mynewspapers.net

stämplar på kinesiskt porslin

Hur till identifiera märken på kinesiska porslin

Hur till identifiera märken på kinesiska porslin


Denna vackra vas sitter i din matsal kan vara värt hundratals--om inte tusentals--dollar. Om du samlar in kinesiska porslin du är väl medveten om just hur dyra riktigt bitar är, men vet du hur man skiljer de ovärderliga bit av kinesiska porslin från dålig imitation? Många bitar av kinesiska porslin har identifiera märken på botten av dem. Dessa tecken kommer att ge dig en ledtråd till din favorit hitta--sanna ursprung och de ger dig en uppfattning om bara hur mycket din favorit vas eller plattan är värt.

Instruktioner

Läsa kinesiska porslin markerar

• Förstå hur man läser märkena på basen av mest kinesiska porslin. Märkena bör läsas uppifrån och från höger till vänster.

• Leta efter en till tre kolumner eller rader av märken. Om du hittar en bit med bara en rad av märken, har du sannolikt upptäckt en falsk. Detta är ett varumärke som tillhör Ming objekt om porslin lappa är i ett museum, du förmodligen inte tittar på en äkta Ming.

• Bekanta dig med mer än 1 500 markerar att du kunde hitta på porslin bitar. Detta kan göras genom att läsa böcker som beskriver markerar.

• Förstå att varumärkena vid basen av lappa bör betyda när pjäsen gjordes. Varje del kommer att stämplas med namnet på kejsaren som regerande när pjäsen gjordes.

Skilja mellan falska och äkta

• Studie sant Imperial porslin. Detta ger dig ett ändligt antal objekt som man kan bli bekant, snarare än det oändligt antalet falska bitar tillgänglig.

• Överväga formen, kropp, glasyr, dekorationer, penseldrag och andra delar av sanna Imperial bitar du studerar. Märkena på dessa bitar ska vara symmetrisk, fyrkantiga och även. Varje märke bör vara lika stora och exakt.

• Bekanta dig med märken från andra asiatiska porslin. Märken på kinesiska porslin bitar är jämn och regelbunden, medan märken på japanska porslin kommer att innehålla ett udda tal och kan vara i olika färger.

• Förstå detta är en svår process och det finns inga genvägar till att bli bekant med kinesiska porslin markerar. Det bästa sättet att skilja en bluff från en verklig del är att bli väl förtrogen med dokumenterade bitar av riktiga kinesiska porslin.

Allmänna kännetecken för märken på kinesiska porslin

• Ta hänsyn till färg markerar och hur de tillämpades på porslin lappa. I allmänhet märkena kommer att vara röda eller blå och hand målad eller stämplas. Om du ser röda märken, skapades sannolikt lappa i mitten av 19th-talet medan bitar med blå märken var sannolikt gjorde senare. Handmålade markerar användes för äldre bitar, medan stämplar användes för nyare bitar.

• Känn märket med fingertoppen. Upphöjd emalj märken innebära brukar bitar som gjordes i en Imperial workshop i Peking. Dessa är mycket sällsynta, och tyvärr är inte säker tecken att porslin lappa är verkliga människor att skapa falska bitar har börjat använda upp emalj märken.

• Leta efter en "Made in Kina" stämpel. Bitar med denna fras skedde sannolikt på 1970-talet eller senare. I själva verket skapades ett stycke som innehåller västerländska tecken efter 1890-talet, och sannolikt efter 1950-talet. Ett stycke som innehåller orden "Benporslin" gjordes sannolikt under 1900-talet.

• Leta efter den brittiska Royal Arms bland varumärkena. Om du tycker det, gjordes förmodligen din pjäs på 1800-talet eller senare.

• Leta efter namnet på mönstret ingår i marks, eftersom detta visar en bit skapade efter 1810.

Hur till identifiera svenska Kina av stämplar på botten

Hur till identifiera svenska Kina av stämplar på botten


Som en underskrift av en konstnärs målning är backstamp på engelska Kina symbolen för stolthet i utförande. Skillnaden är att stämpeln är placerad på Kina innan pjäsen är slut, så att den visas under glasyren. Engelskt benporslin är vördad som en av världens finaste. Några porslin bitar har mer än en stämpel på undersidan, som anger namnet på företaget som tillverkade det och dekoratör av lappa. Andra märkningar kan tyda den särskilda plats som verket har tillverkats i eller återförsäljaren som pjäsen gjordes.

Instruktioner

• Leta efter ordet "Doulton" backstamped på undersidan av en bit. Royal Doulton har använt många stämplar i sin nästan två sekel historia, men varje del av Royal Doulton Kina har ordet på det. Också söka efter orden "Lambeth" och "Watt", som indikerar partners av Royal Doulton. I början av 1800-talet dök upp dessa ord på många delar av Kina. "England" började att vara stämplad på varje bit från och med 1800-talet för exportändamål. Royal Doulton stämpel med en linje genom det visar att detta är en fabrik näst.

• Leta efter ordet "Wedgewood" i backstamp av pjäsen, som alla autentiska Wedgewood bitar kommer att ha det. Variationer av stämpeln uppstod med tiden. Titta efter äldsta stämpel-märket. Den skildrar en keramik kruka, namnet Wedgewood, och efter det sena 1800-talet, orden "Gjorde i England" har lagts till.

