steril bomullspinne i blekmedel blandningen. Tillämpa den våt bomullstuss direkt till masken ringen, ska den klar hud 1/4 tum över kanten på ringorm. Upprepa denna process med ren bomull svabb tills området är täckt.Lämna blekmedel på huden natten eller så länge som möjligt.Använd en steril bomullstuss på ringorm om du har en stor lapp du behöver täcka.

Ringorm hos hundar & människor

Ringorm hos hundar & människor


Ringorm finns inte bara på hundar, men även på människor. Det finns ett par olika tecken och symtom på Ringorm hos hundar och människor. Förståelse ringorm kan förbereda dig att vidta extra försiktighetsåtgärder mot ringorm infektioner. Det finns några saker du kan göra för att stoppa din sällskapsdjur och själv komma i kontakt med den fruktade ringorm.

Identifiering

Ringorm är inte en faktisk mask. Det är en svamp som infekterar huden. Denna svamp som kallas dermatofyter. Namnet betyder bokstavligen "växter som lever på huden." Svampen lever på människors naglar, hår och det yttre lagret av huden hos hundar. Det finns många stammar av ringorm. Den vanligaste stammen kallas Microsporum och finns på hundar.

Symtom

Hos människor är nr 1 tecken på ringorm en röd cirkulär ring som stiger på huden. Hos hundar är det vanligaste symtomet en rund område på kroppen utan hår. I samma område är en lesion som växer i storlek om det inte behandlas. Området kan bli mycket kliande, röda och inflammerade för både hundar och människor. Lesioner kan inte vara cirkulär, men spridda över huden. I vissa fall små lesioner blir inflammerad och fylla upp med pus. Ringorm kan förväxlas med mange hos hundar. Som mange, kommer att din hund förlora sitt hår i ansiktet, tassar, öron och svans. Har din sällskapsdjur testas för att se om han eller hon bär på ringorm svampen.

Orsakar

Ringorm kan överföras till en annan person eller djur. Människor kan smittas från hundar och vice versa. När smittad, kan sporer leva en lång period av tid utanför kroppen av en människa eller hund. De kan leva i sängkläder, matta och kläder. Ringorm kan smitta din hund mer än en gång om det inte behandlas korrekt. De flesta ringorm infektioner uppstå under höst och vinter månaderna i USA. Svampen är dock mycket frodas i kvavt och varmt klimat.

Behandling

Ringorm infektion kan bota sig själv hos hundar, men det kommer att ta tre eller fyra månader. Om du inte behandla ringorm med medicinering, riskerar du möjligheten att ingå infektion, som kan spridas till din familj och andra husdjur. Plus, din hund kommer att drabbas av inflammerad hud som är röd och kliande. Veterinärer och läkare rekommenderar ofta speciella schampon för hundar och människor att bota ringorm infektionen. Tvätta din hund två gånger i veckan hjälper. Veterinärer får också föreslå en grädde lotion som Lotrimin eller mikonazol grädde. För närvarande finns det inget vaccin eller botemedel mot Ringorm hos hundar och människor.

Förebyggande

Bada din hund regelbundet med en antibakteriell tvål om han har utsatts för ringorm. Tvätta eller om möjligt ersätta din hund säng och leksaker. Tvätta sängkläder och kläder i varmt vatten direkt. Dammsug dagligen och har din matta professionell ånga-ren att döda exponering för svampen. Också, städa hela huset med blekmedel eller tvål och vatten kommer att hjälpa döda Sporerna. Om du misstänker att du eller din familj kan ha ringorm, hålla dem hem från arbete och skola. Isolera din hund från andra människor och husdjur.

Ringorm hos boskap

Ringorm hos boskap


Ringorm är en vanlig hudinfektion orsakas av olika typer av svamp arter kallas dermatofyter. Ringorm infektioner kan förekomma hos människor, husdjur och boskap. Ringorm är inte farligt och allmänt går bort på egen hand, är det mycket smittsam.

Orsaken

Ringorm orsakas av svamp, eller dermatofyter, in trasiga huden äventyras av en befintlig skära eller öm. Svampen är oftast överförs från kontakt med infekterade djur eller person, även om det kan överföras från kontakt med yta rörd av ett smittat djur eller en person, eller mindre ofta igenom bakterier i smuts. Dermatofyter också trivs i varma, fuktiga ställen, så infektion under sommarmånaderna är vanligast. På grund av dessa förhållanden upplever hästar ofta ringorm under deras saddling område och runt deras omkrets.

Diagnosen

Medan olika djur presentera olika symptom, allmänt visar alla djur skador på huden vid platsen för infektionen. Hästar inträffar håravfall i ett cirkulärt mönster, medan utsätts huden ser skabbig och flagnande. Om obehandlad, cirklar kommer att växa i storlek och sårskorpor kan bilda på huden. Hos nötkreatur visas ringorm som en fjällande, grå eller vit lesion tillsammans med håravfall. Ringorm är mindre vanligt hos svin, men när det verkar, den kännetecknas av runda, bruna lesioner. Hos får, upp, runda områden allmänt visas och, om den lämnas obehandlad kan orsaka håravfall, ljus flagnande sårskorpor och ibland pustler.

