mynewspapers.net

rolig taco fakta

Tio roliga & intressanta fakta om berg-och dalbanor

Tio roliga & intressanta fakta om berg-och dalbanor


Berg-och dalbanor är kärnan i nästan varje tema park, som ger en adrenalinkick för både barn och vuxna. Berg-och dalbana databasen påstår att det finns för närvarande över 2500 berg-och dalbana i världen. Upptäck några av de snabbaste, högsta, största och längsta berg-och dalbana runt, tillsammans med andra roliga och intressanta berg-och dalbana fakta.

Den snabbaste

Den snabbaste berg-och dalbanan i världen titeln går till den nyöppnade formel Rossa rida, på Abu Dhabis formel 1 nöjespark. Rida lanserar thrill seekers till en topphastighet på 149 miles per timme.

Den högsta

Six Flags Great Adventure Park är hem till den Kingda Ka berg-och dalbana, som är för närvarande den högsta i världen, att nå en jättestor höjd av 465 fot.

Den längsta

Den längsta berg-och dalbanan i världen kan hittas på Japans Nagashima Spa Land. Steel dragon 2000 har ett spår som täcker 8133 fötter.

Högsta antal inversioner

Colossus berg-och dalbana i Thorpe Park, England, har en otrolig 10 inversioner.

Den äldsta

Äldsta inspelade berg och dalbanan byggdes 1904, och nu står i Lakemont Park, Pennsylvania.

Den största mängden

Cedar Point nöjespark har det högsta antalet bergochdalbanor, med 17 olika turer att välja mellan.

Kul att

I 2010 ange 102 berg-och dalbana entusiaster ett nytt världsrekord på Adventure Island i Essex, för mest människor ridning en berg-och dalbana naken.

Längst tid på en berg-och dalbana

Richard Rodriguez innehar världsrekordet för längsta tiden spenderas på en berg-och dalbana, 401 timmar totalt.

Berg-och dalbana vetenskap

De flesta konventionella bergochdalbanor har inte motorer, i stället de arbetar genom att omvandla potentiella energi till kinetisk energi.

Den första stål berg-och dalbanan

I 1959 skapades den första någonsin tubular stålsätter berg-och dalbanan. Matterhorn Bob berg-och dalbana byggdes för Disneyland i Anaheim, Kalifornien.

Roliga franska fakta för barn

Roliga franska fakta för barn


"Liberté, Egalité, Fraternité," vilket betyder "Frihet, jämlikhet, broderskap," är mottot för den franska republiken--det största landet i Europa och den femte största ekonomin i världen. Dess folk tala franska. Dess blå, vita och röda flaggan kallas "tricolore." En lång kulturhistoria gör det mest besökta landet i världen. I 2009 besökte 74 miljoner turister Frankrike--det är mer än den egna befolkningen!

Om att gå

Huvudstad, Paris, är hem för den världsberömda Louvren, Eiffeltornet och Notre Dame-katedralen. Ändå är den mest besökta webbplatsen i Frankrike och i Europa, Disneyland park i utkanten av Paris, kallas EuroDisney. Frankrike kan vara mindre än delstaten Texas, men den har mer miles av stränder än California. Södra Frankrike är mycket varmare att Norden, särskilt på sommaren, och besökarna kommer från hela världen att tillbringa sin semester där. Turister kommer även att åka ner i backen av Frankrikes sju olika bergskedjor eller att bestiga Mont Blanc, Europas högsta bergstopp.

Skolor

Franska barn börja skolan runt 08: 00 och avsluta skolan runt 04: 00 Många skolor nära på onsdagar men öppnar på lördag morgon istället. Barnen bär inte uniformer i skolan. Lunchraster är så långa i Frankrike att barn ofta gå hem för att äta lunch. Om de stannar i skolan, serverar skolan dem en trerätters måltid. Snacks och läsk är inte tillåtna.

Mat

Fransmännen älskar verkligen mat och vin. Måltiderna är viktiga ögonblick när hela familjen kommer att sitta ner tillsammans. Klassiska franska rätter inkluderar löksoppa, grodlår och även sniglar! Fransmännen gör 350 olika ostar. Den traditionella "baguette" (en lång pinne av krispigt bröd) bakas flera gånger om dagen för att vara frisk för varje måltid.

Traditionerna

Största nationella firandet är 14 juli, kallas nationaldagen, där fransmännen fira början av revolutionen 1789. Det finns en stor parad i Paris och fyrverkerier i varje stad. En mycket fransk sport är Tour de France cykellopp som varar i ca tre veckor. banan passerar genom många franska städer. Barn älskar att linjen på gatorna, titta på cyklisterna gå och fånga godis och andra godsaker som kastas av traditionella publicitet husvagnen.

Salong fönstret Display idéer

Salong fönstret Display idéer


Huvudfönstret i en salong ger en större marknadsvaror tillfälle, särskilt om salongen ligger i en upptagen gågata. Ännu Visa många salong windows bara namnet på verksamheten och utsikt över människor bläddra igenom tidningar medan de väntar att vara förskönas. Skapa iögonfallande, informativ skärmar som kommer att ta uppmärksamhet av förbipasserande och påminna dem om att en bra frisyr kan göra dig känna sig som en miljon dollar--du bara kan inspirera dem att gå i.

Före och efterLåna en strategi från bantningsmedel annonser och sena infomercials: den "före" och "efter" bilder. Nu, i detta fall du inte vill skämma ut din kund, så hellre än att försöka göra den "före" bilder ser föga smickrande, få en snabb och positiv offert från klienten om varför hon var missnöjd med håret, som, "Jag har burit samma stil sedan min son föddes, och han är i andra klass nu. Det är dags för en förändring!" Har bilder sprängdes och professionellt tryckt. Montera dem på skum tillsammans med några citat som du vill inkludera. (Märka dem "Före" och "Efter".) Hänga bilderna från ledningar ställa lite tillbaka från fönstret.

Hår fokus

Salong fönstret Display idéer


Skapa en pedagogisk och inspirerande display som roterar varje månad, varje månad fokuserar på olika aspekter av hår och skönhet. Till exempel kunde en månad spotlight lugg och alla de olika sätt man kan bära dem, från sidan-sopade till stripig att moderera och tjock. Inkludera märkta foton av olika stilar, plus roliga historiska fakta--till exempel kvinnor på 1880-talet ofta bar deras fransar långa och skildes i mitten, enligt ett University of Vermont historiska projekt. Nästa månad kunde titta på den klassiska bob frisyren eller på olika nyanser av blond (som strawberry blond och champagne blond).