• Meddelande markerar på engelska Kina som har stämplats med Shelley namnet. Många av mönster av lappar har lämnats in till patent Office och fick ett registrerat nummer. Siffrorna är oftast föregås av bokstäverna "Rd" följt av en 4, 5 eller 6 siffror. Leta efter en utarbetad "W" för Henry Wileman på Kina som kan har producerats mellan 1850 genom 1910, innan Shelley krukmakerier samman med Wileman. Alla Kina med Shelley ordet backstamped har också ordet "England" tryckt någonstans i sin backstamp. Undersöka Shelley lappa för inringad "2" stämplat separat på undersidan, som anger en fabrik näst.

• Märka backstamp färg. Under de första åren av produktion, kunde endast koboltblå och järn röda färger motstå bränning värme, så båda var populära. Tidiga Royal Worcester backstamps är röda. Royal Worcester backstamps har ändrats något genom åren, men alla har en cirkel med fyra anslutna script "W" s inuti cirkeln.

Ta reda på åldern av japanska Hand målat porslin

Ta reda på åldern av japanska Hand målat porslin


Nippon porslin eller japanskt porslin, samlas över hela världen. Sanna Nippon porslin är handmålade och anor från 19th century samt dess syster porslin, Noritake. På 1970-talet började reproduktioner dyker upp från Japan och Kina, med hälsopåståenden för autentisering som fått människor att spendera en massa pengar på falska artiklar. Det är inte lätt att upptäcka äkta antika japanska porslin; men med ett skarpt öga för detaljer, kan du se att du inte slösa dina pengar på falska Nippon eller Noritake objekt.

Instruktioner

• Undersöka stämplar på undersidan av din pjäs. Autentiska märkning för Nippon och Noritake om datum för tillverkning och skildra en delikat "M". Vissa objekt också komma en maple leaf emblem. Falska frimärken visar en mindre "M" än de äkta frimärkena och kommer inte att ange tillverkningsdatum. Skrivandet kan se dekorerade med penna eller penna, som om någon skrev på pjäsen direkt.

• Lär dig din datum. Olika emblem gavs för varje land artiklarna var manufactured. Till exempel, saknades Nippon och Noritake i USA till cirka 1908. Om en säljare säger att han kommer att ge dig en affär på en 1845 Nippon bit för USA, vet du något inte som stämmer om verket.

• Titta närmare på målningen på Porslinet. Det huvudsakliga mönster som används på antika Nippon och Noritake var blommönster, speciellt rosor. Dessa mönster målades med stor detaljrikedom och noggrann penseldrag, samt rätt blandning av färga. Förfalskningar kommer inte att presentera denna hantverkskunnandet, ser slarvigt och hastigt gjort.

• Undersök guld trim. Guld trim som är skamfilat och åldern visar en gammal, äkta bit. Guld-omkullkastar används i reproduktioner kommer att skala men visas alltför polerad vara riktiga.

• Inspektera botten av porslin för tecken på ålder. Reproduktioner blir inte lika åldern som autentiska antika japanska porslin. Repor och småskador som är uppenbarligen gamla kunde peka på äkthet.

Hur man identifierar japanskt porslin tekoppar

Hur man identifierar japanskt porslin tekoppar


Av de första åren av 1900-talet, var Japan gör ett brett utbud av keramik för export, allt från exklusiva Satsuma konst varor till mer nyttoinriktade bitar för masskonsumtion. I synnerhet såg 1920- och 30-talen japanska tillverkare producerar mängder av te-set, som du enkelt kan identifiera.

Instruktioner

• Titta på basen. Varje kopp bör märkas "Made in Japan" oftast på järn-röd. Det kan också finnas en maker's mark också. Noritake är mest collectable maker.

• Undersök porslin kroppen av te koppen. Äggskal tunn och nästan tyngdlös, bör samtidigt ha ett matt, kalkhaltig utseende.

• Överväga formen nästa. Japanskt te koppar gjordes vanligen i konservativa västerländska stilar, de vanligaste är en låg, rundade skål med en liten böjd handtag. Några ovanliga, kantiga eller framåtblickande former skulle föreslå en annan ursprungsland.

• Kontrollera dekoration. I många fall detta drog på orientaliska teman som kranar och reed-sängar, men det är lika vanligt att se helt Europeiska ämnen porträtteras. Den gemensamma nämnaren är att dekorationen var traditionella - nästan gammaldags-- och pittoreska på choklad-box sätt. Till exempel, är du osannolikt att se japanskt te koppar i en fet Art déco-stil.

Hur man reglaze en porslin diskbänk

Hur man reglaze en porslin diskbänk


Gammaldags, verkliga porslin sänkor är uppbyggda på i huvudsak samma sätt som gamla porslin badkar: Porslinet är bakat på gjutjärn ramen och belagd med emalj att ge det som bekant glans. När glasyren blir slitna och grådaskig, dyka upp igen på samma sätt som du skulle en balja, med hjälp av en etsning lösning (allmänt fluorvätesyra) och besprutning på primer och färg för porslin resurfacing. Det är ett komplicerat projekt som kräver specialiserade material och utrustning, så inte försök det själv om du har haft några betydande fordonsreparationslackering erfarenhet.

