mynewspapers.net

fördelar med gruvor och dagbrott

Fördelar & nackdelar med mobiltelefoner och e-post

Fördelar & nackdelar med mobiltelefoner och e-post


E-post och mobiltelefoner är två moderna typer av kommunikation som blir alltmer referensmetoden för fjärrkommunikation. Modern e-post och mobiltelefon teknik har många fördelar jämfört med andra former av kommunikation. Mobiltelefoner och e-post har fortfarande, flera betydande nackdelar, som kan gör dem olämpliga för vissa typer av korrespondens.

Bekvämlighet

Kanske är den största fördelen med mobiltelefoner och e-post över andra typer av kommunikation bekvämlighet. Mobiltelefoner kan användare ringa när som helst från nästan var som helst så länge deras telefonen tar emot täckning. Detta kan vara mycket viktig i nödsituationer. Likaså e-postmeddelanden kan skickas från en dator som är ansluten till Internet och meddelanden levereras nästan omedelbart till mottagaren, som kan kontrollera och läsa meddelanden på sin fritid.

Privatliv

En potentiell nackdel med hjälp av mobiltelefoner och e-post är en brist på sekretess. Exempelvis e-post sparas på en dator, och ofta lösenord också sparas, vilket betyder att andra användare av datorn skulle kunna få tillgång till din e-post. Dessutom använder du ofta mobiltelefoner på offentliga platser där andra människor kan höra konversationen, vilket kan vara besvärligt om riktningen av konversationen blir alltför personliga. E-post anses också informellt och bär inte samma grad av personlig anslutning och omsorg som tar emot en handskriven märka eller märka.

Datakommunikation

En annan fördel med mobiltelefoner och e-post är möjligheten att skicka data till andra. När pratar över en vanlig telefon eller skriva ett brev, dina alternativ för att skicka saker som foton eller dokument som datorn är begränsade. Med e-post, data-filer kan skickas som bifogade filer och länkar kan vara som tillåter mottagaren att få tillgång till relevant information snabbt. Mobiltelefoner har också möjlighet att skicka textmeddelanden som kan vara användbar om den person du kontaktar inte kan plocka upp telefonen och prata.

Säkerhet

Säkerheten är en av de viktigaste nackdelar till mobiltelefon och e-postanvändning. Använda mobiltelefoner medan körning kan öka sannolikheten för att hamna i en olycka, och använda kan även orsaka kroppsskada när gå tack vare minskade medvetenhet. E-postkonton kan öppna en användare upp till identitetstjuvar som kan utgöra som användarens bank eller andra auktoriteter i ett försök att stjäla viktig ekonomisk eller personlig information. E-postkonton utsätts också ofta för "spam", eller oönskade meddelanden som ibland innehåller skadliga data som virus.

Fördelarna med samarbete och lagarbete

Fördelarna med samarbete och lagarbete


Samverkan och grupparbete skapa en miljö som tillåter kollektiv kunskap, resurser och kompetens för varje gruppmedlem att blomstra, enligt ny produkt utveckling lösningar (NPD). Samarbete är en handling som utförs av en organisation, företag eller grupp människor att nå ett gemensamt mål, som vanligtvis sker i större skala än lagarbete. Effektivt samarbete och lagarbete kräver kommunikationsteknik, definition av ansvar och en uppmuntrande kultur. Lagarbete och samverkan är effektivast när gruppmedlemmar är uttrycksfulla och positiva konkurrensutsatta. En professionell idrottslag som vinner ett mästerskap är ett exempel på väl utförda lagarbete. Fördelarna med samarbete och teamwork uppväger produktiviteten hos en enskild person eller företagets insats.

Teamwork ökar produktiviteten

Lagarbete kräver varje gruppmedlem att samarbeta samtidigt som deras enskilda intressen att bli en underordnad oro, enligt NDT Resource Center. Som ett resultat, medarbetare fokusera på målet till hands och bidra med sin kunskap, resurser och kompetens för att nå målet. Team arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål, vilket eliminerar en oberoende tänkesätt som inte kanske är i synk med ytterligare personal. Ett teammiljö underlättar prestationen av en målet (vinna ett mästerskap, till exempel) ökande produktivitet och effektivitet. Gruppmedlemmar kombinera sin talang och stödja varandra när du försöker uppnå samma resultat. Som ett resultat ökade produktiviteten på grund av tydligt definierade ansvarsområden fördelas mellan varje medlem.

Samarbete ökar lönsamheten

Sjuttio procent av 300 företag tillfrågade rapporterade ökad vinst på grund av samarbete inom kedjan, enligt SME samarbeta. Samarbete är lagarbete i större skala genom att företagen samarbetar och mer än en verksamhet får delta i partnerskapet. Organisationer och företag möter större mål när samarbete betraktas som en prioritet. Samarbete har därför flera fördelar inklusive delad risk, resurser och kunskap.

Lagarbete och samarbete utveckla mångfald

Själva arten av lagarbete och samverkan kräver stora grupper av människor från olika bakgrund att träffas och dela sina erfarenheter. Som ett resultat, vårdar denna miljö olika åsikter, metoder och tekniker för problemlösning. Denna nivå av mångfald främjar kulturell förståelse, ökad kommunikation genom olika kunskap av språket och en större grupp av idéer. Omvänt, när ett företag eller en grupp av individer brist på lagarbete eller samarbete, tänkande kan stagnera, begränsa lösningar och idéer.

Hur du planerar en fördel med lotter och en auktion

Hur du planerar en fördel med lotter och en auktion


Fördelar för ideella organisationer kan samla in pengar genom att hålla händelser med raffles och auktioner. Tyst auktioner är lättare att värd än standard auktioner eftersom de kräver mindre tid och arbetskraft. Nyckeln till att hålla en lyckad förmån är att anskaffa mer pengar än det tar för att värd för evenemanget. Förhand en budget och söker donationer före din fördel kan hjälpa dig att göra.

Instruktioner

• Välj ett tema till din fördel. Populära teman kretsar kring luaus, picknick, helgdagar, årstider och formella eller kostym partier. Med ett tema som etablerade, är det lättare att fatta beslut om andra aspekter av händelsen.

• Be om donationer från lokala företag. Du behöver priser för lotteri och tyst auktion, och lokala företag skänker ofta varor eller tjänster i utbyte mot gratis annonsering. Företag kan avskriva dessa donationer på sina skatter, men de behöver oftast ett brev på din organisations brevpapper förklarar som donationen går till och varför.