Kunden SpotlightsBilda en kantlinje runt den huvudsakliga fönstret med foton av dina glad, regelbundna kunder tillsammans med glada offerter avseende deras hår-- eller, kanske, andra ämnen. Om din salong har en udda, "indie" titta till det, fråga dina kunder om deras favorit barndom böcker eller deras värsta frisyr. En amerikansk Small Business Administration artikel marknadsföring råd, "hålla fast vid din egen image och personlighet. bo med grunderna i vem du är. Se till att personligheten och bilden projiceras i din reklam ring sanna."

Delar av en pensé blomma

Delar av en pensé blomma


Folkliga namn för penséer är Johny-hoppa upp och styvmorsviol. De är en mycket vanlig blomma i hela Nordamerika och Europa, och funktionen hjärtformade kronblad. Medan växten själv kan växa för mer än en säsong eller själv utsäde, använder de flesta penséer som en årlig, ersätta anläggningen som behövs. Penséer föredrar milt sura mark och en svalare miljö. I genomsnitt växa penséer till cirka 8 inches tall. De kommer i en mängd olika färger.

Blommor

Det mest slående med pensé är blomman. Odlade penséer har många olika nyanser, vissa är tvåfärgad över en diameter på 2-3 inches i genomsnitt, vissa med ränder går från centrum av blomman utåt, och andra med bara en färg. Texturally pensé kronblad känns mjuk och något sammetslen. Om dina pansy blommor gulnar är det ofta uppgift om rotröta som kommer att hämma dina växters tillväxt.

Lämnar

Pensé blad finns på stammen har en avlång form, medan heartlike bladen växa fram närmare basen av växten. De är en mossig grön färg och har spårat kanter.

Stjälkar & rötter

Pensé stjälkar fästa nära roten, särskilt efter det första året av tillväxt när de blir långa och tunna. Från huvudsakligen härrör andra grenar form som når ca 5 inches i höjd. Pensé rötter bör vara vit. Svarta fläckar på feeder rötter är ofta ett tecken av rotröta, vilket främst sker från övervattning.

Roliga Pansy fakta

Under medeltiden blev penséer del av kärlek potions. Namn pansy härstammar från en fransk term som kan översättas som "trodde." Penséer är en helt ätbar blomma och smaka en bit minty. Prova dem i en ljus grön sallad. För att uppmuntra penséer till blossom mer, håll bara plocka sina blommor.

Dagis vattencykeln verksamhet

Dagis vattencykeln verksamhet


Engagera din dagis studenter i lärande med roliga vattencykeln verksamhet. Även små barn kan vara mycket nyfiken på vad som händer med vatten när det regnar eller om vattnet kommer från, kan det vara svårt att förklara vattnets kretslopp i termer dagis studenter kommer att förstå. Hjälpa eleverna lära sig om vattnets kretslopp genom konst, experiment, lekar och berättelser.

Ritning

Förskolan studenter kan utforska sin kreativitet som de lär sig om vattnets kretslopp genom konst. Efter att ha förklarat konceptet om vattnets kretslopp, att barn rita sin egen visuell representation av vattnets kretslopp. Denna verksamhet ger både dem möjlighet att ha roligt när de lär sig och tillåta läraren att se hur väl de förstår materialet. En typisk teckning visar vattnets kretslopp kan vara så enkelt som visar ett moln regnar med en pil som pekar till marken eller dimma eller ånga stiger upp ur marken och en pil som pekar till solen. Du kan också välja att skriva ut diagram av vattnets kretslopp från en online-resurs och har dagis studenter färg dem i.

Experimentet

Efter undervisning vattnets kretslopp, kan det fortfarande vara svårt för dagis studenter att förstå hur vatten återvinns. Genomföra en klassrummet upplevelse som kommer att Visa dagis studenter visuellt hur vattnets kretslopp fungerar. Placera vatten utanför en solig dag i en stor genomskinlig plast kopp. Markera en linje där koppen var fylld med vatten. Hela dagen, ta ditt dagis studenter utanför för att kolla på vattnet. Varje gång, har dem Markera nya vattennivån. I slutet av dagen kommer de bli förvånad att se hur mycket vatten har avdunstat från koppen.

Verksamhet bok

Utforska vattnets kretslopp genom en pedagogisk verksamhet bok. Använda en gratis online resurs där du kommer att kunna skriva ut en liten vattencykeln arbetsbok. Arbetsboken kan berätta en historia om vattnets kretslopp genom en vänlig seriefigur som kommer att engagera unga studenter. Efter undervisning grundläggande begrepp av vattnets kretslopp, kommer eleverna sedan att kunna slutföra olika vattencykeln aktiviteter, såsom word hitta, labyrint eller enkla korsord som hänför sig till vattnets kretslopp. Något aktivitet böcker kan omfatta roliga vatten fakta och viktigt vatten bevarande tips.

Interaktiva

Använda interaktiva aktiviteter för att dagis elever att förstå vattnets kretslopp. Läsa en berättelse högt tillsammans om "Drippy the regndroppe," en karaktär som fysiskt går genom vattnets kretslopp under sin dag. Studenterna befinner sig intresserade av hans äventyr medan samtidigt läsa och lära sig tillsammans. Om du har tillgång till dator i klassrummet, kan du tillåta studenter att utforska en interaktiv vattnets kretslopp-webbplats. De kommer att kunna se en vattencykeln handledning och sedan titta på vattnets kretslopp i rörelse genom att välja "auto" eller att välja "R för regn," "W för förvaring av vatten," "V för ånga" eller "C för moln."

Roliga fakta om Mexiko för barnOm det finns en sak du kan säga om Mexiko, är det att det är roligt. Från dess fascinerande forntida kulturer till dess färgglada fester och god mat finns det alltid något nytt och intressant att ta reda på om Mexiko.

Forntida civilisationer

Olmecs uppstod runt 1200 B.C.E. som Mexikos första komplexa samhälle. De är kända för carving gigantiska, hjälm-klädda huvuden ur stenen. Många av dessa sten huvuden kan ses idag på Mexikos museer och kulturella platser. Aztekerna, en annan viktig forntida inhemska grupp, var ett nomadiserande folk tills en dag de var vandra runt en sjö och såg en örn uppflugen på en kaktus med en orm i klorna. Aztekerna tolkade detta som ett tecken från sin Gud Huitzilopochtli att detta var var de ska göra sitt permanenta hem. Området där de bosatte sig är nu Mexico City, och en bild av örnen på kaktus hålla ormen är i centrum för den mexikanska flaggan. Mayafolket var en stor civilisation som blomstrade på halvön Yucatán mestadels mellan år 250 och 900 C.E. Mayafolket uppfann ett komplext skriftsystem och var ivrig astronomer som lärt sig att förutsäga solförmörkelser och förehavanden av solen. Spanska upptäcktsresande kom till Mexiko tidigt 1500-tal och erövrade dessa forntida civilisationer. De flesta mexikaner är idag "mestiser," vilket innebär att deras förfäder var en blandning av människor från dessa forntida civilisationer och människor som kom från Spanien.