Instruktioner

• Täcker alla områden runt diskbänken med plast tarping, med målartejp för att hänga den runt väggar och golv. Tejp av alla exponerade metallytor och fixturer som inte kan tas bort, inklusive eventuella exponerade VVS under diskbänken. Endast porslinsytan bör förbli avtäckt.

• Sätta på glasögon, handskar, skyddskläder och din respirator.

• Borsta syra-etsning lösning över porslinsytan, som täcker hela det. Låt det sitta i 15 minuter. Skölj den ordentligt. Torka av diskbänken helt.

• Ladda din färg spruta med porslin primer. Ställa in munstycket till en fin dimma. Spraya primer över Porslinet i en ljus, jämnt skikt. Låt det torka i en halvtimme, sedan applicera ett andra lager. Låt det torka i en halvtimme, tillämpa en tredje päls, så låt det torka över natten.

• Sätta din skyddsutrustning på igen. Ställ in din färg spruta med porslin topplack. Spraya den på på samma sätt som du gjorde primer, med mycket ljus, släta kappor, så att 30 minuter av torr-dem emellan. Fyra till sex rockar, gälla önskad täckning.

• Låt den färg som i tre dagar eller mer innan du använder diskbänken.

Kan du sätta emalj måla på porslin?

Kan du sätta emalj måla på porslin?


Porslin är en mycket tät typ av keramiska material som används i hela huset, särskilt i kök och badrum. Porslin är vanligtvis glaserade eller färgade för att ge det dess långvarig färg, men med tiden skada kan uppstå. Porslinet kan chip eller bets, som fördärvar glasyren och gör det svårt att reparera. Villaägare kan frestas att köpa emalj måla och ger Porslinet en annan päls, men de måste välja deras färg mycket noga.

Emalj måla

Emalj paint är vanligtvis en oljebaserad färg som torkar till en blank, slitstark yta. Men finns det många olika typer av emalj som använder olika hartser och färgämnen för olika effekter. De flesta kan inte användas med porslin. Porslin är så tät att de flesta emalj kommer att flagna av och inte bond ordentligt på ytan, speciellt med porslin glasyren på plats.

Porslin emalj lacker

Emaljerade färger är en klassificering av emalj som används för att måla porslin och andra ytor. Denna typ av färg är gjord i en metod som liknar porslin själv och är utformad för att vara extremt hållbara, mer som glasyr än vanliga hushåll färg. Hem förbättring butiker säljer ofta detta porslin emalj som en snabb lösning på porslin repor eller andra problem.

Hög värme färger

Hög värme emalj är färger avsedda att användas i områden som utsätts för höga temperaturer, som grillar och ugnar. Om dessa apparater har porslin på dem, då är denna färg också en möjlighet, eftersom det kommer att motstå värme samt porslin själv.

Paint kit

För fördjupad porslin reparation säljer hem förbättring butiker porslin färg kit. Dessa kit inkluderar färg som är avsedd att användas med porslin. Medan färgval är begränsade, hjälpa dessa kit husägare måla flera lager porslin ytor, som badkar och toaletter, som ofta utsätts för vatten.

Beredning

För emalj färger skall vara effektiv, måste du skala bort ytan glasyr sheen. Detta luckrar upp Porslinet och ger emaljen något att följa. Använda en orbital sander eller liknande verktyg för detta jobb. Det finns professionella som använder kommersiella verktyg och emalj för att reparera skador som porslin.

Porslin över stål badkar Installation

Porslin över stål badkar Installation


Porslin över stål badkar är tillverkade av tunna stål med en värme-smält Porslinet emaljering. Den porslin emaljen ger badkaret en blank yta som är lätt att rengöra och mycket tålig. Hej kan installeras genom att följa exakta instruktioner.

Beredning

Inspektera badkaret för skador. Installera inte en skadad badkar. Skydda badkaret före och under installationen med kartong eller tjocka filtar. Lite porslin emalj belagda baljor kommer med korrugerad kartong skyddslock. Badkaret finish är mycket tålig men kan vara flisas lätt om verktyg är tappade på den. Ta bort eventuella väggbeklädnad och gips i monteringsutrymmet. Exponera väggreglar upp till åtminstone flera inches högre än höjden av badkaret. Rensa bort allt skräp kvar på golvet och se till att golvet är nivå och smidig.

Installation

Ställa in badkaret där det installeras och mark på dubbar där den övre kanten av badkaret vilar. Ta bort badkaret och spika en 2 av 4 tum styrelse eller stringer bara under Markera. Kontrollera att stringer är nivå. Flänsen på badkaret kommer att vila på stringer. Ställa in badkaret tillbaka på plats och se till att det är nivån från framsidan av badkaret på baksidan och från sida till sida. Shimsa badkaret om du vill göra det nivå. Använd bara små shims. Några baljor kommer med en stöd pad vilket bör ställas in på plats innan badkaret installeras. Att ansluta avloppet. Använda rörmokare kitt placeras runt på undersidan av avloppet locket för att skapa en bra tätning. Dra inte över åt avloppet. Ersätta gips runt badkaret. Använd vattenfast gips eller greenboard istället för vanlig gips till slut väggarna runt badkaret. Installera kakel, ett badkar surround eller någon annan typ av vattentät väggen hölje runt väggarna ovanför badkaret. Täta längs den nedre kanten av badkaret längs golvet och runt den övre kanten av badkaret där den möter badkar surround eller kakel med vit eller tydliga täta.