Behandling

Om du misstänker att ditt husdjur är infekterade med ringorm, kan din veterinär bekräfta infektionen inte är något allvarligare. Hon kan också rekommendera en svampdödande wash och aktuell salva att behandla infektionen. I de sällsynta fall av en omfattande eller envis infektion, kan din veterinär ordinera en muntlig antimykotisk behandling.

Förebyggande

Enligt Horseandhound.co.uk, nyckeln till förebyggande är att hålla smittade djur åtskilda från andra djur så de inte kan ha hud-mot-hud kontakt med dem. En ringorm vaccination är tillgänglig för boskap; men enligt Canadiancattlemen.ca är den bästa metoden för att förebygga den noggrann och regelbunden rengöring av ladan eller andra smittade området och alla förvaringsutrymmen som har kommit i kontakt med djuret.

Skydda dig själv

Ringorm kan överföras från djur till människor, och symptomen som finns i mänskliga infektion, såsom klåda, är oftast svårare och obekväm. Ringworm.com.au rekommenderar att undvika det smittade djuret helt; om administrerar behandling, rekommenderar de dock tvätta händerna noga efter hantering av det smittade djuret.

Equine ringorm

Equine ringorm


Ringorm är en svampinfektion i huden kallas även Dermatophytosis. Fläckvis håravfall är oftast den första märkbara tecknen på infektion. Anti-svamp behandlingar är effektiva vid behandling av ringorm.

Ringorm

Ringorm är oftast i hästar under tre års ålder. Svampsporer överföring till friska hästar från kontaminerade tack och grooming verktyg.

Symtom

I inkubation perioden varierar från en vecka till en månad. Upphöjd cirkulär lesioner, visas ungefär en tum i diameter, på hästens hud, oftast på ansikte, ben och omkrets. Om den lämnas obehandlad, lesioner spridas och växa.

Infection Control

Ringorm smittar. Använd skyddshandskar vid hantering av infekterat häst eller utrustning samt isolera smittade hästen omedelbart.

Behandling

Aktuella behandlingar inkluderar schampo och anti-svamp krämer.

Förebyggande

Svampen trivs i fuktiga miljöer så håll ladan torr och ren för att förhindra framtida infektioner.

Naturliga botemedel för Ringorm hos hundar

Naturliga botemedel för Ringorm hos hundar


Ringorm är en fungal hud åkomma som hundar och valpar kan ibland drabbas. Symtom på ringorm kan förlora hår på platsen för infektion och allmänt röd eller kliande hud. Om du är rädd kan din hund ha ringorm, chef till din veterinär för korrekt diagnos. Medan din veterinär kan ordinera en kemisk medicin, dessa kan orsaka mer hudirritation och oral medicin kan vara svårt på en hunds mage. I stället försök vissa naturliga botemedel för att hjälpa till att läka din hunds ringorm.

Lakrits

Lakrits ört är ett naturligt sätt kan du försöka bekämpa ringorm på din hund. Lakrits ört är inte bara effektivt vid behandling av inflammation, men är också ett desinfektionsmedel som kan arbeta för att döda svampen. Göra torkade lakrits i en te, med två delar vatten till en del lakrits och kokande på spisen i 10 minuter. Låt den svalna och sedan ansöka till din hunds infektion tre gånger dagligen.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en annan metod som du kan prova att behandla klåda och rodnad av ringorm på din hund. Äppelcidervinäger är ett desinfektionsmedel som kan hjälpa lindra inflammation, vilket gör den idealisk för ringorm behandling. Prova att blanda en halv kopp av det med två kannor vatten och skölja din hund med det efter hans bad. Eller du kan försvaga en tesked med en halv kopp vatten och använda det en gång om dagen.

Tea Tree olja

Tea tree-olja är en svamp mördare som du kan prova att behandla din hunds ringorm. Ta försiktighet med ren tea tree olja dock eftersom det kan irritera hundens hud. Det ska alltid spädas med något som liknar olja. Du kan enkelt göra en blandning av halv tesked tea tree olja och tre matskedar olivolja skall tillämpas på det drabbade området två gånger om dagen. En annan idé är att lägga en liten bit av vitamin E gel till ytterligare späd tea tree olja och tillsätt huden närande egenskaper.

Calendula

Calendula ört används populärt som en homeopatisk behandling för Ringorm hos hundar. Det kan hjälpa klara upp ringorm lesioner snabbt och minska svullnad orsakad av ringworms. Du kan köpa den i torkad form och göra ett te som du skulle med lakrits ört, eller du kan även köpa den i olja form och späd en tesked med en halv kopp vatten.

