mynewspapers.net

internationell handel fördelar nackdelar

E-handel fördelar & nackdelar

E-handel fördelar & nackdelar


E-handel har förvandlat funktionen sätt företag i dagens ekonomiska marknad. De tekniska framstegen under de senaste decennierna har gett företagen möjlighet att växa och expandera utanför deras lokala marknaden. Internet kan små och medelstora företag att nå nationella eller globala konsumenterna med sina produkter och tjänster, öka deras försäljning och vinst. Tillsammans med dessa fördelar kommer vissa nackdelar, att skapa högre nivåer av ekonomiska utmaningar inte tidigare sett.

Låga företagskostnaderna

En stor fördel med e-handel är de låga igångsättningskostnader som behövs för att börja verksamheten. Många små företag börja dag helt enkelt via Internet, expandera till traditionella tegel och murbruk butiker när de har ökat sitt rörelsekapital. Beroende på deras företagsframgång, kan företag välja att helt enkelt expandera sina Internet fotavtryck snarare än att skapa en fysisk skyltfönster. Internet skyltfönster är relativt billiga, med företag som behöver en dator, spindelväv fientlig tjänst och internetuppkoppling som deras huvudsakliga operativ utrustning.

Flera marknadssegment

E-handel gör att företag kan expandera till nya marknader, både nationellt och internationellt. Inträdeshinder på dessa nya marknader är relativt låg, beroende på vilken typ av varor eller tjänster som säljs via e-handel webbplats. Regeringens förordning kan även enklare när bedriver e-handel som lokala och nationella regeringar inte har infört tunga förordningarna om många eller alla sektorer av e-affärer. Varor kan också köpas av konsumenter för användningsområden ursprungligen avsedda, skapa en ny andrahandsmarknad för e-Affärers produkter.

Mer konkurrens

En stor nackdel med e-handel är den öka nivåer av konkurrens. Eftersom individer och traditionella företag kan ange e-handelsplats, måste säljare hitta en konkurrensfördel gentemot mer konkurrenter än vanligt. Utländska företag kan också vara att ange e-handelsplats översvämmar marknaden med billiga eller sämre varor. Företag kan också erbjuda ERSÄTTNINGSVAROR till ett billigare pris, att ge konsumenterna fler inköp alternativ än innan. Dessa typer av konkurrens kan begränsa ett nytt e-företag från att få igång, än mindre lyckas på marknaden.

Svårt kundrelationer

En annan stor nackdel med e-handel är svårigheten att skapa positiv goodwill genom en webbplats och en dator. Konsumenterna placera traditionellt högt värde på kundservice i tegel och murbruk företagsklimat. Att skapa denna samma typ av positiva kundservice är svårt för e-företag, med tanke på att deras kunder kan vara hundratals eller tusentals miles bort från e-business verksamhet. Konsumenterna kan också ha svårt att förstå misstag eller fel eftersom opersonliga e-post är en vanlig form av kommunikation i e-business.

Fördelar & nackdelar med ekonomiska sanktioner

Fördelar & nackdelar med ekonomiska sanktioner


Ekonomiska sanktioner är en av de politiska verktyg som används i internationella relationer. Skälen för användning varierar, liksom fördelarna och nackdelarna. Uppenbara nackdelar finns för det land som är föremål för sanktioner---skada för deras ekonomi är det mest uppenbara. Fördelar finns också för det land som lägger dessa sanktioner med framgång, om framgång mäts av huruvida de har uppnått sitt mål. Bortsett från dessa faktorer finns det andra fördelar och nackdelar att överväga.

Definitionen av ekonomiska sanktioner

Ekonomiska sanktioner är påföljder åläggs ett land av ett annat land eller en grupp av länder. De brukar omfatta taxor, handelshinder, importtullar, och importera eller exportera kvoter. Därför ett land som omfattas av en ekonomisk sanktion kan ha tullar eller skatter ut mot varor som de exporterar till ett antal länder, genomgå ett minimipris vid import eller export kvot.

Skäl för ekonomiska sanktioner

Vissa länder införa sanktioner för att skydda sin industri från hotet billigare importerade varor få. I vedergällning införa de drabbade länderna avgifter av sina egna, tänkt att såret i landet som införde skyddstullar. Detta tit-for-tat utbyte av sanktioner är hänvisade till som handelskrig, en praxis som ekonomer tror är icke-produktiv. Men se politiska forskare hotet om handelskrig som positiva förhandlingarnas verktyg. Sanktioner för att tvinga ett land att ta särskilda politiska ställning, upphör ett oönskat beteende eller att driva en mer önskvärd kurs till det land som förlägger en sanktion.

Exempel på ekonomiska sanktioner

I slutet av det första Gulfkriget FN införde breda ekonomiska sanktioner mot Irak i ett försök att tvinga samarbetar den irakiska regeringen med FN: S vapeninspektörer övervakning av Iraks vapen och vapenprogram. Framgången av sanktionerna, och därmed dess fördelar var tveksamma, eftersom de var på plats tills Irak invasionen inleddes 2003. Enligt Kimberly Ann Elliott från Peterson Institute for International Economics är "begränsad och svagt resultat" av sanktioner inte ovanligt. Ett annat exempel på detta är USA: s ekonomiska sanktioner mot Kuba, infördes 1960 att uppmuntra landet att gå mot demokrati. Landet styrs fortfarande av en kommunistisk regim.

Fördelar & nackdelar av ekonomiska sanktioner

Ekonomiska sanktioner tros generellt vara kostsamma politiska och ekonomiska verktyg, som nästan aldrig fungerar. Sedan 1970 har har ensidiga amerikanska sanktioner uppnått utrikespolitiska mål bara 13 procent av tiden. Sanktionerna kostar den amerikanska £9 till 12 miljarder pund årligen i potentiella export. I fall där sanktion mål har varit fulländad har framgång varit beroende av inställningen av blygsamma mål, vänskapliga förbindelser mellan mållandet och att sanktioner innan tiden för införandet och snabbhet i utförandet av sanktioner.

Fördelar & nackdelar med bomull repBomull kommer i en mängd olika format, inklusive vävda sladden kallas bomull rep. Bomull rep används i tillverkningen av sällskapsdjur leksak, leksaker, bakgård fritids produkter eller, i sin enkla form, för att knyta knopar för camping aktiviteter, hantverk och kläder. Med alla dess användningsområden är bomull ett material som levereras med en uppsättning av för- och nackdelar.

Fördelar & nackdelar i Knotting

I sin bok "Komplett bra utomhus encyklopedien" utomhus entusiasten säger Vin T. Sparano att, i jämförelse, syntetiskt rep är mer hållbara än bomull. Bomull och andra linor gjorda av naturliga fibrer kan svälla och vik i luftfuktighet, vilket gör dem utsatta för mögel och skador över tid. Bomull rep är mer mottagliga för fiber går sönder, gör det bättre än syntetiska material i intensiv värme. En knut tillverkad av syntetiskt rep kan glida och sträcka i en varm miljö, medan en knut av bomull och påverkas inte av värme och är lättare att greppa i fuktiga förhållanden.