Hur att reparera en porslin diskbänk från en locktång

Hur att reparera en porslin diskbänk från en locktång


Ta bort ett brännmärke lämnas av en locktång på en porslin diskbänk kan vara knepigt. Porslin har en yta emalj som kan bli missfärgade och trist när den är skadad. Reparation beror som krävs på djupet av brännskadan. Ljus yta brännskador kan tas bort med en mängd vanliga hushållsprodukter. Brännskador som tränger djupt in i porslin måste slipas bort eller kan inte komma alls och behöver målas över. Ta bort eventuella brännmärke kan lämna en tråkig plats på din porslin diskbänk.

Instruktioner

• Blöt med diskmedel och en mjuk trasa. Skölj med vatten.

• Squeeze tandkräm över brännskadan. Att tandkräm att ställa in i fem minuter. Skrubba med en gammal tandborste och skölj med vatten. Fortsätta om brännskadan är fortfarande.

• Blanda bakpulver och vatten tillsammans i en liten skål att göra en pasta. Applicera pastan på brännskadan och låt det som för ungefär fem minuter. Skrubba bränna med en gammal tandborste. Skölj i området. Fortsätta om brännskadan är fortfarande närvarande.

• Applicera citronsaft till bränna och låt den inställd på fem minuter. Skrubba citronsaft till bränna med en mjuk trasa för att ta bort märket. Skölj i området och fortsätta om brännskadan inte har fortfarande tagits bort.

• Tillämpa Soft Scrub rengöring produkt att brännmärke. Låt mjuk skrubba in på märket i några minuter. avfettning åtgärden bör bidra till att avlägsna brännskadan. Skrubba Bränn bort med en mjuk trasa. Skölj i området och fortsätta om märket kvar.

• Ta bort det skadade lagret av porslin genom att gnugga brännmärke med böter-slippapper (1000 eller 1 200 grit.) Blött sandpapper och slipa det skadade området diskhon. Borsta bort damm med en mjuk trasa.

• Locket brännskador som inte kommer ut med nagellack eller specialiserade porslin färg.

Hur man fixar ett hål i en porslin diskbänk

Hur man fixar ett hål i en porslin diskbänk


Porslin emalj har en Högblank finish och är lätt att rengöra. Nackdelen är att det kan chip och spricka lätt, att skapa ett "hål" i den finish som exponerar metallen under och lämnar det öppet för rost. Ett sådant chip eller spricka kräver omedelbar reparation. Beroende på hur stort är det skadade området, du kanske att själv reparera vasken porslin emalj.

Instruktioner

• Sand porslin chip eller spricka; har en slät yta att reparera är nyckeln. Kontrollera att inga fina bitar av porslin emalj är dröjande inuti eller runt chip eller spricka.

• Rengör området med tvål och vatten, med en mjuk trasa, ta bort smuts som kan förhindra reparation förening från ansluter sig ordentligt.

• Blanda porslin reparation substansen--porslin epoxi och en alkyd-baserad färg--på en keramiska plattor med en tungspatel. Detta är den bästa metoden för att se till att föreningen inte få förorenade.

• Föreningen gälla chip eller spricka med rakbladet. Bladet kan du använda som lite eller så mycket förening som behövs, och skrapa bort eventuella överskott förening mycket exakt.

• Låt reparation sammansatta torka helt, enligt paketet riktningar. Ta bort en torkade överskott förening med en bomullstuss doppad i nagellack remover. Torka med pinnen runt kanterna på reparation.

Hur man päls med porslin emalj

Hur man päls med porslin emalj


Emaljerade rockar förmodligen många föremål i hemmet som badkar, diskho eller spishäll. Över tiden, porslin emalj kan bära eller blivit kluvet, som är mycket ointressant. Men du behöver inte ersätta dessa poster eftersom emaljen är skadad. I stället refinish dem genom att täcka dem i porslin emalj glasyr. Detta kan ge dina apparater och sanitetsporslin ett nytt utseende utan att kostnaden för att ersätta dina apparater och fixturer.

Instruktioner

• Rengöring av ytan av porslin objektet med stålull. Skrubba stålullen över hela ytan med små, cirkulära rörelser.

• Torka av ytan med en trasa.

• Kombinera porslin emalj glasyren i en skål med vatten i proportioner av 2 delar porslin glasyr till 1 del vatten. Blanda väl.

• Måla ytan för objektet med ett lager av porslin emalj glasyr. Kan Porslinet torka helt.

• Måla ett andra lager av porslin emalj stelnar det första lagret och låt det torka. Måla på så många lager av glasyren som du vill uppnå önskat resultat.