Mat

De flesta människor har ätit en mexikansk taco innan, men hur många har försökt en taco de cabeza (komjölk huvudet taco) eller en taco de lengua (tungan taco)? I Mexiko är det bara två av de många exotiska taco smakerna som du hittar. På tal om ovanliga livsmedel, i den södra delstaten Oaxaca, lik folk till mellanmål på chapulines eller friterade gräshoppor. I andra områden, människor göra måltider av skalbaggar eller maskar. En annan ovanlig mat objekt som människor äter över Mexiko är nopal, eller kaktus paddel. Taggarna är naturligtvis avskurna av paddeln innan den äts.

Firandet

I Mexiko finns det en barnens dag eller Día del Niño, och det har firas varje år den 30 April med parterna och roliga evenemang för barn. En annan färgglada firandet i Mexiko är Día de los Muertos eller dag för de döda, som är egentligen en två-dagars evenemang på Nov. 1 och 2. Det är en tid att hedra sin avlidna förfäder genom att dekorera deras gravar och bygga färgglada helgedomar.

Djur

Mexiko har en otrolig mångfald av djurliv, men har ingen en mer häpnadsväckande berättelse att berätta än monarch butterfly. Varje vinter, flyga miljontals små critters tusentals miles från deras summering jordning i Förenta staterna och Kanada att kapsla i bergen i den mexikanska delstaten Michoacan. En annan intressant djur i Mexiko är en förhistorisk utseende, salamander-liknande varelse kallas axolotl, som vissa kallar "vatten monster." Aztekerna trodde varelsen var en transformerad version av Xolotl, deras Gud död, lightning och monster. Den lever i en serie av kanalerna i södra Mexico City.

Sport

Forntida Aztekerna spelade en match där de försökte slå en boll genom en förhöjd sten hoop med endast deras höfter, huvud, knän och armbågar. En version av spelet, ulama, som nu kallas spelas fortfarande i vissa områden. En annan kul sport tradition är lucha libre, eller mexikanska brottning, där vissa brottarna bär färgglada masker. För att ha en mask sönderrivet av en motståndare i är ringen den ultimata förnedringen för en maskerad brottare. Överlägset, men är den mest populära sporten i Mexiko idag fotboll, känd som futbol.

Roliga fakta om Microsoft WordTror du förmodligen inte av ett ordbehandlingsprogram som något "roligt", men Microsoft Word, under många år och många utgåvor, har några intressanta berättelser och fakta som omger den. Från fansidor till människor som hatar "Gemet" till dem som design spel för att lära sig programmet--Microsoft Word gömda Kul fakta kan få dig att titta på detta program i ett helt nytt sätt.

Historia

I 2008 vände Microsoft Word 25. "PCWorld" rapporterar programmets namn var ursprungligen "Multiverktyg ord", men marknadsavdelningen kändes som var för lång, så de kortsluten det till dess nuvarande titel, "Word." Ordets första utvecklare var Charles Simonyi, Bill Gates och Paul Allen Richard Brodie. Version 1 av Word, släpptes i oktober 1983, var avsedd för Xenix och MS-DOS-system, och denna version var endast en liten förbättring över ordbehandlingsprogram från förflutnan. Ordet 1.0 för Mac var den första ord versionen drivs av en mus och som innehåller nedrullningsbara menyer, och denna version outsold Version 1 i mer än fyra år. Microsoft släppte Word Version 1.0 för Windows 1989, på en prislapp på £325. Ordet genomgick många uppgraderingar och utgåvor, kulminerade med Word 2010, vilken är den senaste utgåvan vid tidpunkten för offentliggörandet, som bär ett rekommenderat pris på £97.40 för "Hem och Student"-versionen, som också innehåller Excel, PowerPoint och OneNote.

Clippy

Ordet 1997 infördes "Office-assistenten," kallas även "gemet"-- och även smeknamnet "Clippy." Detta verktyg såg ut som ett litet gem som dök upp när han trodde han kunde erbjuda ett "tips" om hur du använder Word. Långt fler människor hatade Clippy än älskade honom. I själva verket Brodie, författare till ordet 1.0, jämfört med sina känslor för gemet till en kattens känslor om att bada. Microsoft pensionerade"" gemet som det rullade Word 2007 "band", och de flesta användare var glad att se honom gå.

Spel

"Ribbon Hero" och "Ribbon Hero 2," designad av Office Labs, är spel som hjälper användare att lära sig funktionerna i Word 2007 och 2010. Spelarna ladda ner och installera spelet och sedan spela upp den direkt från Word genom att trycka på fliken lagt till menyfliksområdet för Word. Användare lära sig att navigera Word funktioner via "Gemet"--som lämnar pensionering för hans cameo i spelet--samt serier, grafik, animationer, rymdskepp, flera nivåer, resor, grekiska gudar och tips om många användbara funktioner i programmen i Office-paketet. Ett annat spel-typ funktionen för Word är införandet av ett "Påsk ägg", eller hemliga spel dolda inom programmet. I Word 97, kan användare slutföra en sekvens av steg som involverade att skriva och formatera ordet "Blue," så småningom upplåsning ett flipperspel som bokstäverna "Z" och "M" för simfötter.

Låt

I en parodi på Limp Bizkit låt "Rollin' (Lufta razzian fordon)," The roliga musikprojekt skrev och producerade låten "Scrollin." I linje med låten hänvisa till funktionerna i Microsoft Word, med linjer som "Klistra in i nu cut out/sida upp nu sida ner" och "ett två tre format numrerad lista/Tab stoppar varje sjätte och varje åttondel av en tum."

Roliga fakta om ostron för barn

Roliga fakta om ostron för barn


Ostron är ryggradslösa havsdjur, vilket innebär att de inte har en ryggrad. Ostron är också musslor - de har två skal, sällskap av ett gångjärn-- och de lever inuti dessa skal för nästan alla av deras liv. Dessa roliga fakta kan läras ut till barn i klassen, på hem eller någon annanstans, för att få dem intresserade av natur och biologi.

Pärlor

Även om det finns en underart som kallas pearl oyster, kan några ostron producera pärlor. Bildar en pärla när ett främmande föremål, ofta ett sandkorn, arbetar sig inuti den ostronskal. Detta objekt irriterar ostron, orsakar ostronet att producera ett ämne som kallas nacre, som är en blandning av kalcium och protein. Över tiden, pärlemor bygger upp och år senare bildas en pärla.

Andning

Ostron andas på ett sätt som liknar fiska--med gälar och en mantel. De ostron manteln innehåller blodkärl som har tunna väggar. Oyster "andas in" syre från vattnet genom dessa väggar och "andas" koldioxid. De ostron hjärta, som är små och bara har tre avdelningar, sedan pumpar blodet syre berikas genom dess kropp.