Fördelar & nackdelar för djurhälsa

Av samma anledning som gnagare att knapra på de naturliga fibrerna bomull, fåglar älskar att putsa deras näbbar i linor av bomull. Men fåglar kan fånga tårna i lossade delar av bomullsfiber och trasslat, skadar sig själva i paniken som följer. Bird ägare ska köpa fågel-safe bomull rep som strimlar in puffar när drog. Hästägare och tränare har funnit att medan bomull rep stannat är billiga och disponibel, de kommer att krympa när den utsätts för väta. Detta gör stannat tight och kan irritera din häst. Mögel är alltid en risk med bomull, vilket också kan vara en säkerhet oro för djur om bomull produkten inte städas regelbundet.

Fördelar i trädgården

Hoppa rep, gungor, och hängmattor är bara några av de artiklar som du kan hitta i din bakgård som är gjorda med bomull rep. Bomull rep är en naturlig, säker fiber som är disponibel och jord vänlig. Barnens gungor hängde med rep i stället för kedjor minskar risken för skada om ett barn blir påkörd av utrustningen. Bomull hoppa rep erbjudande minst sting till huden när hon missar ett steg, men hon måste också arbeta hårdare för att flytta lättvikts bomull repet mot luftmotstånd, tvinga henne att hoppa snabbare, i motsats till den vägda, smidig hantering av hopprep tillverkad av nylon eller pärlor. Bomull rep hängmattor, särskilt ekologiskt, bekämpningsmedel bomull, är också populär sommar bakgård objekt eftersom ventilerade fibrerna är svala och bekväma mot heta hud och lätta, bärbara materialet gör dem lätta att ta på camping resor och semestrar.

Bristen på bomull

Även om bomull är fortfarande en av vanligaste de, prisvärda material i världen, effekterna av torkan, begränsad export och översvämningar i tre av världens stora bomullsodlarnas 2010 orsakade bomull efterfrågan och priserna för att öka, att föra en brist på vissa marknader. Detta tvingas tillverkarna att passera prisökningen för bomull på konsumenterna. CNN Money rapporter att uppblåsta bomull kostar något att titta på i 2011, efter det stigande priset på råvaran har haft full effekt på kostnaderna för detaljhandeln. På uppåtsidan, har efterfrågan på bomull gett amerikanska jordbrukarna en möjlighet att fylla behovet av plantering bomull på amerikansk mark. Från och med februari 2011 rapporterade den nationella rådet bomull of America att trots konkurrens från andra bomull marknader, USA bomull exportförsäljningen ökar på rekordfart.

Fördelar & nackdelar med Internet-telefoni

Fördelar & nackdelar med Internet-telefoni


Internet telefonitjänster möjligt för användaren att göra realtid eller nära realtid röstsamtal till telefoner med hjälp av en Internet-anslutning och oftast någon typ av programvara. I huvudsak genomgår jämförbart röst signalen omvandling till en digital signal. Programvaran överför den digitala signalen och omvandlar det till en analog signal på destinationen. Denna teknik skapar både fördelar och nackdelar.

Fördel - kosta

Internet-telefonitjänster erbjuder stora kostnadsbesparingar över traditionella fjärrsamtal och internationella telefonitjänster. Vissa Internet-telefoni företag tillåta användare att dator-till-dator-samtal gratis till andra användare av programvaran, gör Internet servicekostnaden den enda samband. För PC-till-telefon samtal, Internet telefoni företag generellt ta ut ett schablonbelopp långt under kostnaderna för liknande tjänster med traditionell telefonerna tjänst skaffa. Vissa företag ger också platt-avgift, obegränsad anropande alternativ för specifika regioner i världen, vilket avsevärt kan minska telefon kostnader för företag med internationella förgreningar eller för familjer med medlem utomlands.

Fördel--Konferenssamtal

Majoriteten av Internet telefoniproviders erbjuder en konferens uppringande funktion, även uppgifter om denna funktion, som det totala antalet deltagare är tillåtna, varierar bland leverantörer. Detta alternativ kommer vanligtvis som ingår i abonnemang för ingen extra avgift, vilket ger en fördel jämfört med traditionella telefontjänster.

Fördel--Portable

Fasta telefoner låsa användaren till en enda plats att skörda frukterna av traditionella telefonitjänster. Internet-telefonitjänster arbeta var som helst användaren fynd finns bredband tillgång. Snarare än att ge service till en viss plats, tilldelar Internet-telefoni tjänst till ett visst konto. Vare sig i Los Angeles eller Sydostasien, ger programvaran användaren tillgång till samma tjänst funktioner.

Nackdelen--tillförlitlighet

Som mobiltelefoner lider Internet-telefoni av problem som avbrutna samtal och ljud distorsion. Funktionerna i Internet-telefoni beror på kvaliteten på bredbandsanslutningen använder. Plötsliga förluster i bandbreddstillgänglighet leda till röst distorsion, fördröjning och plötsliga frånkopplingar. Äldre datorer med långsammare processorer och begränsad RAM (random access memory) kan inte kunna stödja Internet-telefonsamtal eller kan ge undermåliga samtalskvaliteten.

Nackdelen--Begränsade nödsamtal stöd

Räddningstjänsten kan inte spåra Internet-telefonsamtal eftersom samtalen inte kommer på en fysisk plats. Detta gör Internet-telefoni problematiskt i nödsituationer. För att begränsa problemet, Federal Communications Commission fastställs regler som kräver Internet telefonitjänster att ansluta 911 samtal till en Public Service svarar punkt och ge kunden adressinformation till larmtjänster. FCC Observera dock att själva arten av Internettelefoni begränsar effektiviteten av använder den för att ringa nödsamtal.

Globala affärsfördelar & nackdelarCoca-Cola, ett USA-baserat företag, har över 80 procent av vinsten kommer från utanför USA. För små och stora multinationella företag finns det många fördelar och nackdelar med att bli en global verksamhet. En global verksamhet anses vara någon som konkurrerar med andra företag på världsmarknaden och vars konkurrensfördel bestäms av företag av samma slag i världen.

Största fördelarna

Den främsta orsaken för alla företag att existera är att öka försäljning och vinst. När du går global, då går sannolikheten för att öka försäljningen upp när du öppnar upp din marknad till konsumenter över hela världen. Detta ger företag möjlighet att minska beroendet av sina lokala och nationella ekonomier. Med antalet internetanvändare ökar har globala företag möjlighet att göra affärer på alla timmar av dagen med konsumenter från varje punkt på jorden. Expansionsmöjligheterna för företag öka när de kommer in till fler marknader.

Största nackdelarna

När du anger den globala marknaden, måste företag vara medvetna om att vinsterna inte kan ses på kort sikt. Det kan dröja många år innan de börjar skörda frukterna av sina ansträngningar. En annan nackdel är att de måste anställa ytterligare personal för att starta sina företag på de globala marknaderna de expandera till. Företag har oftast att ändra sina produkter och förpackningar som passar den lokala kulturen, inställningar och språk på den nya marknaden. Resekostnader är säker på att öka för den administrativa personalen, som de förväntas nu att resa över hela världen att övervaka deras verksamhet försäljningsställen i andra länder. Dessutom företag behöver veta reglerna och skattelagar i utlandet, som tar tid och pengar, och de kan behöva anlita proffs i dessa länder att hjälpa till med juridiska och ekonomiska frågor.