• Välj en plats. Vissa platser kommer att donera utrymmet för en välgörenhet händelse, men du kan behöva betala för den. För att se till att du bo på budget, besluta hur mycket du kan spendera innan du börjar titta på arenor.

• Förbereda lotter. Köpa biljetter på kontor leverans butiker med två biljetter per nummer så kan man gå i rutan och köparen kan hålla den andra. Du kan också göra biljetter som folk skriver sina namn och telefonnummer så de slipper hänga med en numrerad biljett under hela evenemanget.

• Köpa eller göra dekorationer. Kom ihåg, du vill spendera så lite som möjligt på själva evenemanget, så försök att dekorera med de minst dyra material.

• Visa priser. På plats, ställa in tabeller visar de priser du fått från lokala företag. Avgöra vilka kommer att gå i lotteri och vilka som kommer att auktioneras ut. Separera de två uppsättningarna av priser och tydligt markera dem för lotteri eller auktion.

• Plats bud ark bredvid de tysta auktionsobjekt. Detta är helt enkelt en bit papper som folk skriver sina namn, telefon nummer och bud belopp. Du kan göra detta så fancy eller så enkelt som tid och din budget tillåter.

• Leverans förfriskningar. Göra eller tillgodose mat som går tillsammans med ditt tema. Catering kan bli dyr, så kan det vara bättre att få alla från din organisation bidra med något.

• Sälja lotter och göra tillkännagivanden. Du kan ha någon nära venue's entré sålda lotter och förklara den tysta auktionen som människor kommer, och du bör ha någon gör samma på tabellen med priser. Göra tillkännagivanden ofta under evenemanget påminna människor av priser och hur de kan bjuda eller köpa lotteri biljetter.

• Tillkännage vinnarna. I slutet av evenemanget, meddela alla lotteri vinnare av namn eller nummer och vem som vann de tysta auktionsobjekt. Du kan också meddela hur mycket pengar lotteri och auktionen upp för din organisation.

Tio fördelar med att vara tvåspråkig

Tio fördelar med att vara tvåspråkig


Att vara tvåspråkig kan öppna dörrar till nya vänskaper, kulturer och upplevelser-- men fördelarna med tvåspråkighet går långt utöver kommunikation. Ny forskning visar att lära sig ett andraspråk som ett spädbarn kan ändra hur hjärnan fungerar, öka fokus, flexibilitet och problemlösning färdigheter. Forskare har bara börjat förstå alla de sätt som att veta två språk kan ändra hjärnans funktion, men det är tydligt att fördelarna med talar två språk kör djupa.

Mental flexibilitet

I en studie rapporterade i ScienceDaily (tvåspråkig fördelar nå bortom kommunikation; November 2010), en forskargrupp ledd av Ellen Bialystok vid York University funnit att tvåspråkiga barn presterade bättre än enspråkiga barn på snabbt växla mellan två eller flera mentala aktiviteter. Växla mellan två olika språk framkallar de delar av hjärnan som styr skifta mellan olika verksamheter eller strömmar av tanken. Detta förbättrade mentala kontroll nätverk kan göra tvåspråkig sinnen mer flexibla, bättre på multitasking och tänka utanför boxen.

Ökat fokus

Samma undersökning fann att tvåspråkiga är bättre på att fokusera på uppgifter och blockera ut distraktioner. Forskarna föreslog att detta ökat fokus och kontroll över sinnet stjälkar från förmågan att hålla två språk separat i sinnet utan att blanda ihop ord och grammatik.

Resistens mot Alzheimers

Forskning av Professor Judith Kroll i äldre tvåspråkiga tyder på att talare av två språk är mer motståndskraftiga mot Alzheimers sjukdom än enspråkiga. Forskare spekulerar att detta motstånd kommer från den konstant mental övning krävs att jonglera två språk på en gång. Dessa ständiga "mentala gymnastik" hålla hjärnan aktiv och flexibla senare i livet.

Problemlösning

Människor som talar flera språk har förstärkt problemlösning förmågor. Bialystok's team teoretiserade att "tvåspråkiga har överlägsen arbetande minnen för att lagra och bearbeta information," vilket ger dem en större förmåga att tänka kreativt och flexibelt om hur du utför uppgifter och övervinna hinder.

Kommunikation

Naturligtvis, är den mest uppenbara fördelen att vara tvåspråkig förmågan att kommunicera på två språk. Utvecklingsmässiga experter trodde att lära sig två språk från födseln skulle resultera i språk förvirring och nedsatt förmåga i båda språk. inte bara har de visat fel, men motsatsen är sann. Talar två språk ger tvåspråkiga bättre insikter i och bättre förmåga att kommunicera på, båda språken.

Lyssna

Tvåspråkiga har visat sig ha förmåga att bättre lyssna än enspråkiga talare. De är mer fokuserade och bättre kunna urskilja talarens mening.

Personliga kontakter

Att vara tvåspråkig öppnar dörrar för meddelande till nya människor på jobbet, hemma och i samhället. Det ger den tvåspråkiga personen att göra vänskap i två eller flera olika samhällen, och att knyta kontakter med nya och intressanta människor både hemma och utomlands.

Kulturell insikt

Talar ett andra språk tillåter inte bara kommunikation; Det gör också att talaren att mer fullständigt ingå andra kulturer och traditioner. Språk och kultur är djupt sammanflätade, och talar språket i ett annat folk är det första steget att fullt ut förstå deras sätt att livet, traditioner och övertygelser.

Möjligheter till sysselsättning

På en praktisk nivå öppnar att vara tvåspråkig dörren för många sysselsättning och akademiska möjligheter som annars skulle vara tabu. Akademiker kräver många ämnesområden språkkunskaper som en förutsättning för studien, erbjuder tvåspråkiga en genväg till avancerade studie. Arbetsgivarna värderar tvåspråkiga anställda för deras förmåga att kommunicera med både kunder och medarbetare.

Resor

Att vara tvåspråkig öppnar dörrar hemma, men det öppnar också upp helt nya delar av världen. Talar ett andra språk kan få hjälp med enklare och mer givande-- och gör högtalaren en eftertraktad reskamrat för äventyrliga vänner!

Fördelar med att studera företagsekonomi

Fördelar med att studera företagsekonomi


Examen eller doktorand examen i business management kan öppna dörren till en värld av karriärer. Det kommer att kombinera teori och praktik, så att du inte kommer bara att förstå de utmaningar som företag, men kommer också att kunna hantera dem.. Alla företag behöver klarsynt, välinformerade chefer med beslutsfattande och ledarskap, och studera företagsekonomi ger dig att möta detta behov.