Kön

Alla ostron har ett kön, vilket innebär att de är antingen manliga eller kvinnliga. Ostron kan dock faktiskt ändra kön. Omkring 90 procent av alla ostron under ett år gamla är manlig, men omkring 80 procent av ostron mer än ett år gamla är kvinnor. I naturen, kan ostron leva för omkring 20 år eller mer, så de kan ändra sina kön och tillbaka flera gånger under sitt liv. En studie från Haskin skaldjur forskningsavdelningen kunde inte kontrollera om orsaken till dessa kön förändringar är miljön eller genetiska.

Tidiga liv

När en ny oyster larver har levt i sex till åtta timmar, har det redan bildade en liten del av dess skal och cilier--tunn, hairlike strukturer används av ostron för att simma. Larverna kommer att simma runt i de första två till tre veckorna av dess liv. Detta är den enda gången i ett ostron liv att det inte är stillasittande. Efter denna tid, ostron hittar en lämplig plats, som på skal av andra ostron eller en ren och hård yta, och fäster sig bo.

Nervös system roliga fakta för barn

Nervös system roliga fakta för barn


Nervsystemet är ansvarig för mottagning av information och förmedla informationen till hjärnan. Det skulle vara omöjligt för oss att leva och fungera dagligen utan nervsystemet.

Storlek

Om alla nervceller i en persons kropp var uppradade skulle denna linje sträcka till en längd av 600 miles enligt Bryn Mawr University.

Hjärnan

Den genomsnittliga vuxna manliga hjärnan väger 1375g medan den genomsnittliga vuxna kvinnliga hjärnan väger 1275g enligt MedIndia. Endast 4 procent av hjärnans celler används faktiskt medan resten hålls i reserv. I genomsnitt finns det 100 miljarder nervceller i den mänskliga hjärnan.

Funktion

Hjärnan tar emot information från nervsystemet att tolka informationen och kontrollera varje rörelse i kroppen enligt Discovery Kids. Nervsystemet spelar en viktig roll i muskelrörelser. Det vore omöjligt att leva utan nervsystemet.

Roliga fakta

Hjärnan av en nyfödd baby växer cirka tre gånger under sitt första år i livet enligt MedIndia. Visste du att den högra sidan av hjärnan styr vänster sida av kroppen och den vänstra sidan av hjärnan höger sida av kroppen?

Nervsystemet vägar & utveckling

Första gången du försökte cykla var det förmodligen extremt svårt för dig. Som du höll försöker cykla utvecklas ditt nervsystem en väg för hela proceduren med cykling. Av denna anledning människor brukar komma ihåg hur man cykla för resten av sina liv när de lära sig att cykla för första gången.

Dator roliga fakta för barn

Dator roliga fakta för barn


För klassrummet studie, hemuppgifter eller bara för skojs skull, kan barnen lära sig intressanta fakta om datorer. Historien av datorn, hur datorer fungerar och hur Internet fungerar med datorer tillåter barn att upptäcka början av teknik världen. Dessa fakta ger en grund för att fördjupa kunskaperna om datavetenskap.

Den första datorn

Eftersom det fanns alla typer av objekt som skulle kunna klassificeras som en dator, är det svårt att sätta fingret på när den första datorn skapades. Den första datorn som var programmerbara skapades mellan 1936 och 1938 av en man som hette Konrad Zuse i Tyskland. Denna dator kallades en Z1, och det sägs vara den första elektriska binära fungerande datorn.

Datorn fungerar fakta

Datorer på 1940-talet var mycket stora och fylla upp hela rum. De tog stora mängder elektricitet för att köra och beräkna information. I början datorer gavs enkla uppgifter att utföra, som att lägga till siffror tillsammans eller flytta information kallas "data" från ett område till ett annat. En dator kan idag hantera miljontals beräkningar och instruktioner som lagras i en Central Processing Unit eller CPU. Detta gör datoranvändandet snabbare, vilket gör program som spel eller Internet lättare åtkomst. Datorer är mycket mindre i storlek också. Många av dagens telefonen görs till minidatorer som du kan bära med dig.

Dator Program fakta

Datorer fungerar på ett språk för att tolka uppgifter eller problem människor ställa en dator att göra. Medan data registreras och lagras på en dator, är det meningslöst utan ett sätt att komma åt den. Programvara är olika typer av program som inrättats för att organisera och komma åt den information som efterfrågas. En dator programmering språk berättar datorn vilken information i programvaran. Allmänna ändamål System Simulator, eller GPSS, C++ och programmering logik, eller mer vanligen är känt som PROLOG, alla exempel på datorspråk.

Datorer och Internet

Datorer kan ytterligare kommunicera med andra datorer med Internet. Internet började 1969 som en del av Förenta staternas försvarsdepartementet. Det var främst används för att kommunicera mellan andra datorer i nätverk. Eftersom denna forskning fortskred, blev det enkelt att dela information och resurser över hela landet. Teknologin av Internet har växt ur USA: S regering och används över hela världen idag. Från och med 2010, det är en fri resurs och styrs inte av ett företag.

Roliga fakta av växtceller

Roliga fakta av växtceller


Över 260 000 arter av växter är alla består av celler. Växtceller har en regelbunden form, vilket gör dem lätt att berätta förutom djurceller. Dessa celler länk till utgör strukturen för anläggningen.

Betydelse

Växtceller har stela cellväggar. Denna del av en anläggning cell ger cellerna sin form. Cellväggarna består av cellulosa, som människor inte kan smälta. Dessa väggar är synligt i Mikroskop och påminner om en tjock kantlinje runt anläggningen celler.

Överväganden

Växtceller innehåller en speciell organell kallad en kloroplast. Kloroplaster innehåller pigment som absorberar solljus och förvandla det till energi. Möjligheten att göra sin egen mat gör växtceller unik bland celltyper.

Fakta

De flesta växtceller har inte centrioles, lysosomer, filament, cilier eller flageller, som finns i djurceller. Växtceller innehåller särskilda strukturer inklusive centrala vakuoler, plasmodesmata, cellväggar och kloroplaster.

Definition

Plasmodesmata strukturer är tunnlar som ansluter växtcellerna. Dessa strukturer likna dörröppningar genom cellväggarna och tillåter molekyler kan passera från en cell till en annan.

Roliga fakta om barrskogar

Roliga fakta om barrskogar


Intressanta fakta om barrträd eller barrskogar alltifrån hur barrträd pollinera djurlivet och andra växter som trivs i barrskog biome. Som namnet antyder, domineras barrskogar av barrträd, träd som växer kottar i stället för blommor. Barrskogar inkluderar stora boreala skogen, som ligger precis nedanför tundran i polarområdena.