Anställda

Medan det kan vara en boom för ett företag att gå globalt, kan de effekter det har på sina anställda också ses som fördelar eller nackdelar. Några anställda som förmågan att resa runt i världen och se nya ställen och uppleva olika kulturer. Andra gillar inte att vara borta från sina familjer för längre tid eller klagar över att behöva lära sig ett nytt språk och följa de nya länderna lokala sedvänjor och sätt att göra affärer.

Konsumenten

Konsumenter som klarar få sina favorit produkter från multinationella företag, som Wal-Mart eller Mcdonald's, är mycket glad när företag gå globalt. De kan köpa sina egna städer, utan extra kostnader för internationell frakt inblandade. Men är nackdelen kände av de konsumenter som köper en produkt online och då är inte nöjd med produkten, som de lämnas antingen hålla produkten eller betala för frakten tillbaka produkten till ursprungslandet.

Fördelar & nackdelar med Internet-telefonerInternet-telefoner använder röst över Internet protocol (VoIP) teknik för att leverera röst kommunikation och telefon tjänst. Även om Internet-baserat telefonsystem har några definitiva fördelar jämfört med traditionella telefoner, finns det några nackdelar att överväga innan du byter system.

Enhetlig plattform

En fördel med Internet-baserade VoIP telefonsystem har när jämfört med analog teknik förmågan att konvergera teknikplattformar. Program kan förena röst, Internet och dator nätverkssystem. Till exempel röstmeddelanden kan överföras till e-postadress och sparas som data, och office telefoner kan speglas på skrivbordsdatorer och Använd någonstans det finns en internetuppkoppling. Mobila enheter, office telefoner och datorer kan samordnas att arbeta tillsammans. Denna teknik benämns som enhetligt eller integrerad kommunikation och mångsidigheten det ger är betydligt större än vad som kan uppnås med en traditionella telefonsystem.

Kostnadsbesparing

Internet-baserade telefon teknik ger ett antal kostnadsbesparingar jämfört med traditionella system. Först, eftersom telefonen och Internet levereras med samma kablar skall du spara kostnader i samband med en ledningar. Även är Internet-baserade telefoner inte platsen anhörig. Med andra ord, det inte göra en skillnad när det gäller anslutningsmöjligheter och kosta om du ringer en affärspartner i stan eller ringer till andra sidan av världen. Likaså kan en interoffice fyrsiffriga uppringning göras från var som helst eftersom VoIP-system förblir en del av nätverket oavsett läge.

Krav på Internet

A till nackdel för Internet telefonsystem har i jämförelse med traditionella telefonsystem är att de är Internet och bandbredd vårdbehövande. Så om du har någon Internet-anslutning, du har ingen röstanslutning, och detta inkluderar inga telefoner under ett strömavbrott. Också, du måste ställa in med tillräcklig bandbredd när du sätter i ett VoIP telefonsystem, eftersom både röst och data kommer in över samma kabel. Om du inte har tillräcklig bandbredd att bära både, kan sedan flaskhalsar uppstå som sakta hela systemet.

Säkerhetsfrågor

Det finns några säkerhetsproblem med Internet-telefoner. En är att spionprogram kan användas för att komma åt ditt telefonsystem. "Packet sniffers" tillåter hackare att tjuvlyssna på samtal, och spyware kallas "dialekt" är kapabel att tjuvar att direkt telefonsamtal via din Internet-anslutning att ringa dyra, till exempel internationella vuxen-chat. Som ett resultat, måste ett affärssystem Internet telefon ha brandvägg säkerhet integrerat med resten av nätverket.

Ljudkvalitet och tillförlitlighet

När Internet-baserad telefon teknik utvecklades först, fanns problem med ljudkvaliteten. VoIP är levereras som datapaket över Internet och ledningsförmåga frågor ibland skapat skakis sound, echo eller förlorade samtal. Det ljudkvalitet och tillförlitlighet emellertid att förbättra med framsteg inom VoIP-teknik. Konsekvens av Internet telefonsystem inte längre är en betydande nackdel i jämförelse med traditionella telefoner.

Fördelar & nackdelar med tvåspråkighet

Fördelar & nackdelar med tvåspråkighet


Många amerikanska städer har välkomnat invandrare i hela detta landets rika historia, ger upphov till generationer av tvåspråkiga individer. Andra amerikaner, upp endast med engelska, har valt att lära sig och anta ett andra språk i ett försök att bättre kommunicera med andra kulturer i världen. Tvåspråkighet och flerspråkighet är närvarande i hela världen, och ett naturligt sätt att leva för många, att föra med sig olika-- och några nackdelar.

Fler möjligheter till arbete

Fördelar & nackdelar med tvåspråkighet


Att vara tvåspråkig kraftigt förbättrar din förmåga att hitta arbete i vissa områden, särskilt när det gäller internationella affärer. Också, i områden där särskilda invandrargrupper dominera, att känna språket kraftigt ökar dina chanser att lyckas att hitta ett jobb. Arbetsgivarna vill ha den största bang för buck, så att hitta en anställd som både utför jobbfunktion och förstår behövs andra språk är mycket mer värdefullt än att hitta och betala två anställda--en att göra jobbet och att tolka.

Bättre tillgång till olika kulturer

Som en högtalare av två olika språk har du tillgång till två eller ibland mer, kulturer. Bortsett från deltagande i din infödd kultur, talar ett andra språk gör att du kan bättre upplevelse och förstå kulturen i andra tungan. Till exempel, öppnar talar spanska som andraspråk dörrar till olika länder i Latinamerika och Europa, samt till spansktalande i USA. Med bara ett extra språk får du tillgång till ett urval av länder, alla med en distinkt kultur och historia. Läsa om främmande länder är en sak, men att kunna delta i språket och i praktiken i kulturen själv, är en helt annan sak.

Bättre förståelse av ditt modersmål

Talar ett andra språk tvingar ett kritiskt öga på modersmålet. Studenter som studerar språk på universitetsnivå finner särskilt att skaffa sig ett andra språk gör det möjligt för dem att bättre förstå sitt eget språk på ett sätt som mest enspråkiga människor inte kommer att förstå grammatiska regler. Att hitta sambandet mellan språk, delade ord och grammatiska skillnaderna, är en fascinerande razzia i moderna språk.

Bra för hjärnan

2004 förhindra BBC News beskrivs forskning från Kanadas York University som föreslog att människor som talar två språk i stället för en är "mentalt skarpare" och att de ytterligare språk kan även psykisk nedgång under senare år. Precis som frekventerar stapelleksaker eller mentala utmaningar hålla en hjärna snabb, verkar det tvåspråkighet ger övergripande fördelar för hjärnan, vilket är en god anledning att plocka upp ett annat språk.

Språk förvirring

Om att hålla ett språk raka verkar tillräckligt hårt, finner tvåspråkig högtalare ibland att de blandar ihop ord och grammatiska strukturer från varje språk. Ofta, en mashup av de två språken används--till exempel vissa amerikaner känner Spanglish, blandning av engelska och spanska. Yngre barn kan hitta som använder ett språk hemma och en annan i skolan lägger en grad av självmedvetande om det andra språket är svagare, mindre använda tungan.