Hur tar man bort hårfärg fläckar från porslin

Hur tar man bort hårfärg fläckar från porslin


Från tid till annan, människor färga sitt hår har en "Oj" ögonblick och dribbla några av färgen på porslin diskbänk. Om färgen inte är torkas bort omedelbart, finns det en god chans att det kommer att skapa en fläck. Lyckligtvis, hår färg fläckar på porslin är inte permanenta och avlägsnas enkelt med vanliga hushåll rengöring objekt. Eftersom porslin är något delikat i naturen, är det viktigt att testa en liten, diskret område av Porslinet innan du fortsätter.

Instruktioner

• Blanda ihop en del väteperoxid eller bleka med tre delar varmt vatten.

• Doppa en färg-fast trasa i utspädda renare och mätta den. Vara noga med att undvika droppande på mattor och handdukar.

• Vrid ur en liten mängd renare ur trasan på fläcken. Låt den utspädda renare sit i ungefär fem till 10 sekunder.

• Gnugga det färgade området i en cirkulär rörelse med trasa tills fläcken tas bort. Skölj med vatten. Upprepa processen om fläcken inte avlägsnas.

Hur man gör porslin docka formar

Hur man gör porslin docka formar


Du kan göra en hemmagjord gjutning porslin docka mögel som kan du göra så många modeller av samma dockan som du önskar. En tvådelad form är nödvändigt för doll-making eftersom de inte tas bort från en en del mögel. Du kan använda detta mögel som många gånger nödvändigt att kasta porslin.

Instruktioner

• Skapa en behållare form av små, raka kanter, skrot akryl bitar. Sätta den porslin dockan platt på rygg på ett bord. Plats fyra stycken av akryl tillsammans i en rektangulär-liknande mode runt ditt porslin docka och Lägg en botten bit under. Placera akryl bitar så att de lämnar cirka en fjärdedel-av-en-tums utrymme runt dockan.

• Limma akryl bitarna tillsammans med hjälp av en limpistol. Låt den torka. Se till att gälla bitarna för att göra mögel vattentät tillräckligt lim.

• Sprida icke-härdande lera på botten av behållaren djupt nog för att täcka dockan upp dess mittlinjen när det senare kommer att bäddas in i leran. Kontrollera att det finns inga bubblor eller hål i leran.

• Bädda in docka rygg-sida-ner i leran, men tryck inte det ända ner till botten akryl lappa.

• Tryck åtta halv tum hål i leran runt dockan med en blyertspenna, suddgummi slutet ner.

• Häll okokt ris i behållaren tills det täcker dockan av minst en tum. Häll riset i en mätglaset. Observera uns och blanda detta belopp av uretan enligt anvisningarna på etiketten.

• Spraya hela insidan av behållaren och dess innehåll med en mögel-release spray.

• Häll uretan långsamt i hörnet av behållaren och gör det möjligt att ställa in i 24 timmar.

• Ta bort akryl basen av behållaren med en kniv för att bända det bort.

• Vänd formen och ta bort lera med kniven.

• Spraya insidan av behållaren och dess innehåll med mögel-release spray igen.

• Blanda samma mängd uretan som innan och häll det långsamt i hörnet av behållaren. Möjligt att ställa in i 24 timmar.

• Bända bort akryl sidorna med en kniv och skilja noggrant de två bitarna av mögel.

Hur man skär kurvor i porslin kakel

Hur man skär kurvor i porslin kakel


Porslin plattor kan pryda väggar och golv i alla rum i huset. Många gånger, är det nödvändigt att skära kurvorna i porslin kakel så kakel passar smidigt runt ett krökt hinder. Ställa porslin plattor med en rätskiva mot en böjd kant ser kladdigt och oprofessionellt. En perfekt skuren kurva abutted till en kontur kommer att producera en expert finish.

Instruktioner

Att göra ett klipp mönster

• Skär en bit heavy-lager papper eller tunn kartong till den exakta storleken på kakel.

• Passar papper eller kartong upp till befintliga profilerade kanten. Rita konturen på papper eller kartong och klipp längs linjen med en mattkniv att skapa ett mönster.

• Placera mönstret ovanpå porslin kakel. Rita kurvan på porslin kakel med en fett penna eller markör.

Skär med en sticksåg

• Klämma porslin kakel till en arbetsbänk med C-klämmor att hålla det säkert på plats. Placera brickan så avfall kanten hänger över sidan av arbetsbänken.

• Installera en hårdmetall-grit glas eller porslin kniven i ett pussel.

• Slå på sticksåg och placera bladet upp till riktlinjen. Följ kurvan med såg tills du skär helt igenom.

Kakel Avbitartång

• Placera kakel Avbitartång i utkanten av kakel i såglinjen.

• Squeeze kakel nipper hanterar för att bita av en bit av kakel. Hålla bita bort bitar av kakel med kakel Avbitartång tills du når den ritade linjen.

• Jämna ojämna kanter med handhållen roterande verktyg med glas utjämning fastsättning.

Att göra ett böjda snitt med en rak såg

• Poäng en linje över den ritade linjen med en kakel-scriber. Flytta scriber fram och tillbaka över linjen för att skapa en djup poäng mark.