Kallt klimat skog

Medan barrskogar finns i många typer av klimat, hjälpa sin nål-liknande blad och mjukt trä dem att överleva i extremt kallt klimat. Vaxartad yttre pälsen av nålar hjälper dem att behålla vatten i minusgrader, och den mjukt trä ger flexibilitet för deras grenar, som böja under snön, så att snön kan glida bort lätt. I alla klimat, nålar som ramlar av barrträden bryts ner så långsamt att marken blir sura. Barrträd, till skillnad från många andra träd, kan tolerera detta sura marken.

Djur och växter

Djur som lever i kalla boreala skogarna i Nordamerika inkluderar vargar, rävar, björnar, ren, älg, hackspettar, hökar och ugglor. Sibiriska tigrar lever i asiatiska boreala skogar. Ormar, grodor och andra kallblodiga, finns sällan Kotor djur i boreala skogar på grund av kylan. Djur som lever i tempererade barrskogar, som tenderar att ha milda vintrar, inkluderar rådjur, älg, marmot, fläckig uggla, svartbjörn och lax. Eftersom barrskog undervegetationen inte får mycket solljus, är de flesta av de växter som trivs i miljön mossor, ormbunkar och örter.

Boreala skogen

Den boreala (även kallad taigan) skog, en barrskog, är den största terrestra ekosystemen på jorden. Boreala skogar omger hela världen precis nedanför polar tundran, som omfattar stora mängder mark i Nordamerika, Sibirien, Skandinavien, Alaska, och Eurasien. Skogen omfattar sjöar, myrar och vattendrag. Träden i barrträd skogar, som träden i Amazonas regnskog, utgör en av jordens största kollager, vilket innebär att skogen lagrar kol, hålla den ur atmosfären där det annars skulle påskynda uppvärmningen.

Tempererade skogen

En annan typ av barrskog är tempererade skogen där barrträd dominerar, i motsats till lövfällande, tempererade skogar. Dessa finns i Nordamerika, Asien och Europa i bergiga områden där vintrarna är mildare och spjäll än i boreala skogar. Torra barrskogar frodas på höga berget höjder och fuktiga barrskogar finns i områden där de flesta av nederbörden inträffar på vintern och där vintrarna är milda.

Tropical Forest

Medan typisk tropiska skogar växer nära ekvatorn, finns underavdelningar av denna skogstyp på mycket högre latituder. Till exempel finns vintergröna regnskogar, heter som sådan eftersom de har ingen torr säsong, i Pacific Northwest. Conifer skogarna är mestadels tempererade skogar, men 300 miljoner år sedan barrträd dominerade även tropiska skogar, där de gav mat till växtätande dinosaurier.

Barrträd superlativ

Som en botanisk familj är barrträd, särskilt kustnära redwoods, den högsta och största, levande träd dokumenterats på planeten. De flesta av världens högsta barrträd har hittats i Kalifornien i Redwoods National Park och Humboldt State Redwood Park och stå från 360 till 379 fot. Den äldsta levande träd finns på jorden är en barrträd, en bristlecone tall i Vita bergen i Kalifornien. Trädet har fått namnet Metusela, och det är över 4000 år gamla.

Biologi

Till skillnad från blomma pollinering, granenss utsäde (ägglossning) kottar beroende av vinden i stället för insekter och fåglar för leverans av pollen. "Detta primitiva, hagelgevär strategi för pollinering konton för den enorma mängden pollen varje träd producerar," skriver naturalist Jim Conrad. Medan endast ett korn av pollen behövs för befruktning, blåsa miljoner i vinden från en kon. Detta är naturens sätt att garantera att trots det hagelgevär tillvägagångssättet, pollinering sker. Barrträd är kända av botanister som: nakenfröiga växter, vilket betyder "nakna frö, eftersom fröna vanligtvis växer på utsidan av den kon skalor utan någon beläggning. Granenss pollen släpps från fuzzy, mask-formade ståndare som sticker ut från kluster av barr. Barrträd stå på evolutionära tid gränsen mellan de tidigare spore producerar växterna som moss och ormbunkar som en gång dominerade skogarna och blommor, med deras mer riktade pollinering.

Roliga fakta om berg-och dalbana stilar

Roliga fakta om berg-och dalbana stilar


Berg-och dalbanor ge ryttare möjlighet att uppleva tyngdlöshet och förkrossande downforce utan att någonsin ha till steg i skymundan. Om du har ridit alla typer av berg-och dalbanor eller du väntar på att hoppa på en för första gången att veta lite kul berg-och dalbana fakta kommer att förbereda dig för ditt nästa besök på nöjesparken.

Trä och dalbanor

De första berg-och dalbana var massiva träkonstruktioner, byggd för att hålla ryttare säkert inuti bilar när du reser runt spår på formidabel hastigheter. I allmänhet är de byggda av om trä eller stål spår över trä galler. Trä kan inte motstå samma stress som stål, så de flesta trä glasunderlägg är tillverkade för att undvika snabba svängar och slingor som är vanliga i deras stål motsvarigheter. Det finns undantag. Klocka i på 78,3 miles per timme, Son av odjuret på Kings Island i Mason, Ohio, är världens snabbaste trä dalbana, från och med januari 2011.

Stål-och dalbanor

Roliga fakta om berg-och dalbana stilar


Populariteten av stål glasunderlägg ökade dramatiskt efter 1950, coaster designers och ingenjörer började flytta gränserna för strukturer. Vanligen tillverkade av stålrör, dessa glasunderlägg köra främst på hjul i polyuretan. På grund av stålets överlägsna styrka, kan dessa glasunderlägg skjuts till hastigheter och att utföra stunts anses osäkra för trä berg-och dalbanor. Formeln Rossa i Dubai, UAE, innehar titeln av världens snabbaste stål och dalbana från och med januari 2011, att nå en toppfart på 149,1 mph.

Hybrid glasunderlägg

En något mindre vanligt berg-och dalbana design är hybrid-och dalbana. Deras låtar och struktur framgår av olika material. Exempelvis skulle en dalbana tillverkad av trä galler och utrustade med stål spår anses en trä hybrid-och dalbana. En stål hybrid-och dalbana, å andra sidan, kan vara en tillverkad i allmänhet på samma sätt som en trä-och dalbana, men med tubulär stål spår och polyuretan hjul för att simulera känslan av en traditionell stål-och dalbana.