Fördelar & nackdelar med internatskola

Fördelar & nackdelar med internatskola


Internatskolor presentera både fördelar och nackdelar för eleverna som går i dem och familjerna till eleverna. När du väljer även att skicka ett barn till internatskola, är det viktigt att tänka på alla sätt som denna livsstil påverkar studentens akademiska liv, socialt liv, familjeliv och framtida möjligheter.

Fördelar

I en internatskola kanske en student lära sig oberoende och en tillräcklig känsla av själv. Eftersom han är i en mer sluten miljö, är en stabilitet närvarande inom alla studenternas pedagogiska och sociala inställningar. Pedagogiska fördelar börjar med möjligheten för elever och lärare att odla relationer som uppmuntrar mer tillväxt och ge extra hjälp med akademiska och personlig förbättring. På en internatskola ges studenter med lektioner som övervakas av lärare, vilket förbättrar resultat i skolan. Det finns även många klasser som bättre passar in varje elevs specifika intressen.

Nackdelar

Det kan vara svårt för en student att anpassa sig till internatskola eftersom hon har placerats i en helt ny miljö med obekanta människor och omständigheter. Tid med familj och vänner hemifrån blir begränsat, som kan göra övergången verkar svårare. En personlig liv från skolan är också svårt att upprätthålla på grund av de höga förväntningarna på akademisk kompetens i en typisk internatskola. Också, frivilliga aktiviteter som tillhandahålls av skolan ofta upptar en elevs tid efter klasser och på helgerna. Och även om regler och riktlinjer som behövs för att genomföra disciplin i studenter, ofta en internatskola student måste strikt följa även mindre regler eller riskera utvisning.

Internatskolor i USA

Välja mellan en boarding school i USA och utomlands kan vara svårt eftersom båda har vissa fördelar. Internatskolor i USA kan öka risken för familjens besök på grund av att närmare hem än skolor utomlands. Detta minskar helst resor och kostnader som elevens familj kan stöta på när du planerar besök. Detta kan också koppla av både studenten och hans familj eftersom de inte är så långt ifrån varandra. Dessutom finns det generellt mer val av internatskolor i USA, och ekonomiskt stöd och besök före antagning är mer lättillgängliga.

Internatskolor utomlands

En fördel med internatskolor i andra länder är att de erbjuder en student en nytt, erfarenhet i en helt annan kultur. Studenten lär dig mycket om hur andra delar av världen, och kan även bli bekant med andra språk. Detta ger henne en fördel i senare sysselsättningsmöjligheter. Även har elever på internatskolor utomlands en fördel när de ansöker om college, eftersom högskolor kommer att värdera en väl avrundad student med internationell erfarenhet.

Fördelar & nackdelar med strukturerad anteckningsStudenter uppmuntras ofta av sina lärare att ta anteckningar under klass eller medan de läser läroböcker. Anteckningar hjälper eleverna att komma ihåg information från lektionen. Vissa lärare kräver sina studenter att slutföra strukturerade anteckningar, medan andra lämnar det upp till de enskilda eleverna. Strukturerad märka tagande erbjuder både fördelar och nackdelar för studenter.

Organisation

En av de största fördelarna med att använda strukturerade märka tagande är organisation. I strukturerade märka tagande, är informationen organiserad på ett visst sätt. Anteckningar kan exempelvis ta en disposition strategi, i vilken en huvudidé är noterade, följt av punktlistor som täcker idéer förknippas med Huvudtanken. Studenter kan också använda kartläggning tekniker, där Huvudtanken är placerad i centrum av sidan och relaterade idéer gren av runt den. Relaterade idéer kan också ha sina egna relaterad idé grenar.

Fokus

Särskilt när en lärare ger en struktur för elever att följa, är eleverna bättre på att fokusera på vad som är viktigt i lektionen. Till exempel om läraren säger klassen vad Huvudtanken är, kan studenter sedan räkna ut vilka idéer är relaterade till huvudtanken och således bör noteras. När eleverna bekanta sig med det sätt som läraren vill att de ska ta anteckningar, blir antecknings mycket lättare.

Retention

Syftet med anteckningar är att hjälpa eleverna att få en fastare förståelse av materialet klassen omfattar. Vissa elever kan få denna förståelse genom enkel läser eller lyssnar, men andra behöver den extra mental ansträngningen att skriva ner vad de läser eller hör att bättre bevara informationen. Organisera informationen genom strukturerade märka tagande kan hjälpa hjärnan hålla informationen raka fråga om hur det hela förhåller sig tillsammans. Dock fungerar denna metod inte bra för alla.

Lärstilar

Inte alla student lärstilar fungerar bra med strukturerad antecknings. Även om det kan tyckas att en elevs anteckningar inte är organiserade och är svåra att följa, har studenten sannolikt en god uppfattning om vad som är på sidan och hur den är organiserad. Om en lärare kräver strukturerat märka tagande bland alla elever, även de som är obekväma med det, kan de studenter som använde mindre organiserade metoder ha lättare att ta anteckningar alls. Detta kan orsaka deras betyg att lida.

Tid

Det tar ofta längre tid att skapa strukturerade obligationer än för att ta anteckningar på en mindre organiserat sätt. Över tiden, kan en student bli mer bekväm och att kunna skapa dessa strukturer snabbare. Dock, när en elev har endast en begränsad mängd tid i klassen eller för att läsa igenom en del av en lärobok, tid det tar för att skapa strukturerade anteckningar vara genomförbart. För att komma runt problemet, kan en elev ta anteckningar rad för rad och sedan organisera dem i ett strukturerat format när han har tid senare.

Fördelar & nackdelar med magnetiska

Fördelar & nackdelar med magnetiska


Mycket av dagens virtuell lagring finns inom gränsen för magnetiska. Dominerar den senare delen av 1900-talet, dök denna typ av lagring upp på 1950-talet. Magnetiska beror på elektromagnetism. Denna teknik har många fördelar, men även vissa nackdelar, det är därför i 2010, många typer av magnetiska givit plats åt några nyare och förbättrad teknik.

Disketter

En av de mest populära typerna av magnetiska var disketter, som idag har blivit föråldrade på grund av mer avancerad teknik. Disketterna var fördelaktigt vid tidpunkten på grund av sina låga kostnader och underlätta för att göra. De inspelade data med hjälp av ett magnetiskt huvud och roterande media. Deras första framträdande i 1970, följdes av modifierade versioner, fram till det mindre, mer lätt för att hantera 3 1/2-tums version kom ut 1980, enligt Accurite teknik, accurite.com. Disketterna hade nackdelar som en låg lagringskapacitet – vilket tillät endast 1,44 megabyte av information som ska lagras – vilket resulterar i dem snabbt att vara obsolet av CD-skivor. De hade också låg data överför priser, vilket innebär att de tog lång tid att överföra data mellan källor.