Räckvidd

Du studera organisationer och hur de fungerar: deras ekonomi och redovisning, marknadsföring, personalförvaltningen och administrativa funktioner. Kurser täcker specifika kunskaper inom områden som marknader, finans, kommunikation och informationsteknologi, och business policy och strategi. De införa också frågor som rör aktuella, som de etiska och miljömässiga konsekvenserna av handel. Ämnen betraktas inom ramen för verksamheten som helhet och alltmer, i en internationell miljö. Du lär dig att tillämpa dina kunskaper på problemlösning, beslutsfattande och projektledning i den verkliga världen. Men eftersom du lär dig på en kurs och inte på jobbet, har du stora fördelar: dags att överväga alla vinklar; vägledning från experter. och ingen risk för att göra dyra misstag.

Överförbara färdigheter

En business management kurs kan du utveckla kvaliteter såsom lagarbete, ledarskap, person, tala inför publik, och förhandlingar, som du behöver för ett ansvarsfullt jobb i något fält. Du förbättra färdigheter såsom kritisk analys, kreativ problemlösning och övertygande kommunikation, och lära sig att tillämpa dem i en rad situationer. Särskilt på MBA-nivå är du utbildad att förstå komplexa affärsfrågor, tänka strategiskt och fatta väl genomtänkta beslut.

Arbetsmöjligheter

Business examen är direkt relevant för många karriärer inom förvaltning och ofta täcker delvis skall uppfylla kraven för yrkeskvalifikationer som erbjuds av, till exempel Institute of Chartered Accountants eller Chartered Institute of Marketing. Vissa business management akademiker går direkt till toppen som företagare. Många går till forskarutbildning utbildningsprogram leder till ansvariga inom privata eller offentliga organisationer. Du kan arbeta i alla branscher inom områden som redovisning, finans, management consultancy, riskhantering, systemutveckling, logistik, mänskliga resurser, marknadsföring eller reklam.

Större möjligheter

Enligt den officiella examen karriär webbplats framtidsutsikter, omkring två tredjedelar av UK business akademiker i heltidsarbete inom sex månader efter avslutad sin kurs, medan många andra välja för vidare hel- eller deltid studier ledande till en MBA eller yrkesmässiga kvalifikationer. Dessa avancerade kvalifikationer kan erbjuda potentiella fördelar i form av bredare jobbutsikter, globala nätverk och högre löner. Om på första gradens eller forskarutbildning, dock ska ledarutbildning öppna upp ditt sinne och din karriär utsikterna att den internationella karaktären av moderna företag.

Hälsofördelar med torrbastu användning

Hälsofördelar med torrbastu användning


Torrbastu användning är sekelgamla praxis att utsätta kroppen för höga temperaturer i ett trångt område under en kort tid. Denna praxis har fortsatt att vinna popularitet under det senaste århundradet. Medan bastu erbjuder många anekdotiska fördelar som avkoppling och komfort, finns det även andra fördelar som stöds av ny forskning.

Vanlig förkylning

Hittills har man ingen bot för en vanlig förkylning. Men kan torr bastu användning bidra. I journalen 1990 årliga medicin genomfört forskare Ernst et al en studie om effekterna av regelbunden torrbastu användning på förekomsten av en vanlig förkylning. Resultaten indikerade att vanlig bastu användning bidragit till att minska frekvensen av avtalsslutande vanlig förkylning.

Kroniskt trötthetssyndrom

Kroniskt trötthetssyndrom härmar en vanlig förkylning med symtom som feber, huvudvärk och ledvärk. Behandling för kronisk trötthetssyndrom innebär olika traditionella behandlingar såsom smärtstillande och antidepressiva medel. Torrbastu användning har också visat sig vara en effektiv behandling. I tidning för psykosomatisk forskning studerade författarna Masuda et al effekterna av torrbastu användning i ämnen. Resultaten av studien visade att torrbastu användning en gång om dagen för 35 sessioner minskade symtom på kroniskt trötthetssyndrom.

Idrottsprestationer

En annan hälsofördelar av torrbastu användning är sport prestation. I augusti 2007 Journal of Science och medicin i Sport, forskare Scoon et al studerade effekterna av efter träning torrbastu användning med avseende på uthållighet prestanda av manliga löpare. Resultaten av studien visade att manliga löpare som fullföljt tre veckor efter träning bastu användning ökade deras uthållighet. Forskare trodde att torrbastu användning bidragit till ökad blodvolym, vilket ökar mängden syre tillgängligt för uthållighet-baserade övningar.

Fördelar med att ha dubbelt medborgarskap i Kanada & USA

Fördelar med att ha dubbelt medborgarskap i Kanada & USA


Varje nation har riktlinjer angående vem kan få medborgarskap. Kanada och USA är bland de som tillåter berättigade personer chansen att ha dubbelt medborgarskap i båda länderna. Andra länder kräver ofta sina medborgare att inneha enda officiella medborgarskap. Det finns flera fördelar med att hålla ett dubbelt medborgarskap, inklusive förmåga att utföra ett pass från varje land.

Sysselsättning

Dubbelt medborgarskap ger dig en större möjlighet att hitta ett arbete i både Kanada och USA Som medborgare i båda nationerna, kan du arbeta lagligt i något av länderna utan att tillämpa för särskilda arbetsvisum eller tillstånd från regeringen. Detta sparar dig från att spendera tid och pengar att sätta ihop och att lämna in ett arbete visum ansökan. Du behöver även tillstånd från en potentiell arbetsgivare för att fungera.

Medborgarskap deltagande & rättigheter

Som medborgare i de båda länderna har du rätt att rösta i lokala och nationella val. Du får också extra skydd bör det finnas problem vid resor utomlands. Det beror på att du kan ringa på två olika konsulat bör du stöter på några rättsliga problem.

Sociala förmåner

Sociala förmåner är till för personer som innehar dubbelt medborgarskap. I Kanada, till exempel ges gratis sjukvård till alla medborgare, även de med dubbla medborgarskap. Dubbla medborgare har också tillgång till pensioner från båda länderna när de går i pension, att ge dem en dubbel pension inkomst.

Hur man odlar potatis med vatten och tandpetare

Hur man odlar potatis med vatten och tandpetare


Potatisen börjar växa när stöds i vatten, utveckla synliga rötter, vilket gör dem användbara som en bra lektion för barn på hur växter växer. Vinstockar växer bra för ett par veckor, stöds av näringsämnen i utsäde potatis. När näringsämnen i potatis är uttömda, dör vinstockar, såvida inte potatis planteras i jord eller till en hydroponiska system.