Coaster storlekar

Det finns fyra allmänt accepterade storlekar för de flesta glasunderlägg. Den minsta av gäng, junior glasunderlägg, når höjder av lite mindre än 200 fot och vädjan till familjer med små barn. Nästa största storlek, mega glasunderlägg, funktionen droppar i området 200 till 300 fot. Giga glasunderlägg nå upp till 400 fot, och sällsynta, ultra stora strata glasunderlägg har något högre än 400 fot. Från och med januari 2011, endast två strata glasunderlägg fungera över hela världen: Kingda Ka på Six Flags Great Adventure i New Jersey och Top Thrill Dragster på nöjesparken Cedar Point i Ohio.

Roliga fakta om gräshoppor

Roliga fakta om gräshoppor


Gå till någon stor äng eller fält i USA och du kommer utan tvekan se mer än ett par bekanta, hoppning, gröna insekter--gräshoppor. Gräshoppor har räknat in i mänsklighetens historia i en mängd olika sätt. De är mycket intressant och viktigt insekter. Förmodligen vet du några av de vanliga fakta om gräshoppor (de hoppa högt, de har stora ögon, de äter växter), men det finns många andra fakta om gräshoppor som du kanske aldrig har hört talas om.

Gräshoppa anatomi

Gräshoppor har fem ögon; två stora fasettögon och tre inre ögon, en ovanför varje antenn och en under och mellan antennerna. Gräshoppor inte har öron, men i stället höra med hjälp av ett organ som kallas en tympanon, finns det på buken där benen ansluta till kroppen. En gräshoppa benen är tillräckligt starka för att trycka med en kraft 20 gånger sin kroppsvikt.

Gräshoppor i historia

Gräshoppor har orsakat många jordbruks katastrofer i deras farligaste form gräshoppor. Gräshoppor är biologiskt identisk med gräshoppor, men skiljer sig åt i hur de tenderar att svärma i stora grupper, ibland gjorde miljarder av gräshoppor. I locust form, kan gräshoppor konsumera miljoner ton av växtmaterial. En särskild locust swarm i 1988 som finns över 150 miljarder gräshoppor. I 1848, en plåga av gräshoppor attackerade en bosättning av mormonerna men förstördes av en flock fiskmåsar. Ett monument byggdes senare för att hedra måsarna.

Gräshoppa vanor

Gräshoppor gör musik med sina ben precis som deras cricket kusiner. Detta kallas stridulation. Ljuden kan göras genom att gnida benen mot buken eller genom att gnida benen och vingarna tillsammans. Gräshoppor kan hittas på alla kontinenter utom Antarktis. Gräshoppor har några konstiga försvarsmekanismer, en särskilt udda försvar är spotta en brun, illaluktande vätska ur deras munnar. Gräshoppor kan äta nästan alla typer av växtmaterial i existens, inklusive några giftiga växter.

Äta gräshoppor

Bruket att äta gräshoppor, gräshoppor och syrsor kallas acridophagy. Många kulturer runt om i världen, men särskilt i Asien, Sydamerika och Afrika införliva regelbundet gräshoppor i sin kost. 1984 hittade en arkeologisk expedition i Lakeside grottan i Utah mycket som tyder på stor förbrukning av gräshoppor av gamla indianska stammar. Gräshoppor kan grillas, stekt, kokt eller ens överdragna med choklad. En pund av gräshoppor är mer hälsosam än en pund av nötkött.

Andra fakta

Gräshoppor förstöra £52 miljoner dollar av grödor i USA varje år. Flugor är stora icke-mänskliga rovdjur till gräshoppor eftersom de äter gräshoppa ägg. De största gräshoppor i världen är 10 inches lång. En gräshoppa ben kan gå på egen hand även efter att vara fristående från den gräshoppa kropp. Det finns 18 000 olika arter av gräshoppor. Honorna gräshoppor kommer att lägga ägg, täcka dem med en naturlig polymer och låt dem ställa igenom vintern tills de kläcks i varmare väder.

Roliga fakta om kardinal fåglar för skolprojekt

Roliga fakta om kardinal fåglar för skolprojekt


En frö-äta fågel finns i både Nord- och Sydamerika, kardinalen är välkända på grund av dess slående röd färg och dess framträdande tofs ovanpå huvudet. Trots erkänns allmänt i Amerika, finns det många fakta om den huvudsakliga arter som inte är så välkänd. När du skapar ett skolprojekt på fåglar, och särskilt på cardinals, kan dessa fakta användas för att både underhålla och utbilda en publik.

Historiska faktaDet är en missuppfattning att kardinal arten var beskärningen av känt av kardinalerna i katolska kyrkan; Det är faktiskt tvärtom. Allmänt accepterade historien är att bosättare i Amerika heter fågeln eftersom ljusa röda färger som påminner om klädnad av kardinalerna i katolsk kyrka. Ursprungligen kardinalen bara bott i varma områden, till exempel i sydöstra USA, men under de senaste hundra åren kardinalen har expanderat sitt territorium så långt norrut som Kanada. Kardinalen var populärt hållas som sällskapsdjur i Amerika tills det gjordes olagligt till bur fågeln av flyttande fågel fördraget agera av 1918.

Kulturella fakta

Roliga fakta om kardinal fåglar för skolprojekt


Cardinals kallas också "redbirds," "Virginia näktergalar," eller "staten fågel" på grund av de sju stater i Förenta staterna det namnet kardinalen deras stat bird. Dessa stater är Illinois, Indiana, Kentucky, Ohio, North Carolina, Virginia och West Virginia.

Könsspecifika kardinal faktaDet är endast manliga kardinalen som har välkända all-over rött färga. Honorna har färga någonstans mellan tan och grå, med röda fransar på sina vingar, crest och svans. Den kvinnliga kardinalen är dock unik i Nordamerika som en av de få kvinnliga fåglar som sjunger. Sången om kvinnliga kardinal sker ofta från boet och tanken att förmedla information om honans till hanen matar behov. Cardinals betraktas "sång fåglar" och har flera låtar av varierande komplexitet, men honan anses ha de mest komplexa låtarna. Cardinals har mycket könsspecifika jobb när det gäller att öka sina barn, med manlign som ansvarar för att hitta mat, medan honan ruvar äggen.

Övergripande kardinal fakta

Roliga fakta om kardinal fåglar för skolprojekt


Kardinalerna är våldsamt defensiva deras bon och är även kända för att spendera timmar med att bekämpa sin egen reflektion i tron att de slåss mot en inkräktare. Cardinals vanligen komma till fågelholkar, och är delvis till frukt, som wild grape och blackberry och frön, som svart olja solros frön. Cardinals föredrar att göra sina bon i växter en till femton fot från marken, som tallar, hundkäx och Almar. Kardinalerna bildar ofta flockar på upp till 100 fåglar. Kardinalerna är monogama och mycket av deras livsstil kretsar kring deras kompis och att uppfostra sina ungar, om tre ägg per säsong.