Magnetband

En annan typ av magnetisk lagring som har varit obsolet nästan är magnetband. Magnetband användes mestadels inom filmer och musik band. Denna teknik var särskilt populärt under 1980- och början av 1990. Enligt British Broadcasting Association (BBC), introducerades den första videobandspelare 1956, kostar uppskattningsvis £ 65 000. Tekniken utvecklades slutligen till VHS-format på 1980-talet, som blev standardformatet för videoband. Magnetband var fördelaktig när det infördes eftersom det var mycket små och tunna. Det kunde också vara sår på sig; Därför utnyttjas det begränsat med utrymme. Precis som andra magnetband tekniker hade det flera nackdelar också. Dessa inkluderar hållbarhet; om någon del av bandet är skadad eller trasig, kan det leda till hela rollen att vara värdelös. Det finns också bara en liten mängd utrymme att registrera data på magnetband.

Hårddiskar

Hårddiskar är vanligt förekommande inom datorer. De först infördes 1957, är extremt opraktiskt och ofördelaktig på tiden på grund av deras stora 24-tums diameter. De kunde ursprungligen rymma 5 megabyte av information. Hårddiskar har förändrats enormt och har vuxit till en mer än £19 miljarder dollar om året industrin med den utbredda användningen av datorer över hela världen, enligt University of Georgia hemsida. De erbjuder snabb tillgänglighet och är billiga att göra. Ibland är hårddiskar benägna att fel; tekniska framsteg har dock gjort dem mer tillförlitliga.

Fördelar & nackdelar med jungiansk personlighet bedömningMyers-Briggs Type Indicator, eller MBTI, är ett system för att identifiera vilken av 16 personlighetstyper en person tillhör. Den bygger på begreppen psykologen Carl Jung. MBTIEN är avsett att hjälpa människor att förstå sig själva bättre genom att förstå vilken typ av personlighet de har, och för att kunna förstå och arbeta med andra bättre också. MBTIEN är populära, men dess giltighet ifrågasätts.

MBTIEN

MBTI tester ställa ett antal frågor, för att avgöra om personen att test är mer extrovert eller mer introverta, om han föredrar att göra sina beslut genom tänkande eller känsla, om han föredrar att samla in information genom fjärranalys eller intuition och om han föredrar att organisera sin känsla av världen genom märka eller bedöma. Testet ger en fyra bokstäver kod för att ange personlighetstyp. Exempelvis vore en person med en MBTI-typ av ISFP en introvert som driver genom fjärranalys, känna och uppfatta. Varje typ har också tilldelats en viss slagord eller arketyp. ISFP, till exempel är "artist".

Syftet med MBTIEN

MBTIEN primära syfte är att hjälpa människor förstår sig mer fullständigt genom att förstå vad deras egna preferenser och tendenser är, och att hjälpa dem att fungera bättre med andra genom förståelse att olika människor har olika personligheter. Till exempel, någon med en MBTI-typ av ISFJ kan ha svårt att fungera bra med en ENTP, men genom att bli medveten om att olika människor har naturligtvis olika sätt att se världen, hon kommer att bättre kunna arbeta runt deras skillnader. Åttionio procent av amerikanska Fortune 100 företag att använda sig av MBTIEN, enligt PsychometricSuccees.com, och miljontals människor ta test varje år.

Fördelar av MBTIEN

Den främsta fördelen av MBTIEN är som ett verktyg för självkännedom och tolerans av andra. Detta kan användas i en rad olika sätt. Till exempel, om testet visar att du har en personlighetstyp INFP eller "drömmare", kanske du inte mycket effektiv eller lycklig i ett jobb som kräver en ESTP eller "persuader." Genom att veta din egen typ, kan du veta vilka karriärer det är vettigt för dig att utöva och som skulle vara bättre för dig att undvika. Om du vet en annan persons MBTI-typ, du bättre kan förstå varför två ser inte alltid öga mot öga.

Nackdelar av MBTIEN

Den största nackdelen av MBTIEN är att det inte kan vara mycket pålitlig. Människor tenderar att få olika resultat om de tar provet mer än en gång. Detta händer 75 procent av tiden, enligt en recension av National Academy of Sciences. Dessutom verkar MBTIEN inte matcha resultatet av andra personlighetstest utom i områdena introversion och extroversion. Därför är det tveksamt att MBTIEN har förmågan att korrekt bedöma en persons typ alls. Många forskare anser vara pseudovetenskapliga MBTIEN, och på grund av dess tvivelaktiga giltighet den kanske inte ens är lagligt att använda testet för uthyrning ändamål--som många företag gör.

Fördelar & nackdelar med Digital-TV

Fördelar & nackdelar med Digital-TV


2009 ändrade landet från analog överföring till ett digitalt format för överföring av TV-program. Detta gjordes för att frigöra mer bandbredd som ska användas för andra funktioner och att möjliggöra HD-sändningar. Digital konverterar ljud och bild till datordata före överföring. Medan det finns distinkta fördelar till denna förändring finns det vissa smärre nackdelar.

Högre kvalitet

Digital överföring är högre kvalitet eftersom det konverterar ljud och bilder till digitala data och sedan sänder denna data elektroniskt. När elektroniska data tas emot av mottagaren i ditt hem, omvandlas det tillbaka till den ursprungliga ljud och bild via en tuner. Denna konverterade data är vad du då hör och ser på TV. På grund av denna omvandling till digitala bilden är inte grynig men är istället mycket tydligt. Den digitala tunern inuti mottagaren tar ut någon "brus" från signalerna innan du konverterar dem tillbaka till den ursprungliga ljud och bild.

Mindre bandbredd

När ljud och bild omvandlas till digitala data komprimeras det också. Enkelt uttryckt är det som tar din fot och kliva i en soporna hink fylld med papper. Du trycker ner och "slakta" papperet så det tar upp mindre utrymme. Denna komprimering kan flera kanaler överförs över samma kabel eller frekvens där enda används skall översändas. Detta är bra för kabel-företag som vill öka antalet kanaler de erbjuder utan att behöva byta ut någon av deras nuvarande utrustning.

Kompatibilitet

Alla nya TV, datorer och annan elektronisk utrustning är utformade med digital i åtanke. Digital överföring är bättre på att utnyttja dessa funktioner än är analog.

Allt eller inget

Konsumenter som inte har kabel- eller satellit-TV-tjänster, men i stället använda en antenn eller "kaninöron", tvingas att köpa en omvandlare rutan för att visa alla program. Om de inte har converter box allt de ser är statisk och fuzz. Dessa konsumenter verkligen har inte ett val, de tvingas ändra eller så de kommer inte att kunna titta på alla TV-program. Också, med analog om du inte har en perfekt signal du kommer fortfarande att kunna se programmet, även om det kommer att vara suddig. Med digital du behöver en mycket tydlig signal eller annars ser du ingenting.

Fördelar & nackdelar av plastflaskor

Fördelar & nackdelar av plastflaskor


En viktig del i livet för människor är plast. Från livräddningsutrustning till mat och dryck behållare visas plastflaskor överallt man tittar. Du kanske inte vet att vissa plastflaskor kan inte återanvändas och vissa är inte lämplig för lagring av varor, ätliga. Kemikalier som finns i plast för att göra flaskor har kommit under kontroll och säkerhet är ett bekymmer.

Fördelar

De flesta disponibel plastflaskor, är sedan 2010, tillverkade av polyeten polyetentereftalat (PET), som Food and Drug Administration (FDA) anser säker. Plastflaskor är billiga, bekväma, lätta och okrossbart. Mest plastflaskor är återvinningsbara.