Instruktioner

• Välj en utsäde potatis med ögon börjar spira.

• Infoga tandpetare i potatis på sidorna, ungefär en tredjedel från toppen. Botten och största avsnitt bör innehålla de flesta men inte alla ögon.

• Hänga potatis i ett glas eller burk, stöds av tandpetare. Den övre delen av potatis ska ligga över toppen av glaset, med de flesta av ögonen nedåt.

• Fyll glaset med vatten och placera den i ett soligt fönster. Håll glaset fyllas. Inom några veckor, rötter växer i vattnet och en vinstock växer från den torra delen av potatis.

• Transplantera vinrankan till en pott när det växer. Välj en kruka med bra dränering fylld med steril krukväxtjord. Ta bort tandpetare och placera hela potatis under markytan. Hålla vinrankorna ovanför smutsa linjen. Vatten växten regelbundet men tillåter inte smutsa bo våt.

Hur man bygger en Popsicle Stick bron med lim och garnPinnarna kan återvinnas efter att ha avnjutit läckra Popsicles på en varm sommardag. De finns även i bulk i de flesta hobbybutiker. Popsicle pinnar är bra för en mängd olika projekt hantverk. Arbeta med barn att bygga en Popsicle stick bron med lim och garn--för en vetenskap rättvis eller bara på en kul eftermiddag projekt. Några bridge mönster är mer komplicerade än andra, men nybörjare bör starta med en grundläggande design och sedan öva att utforska olika former och stilar efter tid.

Instruktioner

• Bygga basen först. Lägga en Popsicle stick ut och placera lim på halvan sida. Placera en annan Popsicle pinne ovanpå detta en. Upprepa detta med tio Popsicle pinnar totalt.

• Följa samma förfarande med en annan tio Popsicle pinnar, så att du har två lika längd linjer.

• Knyta limfog tillsammans med garn och låt torka över natten.

• Placera de två linjerna ett avstånd av en Popsicle pinne sönder. Bifoga en ny Popsicle pinne i varje ände genom att tillämpa lim på båda ändarna av den nya stick.

• Upprepa detta så många gånger som nödvändigt med nya Popsicle pinnar, tills hela längden av tio Popsicle stick linjer är anslutna till varandra med nya Popsicle pinnar--bildar något som liknar en väg.

• Bygga sidan stöder av bron. Det finns många mönster som du kan använda, men en grundläggande starter mönster är att limma Popsicle pinnar tillsammans i 45 graders vinkel.

• Bygga båda sidor upp denna väg till önskad höjd, ungefär halva höjden av bron längd. Låt dem torka över natten.

• Fäst Popsicle vägen sidor--ungefär halvvägs upp sidostöd--med lim och garn för att säkra det medan det torkar.

• Anslut toppar i varje hörn sida till centrum av bro promenad med garn-liknande kablar. Detta kommer att fungera som fjädring kablar, stödja bron struktur.

Hur att dekorera med marinblå och en ljusare blå kombinerat

Hur att dekorera med marinblå och en ljusare blå kombinerat


Dekorera ett rum med blå nyanser kommer att ge utrymme en lugn och fridfull stämning och ett nytt utseende. När dekorera valfritt rum i ditt hem med marinblå, accent färg med en ljusare nyans av samma färg. En mörk och ljus blå färgkombination ser tilltalande i sig, men fungerar även när förstärkt av andra nyanser eller som del av en inredning tema. Denna mångsidiga färgkombination kan användas att skapa någon typ av heminredning stil, från casual till elegant.

Instruktioner

• Måla väggen en ljus neutral färg, såsom vitt, grädde eller tan, att ställa på scenen för en blå-tonade inredning system.

• Välj ett inredning tema att komplettera den mörka och ljusa blå färgsättningen. Välj ett tema som definieras av blå element som hav, sjöar och luftrum.

• Införliva tema element, till exempel en målade, vintage sjökaptens bröst eller blå vas fylld med vita och gula prästkragar, in i design att återspegla temat.

• Dekorera rummet med möbler som kompletterar både temat inredning och marinen och ljus blå färgsättning. Använda vitmenade möbler, såsom en säng sänggavel, byrå och nattduksbord set, för att skapa en avslappnad, beach house-inspirerad look eller vit eller brun rotting eller rotting lappar, som en soffa och kärlek stol set, för att komplettera lantlig stil. Köp möbler gjorda av mörkt brunt trä, som mahogny eller cherry, när du inreder med en klassisk marinblå, ljus blå och vita färgpalett.

• Förbättra rummet med blå textil. Placera ett skarpa marinblått täcke på sängen och accent det med ljus blå dekorativa kuddar och kasta filt. Lägga till färg i en vit soffa av foder ryggen med marinblå, chambray och röd eller gul dekorativa kuddar. Lätta upp ett rum med marinblå stolar och mörka trägolv med ljus blå mattor. Täcka ett köksbord med en marin- och ljus blå-rutig duk och hänga matchande bomullsgardiner vid Fönstren för charmiga bondgård överklagande.

• Accent ett rum med blå dekor bitar. Lägga till en sofistikerad touch till ett helt vitt badrum med en marinblå och ljus blå, toile-tryckt tyg duschdraperi. Visa krukväxter i mörka och ljusa blå krukor som en kreativ alternativ till lera versioner.

En hemgjord rättsmedel för att bli av med bananflugor och gnats i trädgården

En hemgjord rättsmedel för att bli av med bananflugor och gnats i trädgården


Flugor och Knott kan vända en lugnande trädgård till en stressig plats. Flugor och Knott buzz runt ansiktet och göra en olägenhet av sig själva. Tyvärr innehåller kommersiella bekämpningsmedel avsedda att döda dessa flygande skadedjur giftiga kemikalier. Istället välja en helt naturlig metod för bekämpning av skadedjur. Flera hemgjord rättsmedel kommer att bli av med flugor och frukt gnats utan förorenar miljön.

Vinäger

Med en stickande lukt, ättika dödar mögel och fungerar som ett helt naturliga sätt att bli av med bananflugor och Knott. Häll lika delar vatten och äppelcidervinäger i en grunda behållare. Tillsätt två till tre droppar flytande tvål och blanda med en sked. Äppelcidervinäger kommer locka flugor och Knott medan tvålen fällor dem i blandningen. Placera den flat tallrik i mitten av trädgården där ingenting kommer att störa den. Låt det sitta i 24 timmar innan man undersöker innehållet. Ignorera de döda bananflugor och gnats och fyll behållaren grunt med blandningen igen.