• Placera kanten av kakel inuti mål linjen, avfall portion. Gör raka snitt från kanten till raden gjorde mycket nära varandra. Dessa nedskärningar kommer att se ut som en hårkam. Du kan använda någon typ av raka såg med carbide blad som du har tillgänglig, inklusive en våt såg, handsåg eller cirkelsåg.

• Fäst kakel bitar av kakel med fingrarna.

• Slät innerkanten av kurvan med handhållen roterande verktyg utrustade med en glas-smoothing fastsättning.

Hur till spricka en porslin toalett

Hur till spricka en porslin toalett


De flesta toaletter är gjorda av en tung Porslinet som är hållbara i de flesta fall men spricka om illa. Spräckt porslin är svag och kommer att läcka. För att förhindra en knäckt toalett, är det viktigt att veta hur toaletter spricka i första hand. Sprickor i porslin tankar kan vara fast med klister expanderande epoxi.

Instruktioner

• Hårt bultarna på toaletten. Detta orsakar tryck runt porslin, tvingar den att spricka.

• Häll kokande vatten i en kall toalett. Detta är effektivt i ett äldre, dåligt isolerade hem under vintern. Ju kallare toaletten, ju snabbare det sprickor.

• Slå på toaletten med ett tungt föremål som en hammare. Om du träffar toalett med full kraft, kan det spricka eller splittras i flera bitar. Tryck på toaletten först försiktigt och öka styrkan tills toaletten sprickor.

Hur man rengör & seal porslin kakel

Hur man rengör & seal porslin kakel


Porslin kakel är ett mångsidigt material lämplig för golv, väggar, bänkskivor och badrum. Gjorda av lera och sköt vid mycket höga temperaturer, är det mer scratch - och fläcktåliga än keramiska plattor och står upp till och med tung gångtrafik. Porslin kakel kräver minimalt underhåll, inklusive veckostädning för att ta bort smuts, sot och fläckar. De flesta kakel porslin är glaserade och kräver inte tätning, även om periodiska injekteringsbruk tätning rekommenderas att hålla injekteringsbruk söker nya. Oförseglade porslin plattor måste en genomträngande glasyr att skydda ytan.

Instruktioner

Rengöring porslin kakel

• Vakuum eller sopa porslin kakel vecka eller behov, ta bort smuts och smuts som kan repa golvet.

• Blanda ett milt neutralt rengöringsmedel för porslin kakel med vatten, baserat på paketet riktningar. Doppa en mopp eller mjuk trasa i lösningen. Vrid ur moppen eller trasa ut.

• Torka plattbeläggning eller torka kakel bänkskivor ren. Börja i ett hörn och arbeta långsamt, med en back och fram rörelse tills hela ytan är ren. Inte alltför blöt kakel.

• Torka upp spill omedelbart med en ren vit trasa att förhindra fläckar.

Tätning porslin kakel

• Rengör området att förseglas ordentligt och låt det torka. Maskera av socklar och plats handdukar över mattor eller oskyddade ytor.

• Häll injekteringsbruk sealer eller penetrerande kakel sealer i ett paint fack. Applicera ett tunt lager av sealer till kakel och injekteringsbruk med en smal paint roller eller pensel. Börja i ett hörn och arbeta bakåt, som täcker hela ytan.

• Vänta 10 till 15 minuter. Använda en annan lager sealer till ytan. Torka bort eventuella återstående sealer med en ren handduk eller mopp.

• Vänta fyra timmar innan du går på förseglade kakel. Kakel kommer att botas helt inom två dagar. Återanvända tätningsmedel varje tre till fem år för interiör användning och vart ett till tre år för exteriör användning.

Vad är porslin tecken?

Vad är porslin tecken?


Före 1940-talet prickade färgglada porslin tecken landskap av amerikanska städer, städer och landsbygd. Porslin tecken identifierade gatunamn och tunnelbanan stannar, visas reklambudskap, som varningar som och identifierade verksamhetsställen. Samlare söker alla sorters vintage porslin tecken och samtida tecken beslutsfattare fortfarande tillverkar porslin tecken i 2011. Porslin tecken har starka färger som inte bleknar med tiden.

Historia av porslin tecken

Processen för emaljering, eller en blandning av glas i en yta, som går tillbaka ca 2000 år. De äldsta exemplen på emalj arbete bland religiösa föremål och dekorativa föremål såsom Faberge-ägg med pärlor inbäddade i Porslinet. Under 1850-talet, emaljerad porslin tecken gjorde sin debut i Europa som husnummer. På 1920-talet använde biltillverkare porslin tecken för reklam. Många porslin tecken--som har gjutna järn strukturer--överleva inte andra världskriget, eftersom kriget ansträngning behövs metallen för att bygga militära fordon och leveranser. Under 1950-talet, de höga kostnaderna för arbetskraft gjorde andra typer av tecken mer praktisk än porslin.

Sammansättningen av porslin tecken

Färgerna i porslin tecken kommer från metalloxider blandat med pulveriserad klarglas fixerade vid höga temperaturer till en gjutna järn bas. Hög temperatur bränning processen kan porslin emalj färger att behålla deras intensitet över tid. Vintage porslin tecken hade meddelanden på båda sidor och andra ingår nyhet objekt som tar tid att locka intresse för tittarna.

