mynewspapers.net

bosch tvättmaskin felkod 43

Bosch tvättmaskin felkoder

Bosch tvättmaskin felkoder


Bosch har ett rykte för kvalitet konsumenten apparater, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och kylskåp. Bosch tvättmaskiner är digitalt kontrollerade från en knappsats. Vid ett fel blinkar tangentbordet en felkod som anger typ av fel. Många fel är mindre och du kan fixa dem själv hemma. Dock vara noga med att inte engagera sig i eventuella reparationer som kan ogiltigförklaras garantin.

E:01

Denna kod anger att bricka dörren inte har avslutats korrekt. Kontrollera för att se om det finns kläder som blockerar dörren eller om dörren måste vara tryckte hårdare för att utlösa spärren. Om du inte kan stänga dörren, kan du behöver en ersättare spärr.

E:11 och E:12

Dessa koder kommer att visas tillsammans med lampan "spin." Detta innebär att det finns en läcka i slangen, vattenkranen är inte på, vattentrycket är för låg eller Slangen tilltrasslad eller igensatt. Stäng av vattnet och kontrollera slangen för kinks. Ren eventuellt skräp hittar du från inlopp silar; Det kan hindrar vattenflödet.

E:13

Denna kod med "skölj" indikatorlampan blinkar och indikerar ett stopp i avloppet. Detta beror ofta när du använder för mycket tvättmedel eller rengöringsmedel som inte är avsedd för en högeffektiv bricka. Leta efter rengöringsmedel med bokstäverna "Han" på paketet. Kör en sköljningen för att ta bort eventuella överskott SÅPLÖDDER från brickan.

E:17

Denna kod anger en läcka och visas vanligtvis med indikatorlampan "tvätta". Kolla utbudet slangen och kontrollera att den är ordentligt ansluten till montering. Om det finns en spricka i montering, kan du behöva ersätta slangen eller montering eller båda.

Varför luktar min Bosch tvättmaskin mögliga?

Varför luktar min Bosch tvättmaskin mögliga?


En möglig lukt i din Bosch tvättmaskin är uppgift om förekomsten av mögel. Mögel i tvättmaskinen inte bara luktar illa men också kan lämna en obehaglig lukt på kläder. Att eliminera denna lukt innebär att få rid av mögel och att hålla tvättmaskinen ren.

Hur mögel får in en Bosch tvättmaskin

När alla rätt faktorer kommer tillsammans skapar den perfekta miljön för mögel att utvecklas. Eftersom mögel finns överallt i vår vardag genom luften, märker vi inte det förrän det är slagit läger på något ställe obekvämt, som tvättmaskinen. En tvättmaskin ger mörker, fukt och bakterier, som alla är tilltalande för mögel sporer. Mögel finns ofta i förseglar runt bricka dörren.

Skydda dig mot mögel

Mögel kan orsaka allt från hudirritationer till andningsproblem, särskilt för dem med redan nedsatt immunförsvar. Symptomen mögel exponering kan ofta liknar en kall, med en rinnande näsa, halsont och hosta. Bära handskar, ansiktsmask och skyddsglasögon när man arbetar med mögel. Tala med din läkare omedelbart om du har varit utsatt för att gjuta och visar kalla-liknande symptom.

Ta bort mögel från din Bosch tvättmaskin

Blanda pulvret tvätt- eller diskmaskin diskmedel i varmt vatten för att göra det diskmedel och rengör tätningen runt dörren i brickan med en liten borste. Lägga handdukar på golvet för att fånga alla fallande gjuter skräp och vatten. Kontrollera att du använder borsten är mjuk till medium så att inte skada tätningen. Tvätta alla löstagbara brickor i tvättmaskin och scrub insidan trumma där kläderna går med såpvatten och en svamp. Köra tvättmaskinen på inställningen hetaste vatten och tillsätt 2 koppar blekmedel eller vit vinäger. När cykeln har avslutat, öppna dörren för minst en halvtimme till låt det lufttorka.

Förhindra mögel i framtiden

Torka av tätningen runt dörren efter varje massa tvätt att eliminera eventuella återstående innan det kan samlas. Se till att använda bara den rekommenderade mängden tvättmedel per last som överskott kan skapa en uppbyggnad i din tvättmaskin. Lämna aldrig fuktiga kläder för att sitta i tvättmaskinen efter cykeln under någon tid och lämna dörren öppen när tvättmaskinen inte används så det får lite frisk luft.

Hur får instruktion manuell för Bosch tvättmaskin

Hur får instruktion manuell för Bosch tvättmaskin


Bosch tvättmaskin har teknik och hög kvalitetsdesign att tjäna familjens tvätt behov i år. Inte bara är Bosch tvättmaskiner energi effektiva, de har stöd av ett företag känt för innovation och fast utförande. Om du tappar bort din Bosch tvättmaskin bruksanvisning, kan du enkelt ersätta det genom att kontakta företaget Bosch. Beväpnad med den tvättmaskin modellnummer, har du snart produktstöd måste du använda tvättmaskinen ordentligt.

Instruktioner

• Hitta boschen modellnummer för din tvättmaskin. Titta på baksidan av maskinens övre panelen eller på insidan rim av tvättmaskin. Modellnumret är i allmänhet en 10-siffrig alfanumerisk kod.

• Bosch på webbplatsen och klicka på "Kundtjänst". Välj "Ladda ner bruksanvisningar" från droppa-ned menyn. Klicka på länken i nästa skärm att gå till nedladdningssidan. Detta öppnar en ny sida. Ange modellnumret i sökfunktionen på webbplatsen och tryck på knappen "Kör". Välj den PDF-fil av den rätta modellen manualer i resulterande listan för att visa och ladda ner manualen.

• Ring Bosch kundtjänst att begära en bruksanvisning. Dial 0844 892 8979 på någon tid dag eller natt, sju dagar i veckan. Har ditt modellnummer redo att ge servicerepresentanten. Måste du lämna din e-postadress att få en papperskopia av instruktionsboken eller en e-postadress för att få en elektronisk kopia.