Nackdelar

Många plastflaskor kan inte återanvändas och är inte säkra för heta vätskor eller för användning i diskmaskin eller mikrovågsugn. Lite tuffare, återanvändbara plastflaskor kan innehålla bisfenol A, en polykarbonat trodde för att orsaka cancer. Den största nackdelen med plastflaskor är att så många av dem hamnar i deponier i stället för återvinns. Det tar tusentals år för plastflaskor att brytas, och förnedrande processen avger giftiga kemikalier i luften.

Antal System

På eller nära botten av plastflaskor är ett tal i en triangulär återvinning symbol. Detta nummer berättar vad flaskan är gjord av, hur det påverkar din hälsa och om huruvida det är återanvändbara. De flesta #1 plastflaskor för läsk och vatten är säkra för bruk, men är disponibla och får inte återanvändas eftersom plasten är porös, vilket gör att bakterier och smak att ackumulera.

#2 plast

Flaskan gjord av #2 plast, hög densitet polyeten (HDPE), inkluderar mjölk kannor, hushållens kemiska flaskor, flaskor juice, smör badkar och badprodukter flaskor. Denna typ av plast anses säker och återvinningsbara men kanske inte tillräckligt hållbara för återanvändning.

#3 plast

Plast #3 är polyvinylklorid (PVC) används för att göra mat wrap, matlagning flaskor olja och VVS-rör. PVC innehåller ftalater, en mjukgörande kemikalie som stör hormoner. Kontakt med livsmedel med #3 plast bör undvikas, och det bör aldrig användas i mikrovågsugn. #3 plastflaskor är inte vanligt återvinningsbara.

#4 plast

Plast #4, används i produktionen av matkassar, mat wraps, bröd påsar och squeezable flaskor, anses mat säker och återanvändbara men vanligtvis inte kan återvinnas. Denna plast är tillverkad av polyeten låg densitet (LDPE).

#5 plast

Polypropen plast flaskor, märkta #5, är bred hals mat behållare, till exempel yoghurt kopparna och några vattenflaskor. Medicin flaskor, flaskor ketchup, strån och sirap flaskor av #5 plast är säkra och återanvändbara och accepteras av vissa återvinningsanläggningar.

#6 plast

Även om inte används för flaskor, #6 polystyren eller frigolit, kommer i kontakt med livsmedel i form av Engångstallrikar och koppar. Tvist över denna typ av plast har ökat under de senaste åren. Denna typ av plast är inte biologiskt nedbrytbart eller återvinningsbart. Allt fler bevis tyder på att #6 plast, när uppvärmd, leaches potentiellt giftiga kemikalier i mat. Att placera varm mat på en styrofoam tallrik kan vara farliga för din hälsa.

#7 plast

Plast nappflaskor och mat behållare märkta #7 är en blandning av plast, inklusive farliga BPA. Plast #7 är tuff och återanvändbara och motstår fläckar, men det är inte återvinningsbart. Nappflaskor märkt med #7 bör kasseras och du bör undvika att köpa mat och dryck i #7 förpackningar och flaskor. Överföra mat köpt i #7 plastbehållare till en säker behållare innan uppvärmning.

Fördelar & nackdelar med återvinning metall

Fördelar & nackdelar med återvinning metall


Mängden aluminium och stål burkar som amerikaner använder varje dag kunde fylla landets behov av flygplan var tredje månad. Alla metaller är återvinningsbara, blir de flesta metallskrot inte återvunnet. Regeringar och miljövänner är att främja återvinning av metaller, som har en mängd ekonomiska och miljömässiga fördelar, men återvinning metaller har några nackdelar.

Statistik

Icke järn baserat metaller såsom aluminium och stål burkar har några av de högsta återvinning. US Environmental Protection Agency statistik visar att 48,2 procent av aluminiumburkar återvinns, tillsammans med 62.8 procent av stål burkar. De 250 miljoner ton avfall som kommer in i den kommunala strömmen, metaller står för 21 miljoner ton eller 8,4 procent.

Fördelar

Vissa metaller, speciellt aluminium, är så lönsamt att återvinna som företag betalar människor och företag för sina begagnade metall, enligt avfall hand Corporation. Återvunnen aluminium burkar ensam generera £520 miljoner varje år, vilket ofta går till välgörenhetsorganisationer. Metaller är vanligtvis helt återvinningsbara, vilket minskar miljöpåverkan från gruvdrift för metall, rapporterar GreenStudentU.

Nackdelar

Aluminium, stål och andra metaller behöver avskiljas manuellt från återvinningsbart material som plast och papper, enligt avfall hand. Metaller, speciellt aluminium, tenderar att försämra efter varje återanvändning cykel, så att produkter med återvunna metaller kan variera i kvalitet, men de flesta metaller aldrig nå en punkt där de inte längre är återvinningsbara. Återvinning av metaller fortfarande använder energi, om än om 95 procent mindre än nyproduktion.

Förebyggande/lösning

Några förebyggande åtgärder kan maximera metall återvinning fördelar samtidigt minska nackdelarna. Rensa ut alla stål eller aluminium burkar innan du tar dem till ett centrum för återvinning. återvinningsanläggningar betalar ofta mer för metall utan något skräp. Några återvinning centra kan begära att metallerna separeras. Om en magnet inte hålla sig till en metallisk produkt, är det förmodligen aluminium.

Varning

Vissa stater och lokala myndigheter har nu lagar som mandat återvinning av metaller och andra material, enligt avfall hand. Floridas Lee County kräver återvinning av metaller och andra rester i hopp om att göra framtida återvinning billigare. Kontrollera alla statliga och lokala lagar innan du kastar ut användbara material som stål och aluminium, eller står inför möjligheten av hård böter.

Fördelar & nackdelar med begreppen outsourcing fusionen förvärv

Fördelar & nackdelar med begreppen outsourcing fusionen förvärv


När ett företag går samman med ett annat företag eller förvärvar ett existerande företag tar det ibland in experter att hjälpa till med processen. Men är ibland de bästa experterna att hantera övergången nuvarande anställda som redan känner till verksamheten och inte kräver en snabbkurs i bolagets affärsmetoder. Organisationer bör alltid överväga de fördelar och nackdelar med outsourcing processen innan ett slutligt beslut.

Outsourcing HR

I en fusioner och förvärv är en viktig del av övergången anställda. HR avdelningar för varje företag har olika fördelar och politik som måste dras ihop på ett sätt som ger mest nytta av företaget och dess anställda. Eftersom många affärsfunktioner kanske dubbleras, är det ofta nödvändigt att välja positioner för att avskeda. Hantering av massa avslutningar krävs kännedom om de arbetsrättsliga lagar som gäller för alla företagsadresser. Outsourcing mänskliga resurser organisationer för att ge rekommendationer på vilka positioner för att behålla och antalet anställda behövs för varje område i organisationen kan erbjuda mer objektiva och snabbare resultat. Detta är fallet eftersom ett företags befintliga mänskliga resurser personal är oftast alltför överväldigad med normala uppgifter och ofta alltför personligen involverad för att upprätthålla en objektiv syn på de faktiska behoven kontra vill. Men eftersom befintliga anställda förstå kulturen av verksamheten, kan de ofta ge värdefull insikt i det slutliga urvalet och hantering av processen.