Där har Ringorm sitt ursprung?När ringorm upptäcktes ursprungligen, var läkarna under intrycket att det orsakades av en mask, därav namnet. I dag vet vi att i själva verket Ringorm är en svamp infektion som ofta visar sig i form av en ring på det drabbade området av huden. Ibland visar infektionen sig i form av ett utslag. Även om Ringorm är mycket smittsamt, finns det olika sätt att effektivt behandla den.

Ursprung

Ringorm kan spåras tillbaka till 1800-talet, när lite var känt om hur man behandlar sjukdomen eller vad som orsakat den. Det enda som de flesta läkare visste var att det är mycket smittsam. För att stoppa sjukdomen från att spridas, praktiserade de segregation smittade. Ringorm var populär bland fattiga människor, och detta ansågs allmänt vara brist på hygien och brist i kosten. Även om under 1840-talet fanns de första ringorm arterna, ske seriösa studier inte förrän på 1940-talet, när amerikanska militären började avtalsslutande ringorm medan stationerade i fuktiga södra Stilla havet under andra världskriget, enligt EarthTym.net.

Orsakar

Det finns flera svampar, kallas dermatofyter, som kan orsaka ringorm. Dessa agenter live på keratin, ett protein som finns på det översta lagret av huden, och i naglar och hår. Några ringorm agenter levande djur och i jord. Eftersom svampar växer i fuktiga och fuktiga förhållanden, är gemensamma platser hittar du infektionen i veck i huden, till exempel ljumskarna eller mellan tårna. Att hitta ursprunget till Ringorm är ofta svårt att göra eftersom sjukdomen kan spridas från människa till människa, från djur till människa och från marken till mänsklig. Genom att bara röra ett smittat djur kan du drabbas av sjukdomen.

Symtom

Ringorm kan symptom i form av utslag som är kliande eller närvarande som en ljusare eller mörkare ring på huden. Du kan uppleva torr, fjällande hud eller fuktig hud med öppna sår. Symtomen beror ofta på platsen för ringorm på kroppen. Jock itch vid ljumskarna och fotsvamp finns två former av ringorm. Andra platser du kan uppleva Ringorm är händer, naglar, armar, ben, ansikte, nacke och hårbotten.

Behandling

Behandling av ringorm kan vara i form av en aktuell anti-svamp grädde som tillämpas på det drabbade området. Se till att använda krämen som beskrivs på förpackningen eller som ordinerats av din läkare. Om krämen inte fungerar, kommer din läkare att kunna föreskriva orala läkemedel för att bekämpa och döda svampen. Om du inte behandla svampen, det kan blåsa och smittas, som kräver behandling med antibiotika.

Förebyggande

Några saker du kan göra för att förhindra avtalsslutande ringorm inkluderar bär tofflor i omklädningsrum eller badplatser; duscha efter hud-mot-hud kontakt med en annan person; att undvika användning av andra människors kammar eller hårborstar; ofta ändras strumpor och underkläder; torkning av väl efter duschen; och har din sällskapsdjur kontrolleras för ringorm av en veterinär, särskilt om du saknade patchar päls på ditt djur.

Naturliga botemedel för ringorm på katter med äppelcidervinägerTvärtemot dess namn är ringorm faktiskt en svamp. Denna svamp infests människor och djur som katter. Ringorm lever på toppen, döda hudlager, invaderar hårsäckar vilket leder till sår på huden och håravfall. Din veterinär kan ordinera stark medicin för att behandla Ringorm hos din katt. Du kan också prova att använda naturläkemedel som äppelcidervinäger, en naturlig desinfektionsmedel.

Badkar

Att lägga till 1/4 kopp äppelcidervinäger i en diskho eller små badkar full av varmt vatten skapar ett bad som dödar ringorm på kattens kropp. Din katt bör njuta i badet i 10 minuter. Eftersom de flesta katter ogillar att bli blöt och tagit ett bad, är det bra att ha en assistent när försökande den här metoden.

Skölj

Du kan också bada din katt som du normalt skulle och ge din katt en apple äppelcidervinäger skölj. Sköljningen fungerar som ett desinficera alternativ medicin som dödar ringorm svampen som alla bakterier som har angett hudskador. Blanda en del vinäger till tre delar ljummet vatten och Häll blandningen över din katt efter bad.

Lokal applicering

Häll lite äppelcidervinäger på en ren bomullstuss eller bomullstuss och badda försiktigt boll/pad på alla områden av din katts hud påverkas av ringorm. Ättika dödar någon ringorm svamp och hjälper till att torka upp några öppna sår kvar av villkora.

Drink

Lägga till 1 tsk hjälper äppelcidervinäger till din katts dricksvatten din katt kämpa ringorm inifrån och ut, genom att ändra surhetsgraden i kattens hud och effektivisera din katts kropp på slåss mot infektioner. Denna metod hjälper också kämpa mot andra sjukdomar, såsom luftvägsinfektioner och urinvägsinfektioner.