Bosch tvättmaskin luktarNär din tvättmaskin luktar, är chansen att dina kläder kommer att lukta, alltför. Med tanke på tvättmaskinen är tänkt att rengöra kläder, är detta en av de sista platserna du vill obehagliga lukter att dröja kvar. Om din Bosch tvättmaskin är att lukta mindre än färska är det dags att ta några steg för att fixa det.

Mjöldagg

Med tanke på mögel behöver fukt och mörker för att överleva, är det inte förvånande att mögel kan göra det i tvättmaskinen. Frontmatad tvättmaskin är ökända för mögel problem som tätningar runt dörren samla återstående tvål och skräp, som tillhandahåller en näringskälla för mögel. Om du märker en unken lukt, kolla runt tätningar för denna svarta och vita svamp rester.

Ta bort av mögel

Bära handskar, en mask och skyddsglasögon samtidigt hantera mögel att skydda dig. Doppa en soft - till medium-borste i tvålvatten. Använd lagom pulveriserad tvätt- och diskmaskin tvättmedel för att göra vattnet diskmedel. Skrubba tätningen runt dörren. Doppa en svamp eller trasa i tvålvatten att torka på insidan av tvättmaskinen. Skölj den dörren tätningen med rent vatten för att avlägsna alla återstående tvål eller skräp.

Borttagning av lukt

Slå på Tom maskin och köra en cykel av varmt vatten med 2 koppar ättika eller klorin. Om lukten är fortfarande stark efter cykeln, köra en andra cykel. Öppna dörren och låt tvättmaskinen 30 till 45 minuter i luften torr innan du stänger det tillbaka upp.

Brinnande eller andra dofter

Kontrollera slangar och avloppet att se till att det inte finns några läckor. Om badkaret tar lång tid att fylla med vatten, kan en täppa i slangen vara en källa. Koppla ur tvättmaskinen och ta bort baksidan. Se tillverkarens instruktioner och riktlinjer här. Koppla bort de varma och kalla vattenslangar och rengöras med en våt-torr vac dem. Återanslut slangar och Ersätt den bakre panelen innan du kopplar in brickan tillbaka i och slå på den för en cykel för att rensa alla resterande i slangarna. Om din Bosch tvättmaskin börjar producera en brännande lukt, stänga av och koppla bort den omedelbart. Kontakta tillverkaren för vidare instruktioner.

Hur du tar bort pumpen på en Bosch tvättmaskin

Hur du tar bort pumpen på en Bosch tvättmaskin


Indikatorn för blockerade pump kan ibland vara tänd på din tvättmaskin, signalering en blockering. Att hålla pumpen klar på din Bosch tvättmaskin är avgörande för dess förmåga att dränera vattnet ordentligt. Utföra några enkla steg för att rensa blockeringen kan förhindra en kostsam reparation lagförslag.

Instruktioner

• Stäng av tvättmaskinen. Koppla ur tvättmaskinen från elektricitet. Stänga av vattentillförseln till maskinen.

• Ta av locket på botten av maskinen. Skruva loss slangen Låskista. Dra tunna slangen från undersidan på framsidan av maskinen. Placera i slutet av slangen i hinken. Ta bort locket, låt vattnet rinna ut. När slangen är tom, öppna pumpen genom att skruva loss locket från pumpen. Handdukar kommer att behövas för att suga upp de resterande vattnet i pumpen.

• Använda handen, rensa blockeringen i vägen för pumpen.

• Häll färskvatten från hinken i pumpen för att spola ut eventuellt skräp och rensa pump och slang.

• Tappa pumpen genom att låta vatten springa ut genom den tunna slangen. Skruva på korken tillbaka pumpen. Byta Låskista slang. Sätt tillbaka locket på undersidan av tvättmaskinen.

• Återanslut vattenförsörjningen. Koppla in tvättmaskinen i det elektriska uttaget. Aktivera tvättmaskinen. Blockerade pump indikatorn tänds inte längre och du kan återuppta tvätt.

Hur man rengör Bosch tvättmaskiner

Hur man rengör Bosch tvättmaskiner


Bosch erbjuder ett sortiment av innovativa, avancerade apparater som uppfyller och överträffar federala normer för energieffektivitet. Bosch tvättmaskiner erbjuder flera funktioner, inklusive vattenbesparande teknik och tyst drift. Alla tvättmaskiner bygga upp tvättmedel med långtidsanvändning, så Rengör din Bosch tvättmaskin regelbundet för att behålla sin prestanda.

Instruktioner

Tvättmedelsfacket

• Öppna tvättmedelsfacket lådan och tryck spärren ned för att frigöra dörren fångsten. Ta bort lådan.

• Lyft ur flytande tvättmedelsfacket och skölj den i varmt vatten för att ta bort alla tvålrester.

• Torka dispenser med en rengöringsduk och sätta tillbaka den på plats.

Yttre städning

• Dämpa en rengöringsduk med varmt vatten och spraya apparaten lätt med all-purpose cleaner.

• Torka Kontrollpanelen och alla sidor av tvättmaskinen med fuktig trasa.

• Skölj trasan och torka apparaten för att ta bort alla renare rester.

• Torka tvättmaskin med en ren, torr trasa.

Interiör rengöring

• Stäng av tvättmaskinen och ta bort all tvätt.

• Fukta en rengöringsduk med varmt vatten och dimma lätt trumman med allrengöringsmedel rengöringsspray.

• Torka insidan av tvättmaskinen med fuktig trasa. Torka den dörren packningen med trasan.

• Torr trumman och packning med en ren, torr trasa. Lämna dörren öppen så att inre till helt torr i en timme.