Chefsjurist

Om ett företag inte har en fusioner och förvärv avdelning som rutinmässigt hanterar övergången av affärsenheter och dess rättsliga konsekvenserna, bör management outsourcing juridiskt biträde. Alla juridiska avtal måste upprättas med hänsyn till sysselsättningen, fastigheter och avtalslagar för varje plats verkställde. Om de inte hanteras korrekt detta kan avveckla kostar ett företag en förmögenhet i rättsliga bosättningar och böter för dåligt kontrakterade arbetet. Men om ditt företag har en juridisk personal som kan hantera de flesta av själva arbetet, kan du minimera det belopp du lägga ut genom att hyra in extern hjälp endast för samråd.

IT-Outsourcing

Stora företag outsourca nu de flesta av deras informationsbehov teknik att minimera kostnader och många använder utländska företag i länder som Indien och Kina för att dra nytta av billigare arbetskraft. Övergår ditt företags informationsteknik i en fusioner och förvärv kräver speciella färdigheter att separera och/eller slå samman befintliga system. Ibland väljer företag att implementera nya system i stället för att göra justeringar och ändringar i befintliga system. En erfaren information technology personal som förstår affärsbehov för varje system är avgörande för en smidig övergång.

Tips för Outsourcing

Om du väljer att lägga ut, se till att definiera krav för framgång, matcha de färdigheter som behövs till de kunskaper som tillhandahålls, och ta din tid i beslutet beslutsprocessen. Särskilt för fusioner och förvärv projekt, är det viktigt att överväga alla fördelar och nackdelar för varje företag måste avgöra om outsourcing en övergång projekt eller delar av projektet är vad som är bäst för ditt företag. Billigare är inte alltid bättre om den valda metoden orsakar förseningar eller ger inte den bästa sakkunskapen inom hantering av viktiga steg i processen fusioner och förvärv.

Fördelar & nackdelar med sekundär forskning

Fördelar & nackdelar med sekundär forskning


Det finns två sätt att ta reda information, primär eller sekundär forskning. Primär forskning innebär att samla in nya data som inte tidigare publicerats. Sekundär forskning kräver undersöker redan publicerad information för att avslöja Svaren på dina frågor. Ett tidigt steg i utvecklingen av marknadsplaner, är till exempel att förstå marknadens storlek, tillväxt och kundprofiler. Sekundära research erbjuder flera fördelar som nackdelar, som du bör tänka på innan man beslutar vilken metod man väljer.

Enkelt att komma åt

Det är ganska lätt i dagens elektroniska värld att få tillgång till mängder av sekundär forskning. Internet har gjort enorma mängder av information på en mängd olika ämnen lättillgänglig till hands. Borta är de dagar då du var tvungen att gå till ett bibliotek och gräva igenom bergen av information. En enkel sökning på Internet kan nu precisera den information du söker.

Billig

Primär forskning kan vara ganska dyrt att genomföra. Beroende på ämne och data insamlingsmetod kan primär forskning kostar tusentals dollar för att slutföra. Sekundär forskning kan vara nästan gratis för en mängd olika ämnen med hjälp av Internet eller gå via offentliga register eller bibliotek.

Kvalitet

Sekundär forskning bygger på skicklighet av andra för att slutföra den första primära forskningen korrekt. Om utgivaren av de ursprungliga uppgifterna inte gjorde ett grundligt arbete, kan då informationen vara mycket vilseledande. Det är mycket svårt att avgöra hur den person som genomfört den inledande forskningen faktiskt bedrivs det forskningen, så du tar henne på hennes ord i vissa avseenden.

Aktualitet

Sekundär forskning bedrivs vanligtvis genom att gå igenom tidigare rapporterade informationen. Ett problem med detta är att information kunde ha varit insamlade månader eller till och med år tidigare. Om du är i ett mycket snabbt föränderliga marknaden eller fält av endeavour, då är information som är äldre än några månader förmodligen inaktuell och felaktig.

Fördelar & nackdelar med arrangerade äktenskapArrangerade äktenskap är matcher där en tredje part väljer en blivande partner för en man och en kvinna. I stället för par möte och dating för en period av tid, föräldrar, släktingar, hitta matchmakers eller religiösa ledare en lämplig partner. Bruket är fortfarande en stor del av indiska, Mellanöstern och många afrikanska kulturer. Vissa samhällen i Nordamerika, Sydamerika och Asien också ordna äktenskap. Fördelar och nackdelar av arrangerade äktenskap ger inblick i olika kulturer.

Gemensam bakgrund

Män och kvinnor i arrangerade äktenskap har ofta liknande kulturella, sociala, språkliga och religiösa bakgrunder. De delar samma åsikter av make och fruar, också roll hur några barn kommer att höjas och utbildade. En gemensam trossystem ökar chansen att ett par är kompatibel och hjälper dem bygga på deras relation och stärka deras äktenskap bond. Deras kompatibilitet kan så småningom växa till en vänskap och ett äktenskap baserat på kärlek och respekt.

Familj och för gemenskapens stöd

Par i arrangerade äktenskap får stöd av en utökad familj och grannskapet där de lever. Föräldrarna arbetar tillsammans för att hitta lämplig kompisar för sina barn, och många familjer är bekanta innan deras barn gifta. I många av dessa samhällen bor familjer fortfarande i samma kvarter, ibland bredvid varandra eller samma hus. Sammansvetsad familjen ger känslomässigt stöd för ett ungt par. Far-och morföräldrar hjälp vård för barnbarn, kanske Barnpassning när föräldrarna arbetar.

Love oviktigt

I västvärlden, par träffas av en slump eller med hjälp av vänner och kärlek utvecklas innan de säger "Jag gör." Känslor utvecklas under loppet av uppvaktningen, och den man och kvinna vet om varandras goda och dåliga egenskaper. Par inleder en kärlek äktenskap känner de väl vet sin nya kompis. I arrangerade äktenskap tar kärlek ett baksätet till pragmatism.

Tvångsäktenskap

Samtidigt som många kulturer ger unga människor att välja bort ett arrangerat äktenskap, finns det vissa fall av unga kvinnor tvingas in i arrangerade äktenskap. Föräldrar driva ibland sina döttrar i dessa äktenskap eftersom de får ekonomisk ersättning för ordningen. Enligt Tahirih Justice Center, flickor mellan 10 och 17 år tvingas in i arrangerade äktenskap möta minskad utbildningsmöjligheter, utnyttjande och våld, eller kan dö i barnsäng. Vissa har förlorat livet försöker fly sina situationer.

Dyra arrangemang

Hemgifter för arrangerade äktenskap placera finansiella bördor på fattiga familjer, särskilt om en familj begär dyra presenter för att fortsätta med unionen. I hinduiska äktenskap, hemgiften fungerar som en status symbol och orsakar ekonomiska umbäranden att brudens föräldrar, som ofta täcker det mesta av utgifterna som bröllop.