Populariteten av porslin tecken för samlare

Samlare leta efter gamla tema tecken från industrier och företag som bensinstationer, läskedryck företag, biltillverkare, bryggerier och mellanmål mat beslutsfattare. Andra vintage porslin tecken inkluderar highway och street tecken, telefonkiosk tecken och business skyltar för allt från butiker till apotek barberare. Äkta vintage porslin tecken kan ha tillverkningsdatum stämplat någonstans på skylten. Samlare bör få så mycket information som möjligt innan de köper ett tecken att säkerställa dess äkthet.

Värdet av Vintage porslin tecken

I April 2010 urkärnade en asiatisk köpare betalade £75,725 för en vintage porslin "Wall St." sign med granatsplitter märken från en berömd dynamit explosion känd som "Wall Street bombningen av 1920." I April 2011, en sällsynt vintage porslin "Minut Man Service" Union bensin station tecken såldes på auktion för £8,409. Ett annat porslin bensinstation tecken säljs för £2,990. Samlare kan få porslin tecken till någorlunda rimliga priser, beroende på skick och sällsynthet av kännetecknet.

Bevara porslin tecken

För att bevara porslin tecken, tvätta med tvål och vatten eller glas renare. Om rost utvecklas i repad områden på ett tecken på porslin, förhindrar porslin rost skadar ett större område. Ta bort rost med fint grus stålull och använda en kall emalj smycken epoxi eller emalj måla för touch-ups. Reparera inte bucklor i emalj skyltar.

Ta bort rost från tvättmaskin porslinRost är ett problem i många hushåll. Alla typer av objekt kan utveckla rostfläckar. Tvätt apparater är inget undantag. Tvättmaskiner har en rostfri balja eller en porslin badkar. Båda kan rosta om rostfri beläggning avtar. Att hålla en tvättmaskin rost-fritt minskar eller förhindrar rost från att få på kläder under tvättprocessen. Att få rost ur en porslin badkar är lätt att åstadkomma med ingredienser som finns i köket.

Instruktioner

• Skrubba bort rosten. Använd en pad stålull att få bort rost inne i tvättmaskinen. Använd en pappershandduk för att torka bort rost flingor. Denna metod är effektiv för nybildade rostfläckar.

• Tillämpa grädde av tandsten. Använda en pappershandduk för att tillämpa ämnet till rust på Porslinet. Skrubba bort rost med en skursvamp, föreslår Oregon Metro.gov webbplatsen i sin artikel "badrum städning." Grädde av tandsten har vinsyra som hjälper till att bryta ner rosten. Använd grädde av vinsten för svårare rostfläckar.

• Göra en pasta. Kombinera 1 del limejuice och 2 delar salt i en skål att göra en rost remover, föreslår webbplatsen jorden Easy.com. Blanda med en sked. Häll en liten mängd pasta på en pappershandduk och tillämpa den på rost på porslin badkar. Vänta två eller tre för pasta ska börja gälla.

• Rengör bort rosten. Använd en fuktig svamp för att torka bort pasta och rostar. Torr porslin med en pappershandduk.

Hur man gör en tråkig porslin badkar badkar glans

Hur man gör en tråkig porslin badkar badkar glans


Antik porslin badkar är vackra, men färgas lätt och kan bli tråkig. Tar livet tillbaka till ditt badkar med bara några enkla steg. Porslin badkar kan kräva lite mer underhåll än dagens nyare badkar, men när väl tagit hand om, de gamla skorvar kan vara en härlig tillskott till ditt hem. Vara försiktig med att använda allt för vass på porslin eller det kunde bli kliad permanent.

Instruktioner

• Kontrollera badkaret att se hur illa det är målat. Om den bara behöver rengöras, använda en mild allrengöringsmedel badkar renare. För färgade badkar, använda något lite starkare som kommer inte att skada badkaret, som Bon Ami cleanser. Skrubba badkaret med en svamp och spola den ren.

• Polska badkaret till en glans med hjälp av vinäger. Vinäger är alla naturliga, kommer inte att skada ditt badkar. Sätta flera koppar ättika i badkaret och fyll upp det med varmt vatten. Låt den ättika och vatten blöt i badkaret för några timmar sedan försiktigt skrubba alla fläckar med en svamp. Skölj badkaret med kallt vatten.

• Torr badkaret med en mjuk trasa, som kommer att torka och polera badkaret samtidigt. Ättika kan glans av ditt porslin att verkligen komma igenom. Låt aldrig en porslin badkar att luften torr eller det kunde lämna bakom vattenfläckar. Torka badkaret ordentligt och njuta av utseendet på din nyligen rent och glänsande porslin badkar.

Hur borra porslin bad kakel

Hur borra porslin bad kakel


Porslin kakel är ett attraktivt alternativ till keramiska plattor. Det kanske ser liknande till keramiska plattor på utsidan, men det är mycket svårare. Eftersom porslin kakel är så hårt, det är ofta skära och hanteras på samma sätt så många typer av stenplattor. Diamant spets såg blad används när styckning porslin kakel på kakel såg. På samma sätt kan ett hål göras enkelt i en porslin kakel med en diamant spets borr.