Felkoder på Bosch tvätt & torktumlare

Felkoder på Bosch tvätt & torktumlare


När det gäller att göra Tvättservice, många husägare njuta av bekvämligheten att ha en bricka och torka i sina hem så att de kan undvika att släpa sina smutsiga kläder till den lokala tvättomat. Att äga din egen tvättmaskin och torktumlare ställa innebär dock att du fastnar reparera eventuella problem som kan dyka upp. Bestämma vad problemet är kan vara en utmaning själv, men om du äger en Bosch tvättmaskin och torktumlare, de apparater felkoder hjälp vid felsökning.

Kolla vattenkran

"Kontrollera vattenkranen!" felkoden visas en Bosch tvättmaskin displayen när det finns ett problem med vattenförsörjningen. Kontrollera att den bricka kran har aktiverats och undersöka utbudet slangen för kinks eller träskor som kan blockera vattnet. Felkoden kan också visas om tillförsel slang sil har blivit igensatt. Brickan kan dessutom ha denna felkod om vattentrycket att maskinen har blivit för låg. Kontrollera dina kranar för att se om det finns en vatten tryck frågan och rådfråga en rörmokare om det behövs. Slutligen se om den bricka AquaStop slang säkerhetsfunktion har varit engagerad. Om indikatorn för säkerhet är röd, ersätta AquaStop slangen.

Kolla dörren

När "Check dörr!" felkoden visas i din Bosch tvättmaskin display, visar det att dörren inte har stängts ordentligt. Öppna dörren helt och se om en tvätt artikel blockerar dörren från stängande hela vägen. Avmarkera alla objekt från att blockera dörren. Stänga dörren ordentligt och starta om din cykel.

SÅPLÖDDER eller blockerade Pump

Om felkoden "SÅPLÖDDER eller blockerade pumpen?" visas, din Bosch tvättmaskin pump har blivit spärrat eller för mycket tvättmedel lades till lasten. Undersöka dräneringsslangen och vatten avlopp röret för eventuella blockeringar och rengör vid behov. Bosch högeffektiv brickor kräver rengöringsmedel som är utformade specifikt för han brickor. Använd den rekommenderade mängden tvättmedel för varje last.

AquaStop aktiverat

Felkoden "AquaStop" anger att en tvättmaskin Bosch AquaStop funktionen har aktiverats. AquaStop funktionen förhindrar brickan från översvämningar genom att stänga av vattentillförseln. Stäng av ditt hem vattenkran, och se om det finns en läcka. Ringa en rörmokare om det behövs. När läckan är löst, kontakta Bosch kundtjänst för att återställa din bricka AquaStop systemet.

"CLn" fel

Om felkoden "CLn" visas i din Bosch torktumlare display, innebär det att ludd filtret är full. Ta bort ludd filtret för rengöring och aktivera torktumlaren på att rensa felkoden.

"E:03"

Felkoden "E:03" visas när en Bosch torktumlare tar för lång tid att torka sin last. I vissa fall kan du ha valt fel cykeln för typ av belastning inuti torken. Konsultera din bruksanvisning för att avgöra det bästa programmet för varje typ av objekt eller material. Felkoden kan också visas om ludd filtret inte har nyligen rengjorda. En full filter kan blockera värme från att nå den torkens trumma, så torktumlaren kräver mer tid att torka sin last. Dessutom, kan dina kläder ta för lång tid att torka om luft utloppsröret är för lång eller har blivit spärrat. Rengöra trumman och mäta det kontrollera att det inte är längre än de siffror som i din bruksanvisning.

"E:12"

När en torktumlare Bosh visas felkoden "E:12", har man ett avbrott i torktumlarens cykel. Cykeln får avbrytas om luft utloppsröret har blivit blockerad eller är för lång för din torktumlare set-up. Det kan också finnas ett avbrott om torktumlarens skåp inte får tillräcklig ventilation. Om ingen av dessa frågor är ansvarig för felkoden, kan det bara finnas ett fel i torktumlarens program sekvens. Stänger av torktumlaren av och låt det vila i ca en halvtimme. Aktivera den igen och starta om din cykel.

Hur att reparera en Bosch Fondavgift tvättmaskin

Hur att reparera en Bosch Fondavgift tvättmaskin


Bosch Frontmatad tvättmaskin är avsedda för hushållsbruk och lämpar sig för maskinen tvättbara tyger. De har också tvätta cykler specifikt för ull artiklar märkta "handtvätt bara." Bosch frontlastare utnyttja vatten från den inhemska kallt dricksvatten. Tvättmedel och tyg care ämnen märkta "lämplig för användning av machine" kan läggas till en Bosch tvättmaskin dispenser låda. Maskinerna har också variabel hastighet kontrollerna. Om din Bosch tvättmaskin utvecklar ett problem, finns det flera felsökning åtgärder du kan prova som får väl lösa svårigheten utan att kalla in underhåll experter.

Instruktioner

• Kontrollera att din Bosch frontlastare är helt isatt i uttaget. Om den är lös, det kan inte vara att göra kontakt med ditt hem elförsörjning.

• Kontrollera säkring styrelsen i ditt hem. Studera den säkring som gäller för din Bosch tvättmaskin så det inte har blåst. Om ditt hem är utrustad med en brytare låda, säkerställa relevanta växeln inte har varit löst ut.

• Säkerställa ett strömavbrott i ditt grannskap inte är orsaken till din tvättmaskin underlåta att fungera. Slå på lampor att kontrollera utbudet är ännu i drift.

• Se till att du har tryckt på "Start"-knappen på Kontrollpanelen.

• Säkerställa kranen som om tvättning maskinen Fyll slangen är ansluten har aktiverats.

• Kontrollera hela längden av utfyllnad slangen så det finns inga kinks eller sylt som kunde hindra flödet av vatten.

• Kontrollera varje tvätt last består av både små och stora objekt.

• Kontrollera om funktionen "Minskas Strykningsservice" oavsiktligt har valts, eftersom detta kommer att innebära kläder är blötare efter spin cykel.

• Titta på centrifugeringshastighet valts för lasten så att den är tillräckligt hög för typ av objekt att tvättas.