DIY flugpapper

Tydlig och klibbigt, majssirap--tillsammans med socker--svälls flugor och Knott. Genom att skära 5 cm breda remsor från en brun papperspåse och smetar dem med blandningen, ska du skapa naturliga flugpapper som du kan hänga från träd i din trädgård. Fyll en stor skål med 1/4 kopp av tydliga sirap och tillsätt 1 msk strösocker och 1 msk farinsocker. Ljus eller mörk brunt socker fungerar. Rör om innehållet med en sked. Tryck remsor av brunt papper i blandningen och sprida den klibbiga anslutningen över remsorna med en smörkniv. Lägg remsorna på en bakplåt och låt dem sitta över natten. Detta ger remsorna tillräckligt med tid för att torka. Med en kniv försiktigt peta ett hål i den torkade remsor och sträng en bit garn eller fiskelina genom hålet. Häng den hemmafixare flugpapper från träden för att bli av med flugor och Knott naturligt.

Andra larmanordningar

Flugor gillar inte doften av naturliga eukalyptusolja. Blötläggning skrotar tyg i naturlig olja och hängande eller placera dem nära där flugorna samlas kommer att hålla dem i schack. Eukalyptusolja finns på hälsokostbutiker och vissa stormarknader. Ett annat alternativ är att fylla påsar med torkad basilika eller klöver att avskräcka flugor. Hänga påsar i området där du vill hålla flugor bort. I stormarknader och några hörnet butiker kan du hitta basilika och klöver.

Förhindra flugor och Knott

Det bästa försvaret mot bananflugor och gnats är att förhindra insekter från att göra din trädgård deras hem. Alltid hålla locket på din soptunna och aldrig placera livsmedel i skräp utanför tills kvällen innan binmen kom. Regelbundet ta bort animalisk avföring från din gräsmatta. Avföringen ger en näringskälla för flugorna. Genom att ta bort spillning, eliminerar du en näringskälla och äggläggande platsen för flugorna. Jämväl, plocka upp tappade frukten från träden regelbundet. Den ruttna frukten ger den perfekt näringskälla för flugor och Knott.

Hur att dekorera en bröllopstårta med Marshmallows och rullade Fondant

Hur att dekorera en bröllopstårta med Marshmallows och rullade Fondant


Att lägga till fantasier och stil i din bröllopstårta är inte svårt. Du kan ta en daglig njutning som marshmallows och dekorera din bröllopstårta för en särskild en-av-en-slag utseende. Bara använda rullade fondant som bas för tårta beläggningen och lägga till rosa och vita marshmallows cascading ner på framsidan. Utseendet är ren fantasi och kul. Det är en mycket annorlunda från den traditionella bröllopstårtan, men inte varje brud är traditionella. Om du letar efter något egendomliga och intressanta, dekorera din bröllopstårta med varmvalsade fondant och marshmallows.

InstruktionerBaka och kyla dina kakor. Cascading marshmallows ser bäst ut på tre differentierade runda kakor, varierar i storlek från små till stora. Placera varje av de tre kakorna på sin egen tårta bas.Applicera ett tunt lager av buttercream frosting till första kakan. Buttercream frosting tätningar på fukt och hjälper fondant att ansluta sig till kakan.Knåda fondant tills den är mjuk och formbar. Damm din arbetsplats och brödkavel med konditori socker. Kavla ut fondant beroende på storleken på din tårta; en 4-tums hög rund kaka som är ca 12 inches i diameter kräver omkring 1361gr. av fondant. Lyft den sockerglasyr för att hålla den från att fastna och fortsätta rullande till önskad storlek. Se till att det kommer att svepa in över kakan.Dra försiktigt fondant över en tårta cirkel så du kan flytta den över kakan. Placera den över kakan och forma fondant med hjälp av ett verktyg som kallas en lätt glider smidigare. Det kommer att garantera en slät yta, utan indrag eller bubblor. Arbeta från mitten av toppen av tårtan; slät fondant utåt och nedåt.Trimma bort eventuella extra fondant som är kvar.Gälla de två andra kakorna fondant.Stapla tre kakorna ovanpå varandra med hjälp av stöd och kaka baser. Se till att kakor är allt jämnt staplade och korrekt placerade.Ta ut alla dina marshmallows. Använd vanlig storlek rosa och vita marshmallows tillsammans med rosa och vita mini marshmallows.Blanda några buttercream frosting och ha tandpetare praktiskt när du börjar att placera dina marshmallows.Börja från botten av kakan och arbeta dig uppåt. Sätt tandpetare i baksidan av marshmallows, tar stor omsorg inte indrag sin form. Sätt tandpetare i kakan och fortsätta att lägga till och blanda storlekar och färger av marshmallows. Mini marshmallows kan följas med hjälp av buttercream glasyr sockerglasyr.Fortsätt lägga till marshmallows tills du når toppen av kakan. Stapla dem ovanpå varandra så att det ser ut som en kaskad av marshmallows tumlande från toppen till botten. Lägg till mer eller ta lite beroende på hur det ser ut. Lägga till andra dekorationer till tårtan om du vill; Stick i vissa sprejer i skimrande pärlor, fjädrar eller skimmer pulver.

Fördelarna med berg-och dalbanor

Fördelarna med berg-och dalbanor


Berg-och dalbanor är lätt den mest populära nöjesparken erfarenhet, vilket förklarar varför du sällan hittar en park utan en. LaMarcus Adna Thompson patenterade den första berg-och dalbanan 20 januari 1865. I nästan 150 år uppfinning entusiaster vet och kärlek har glada dem och höll dem kommer tillbaka för mer. Om dess spänning från hastigheten, droppar eller en annan del av rida, det finns många trevlig aspekter på berg-och dalbanor.

Thrills

Få saker i livet ge inbyggd spänning bergochdalbanor sätt göra. Deras skarpa svängar kan verkligen göra ryttare känner deras hastighet och deras typiskt skarp och branta droppar ofta bevisa njutbara orgasmer för snabb klättrar precede dem. Den spännande känslan av reser upp högt och sedan störta snabbt nedåt har hållit berg-och dalbana ryttare hooked decennium efter decennium.