Inredning och design roliga fakta

Inredning och design roliga fakta


Inredning är mer utmanande än det kan tyckas. Som ett yrke kräver det inte bara ett öga för estetik, men omfattande kunskap om material, budgetering, säkerhet, installation och konstruktion. Inredningsarkitekter är del ingenjörer och del artister inredning handlar om mer än bara inredning. Fortfarande, amatörer och entusiaster kan lära sig massor från proffs, anpassa sina råd och strategier för hemmafixare renovering.

Belysning fakta

En av de snabbaste och mest effektiva sätten att lägga till ljus i ett rum är att installera ett takfönster. Det skapar en öppen, luftig känsla och släpper in mer ljus än standard windows. Speglar kan också lätta upp ett rum på subtila sätt. De reflekterar ljus och göra ett litet rum verkar både större och ljusare. En annan förvånande design knep är att använda nivåer av belysning i varje rum. Börja med att läsa lampor på låga bord och flytta uppåt till lampetter och tak fixturer, inklusive bild lampor, riktad taklampor eller LED-belysning remsor. Dessa lager skapa visuella intresse, rita ögat uppåt och skapa stämning i rummet.

Kök fakta

Kök erbjuder många möjligheter för överraskande och utrymmesbesparande förvaring, från utdragbara lådor att roterande cirkulär skåp som erbjuder gott om förvaring utan att belamra rummet. Undvik att använda tyg eller papper för att dekorera i ett kök, huruvida på väggarna eller ljusa nyanser. Detta är sannolikt att fälla fett och matlagning lukter. Det är bättre att använda glas eller plast fixturer istället.

Sovrum fakta

Sovrum kräver tanke och omsorg eftersom dessa rum är ett retreat och en plats att koppla av i slutet av en lång dag. Designers rekommenderar inte trängs rummet med för mycket möbler. Allt som verkligen behövs är en säng, sidobord och dresser, samt belysning. Tjocka gardiner eller persienner förhindra att för mycket ljus in i rummet tidigt på morgonen.

Badrum fakta

Utrymme kan bli tight i delat badrum där utrymme är en premie. Designers rekommenderar möjliggör minst 30 inches utrymme mellan två handfat i ett delat badrum, mäta från mittlinjen att mittlinjen. Ersätta pocket dörrar för gångjärnsdörrar i farstun kan också frigöra utrymme.

Decor fakta

Fotografering eller konstverk hängande i ett område med hög trafik kommer sannolikt att bli dåligt eller krokiga helt enkelt från verksamheten i närheten. Snarare än hängande foton och konstverk på naglar, försök att använda affisch remsor, kardborrband eller affisch kitt för att hänga dem på alla fyra hörnen så de stannar säkert och nivå.

Roliga fakta om solen, månen & stjärnor

Roliga fakta om solen, månen & stjärnor


Det finns mycket att titta på på natthimlen. Som science fiction legend Douglas Adams i "Liftarens Guide till galaxen", är rymden "väldigt, enormt, mind-bogglingly stora." Astronomer har kommit upp med massor av fakta och siffror för att visa hur mind-bogglingly stort det är. Och många av dem är precis typ av Kul fakta som du kan använda att förvåna din familj och överraska dina vänner.

Sun

Solen lider vind--solvinden, en väte och helium mix--som det rapar ut i alla riktningar, enligt NASA. Men eftersom solen är runt 5 miljarder år gammal, kanske vi borde förvänta oss lite av gasbildning då och då. Vi bild brukar solen som en stor boll av brinnande gas. Men det är så varmt i dess centrum, att Storbritannien rymdorganisationen forskare säger att gasen har blivit plasma, "det fjärde tillståndet av materia."

Solsystemet

Vår Sol ligger i centrum av ett system av planeter som är ca 4,6 miljarder år gammal, enligt UKSA. För närvarande är astronomer tror åtta planeter kretsar runt solen. Det brukade vara nio, men sedan Pluto blev utsparkad ur planet klubben, för att vara alldeles för liten. Ljuset från solen tar 8 minuter att komma till jorden. Vår lilla värld är ungefär 1 miljonte av storleksanpassa av solen.

Moon

Månen, det ljusaste objektet kan vi se på natthimlen, har ingen atmosfär. Dess gravitation är ungefär en sjättedel av jordens. Astronomer tenderar att gynna idén att månen bildades av en rogue planet smällde in i jorden och knackar en klump av den, ungefär 4,6 miljarder år sedan. Det finns absolut inga tecken på liv på månen. Om du räknar fotspår, flaggor och golfbollar kvar genom att besöka astronauter.

Stjärnor i

NASA räknar det finns mer än 200 miljarder stjärnor i Vintergatan ensam, och det är bara en galax. De hetaste stjärnorna är klarblå, medan de coolaste är tråkig röd. En gul stjärna som vår sol, är någonstans i mellan och bränner på runt 15 miljoner grader Celsius. Vår närmaste stjärna granne är Alpha Centuri, som av UKSA siffror är en händig 4,3 ljusår-- eller 40,850 miljarder kilometer--.

Galaxer

Våra hem galax, Vintergatan, är uppkallad efter en himmelsk baby utfodring missöde. I antika grekiska myten, gudinnan Hera var luras ammade ett barn som inte var hennes egen. Hon upptäckte tricket och slet barnet från sitt bröst. Den resulterande spill är vår egen hem galax. Vårt ord "galax" kommer från det grekiska ordet "galaxos", vilket innebär en mjölkaktig cirkel. UKSA räknar finns det omkring 100 miljarder galaxer i universum.

Super ljusa stjärnor

I januari 2013 rapporterade Royal Astronomical Societys forskare från University of Lancashire hade hittat ett kluster av super ljusa stjärnor, känd som kvasarer. Denna stora Quasar grupp bildar den största strukturen i universum som vi har sett hittills. Kvasarer finns på centrumen för hela galaxer, så denna struktur är enormt stora. RAS beräknar den stora Quasar gruppen är så stor, det tar ljuset 4 miljarder år för att passera den.

Roliga fakta om kärnfria kärlväxter

Roliga fakta om kärnfria kärlväxter


Kärlväxter innehålla kärlvävnad som transporterar vatten, mineraler och energi i hela anläggningen. En ofullständig analogi kan dras till det cirkulatoriska systemet hos djur. De flesta kärlväxter använda frön eller blommor för att återge, men kärnfria kärlväxter är en intressant kvarleva från en tid då växter har inte frön, och många arter finns kvar idag.

Evolution

Kärlväxter utvecklats i Silur och Devonian perioder ungefär 400 miljoner år sedan. Fröna var en senare evolutionär anpassning eftersom kärlväxter är de enda växter som har dem. Kärnfria kärlväxter liknar faktiskt icke-kärlväxter i att de använder sporer för att återge, så det är troligt att kärnfria kärlväxter är en kvarleva från den perioden mellan övergången av icke-vaskulär till vaskulära.