• Kontrollera tvätt trumman är tom och dörren helt stängd.

• Häll en normal åtgärd av vanliga tvättmedel i avsnittet huvudsakliga tvätt i tvättmedelsfacket.

• Välj "Cottons 90 grader Celsius" programmet och slå din tvättmaskin på. Detta kommer att grundligt rengöra interiören.

Felsökning av felkod 1 på Bosch diskmaskin

Felsökning av felkod 1 på Bosch diskmaskin


Bosch brändjärn apparater inkludera objekt som tvättmaskin och torktumlare, ugnar, spänner, mikrovågsugn, kylskåp, kaffebryggare och diskmaskin. Bosch diskmaskiner inkluderar dolda kontroller och synliga kontrollpaneler och finns i vitt, svart och rostfri sorter. Bosch diskmaskiner betraktas en high-end utrustning och vanligtvis fungerar bra med standard skötsel och underhåll. Om en felkod visas på diskmaskinen, som felkoden "1" kan felsökning problemet hjälpa till att lösa det utan behov av dyra professionell hjälp. Felkod 1 anger en vatten sensor eller fyllning fel.

Instruktioner

• Stäng av diskmaskinen på Kontrollpanelen och även på din central säkringsdosan så att ingen ström kommer till diskmaskinen. Säkerställa vattenförsörjningen ventilen är påslagen.

• Rengör filtren, som blockerade eller smutsiga filter kan resultera i en vatten-fel. Skruva spolarmen botten och skruva loss filtret cylindern. Ta bort hinder och skölja ut filtren.

• Granska avloppsslangen på botten av diskmaskinen och se till det inte blockeras. När filter har tagits bort, ösa ut eventuellt kvarvarande vatten. Med hjälp av en sked, lyft från pumphuslocket och dra det upp och off. Titta inuti innerfack och avlägsna alla hinder. Placera locket tillbaka på toppen av pump och tryck på plats.

• Tillbaka filtren till deras utsedda positioner och skruva spolarmen tillbaka på plats i botten av diskmaskinen.

• Kontrollera vattenstrålarna inte blockeras av rätter eller andra objekt i diskmaskinen. Titta på outlet munstyckena på spray armarna och ta bort alla möjliga skräp eller blockeringar.

• Slå på strömmen till säkringsdosan och på diskmaskinen själv. Kör en tvätt cykel för att testa diskmaskinen och se om felet uppstår igen eller om stegen ovan löst frågan.

• Kontakta en auktoriserad servicetekniker om ovanstående steg inte löser felkoden.

Felkoder för LG Tromm tvättmaskiner

Felkoder för LG Tromm tvättmaskiner


Felsökning en tvättmaskin kan vara svårt för villaägare som inte har mycket kunskap om apparaten reparation. För de som äger en LG Tromm tvättmaskin, är uppgiften dock ofta lättare eftersom maskinen är utrustad med felkoder som varnar användaren att potentiella problem med apparaten. Det finns en hel del att komma ihåg, kan att bekanta sig med felkoder hjälpa spara tid nästa gång ett problem framkallar.

1E

När en LG Tromm bricka Visar felkoden "1E" i sin display, får brickan inte tillfredsställande tillgång till vatten. I vissa fall vattenförsörjningen kan inte vara påslagen eller inloppsslang vatten kan vara böjda eller tilltrasslad. Dessutom kan en täppa i filtret inlopp slang också förhindra tillräcklig försörjning av vatten från att nå brickan.

0E

Felkoden "0E" anger att en LG Tromm bricka dräneringsslangen har blivit böjd eller igensatt. Det kan också indikera att det finns en täppa i avloppet filtret. Rengöring av avlopp slang eller filter normalt rensar felet.

UE

Om en LG Tromm bricka Visar felkoden "UE", kan på bricka belastning vara för liten eller obalanserad. Lägga till några liknande objekt i lasten eller ordna bitar som är inne brickan kan hjälpa rensa felet. Dessutom visas felkoden "UE" när brickan kör sin obalans att upptäcka och korrigering system. Detta uppstår vanligtvis om tunga saker som handdukar, badrockar och rockar läses in i bricka och systemet inte kan ombalansera belastningen själv.

de

"DE" felkoden indikerar att LG Tromm bricka dörren inte har stängts ordentligt. Stänger dörren fast oftast rensar detta fel. Om felet inte går bort när dörrarna stängda, bör en servicetekniker konsulteras.

FE

En "FE" felkod visas när LG Tromm brickan musdata på ett problem med vatten ventilen. Vatten avstängningsventil och dra ur apparaten. Konsultera en kvalificerad servicetekniker för att undersöka vatten ventilen.

PE

Felkoden "PE" anger att LG Tromm bricka vattennivån sensor inte fungerar korrekt. Stäng av vattenförsörjningen ventilen och lossa brickan. Ring en auktoriserad servicetekniker för att undersöka sensorn.

LE

När "LE" felkoden visas har en LG Tromm bricka motor blivit överbelastad. Stäng av maskinen och vänta ca 30 minuter innan du försöker starta om cykeln. Om den bricka displayen fortsätter att visa felkoden "LE", kontakta en kvalificerad servicetekniker.

PF

Felkoden "PF" visas om en LG Tromm bricka har upplevt ett strömavbrott. För att rensa felet, helt enkelt starta om bricka cykeln.

Felkoder för en Kenmore förhandsutbetalning tvättmaskin

Felkoder för en Kenmore förhandsutbetalning tvättmaskin


Kenmore har tillverkat tvättstuga sedan 1927, sälja dem genom amerikanska återförsäljare Sears. Enligt Kenmore hemsida, en av tre amerikanska hem har en Kenmore apparat av något slag. Om du har en av Kenmore Frontmatad tvättmaskin, kan du ibland se en felkod, varnar för fel och vägleda dig till specifika felsökningsanvisningar.