Mängd

Alla bergochdalbanor är alla lika på den mest grundläggande nivån. En sann fördel med denna tur är det till synes oändliga antalet varianter som kan skapas. Designers alltid komma med olika utseende och stilar till intrig dem som ofta nöjesparker. Omkastningar, ett annat namn för upp och ner öglorna på några berg-och dalbanor, har lagt betydligt till denna sort. Djupet, pulshöjande och magen-shifting droppar på berg-och dalbanor ger mycket skrämmande och roligt spänning för ryttare. Vissa glasunderlägg ske även inomhus i totalt mörker, att lägga till spänning för vad som skulle hända härnäst.

Typer

En annan fördel med berg-och dalbanor är att de kommer konstruerade på två olika sätt. Medan modern glasunderlägg är alltid tillverkade av stål, är några äldre trä glasunderlägg fortfarande i drift, som den jätte strömstare i Belmont Park, en liten nöjespark i San Diego, Kalifornien. Den gigantiska Dipper byggdes 1925 och återställas för den moderna eran av coaster entusiaster. Trä-och dalbanor är ett bra val om ryttare vill känna en känsla av förflutnan eller om de önskar en resa som är lite mer vinglig. Ryttare på dessa glasunderlägg tenderar att känna banan mycket mer. Som om April 2011, stål glasunderlägg är mer framträdande och avancerade, vilket möjliggör snabbare och smidigare passage genom hårnålskurvor och sjunkande droppar.

Utmaningar

Berg-och dalbanor finns över hela världen, så även den mest blaserade äventyraren ombord på dessa turer kan hitta en som ger en ny utmaning. Enligt den ultimata berg-och dalbana hemsidan, "världens snabbaste stål coaster, formel Rossa, är avsett att simulera känslan av att vara i en Ferrari F1-bil. På grund av den extrema hastighet ryttare måste bära glasögon." Kingda Ka på stora äventyr i Jackson, New Jersey är den högsta-och dalbanan i världen och har "en vertikal stigning upp en stål torn som toppar vid 456 fötter eller 45 berättelser." Kingda Ka har även den brantaste droppa, 418 fötter. Formeln Rossa är i Dubai på Ferrari World.

Citronsaft och bli av med rynkor och skratt linjer?Rika ekologiska citronsyran i citronsaft förmodligen minskar uppkomsten av rynkor och skratt linjer. Med stark exfolierande egenskaper och hög C-vitaminhalten innehåller många kommersiella anti-ageing produkter citronjuice som en viktig ingrediens. Med hälsa och vitalitet marknaden frodas ger möjlighet att minska effekterna av åldrande instant appeal för konsumenter söker en fräsch och ungdomlig utseende. Även de som hittar kommersiella produkter för dyr använda citronsaft som ett tillägg till deras hem rättsmedel.

Hem exfoliering rättsmedel

C-vitamin, en nyckelkomponent i citronsaft, producerar kollagen som vitaliserar huden för att göra det mjukare och smidigare. Daglig exfoliering rids i ansiktet av döda hudceller och egenskaperna för citronsyra dra åt ansiktet ytan för att minska uppkomsten av rynkor och skratt linjer. Skär en citron, strör socker på frukten av hälften och gnugga det mot huden för två till tre minuter är ett enkelt sätt att exfoliera. Kom ihåg att tvätta ansiktet noggrant med vatten och återfukta efteråt.

Blodstillande

Blodstillande krympa och tygla hud efter ansökan. konsumenterna använder produkter som calamin lotion och trollhassel för detta ändamål. Blodstillande också rensa porer för att förhindra de skadliga träskor som leder till fläckar eller fläckar i ansiktet. Pressa citronsaft direkt till en lämplig behållare och blöta det i en boll av vadd innan gnugga generöst över ansiktet. Låt lösningen sedimentera i fem minuter och spola noggrant med rikligt med varmt vatten. Förutom rengöring porerna, eliminerar citronsaft sammandragande skadliga gifter som leder till rynkor.

Hur citronsaft fungerar

Citronsaft gör ett billigare alternativ till kommersiella produkter som inte bara tar bort döda hudceller, men också bekämpar bakterier som kan orsakar för tidigt åldrande. Att ta bort döda celler och bakterier uppmuntrar tillväxten av nya celler och därefter, citronsaft fungerar som en idealisk lösning för föryngrande åldrande hud. Regelbundna behandlingar med citronsaft lämnar huden ser yngre, fräschare och tydligare. Lika viktigt är huskurer som verkligen fungerar överkomliga för alla.

Citronsaft och känslig hud

Den enda nackdelen att använda citronsaft som en anti-åldrande behandling är torrhet orsakar på känslig hud. Detta betyder dock inte att användningen bör förkastas helt. I stället hålla behandlingar ner till två ansökningar varje vecka istället för citronjuice dagligen. Kom ihåg att tillämpa fuktkräm efter varje behandling och om huden är mycket känslig, begränsa tillämpningen strikt till områden där rynkor och skratt linjer finns.

Hur man målar med te och kaffe

Hur man målar med te och kaffe


Te och kaffe innehåller naturliga pigment som du kan använda för att färga papper och annat material för att skapa olika effekter. Med utspädd tea och kaffe för att göra en enkel färg eller fläckar kan skapa målningar som spela med ljus och mörk skuggning. Experimentera med frukt teer som vanligt brunt te, att få olika färger. Rödfärgade frukt teer, som jordgubbar och hallon, göra framgångsrika pigment.

Instruktioner

• Sätta en tepåse i en kopp och häll hett vatten över så att den täcker bara väskan. Detta släpper pigmentet i vattnet för att göra en mörkare färg. Pressa tepåse och häll en liten mängd te vattnet i ett avsnitt av din palett. Lägg till dubbelt så mycket vatten i samma Cup, rör tepåse sedan häll lite av blandningen i en annan del av paletten. Detta blir en ljusare nyans. Upprepa dessa steg ett par gånger, öka vattnet varje gång för att försvaga pigment. Detta ger dig en rad olika nyanser att måla med.

• Fyll en kopp halvvägs med varmt vatten. Rör i en liten mängd kaffe granulat och häll lite i ett avsnitt i paletten. Detta kommer att göra ett ljus kaffe pigment att arbeta med. Lägga till några mer granulat i koppen och häll av vattnet i en annan del av paletten, att göra en mörkare pigment. Fortsätta att lägga till granulat till kopp vatten och hälla resultaten i paletten att få ännu mörkare pigment.

• Gå igenom varje pigment i paletten och måla en provtagningsledning på en skrot akvarell papper Visa djupet av färg för varje.