Gamla växter

Psilophyta är en gammal grupp kärnfria kärlväxter som, till skillnad från moderna permutations, hade nästan inga rötter eller blad (blad senare utvecklats från bandet mellan grenar). Under denna tid utvecklats växter sin moderna livscykel där de växlar mellan gametophyte och sporophyte stadier. Dessa stadier är en konstant cykel som producerar könsceller att befrukta nya växter. Psilophyta klassificering har förändrats under åren, och vissa växter har delats ut i andra grupper.

Quillworts och mossor

Lycophyta är en division av växter som har utvecklats från gamla växter. Det finns 1 200 arter som inkluderar quillworts, club mossor och fir mossor (många sorters mossor, dock inte är vaskulära). Lycophyta arter har rhizomer, eller en lägre horisontella stam som skickar ut oavsiktliga rötter och en microphyll stam, eller en stam med en enda antal ogrenade HUVUDNERV. Sporer i Lycophyta kan antingen vara utspridda över växten eller grupperade i en kon-liknande strobilus.

Ormbunkar

Pteridophyta är en annan indelning av växter som innehåller mer än 12 000 arter av ormbunkar och Fräkenväxter. Till skillnad från Lycophytes har dessa växter sanna blad. De är mycket liknande sätt som andra kärlväxter, men de har en särskild gametophyte struktur som kallas en prothallus, som är förankrad i marken av en rot-liknande (men inte verkliga rötter) rhizoid.

Fossila bränslen

För seedade växter blev förhärskande, täckte kärnfria kärlväxter som Rhyniophyta och Trimerophytophyta en gång jorden. Under karbon period cirka 350 miljoner till 300 miljoner år sedan var dessa träd-stora växter så allmänt förekommande att deras kvarlevor ackumulerade snabbare än de nedbrutet och producerade dagens fossila bränslen.

Roliga fakta om Stink Bugs för barn

Roliga fakta om Stink Bugs för barn


Namnet ensam gör oss vill undvika stank buggar. De fick namnet eftersom de släpper en stinkande lukt när de skyddar sig mot andra buggar eller när du krossa dem. De kallas ibland "sköld buggar" på grund av sköld formen på vingarna. Det är också en pest som motstår de flesta bekämpningsmedel. I 2011 höra en entomolog "New York Times" att det var "den värsta bug har vi sett i 40 år."

Lukten

Människor som varelser som möss, ödlor och fåglar, kan skrämma den stank buggen släppa foul-lukten från speciella körtlar. Lukten är en svår sak att beskriva eftersom det är olika för varje person, men vissa människor beskriva lukten som en kraftig, fruktig, bitter lukt. Andra människor har sagt doften är som svettiga fötter, koriander eller en kryddig vegetabilisk lukt. Lukten är attraktivt för andra stink bugs, som kommer att följa den för att hitta ett annat ställe att leva.

Utseende

Stink bugs är triangelformade och cirka 3/4 inches lång. De kan vara grå, brun eller mörkt grön färg. De har sex ben, vingar och antenner.

Mat

Stink bugs äter blommor, blad och grödor. Stink bugs användning deras sugande och piercing mun delar suga saften från frukterna. Några av deras favorit grödor är citrusfrukter, tomater, gurka, äpplen, päron, plommon, vindruvor och solrosor. De äter också andra buggar som larver.

Bita

Stink bugs bita inte brukar om de känner att de är i fara. Stank bug bites kan vara smärtsamma och kan ge svullnad eller utslag, men de är inte skadliga.

Habitat

På grund av de livsmedel som de gillar att äta, stink bor bugs i fruktträdgårdar, gårdar och trädgårdar. Om du märker stink bugs i din personliga trädgård, har dina föräldrar hjälpa dig spraya insektsmedel i området. Du kan hjälpa till att hålla buggar bort genom att hålla ogräs runt din trädgård avmarkerad så fler buggar inte försök att bo där. Stink bugs kom till Amerika från Asien på 1990-talet. De sågs först i Pennsylvania. Buggar tenderar att fästa sig på fordon, så att de kan snabbt flytta till nya platser. Från och med 2011 hade buggar populationer i minst 33 stater, inklusive de Pacific Coast staterna i Washington och Kalifornien.

Viloläge

Stank buggar kan inte göra värme för att hålla sig varm. De måste förlita sig på varmt väder att värma upp. De kommer att övervintra under kalla årstider, oftast vid sidan av något varm, som en byggnad eller en inre vägg i ett hem.

Roliga fakta om tallar

Roliga fakta om tallar


Tallar är tänkt att vara den äldsta fröbärande typ av anläggning på jorden och har funnits för 400 miljoner år, som går dem till omkring 100 miljoner år innan dinosaurierna härskade planeten. Alla tallarna är evergreens, vilket innebär att de hålla deras gröna färg hela året, även under vintern. De är också växter som har nålar för bladen. Deras grenar växer i en virvel-liknande mönster runt stammen.

Pine tree reproduktion

Tallar producera både manliga och kvinnliga koner för reproduktion. Två ser helt annorlunda, med kvinnliga konen som förekommer mycket woodier. Manliga kottar befrukta de kvinnliga kottar, som då producerar ett bevingat frö som faller till marken eller transporteras med vinden till andra områden att gro. nya träd.

Ätbara tall

Tallar har ätits av sedan 4000 f.Kr., med många förhistoriska folk skära bitar av den inre barken för mat rutinmässigt. De unga skotten av tallen kan tillagas och sockrade för en söt behandla, medan Barr kan användas för att producera ett te som är rikt på c-Vitamin. Det sägs att Utforskaren James Cartier och hans medresenärer kunde undvika skörbjugg på sina resor med pine nål te infördes till dem genom en lokal indianstam.

Pine nål använder

Barr används också i korg-making i områden där längre Barr göra väva korgar, hattar och andra produkter som möjligt. Barr kan också användas som en växt marktäckning. De bryts ner långsamt och gör marken surare, vilket kan vara användbart att syra-älskande växter som azaleor och hortensior, jordgubbar och Liljekonvalj.

Trätjära

Trätjära är en klibbig substans som produceras från tallar under värme och tryck. Den användes i tidiga tider som en träskydd för varvsindustrin och andra industrier. Trätjära användes som en beläggning för att försegla trä. Det används i veterinärmedicinsk praxis som en antiseptisk och för hovvård i hästar och nötkreatur.

Tall träd trä

Furu är som ett mjukt trä, även om vissa sorter kan vara ganska svårt. Det används i stor utsträckning i byggnad, för både interiörer och exteriörer. Tall träd trä är lätt att arbeta med dess attraktiva korn gör den populär för träbearbetning och möbler.