FH

Om din Kenmore förhandsutbetalning bricka ger dig en felkod av "FH", är problemet på något sätt relaterat till vattenförsörjning; brickan får inte tillräckligt. Först, avbryta cykeln genom att trycka på knappen "Paus/Avbryt" två gånger. Koppla sedan brickan från strömkällan. När maskinen är helt frikopplad, kontrollera både varma och kalla kranar som styr flödet av vatten till brickan är helt öppna. Om kranar är öppna, kontrollera hela längden av alla slangar som matarvatten till maskin, söker kinks. Inspektera skärmarna längs slanganslutningar, söker träskor. Starta om och förnyad markering cykeln inte startar normal drift, ringa Kenmore serviceavdelning för en auktoriserad servicetekniker.

F02

Ett felmeddelande läsa "F02" innebär att din Kenmore har ett dränerande problem. Troligtvis, det är ett problem någonstans längs med dränerande slangen. Först som med någon reparation, tryck på knappen "Paus/Avbryt" två gånger för att avbryta någon löpande cykler, och koppla bort enheten från strömkällan. Kontrollera hela längden av dräneringsslangen för tecken på kinks. Om du bor i ett kallt klimat, kontrollera om slangen är fryst i någon punkt längs dess längd. Arbetar noggrant för att undvika spilla något vatten, kontrollera om insidan av slangen är igensatt när som helst. Slutligen, kolla orientering på slangen. Om på någon punkt, slangen är belägen mer än 96 inches ovanför golvet, då gravitationen tvingar vattnet från slangen tillbaka in i tvättmaskinen. Om, efter att ha provat dessa åtgärder, att brickan fortfarande inte rinna eller börja att fungera normalt, ringa för teknisk support.

SUD

En felkod som läser "SUD" innebär att tvättmedlet är att skapa alltför stora SÅPLÖDDER och tvättmaskinen svarar med dess automatiska "SÅPLÖDDER rutin." Denna tvätt cykel är specialiserade för att ta bort extra SÅPLÖDDER från era kläder, lämnar dem grundligt rengjorda och helt sköljas av tvålrester. Under den utökade sköljning, ser du SUD koden för att informera dig om överdriven SÅPLÖDDER. I de flesta fall resulterar detta från att lägga till vanlig istället för högeffektiv tvättmedel. Helt enkelt växla till högeffektivt rengöringsmedel för nästa belastning och bildskärmen mot slutet av cykeln för att säkerställa att SUD koden har gått bort.

Hur man återställer felkoder i en LG tvättmaskinLG tvättmaskin kan du välja olika nivåer av inställningar beroende på dina personliga preferenser. Till exempel, kan du välja mellan fem olika nivåer av spin hastigheter, mellan "Extra hög" och "Inga Spin." På samma sätt kan du välja mellan fem olika vatten temperatur infattningarna för tvätta och skölj cykler. En felkod på fastställa apparatens framsida kan göra det omöjligt att välja de inställningar du vill använda. För att välja dina inställningar för Rekommenderad bricka, måste du först återställa felkoder.

Instruktioner

• Kontrollera att dräneringsslangen inte är tilltrasslad och att det är gratis träskor om "OE"-felmeddelande visas. Kolla också på samma saker om "1E" meddelandet visas. Kontrollera också en annan Vattenkran i huset för att se till att ditt hem vattentrycket är tillräcklig när meddelandet "1E" visas.

• Stäng luckan till bricka helt och tryck på knappen "Start/paus" om "dE" meddelandet visas. Det här meddelandet betyder helt enkelt att dörren inte är stängd hela vägen.

• Öppna bricka dörren och ordna om objekten i lasten om "UE" koden visas. Denna kod anger att kläder i tvättmaskinen inte är jämnt fördelad. Om det finns endast ett eller två objekt i brickan, lägga till ett par fler artiklar av kläder.

• Stäng av vattenkranar, koppla från brickan och kräver service om meddelanden som "FE" eller "PE" visas på displayen.

• Starta om cykeln om felkoder "LE" eller "PF" visas. Om "LE" koden visas, vänta 30 minuter för att låta motorn svalna innan du startar om apparaten.

Felsökning av felkoder för Kenmore elit HE3 brickan

Felsökning av felkoder för Kenmore elit HE3 brickan


Kenmore Elite HE3 tvättmaskin har en omfattande fel rapporteringssystem. Felmeddelandena visas på displayen tillsammans med ett ton ljud. Medan felmeddelandena inte är skrivet i klartext, ger de koder som kan letas upp-- eller om utsläppen händer ofta nog, får du veta kodens översättning från minnet. Koderna som börjar med bokstaven "F" och följs av ett tvåsiffrigt nummer. Det finns en vanlig engelska kod och det är "SUD," som hänvisar till Suds rutin.

Instruktioner

• Kontrollera visning av ett felmeddelande och identifiera felmeddelandet. "SUD" innebär att SÅPLÖDDER rutin har körts och överdriven SÅPLÖDDER fortfarande och har upptäckts. "F20" tyder på ett vatten inlopp problem med ingen eller otillräcklig vattenförsörjning. "F21" är ett avlopp problem. "F22" är en dörr lås fråga.

• Använd han (högeffektiv) rengöringsmedel om SUD felet visar.

• Tryck på "Stop"-knappen två gånger för att avbryta cykeln och dra ur brickan om "F20" eller "F21" visar. När det gäller "F20," leta efter vattenkranar som inte är påslagen, inlopp slang skärmar som är igensatt, eller vriden eller frysta inlopp slangar. Vid "F21," kontrollera dräneringsslangen för kinks, frysning och igensättning. Åtgärda och prova cykeln igen.

• Tryck på "Stop"-knappen två gånger för att avsluta cykeln om "F22" visar. Kontrollera att stänga bricka dörren fast--öppna och stänga den och försök igen. Kontrollera att det inte finns föremål blockerar stängning av dörren. Överbelasta inte korgen. Prova att cykla igen.