• Skiss lätt den scen du vill måla på akvarell papper med penna. Börja måla scenen med pigment på samma sätt som du skulle en normal målning. Koncentrera sig på de olika nyanserna att skapa kontraster i målningen. Använda prov rader som en guide vill veta vilka pigment styrka att använda och använder en annan borste för te och kaffe för att undvika blandning.

Hur att dekorera en inomhus bröllop dans tak med ljus och tyllDekorera en receptionshall med ljus och tyll är en tidskrävande uppgift. Resultaten kan dock vara förtrollande. Kolla med mottagning hall att se vilka tyger är tillåtna som takdekorering. Lätta holiday ljus kommer att vara det billigaste sättet att införliva stämningsbelysning i ditt system: men återigen, detta kan vara en utmaning för att hänga. Innan något från taket, vara säker du har lämpliga ankare, verktyg och stegar att tryggt göra jobbet. Den mottagande webbplatsen kan hjälpa dig att räkna ut vilken metod som är bäst att använda för hängande objekt från taket.

Instruktioner

• Mäta längden på receptionen från sida till sida. Hänga tyll och ljus med kortare mätningar. Om rummet är en rektangel, drapera tyll från sida till sida, inte främre tillbaka. Kortare sträckor kräver mindre stöd.

• Mät tyll att köra längden på rummet. Om tyll inte är tillräckligt lång, knyta bitar tillsammans. Detta trä linan genom maskan i tulle. Mäta nog att köra längden på rummet; Lägg sedan till minst fem fötter drapering.

• Linda juleljus löst runt längden på tyll börjar i ena änden, och arbetar mot den andra. Säkra lamporna till tyll, genom att knyta en bit fiskelina runt lampor-- och tyll i början och slutet-- och varje sex fötter däremellan.

• Upprepa dessa steg för att göra så många uppsättningar med tyll och lampor som önskas.

• Bifoga tak krokar längs kanten av taket. Kontrollera att du har en lång nog stege, så att du inte är nå för långt. Om platsen har släpp tak, kanske du kunna knyta tyll och ljus direkt till bildrutan som tak. Be om tillstånd innan du fästa taket krokar eller kopplar den direkt till ramen.

• Knyt en bit fiskelina i varje ände av tyll och lampor för upphängning. Om du kommer att hänga det från taket krokar, eventuellt du bara loopas lamporna runt kroken. Om du kopplar den direkt till en tak ram, måste du knyta fiskelina runt metallram lappa.

• Flytta stegen till mitten av rummet, och fäst i mitten av tyll och ljus remsa till taket igen med fiskelina. Installera en annan tak krok om det behövs, eller kopplar den direkt till bildrutan som tak.

• Flytta stegen till motsatta sidan av rummet och Anslut den andra änden av tyll och ljus remsa på samma sätt. Upprepa för resten av tyll och ljus remsor, tills rummet är inrett enligt dina önskemål.

• Plug förlängningssladdar till lampor, med hjälp av stegen.

Hälsofördelar med positivt tänkande

Hälsofördelar med positivt tänkande


När du har en naturlig tendens för positiva tankar och optimism, påverka du positivt din fysiska och psykiska hälsa totalt, enligt Mayo Clinic. Kraften i positiva tankar ger dig verktyg för att framgångsrikt förhandla stressiga situationer och klara av utmaningar. Positiva tankar leda till positiva beteenden, vilket i slutändan hjälpa dig att behålla din hälsa.

Psykisk hälsa

Positivt tänkande kan dra av psykiska störningar i både depression och ångest, enligt Mayo Clinic. När du upplever depression, tenderar du att ha negativa tankemönster och konstant pessimism. Med ångest tenderar dina tankar att fokusera på negativa över generaliseringar om vad som kan hända. Därför trodde negativa mönster av depression och de kognitiva störningar av ångest vidmakthålla sjukdomen. När du ändrar dessa sätt att tänka igenom positiva tankar, kommer att du motverka de psykisk hälsa frågor i samband med depression och ångest, sömnlöshet, dålig aptit, drogmissbruk och risken för självmord. Som ett resultat, kommer att positivt tänkande öka din totala mentala hälsa.

Fysisk hälsa

Mayo Clinic tyder på att om du är mer optimistiska än pessimistisk, din fysiska hälsa positivt påverkas. Enligt USA Today, har forskning visat att din positiva attityd inte är begränsad till hur du tänker, men påverkar också kroppen övergripande. Personer med mer positiva attityder visar lägre nivåer av kardiovaskulär risk, lägre nivåer av stresshormoner och lägre nivåer av inflammation. Mayo Clinic rapporterar att ha en positiv inställning har visat sig öka din livslängd och större motstånd mot en vanlig förkylning.

Återhämtningsförmåga

Positivt tänkande kan bygga din motståndskraft, lära dig hur du tycker om situationer och vidta framtidsinriktade åtgärder, som kan hjälpa dig att effektivt hantera negativa livshändelser. När du är bättre rustat för att hantera stress, liv tragedi och utmaningar, kommer du att undvika många av de negativa konsekvenser för hälsan som kan bli följden. Enligt Mayo Clinic kan återhämtningsförmåga du förhandla framgångsrikt om saker som kan sätta dig på en högre risk för psykiska problem.

Sund livsstil

Enligt Mayo Clinic, människor som är mer optimistiska också få regelbunden motion, äta hälsosam diet, inte röker och konsumerar mindre alkohol. Om du tar hand om din kropp genom kost och motion till följd av din positiva utsikter, kommer du förbättra din totala fysiska och psykiska hälsa.

Hur att stämpla med frukt och grönsaker

Hur att stämpla med frukt och grönsaker


Uppmuntra kreativa uttryck genom att dela konsten att stämpla med ungdomar. Även mycket små barn kommer lätt förstå idén om stämpling med frukt och grönsaker. Använda tvättbara hantverk färg för doppning en mängd olika frukter och grönsaker och experimenterar med olika stämpling tryck på papper. Du kan bli förvånad över det intressanta mönster och mönster stämplade frukter och grönsaker gör när du använder dem med färg för att skapa konstverk.

Instruktioner

• Skapa de vegetabiliska stämplarna. Skär morötterna i hälften eller i tredjedelar så du har cirkeln stämplar. Skär gurkorna i hälften. Skär potatis i halvor på längden och sedan skapa mönster på platta sidorna av skurna potatisen. Klipp ut formen lättnad av en cirkel, ett torg, en diamant eller en stjärna genom att göra små skär med kniven för att ta bort den yttre delen av potatis, lämnar en centrum del i önskad form. Göra den centrala delen sticker ut genom att skära bort om en ½-tums-skikt av potatis runt kanterna.