Instruktioner

• Placera en bit maskeringstejp på porslin kakel. Porslin kakel kan vara svårt att markera, så maskeringstejp låter dig markera kakel lätt.

• Mät kakel att bestämma placeringen av hålet, med ett måttband. Markera placeringen på maskeringstejp med en penna eller en penna.

• Doppa diamant spets borr i skärolja. Oljan kommer att hålla borr i gott skick. Om kakel du borrar genom är tjock, kan du behöva ta bort lite från kakel halvvägs genom att göra hålet och doppa lite i skäroljan igen.

• Placera diamant spets borr i övningen. Börja borra hål i porslin kakel. Applicera lätt tryck på borren i 90 graders vinkel till kakel. Arbeta långsamt igenom kakel.

Växter som används för kinesiskt te

Växter som används för kinesiskt te


Enligt legenden var idén att göra en drink från växter en olycka. Camellia sinensis var den ursprungliga anläggningen grönt, svart och vitt kinesiskt te. Nu använder tebryggare många typer av växter för kinesiskt te. Krysantemum, ingefära, kaprifol och maskros används i kinesiska blomma-baserade teer och Jasmine används i grönt, svart och vitt kinesiskt te. Varje växt lånar dess individuella egenskaper till te och många kinesiska teer används för sina botaniska helande fördelar.

Legend

Växter som används för kinesiskt te


Enligt Kina höjdpunkter, en reseguide till Kina, kinesiskt te ursprungligen 5000 år sedan. Kejsaren Shennong krävde att sina tjänare koka sitt vatten av hälsoskäl. Legenden säger att bladen föll misstag i en gryta med kokande vatten, och infunderas resultatet blev te.

Typer

Växter som används för kinesiskt te


Camellia sinensis (sinensis är Latin för "Kinesiska") är mor till alla växter används för att göra kinesiskt te. Tebryggare använda anbud obearbetade camellia sinensis blad för grön, vit, svart och oolong teer. Webbplatsen aptit för Kina förklarar att chrysanthemum te är ett örtte med petite, torkade chrysanthemum blommor. Tedrickare använda färsk eller torkad ingefära för att göra en värmande te, som är uppskattad för flera hälsofördelar. Kaprifol är klättring vinrankor gemensamma på norra halvklotet. Tebryggare använda kaprifol blommor för deras söt nektar. Kinesiska använda den hela maskros växten, inklusive roten, maskros te. Odlare skörd jasminblommor under dagen och lagra dem fram till kvällen. När blomman doften är full, layer odlare jasminblommor över tebladen för vädrade.

Fördelar

Växter som används för kinesiskt te


Traditionell kinesisk medicin hävdar att kinesiska te söta och bittra smaker tillsammans med dess kylande egenskaper gör te en helande elixir. Kinesiskt te aids mental klarhet, förhindrar uttorkning och rensar slem, bland många andra fördelar. Enligt aptit för Kina, chrysanthemum te också kyler kroppen, kan lindra halsont och stabilisera kroppstemperatur. Klassisk kinesiska växtbaserade terapi beskrivs olika effekter färsk och torkad ingefära har på kroppen. Färsk ingefära te lugnar magen åkommor såsom illamående och kräkningar. Torkad ingefära värmer och hjälper dig att bekämpa förkylningar och influensa, men bör inte drickas om du har feber. Gamle brukade kaprifol avvärja förkylningar och influensa. Klassisk kinesiska växtbaserade terapi rekommenderar kaprifol och knappt mogna forsythia frukt som hushållens staples: blandade, de kan förhindra eller minska infektioner. TeaBenefits.com rapporterar att jasmine te kan ha hälsofördelar inklusive potential att reglera insulin och att stärka immunförsvaret.

Beredning

Växter som används för kinesiskt te


Förbered camellia sinensis infusion. Brant i nära kokande destillerat vatten i fem minuter. Tillsätt honung och eller citron efter smak om så önskas. Ingjuta nära kokande destillerat vatten med färska eller torkade chrysanthemum blommor och låt brant i fem minuter. Lite honung släpper den blomma naturlig sötma. För flavourful och uppvärmningen ingefära te, häll nära kokande destillerat vatten över fyra eller fem skivor av färsk ekologisk ingefära. Ingjuta i 7-10 minuter. Lägg till en nypa kardemumma och en eller två kryddnejlika för en kryddig brygd. Ingjuta torkade maskros blad i nära kokande destillerat vatten. Brant upp till 10 minuter. Göra en torkade maskros rot dekokt av blötläggning roten i varmt vatten i 10 minuter. Stam innan du dricker.

VarningKlassisk kinesiska växtbaserade terapi varnar camillia sinensis, som drar höga halter av fluor från marken. Eftersom du bör begränsa intag av fluor för dess negativa effekter på ben, dricka grönt, svart och oolong te med måtta. Vitt te har den minsta fluor. Odlare skörda blad för vitt te tidigare än för svart, grönt och oolong teer. Tedrickare är ingen fluor fara från chrysanthemum, ingefära, kaprifol och maskros te.