• Tryck på "Stop"-knappen två gånger för att avbryta cykeln om en felkod än "F20," "F21" och "F22" visar. Välj den "dränera & Spin" cykeln om det finns mycket vatten i maskinen. Börja cykla igen, och kallar på servicepersonal om felmeddelandet visas igen.

Maytag torktumlare felkoder

Maytag torktumlare felkoder


Många villaägare räkna med deras kläd dagligen som en del av deras tvätt rutin. Som ett resultat, när ett problem uppstår som hindrar en torktumlare från fungerar korrekt, är att lösa det så snabbt som möjligt viktigt. Flera Maytag modeller är utrustade med felkoder som gör identifiera och lösa torktumlare problem snabbare och enklare. Medan vissa koder kan indikera att en torktumlare kräver professionell service, kan andra frågor lösas utan alltför mycket besvär.

PF

"PF" felkoden visas en Maytag torktumlare displayen när apparaten har upplevt ett strömavbrott. Om torken är endast utan ström under en kort tid, kan det startas om genom att hålla ned knappen "Start-paus". Efter långa strömavbrott, måste dock en ny cykel startas genom att trycka på knappen "Power-Avbryt".

AF

En "AF" felkod i torktumlaren Maytag displayen indikerar att apparaten lider av lågt luftflöde. I de flesta fall reduceras luftflödet på grund av en igensatt vent eller lint skärm. Ventilen kan dessutom tilltrasslad eller böjda så att luften har svårt att nå torktumlaren. Torktumlaren är ännu i drift när denna felkod, och displayen kan raderas genom att trycka på någon knapp på den torkens knappsatsen så torktumlare cykeln kan fortsätta. För att förhindra "AF" felkoden visas igen, ren din torktumlare lint skärmen efter varje belastning. Undersöka ventilerna för att säkerställa att det finns inga bucklor eller kinks och att det inte har blivit igensatt med ludd och annat skräp. Du kan också vilja till check den torkens exteriör vent avgaser huva för skräp. Om felkoden "AF" fortsätter att visas, kan din torktumlare vent behöva vara professionellt rengjorda.

L2

Om en "L2" felkod visas i torktumlaren Maytag display, indikeras en låg eller ingen linje spänning skick. Detta innebär vanligtvis att det finns ett problem med strömförsörjningen i ditt hem som förhindrar att den torktumlare värmare helt slå på. Även med denna kod i displayen, kommer att din tvättmaskin fortsätta att fungera. Koden kan rensas genom att trycka på någon knapp på den torkens knappsatsen och torktumlaren kommer att fortsätta sin cykel. Dock om felkoden "L2" visas, bör du kontrollera ditt hem brytare eller säkringsdosan att avgöra om brytaren behöver återställas eller säkringar behöva bytas ut. Undersöka den torktumlare nätsladd samt att se till att den är korrekt installerad. Om felkoden fortsätter att visas i din torktumlare display, bör en licensierad elektriker konsulteras.

F # E #

När ett "F # E #" fel visas i torktumlaren Maytag display, är det i behov av omedelbar service. Kontakta en auktoriserad servicetekniker för att undersöka anordningen.

LG Wm-2016 tvättmaskin felsökning

LG Wm-2016 tvättmaskin felsökning


Modellen WM-2016 är Frontmatad tvättmaskin tillverkas av LG Electronics. Denna högeffektiva bricka väger 89.4kg. och snurrar i hastigheter upp till 1,050 varv per minut. Om brickan misslyckas under det första året av ägande, kommer att LG reparera eller byta ut apparaten utan kostnad. Elektronisk kontrollstyrelsen täcks för garanti i två år och trumma motorn är täckt i sju år. Innan du kräver service, utföra felsökning för att avgöra om du kan korrigera problemet hemma.

Instruktioner

Felkoder

• Kontrollera vattenförsörjningen och räta ut fyllning slangar om "1E" visas på displayen. Detta fel tyder otillräcklig vattenförsörjning.

• Räta dräneringsslangen och ta bort träskor om "0E" visas. Detta fel innebär det ett problem med avloppet. Ta bort dräneringsslangen och rensa träskor med ett uträtat klädhängare eller rörmokare 's orm.

• Lägga till fler objekt av kläder eller ordna om belastningen så brickan kommer att snurra om "UE" visas. Det här felet anger att belastningen är för liten eller ur balans och spinning inte kommer att inträffa.

• Stänga dörren om "de" visas på displayen. Detta fel innebär att dörren inte är stängd ordentligt. Ring för service om det här felet även om dörren är låst.

• Koppla från brickan och sluta använda om "tE" visas. Brickan har uppstått ett fel som kräver underhåll.

• Stäng av vattentillförseln och lossa brickan om "FE" eller "PE" visas. Vatten ventil eller vattennivån sensor är felaktig och kräver service.

• Vänta 30 minuter innan du startar om cykeln om "LE" visas på displayen. Motorn har överbelastat. Om brickan inte startar efter 30 minuter, har den service.

• Starta om brickan om "PF" visas. Detta indikerar att strömmen inte under en cykel.

Ljud

• Stoppa brickan och ta bort främmande föremål i trumman om ett skramlande eller skrammel ljud uppstår. Om bullret fortsätter, ett objekt kan ha skrivit in pumpen. Ring för service.

• Omfördela kläder i obalanserad laster eller ta bort objekt i tunga laster om ett dunkande ljud uppstår. Detta är normalt under tunga eller obalanserad laster.

• Justera nivelleringscylinderns fötterna under brickan om maskinen vibrerar under operationer. Placera en nivå på brickan och vänd benen medsols eller motsols tills det är nivå.

Läckor och överdriven Suds

• Dra åt slanganslutningar fyllning med en tång.

• Rensa avloppsröret. Rensa tomtgränsen med ett uträtat klädhängare eller en rörmokare 's orm. Använd flytande Avloppsrens att öppna handfat avlopp.