• Skapa frukt stämplarna. Skär äpplet i halva plankans över centrum av apple (detta avslöjar en stjärnform). Skär päron och star frukt på samma sätt.

• Häll små cirklar av färg på de små papperstallrikar. Använd en separat papper plattan för varje färg färg.

• Placera papperet på en platt arbetsplats för stämpling. Papperstallrikar nära pappret och placera stämplarna som grönsak och frukt nära arbetsytan. Fyll den liten skålen med vatten för att tvätta stämplarna och placera flera hushållspapper i närheten för att städa upp.

• Välj en grönsak eller frukt till att börja med. Doppa i slutet av frukt eller grönsak i en färg färg och tryck på slutet av stämpeln fast på papper. Alternativt ansöka färgen till slutet av stämplarna genom att måla det på med pensel.

• Tvätta ändarna av de frukter och grönsaker i vattnet och torka stämplarna med hushållspapper att undvika blanda färg färger.

• Fortsätta stämpla mönster på papperet, med varje grönsak och frukt stämpel i paint färger, tills du är klar med att skapa din design.

Gåvor att ge med godis och talesätt

Gåvor att ge med godis och talesätt


Så länge du vet vilken typ av godis en vän eller älskade en gillar, då du kan göra den perfekta presenten för alla tillfällen. Godis gåvor inkludera godis barer, Hemlagad godis, klubbor och dussintals andra alternativ. Gåvor att ge med godis och talesätt inkludera sätt att Visa godis och att göra godis i centrum och ge den ett helt nytt utseende.

Skräddarsydda omslag

När du ger en gåva av godis, överväga att göra din egen skräddarsydda omslag. Det enda du behöver är papper och band. Ta bort de befintliga omslag från barer eller, om den har bara en wrapper, sedan täcka godis i en bit aluminiumfolie. Skär konstruktion papper eller omslagspapper i ark tillräckligt länge för att linda runt godis barer. En liten mängd aluminiumfolie bör kika ut från undersidan den nya papperet. Skriv speciella meddelanden eller talesätt på omslaget, som enskilde födelsedagen eller trevlig helg. Eller skriva en rolig förmögenhet på aluminium folie och täcka det med omslagspapper.

Smycken Box Display

Köp en liten smycken box och fyller insidan med miniatyr godis barer och individuellt förpackade godis, inklusive gumballs och rotskott. Gravera överst i rutan smycken med ett speciellt meddelande bara för mottagaren. Eller skriva en särskild säger på en lapp och placera den under godis. När hon når längst ned i rutan smycken, kommer hon hitta meddelandet du kvar.

Candy krans

Under semesterperioden, skapa en godis krans. Skriv semester-tema ord och texter från semester låtar på små juldekorationer, med en silver markör eller en färg markör. Slå in en liten bit av band runt varje typ av godis och knyt godis till kransen, omväxlande godis med Christmas Ornament. Om kransen är platt, sedan limma godis och ornament på kransen.

Choklad Bar tårta

Skapa din egen födelsedagstårta från full storlek godis barer eller miniatyr godis barer. Köpa stora block av blommig skum och skära skummet i runda former, att göra en rund bit något mindre än den andra. Placera längst ned på en tårta stativ och limma godis barer runt kanterna horisontellt. Limma den andra halvan av blommig skum överst och upprepa proceduren med godis barer. Gör din egen banner, som önskar personen "happy birthday," eller skriva en annan säger och koppla den till toppen av tårtan med en trä pluggen.

Rolig geometri aktiviteter med Marshmallows och tandpetareBarn i alla åldrar kan ha roligt lära sig geometri genom att göra modeller av föremål såsom trianglar, kvadrater, kuber, pyramider och rektanglar med hjälp av miniatyr marshmallows och tandpetare. Grundskolans elever kan identifiera former och deras egenskaper, medan gymnasieelever kan undersöka förhållandena mellan motsvarande sidor, perimetrar och områden i liknande siffror.

Grundskolan aktivitet: Geometriska modell jämförelse

Beväpnad med marshmallows och tandpetare, kan primära klass studenter göra modeller av en triangel och en kvadrat. Som en klass, jämför antalet sidor och hörn av varje modell och diskutera likheter och skillnader. Har eleverna jämföra deras trianglar och kvadrater med sina klasskamrater modeller att hitta matchande eller kongruent, siffror. Kongruenta siffror har samma storlek och form.

Grundskolan aktivitet: Geometriska begrepp

Tredje och fjärde klass läroplanerna täcker geometriska begrepp såsom punkt, linjesegment, parallella, korsande, vinkelrätt och vinklar. Har eleverna använda tandpetare och marshmallows för att demonstrera representationer av dessa begrepp. Instruera studerande att bygga modeller av en kvadrat och en triangel, som beskriver varje polygon med lämpliga geometriska ordförråd. Med hjälp av varje modell, bör studenter konstruera modeller av en tetrahedron, eller triangulär pyramid och en kub. Klassen kan beskriva och diskutera de geometriska begreppen ansikte, kant och hörn. Berätta för eleverna att tandpetare representerar kanterna och marshmallows är hörnen.

Middle School aktivitet: område

Middle school studenter kan konstruera polygon marshmallow och tandpetare modeller vars områden kan hittas genom att dela upp dem i trianglar eller rektanglar. Instruera studerande att brainstorma sätt att beräkna området av polygonen de byggt upp objektet i mindre, bekant polygoner. Har eleverna använda en icke-mätning, som längden på en tandpetare, för att uttrycka området av original polygonen. Slutligen har studenter hitta området av en irrationell polygon vars dimensioner inte kan mätas i tandpetare. Använda Pythagoras sats och subdividing förfarandet för att beräkna området.

High School aktivitet: nyckeltal

Genom att bygga liknande kvadrater, rektanglar och trianglar med marshmallows och tandpetare, kan eleverna undersöka förhållandena mellan motsvarande sidor, perimetrar och områden av siffrorna. Instruera studerande att använda upp till 45 marshmallows och tandpetare för att göra två trianglar, 36 att göra två rektanglar och 20 för två rutor. Har eleverna hitta längderna av sidorna, perimetrar och områden av de liknande siffrorna, och fastställa nyckeltal av motsvarande sidor, perimetrar och områden. Eleverna kan analysera sina resultat och förklara de relationer som är uppenbara i aktiviteten.