Västerländska inflytande

Arrangerade äktenskap har förändrats med tiden eftersom många par dela olika religiösa och sociala bakgrunder, och har assimilerat i det västerländska samhället. Familjer bor inte längre nära varandra på grund av ekonomiska omständigheter, utbildning och sysselsättning möjligheter, sätt begränsa påverkan av storfamiljen. Vissa amerikaner, har dock valt matchmakers att hjälpa dem att hitta kompisar. Välj matchmakers tillgodose särskilda grupper, däribland invandrade muslimer, ortodoxa judar, kristna och särskilda åldersgrupper.

Fördelar & nackdelar för naturlig belysning

Fördelar & nackdelar för naturlig belysning


Dagsljus har både fördelar och nackdelar baserat på hur den används. Dagsljus är uppenbarligen en fri källa men den är inte tillgänglig hela dagen och även som bäst kan den inte skapa så mycket belysning som konstgjorda ljuskällor.

Fördelar

Naturligt ljus bör användas för att skapa betoning på ett visst ämne eller för att lysa upp en hel scen. Dokumentärer och naturbilder är starkt beroende av naturligt ljus för konkreta, realistiska stämningar och atmosfärer som artificiellt ljus inte kan duplicera. En studs kort, eller en vit bit kartong eller skum, kan reflektera dagsljus på specifika områden av ett ämne.

Nackdelar

Den största nackdelen med naturligt ljus är det ger användaren mindre kontroll över belysning alternativ. För mycket dagsljus kan lämna oönskade reflexer eller hårda skuggor i ämnet som fotograferade och filmade. För lite dagsljus kommer inte att ge ämnet tillräckligt med belysning.

Lösningar

När filma utomhus, vänta på solen att gå bakom ett moln eller byggnad. Detta minskar bländning. Att placera ett ämne under ett träd kommer att minska mängden naturliga ljus som lyser upp honom. Kameror har inbyggda enheter, till exempel knappen iris, som styr belysningsnivåer inom själva kameran. Om naturlig belysning orsakar för mycket eller för lite belysning, växla till artificiell belysning tekniker.

Fördelar & nackdelar med att använda en mobil

Fördelar & nackdelar med att använda en mobil


För många, har mobiltelefon eller mobil nästan blivit en del av kroppen, aldrig lämnar sina sidor som en lojal vän. Många människor är dock fortfarande inte övertygad om den allsmäktiga kraften i mobilen, och med rätta. Det finns några tydliga fördelar med att bära en mobiltelefon, är det lätt att förbise några av nackdelar med att bära en mobiltelefon.

Safety fördelar

En mobiltelefon kan fungera som en säkerhet filt. För många föräldrar med småbarn och tonåringar sparar att veta att deras barn är bara en ratten bort i en akut situation dem från en hel del nervösa spänningar. På samma sätt i en olycka gör att ha en händig mobiltelefon nå räddningstjänsten mycket snabbare; man behöver inte längre vänta på att en vänlig förbipasserande att låna ut en hand.

Enkel kommunikation

Mobiltelefonverksamhet framdrevs inledningsvis genom sin användning av företagare, och det är lätt att förstå varför: att ha tillgång till kunder 24/7 och gör att klienter samma tillgång till dig, betyder en ökad takt för interaktion. Mobiltelefoner med multimedia anlagen tillåta användare att kontrollera sin e-post, vilket är användbart för både chefer och tillfälliga användare. Program på högteknologiska mobiler som innehåller GPS-teknik innebär att vissa mobila användare aldrig finner sig förlorade på väg till ett möte eller datum.

Integritetsfrågor

Samma lätthet som gör mobiltelefoner en välsignelse för företagare kan vara en börda för resten av oss. För dem som tycker att behålla en fast gräns mellan deras offentliga och privata sfären, kan en mobiltelefon vara kniven som öppnar en spricka mellan de två världarna. Många vanliga mobiltelefonanvändare, på med att ge upp sina enheter för reparationer eller service, forsa om friheten de känner på grund av att kunna bo onåbara.

Missbruk och säkerhet

Många mobilanvändare, särskilt tonåringar och unga vuxna, lider av mobiltelefon och SMS missbruk. En färsk opinionsundersökning av Kenton forskning visar att 31 procent av Bostoniansen skulle hellre ge upp sex för ett år än släppa deras mobiler för samma period, vilket säger något allvarligt om tillståndet för mobila missbruk. Medan det finns en brist på hårda bevis att bevisa oro, undfly många användare telefoner över oro för hälsan, särskilt oro för cancerrisker relaterade till strålning.

Fördelar & nackdelar med bläckstråleskrivare

Fördelar & nackdelar med bläckstråleskrivare


Bläckstråleskrivare skjuta tusentals små droppar av bläck på papper, att skapa bilder och text. Bläcket i skrivaren använder kommer i bläckpatroner, som är hård, plast behållare som en användare kan ersätta när den är tom. Kostnaden för att byta en bläckpatron varierar med modell av bläckstråleskrivare. Innan du köper ny skrivare, forskning och nackdelar av alla tillgängliga trycktekniker som passar in i din budget.

Fördelar: Bra för små kontor

Bläckstråleskrivare är vanligtvis mindre än laser jet-skrivare, så att de kan spara värdefullt utrymme. Laserskrivare, å andra sidan, är ofta skrymmande. Bläckstråleskrivare har också oftast tystare drift än laserskrivare, som tenderar att vara högljudd. I ett litet kontor är båda funktionerna bläckstråleskrivare distinkta fördelar.

Fördel: Billigare än laserskrivare

Bläckstråleskrivare är ofta billigare än laserskrivare. Om du behöver något annat än en grundläggande skrivare som kan utföra vanliga utskriftsåtgärder på en rimlig nivå av kvalitet, är en bläckstråleskrivare sannolikt det bästa valet.

Fördel: Hög-kvalitet foton

Avancerade bläckstråleskrivare producera högkvalitativa foton som gränsar till professionellt fotolabb, Cnet.com. Det rekommenderas att allvarliga fotografering hobbyister köper ett A4-ark bläckstråleskrivare för bästa bildkvalitet resultat. De som inte bara vill ha bra bild utskrifter, men också behöver skrivaren för hemmakontoret arbete ska köpa en multifunktionell bläckstråleskrivare.

Nackdelar: Dyra bläckpatroner

Vissa bläckstråleskrivare använder bläckpatroner som är dyra att ersätta. Om du skriver ut en hel del, lägger kostnaden för dessa patroner. Ett alternativ är att fylla patronen själv. En annan är att köpa en renoverad bläckpatron från en dator-leveranser butik. Men tänk på att bläckstråleskrivare tillverkare ofta varna konsumenterna att använda något av dessa båda alternativ kommer att upphäva garantin eller skada skrivaren.

Nackdel: Igensatt patroner

Ibland bläckpatroner bli igensatta eller smutsiga, som antingen blockerar bläck droppar eller orsakar dem att landa felaktigt. För att åtgärda detta, måste du påbörja en långdragen självrengörande process, som använder upp värdefulla bläck. Laser jet-skrivare har inte detta problem.

Nackdel: cellprov

Du kan inte använda alla typer av papper med en bläckstråleskrivare. Med fel typ av papper, kan tryckt bläcket smeta och få hela händer eller kläder. Också, vissa typer av utskrifter, färg-bilder kan ta lång tid att torka. Slutligen, fukt kan göra att smeta ut tryckta bläck.