• Använd ett tvättmedel avsett för användning med hög effektivitet brickor för att förhindra överdriven SÅPLÖDDER. Överdriven SÅPLÖDDER kan orsaka läckage förekommer.

Felkoder på Maytag brickor

Felkoder på Maytag brickor


Maytag marknadsför deras tvättmaskiner baserat på deras hållbarhet och användarvänlighet. När en felkod visas på tvättmaskinens elektroniska visningsområde, gör det man för att meddela maskinens ägare av ett tekniskt problem som måste angripas för att maskinen ska fungera korrekt. Många av dessa felkoder är vanliga problem som kan lösas enkelt.

Felkod L

Om ett "L" visas på området elektronisk skärm i din Maytag tvättmaskin, vittnar det om den tvättmaskin lock misslyckas med att låsa ordentligt. När en "L" felkod visas orsakas det normalt av en av två frågor, en felaktig lock låsa switch, som är utformad för att hålla locket ordentligt stängt under tvättcykeln, eller en felaktig lås magnetventil sensor som är utformad för att visa en varningssignal att locket inte är låst ordentligt. Ersättning av den nödvändiga delen bör korrigera frågan och fel kod bör försvinna. Kostnaden för en ny lock växel eller magnetventil sensoren varierar beroende på återförsäljare och typ av maskin. från och med juli 2010, den genomsnittliga kostnaden för dessa delar varierade mellan £130 och £195. Om problemet kvarstår, kan det vara ett problem inom maskinens elektroniska display ombord som bör undersökas av en Maytag godkända reparation tekniker.

Felkod U

En felkod "U" är normalt ett av de enklaste frågor till adress. Om en felkod "U" visas vid Maytag tvättmaskin elektronisk display, innebär det en obalanserad tvätta belastning eller en last som är för tung att cirkulera ordentligt. Detta fel kan normalt tas upp genom att öppna den tvättmaskin locket och ordna om maskinens innehållet på ett sådant sätt att den våta kläder är jämnt fördelad. När lasten är jämnt balanserad, felkoden försvinner och maskinen bör fortsätta tvätta belastningen som vanligt.

F21 eller F02

Beroende på vilken typ av Maytag tvättmaskin, kan du märka en "F21" eller "F02" felkod. En "F21" eller "F02" felkod vittnar om en långsam dränering cykel, normalt orsakas av en igensatt eller vriden avlopp slang. Om en "F21" eller "F02" felkod visas, kontrollera dräneringsslangen på baksidan av din bricka att se till att det inte är igensatt eller böjd. När dräneringsslangen har varit ospärrade, felkoden försvinner och maskinen rinna av ordentligt. Dock om du har en hög verkningsgrad tvättmaskin och felkoden fortsätter att visas, se till att du använder rätt tvättmedel; eftersom hög effektivitet-maskiner använder mycket mindre vatten än traditionella tvättmaskiner, kräver de användning av ett låglöddrande tvättmedel. Traditionella tvätt-och rengöringsmedel kan ge för många SÅPLÖDDER, som kan blockera maskinens dräneringsslangen och leda till långsammare tömning cykler.

Vad Gel ska jag använda i min Bosch diskmaskin?

Vad Gel ska jag använda i min Bosch diskmaskin?


Många apparater såsom diskmaskiner, tvättmaskiner och mattan städare fungerar bäst med särskilda rengöringsmedel blandningar. Med fel blandningen kan lämna dina rätter eller matta mindre än ren eller skada apparaten. Innan du använder läsa någon ny apparat, ägarhandboken att avgöra om det krävs speciella rengöringsmedel eller tvål. Ett nytt inslag för Bosch diskmaskiner är att den kräver en mindre mängd tvättmedel än andra diskmaskiner. Som med alla diskmaskin, tvätta mat från tallrikar innan du laddar in i diskmaskinen och regelbundet kontrollera din diskmaskin för trasiga maträtt eller glas bitar.

Belopp

Oavsett om du använder en pulver eller gel, är mängden rengöringsmedel som du använder i din Bosch diskmaskin oerhört viktigt. Bosch diskmaskiner är utrustade med en mängd tvätt inställningar och varje inställning kräver olika mängd tvättmedel. Vattenkvaliteten har också en inverkan på diskmedel resultat. Till exempel, om du har en hård vattenförsörjning och ställer du din Bosch diskmaskin att inställningen Power Scrub Plus, behöver du bara ca 1 14,2 gr. av tvättmedel. Medan många människor lockas att läsa deras diskmaskin tvål fack till brädden med tvättmedel, är motsatsen sann för Bosch diskmaskiner. Bosch diskmaskiner rengöra rätter med en liten mängd tvättmedel; överbelastning kommer lämna ställen och eventuellt kan skada dina rätter. Dessutom kan använda för mycket tvättmedel blandat med en mjuk vattenförsörjning repa och skapa etsning på ditt glas. Fyll i Bosch diskmaskin rengöringsmedel facket upp till den första raden i stället för hela vägen. Undvik att använda förifyllda gel förpackningar eftersom de innehåller för mycket tvål behövs för Bosch diskmaskinen.

Bosch rekommendationer

Bosch rekommenderar använda pulver tvättmedel för att köra sin diskmaskiner. Också, eftersom diskmaskinen är en energibesparande produkt, den använder mindre vatten och kräver mindre tvättmedel, sparar konsumenten pengar i slutändan. Lägga till en flytande sköljmedel i varje tvätt även om din tvättmedel innehåller ett sköljmedel eller torkning ämne. Sköljmedel kommer att säkerställa att rätter skölj rent, utan att lämna fläckar. Bosch rekommenderar emellertid med ett pulver eller flytande tvättmedel som inte innehåller ett torkmedel.

Diskmedel Gel

Även om Bosch rekommenderar att man använder pulver, kan du använda en mängd gel diskmaskin rengöringsmedel med en Bosch diskmaskin. Även om gel diskmaskin rengöringsmedel kommer att rensa dina rätter, aldrig Använd flytande diskmedel tvål som du vanligtvis använder för att lämna diska i diskmaskinen automatisk. Inte bara kommer du bli hälsad med en hög med SÅPLÖDDER från spillområdet, diskmedel tvål kan skada din maskin. Enligt konsument Search.com rankas Cascade allt-i-1 Gel högst tack vare sin förmåga att rengöra rätter väl utan spotting eller skada rätter. Electrosol diskmedel gel är en annan möjlighet att använda i din Bosch diskmaskin. Prova Electrosol PowerGel frisk doft med Jet torr för bästa resultat på tallrikar och bestick.

Hur felsöker jag en Bosch helintegrerad diskmaskin anpassad Panel Problem?

Hur felsöker jag en Bosch helintegrerad diskmaskin anpassad Panel Problem?


Bosch företaget gör en mängd olika high-end vitvaror, kylskåp, spänner och diskmaskiner. Några Bosch diskmaskiner innehåller en fullt integrerad anpassade kontrollpanel som är dolda när diskmaskinen är stängd, att skapa ett mer strömlinjeformat utseende. Medan en Bosch apparat ska köras bra utan mycket underhåll, kan tillfälliga svårigheter med olika komponenter som panelen anpassade kräva viss felsökning.

Instruktioner

• Öppna luckan till diskmaskinen om önskad cykla inte utför som markerats på Kontrollpanelen. Tryck på huvudströmbrytaren "Off" och sedan "På" igen. Välj en cykel, tryck på knappen, tryck på "Start" och stänga dörren. Se till att dörren är helt stängd.

• Kontrollera kretsbrytare och vattenförsörjning om diskmaskinen inte startar efter att välja rätt cykeln på Kontrollpanelen och stänga dörren.

• Slå "" diskmaskinen och dra ur diskmaskinen från nätet om en felkod mellan "E01" och "E30" visas på den digitala displayen. Återkoppla och slå diskmaskinen "På." Detta bör återställa Kontrollpanelen.

• Avsluta ett program på Kontrollpanelen genom att hålla "A"-knappen och trycka på "Start" på samma gång. Displayen "0:01". Stäng dörren för att starta programmet ordning. Displayen "0:00" när du är klar.

Felsökning av Bosch SHE43M diskmaskin

Felsökning av Bosch SHE43M diskmaskin


Den Bosch co gör många olika hushållsmaskiner, kaffemaskiner, kylskåp, spänner, tvättmaskin och torktumlare, men de kanske mest känd för sina diskmaskiner. Bosch diskmaskin finns tillgängliga online och i utvalda återförsäljare och kommer i en mängd olika stilar, inklusive dolda kontroller, synliga kontroller eller en anpassad panel för att matcha de andra skåp i hemmet. SHE43M diskmaskinen erbjuder spabadkar rostfritt stål med fyra tvätta cykler och en Energy Star-rating. Om det uppstår problem med diskmaskinen, kan utför felsökning ansträngningar hjälpa identifiera problemet och erbjuda en lösning.

Instruktioner

• Titt för att se om Bosch diskmaskinen är ordentligt ansluten till en fungerande strömförsörjning om diskmaskinen inte aktivera eller fungera. Återställa den lokala säkringen eller kretsbrytaren vid behov.

• Kontrollera skölj agent fördelaren om rätterna inte torkar helt. Fyll på behållaren med sköljmedel, som kan köpas på de flesta maskinvara och livsmedelsbutiker. Välj inte en "lufttorka" cykel som denna cykel använder inte värme och rätter kan vara fuktig.

• Köra varmvatten vid närmaste diskbänken igångsättning diskmaskinen om cykeln verkar ta mycket lång tid. Detta kommer att värma upp vattnet som kommer in i diskmaskinen, förkorta den rinnande tiden.

• Kontrollera dräneringsslangen och ta bort alla träskor eller kinks om vattnet inte dränerar från diskmaskinen. Minst ett avsnitt av avlopp slang måste vara 20 inches ovanför diskmaskinen golvet för ordentlig dränering.

• Torka spray armarna med en ren, fuktig trasa om SÅPLÖDDER kvar i diskmaskinen efter cykeln har slutförts. Minska mängden tvättmedel används och se till att tvättmedlet är konstruerad för automatisk diskmaskiner. Ta bort botten racket och vrid den filter församlingen motsols ¼ varv att lyfta ut och rengör filtret. Skölja filtret och ställ tillbaka in i diskmaskinen. Vrid ¼ varv medsols och återgå botten racket.

HotPoint tvättmaskin inte kommer att snurra

HotPoint tvättmaskin inte kommer att snurra


HotPoint gör en mängd olika produkter, inklusive tvättmaskiner. Whirlpool är specifikt om installation av dess maskiner. Om maskinen inte är korrekt installerat i ditt hem, får bricka inte utföra korrekt. Om agitatorn inte kommer snurra, betyder det inte att det finns en trasig komponent. Innan du ersätter dyra delar av maskinen, är det en bra idé att felsöka vanliga problem med agitator, som beskrivs i de steg att följa. Brickan är fortfarande under garanti, ringa Hotpoint för råd.

Instruktioner

• Kontrollera att dräneringsslangen är korrekt installerade enligt instruktionerna som medföljer din maskin, om brickan inte kommer snurra efter första avloppet cykel.

• Dra avlopp slang ut och inspektera det för blockeringar. Ta bort dräneringsslangen från maskinen och titta igenom den. Ta bort alla träskor med en klädhängare.

• Tryck på knappen spola/håll att se om maskinen är pausad.

• Ta bort kläder belastningen från brickan och försöka tvätta igen med mindre last. Om belastningen är för stor eller ur balans, kan maskinen inte rinna ordentligt.

• Kontrollera locket slå på maskinen och se om det är brutet eller böjd. Växeln lock signalera brickan att maskinen är stängd.

• Ring en tjänst professionell om problemet kvarstår när du har provat alla dessa felsökningsåtgärder...