mynewspapers.net

antika grekiska smycken

Vilka var vanliga material används i tillverkningen av antika grekiska smycken?De gamla grekerna smycken för både män och kvinnor med örhängen, armband, hängsmycken, halsband, stift, ringar, smycken hår, armbindlar, lårband, kransar och diadems. De gamla grekerna ansåg smycken estetiskt tilltalande och en statussymbol. De gav också smycken som brud och begravningskostnader gåvor. De tidigaste smyckena var gjord av råvaror, naturliga material. Så småningom, började grekerna använda metaller, speciellt guld. Erövringar av Alexander stort och spridningen av det romerska riket förde tillgång till nya, exotiska stenar.

Tidiga smycken

Under stenåldern huggen människor skapat smycken från snäckor, snidat trä, sten, djurs tänder, ben, frön, blommor, kvistar och andra naturmaterial. De uppträdda pärlor tillsammans med djurens senor eller snöre. Runt 2800BC började folket i Grekland använda metaller.

Metaller

Antika grekiska juvelerare används guld, silver, koppar, järn och legeringar. Hantverkare föredrog att använda guld eftersom det inte vanära och var lättare att form än de övriga metallerna. De hamrade metaller i tunna lager, drog det in tråd eller strösocker det. Även om grekerna används vissa legeringar, var guld smycken oftast mer än 85 procent ren. Människor panoreras guld ur floder och bryts det på Siphnos, Mount Pangaion och Thasos. Galena malm från Lavrion var den primära källan av silver. Människor åtskilda silver från malmen av värme- och cupellation. Gruvarbetare hittade koppar på Cypern och flera andra platser.

Stenar

Efter Alexander stort (323BC) erövringar hade grekiska hantverkare mer tillgång till halvädelstenar. De använde egyptiska smaragder, safirer från Ceylon och pärlor från Persiska viken. Med spridningen av det romerska riket (27BC) hade juvelerare också tillgång till topaz, garnet, aquamarine, jasper, sardonyx, lapis lazuli, agater, malakit, fältspat, ametist, bergskristall och diamanter. Juvelerare införlivas dessa ädelstenar smycken i både polerad och grov. Stenarna var antingen Ställ i metall eller göras till pärlor. De ersätts också glas pasta för ädelstenar att producera billigare smycken.

Verktyg som används för att skapa smycken

Juvelerare används hammare, dör, plattor, lim, formar, borrar, ugnar, slag och andra verktyg. Guldsmeder bildade guld blad genom att hamra guld tackor. För att göra tråd, de klipp en remsa från guld-bladet och vred för hand. Juvelerare hederliga upprepade mönster med dör. De skapade också små kulor av guld av rakning guld på glödande kol. Juvelerare lödas delarna tillsammans genom att smälta kanterna eller genom att gå med dem med en metall av lägre smältpunkt, som koppar. En panna eller olje lampa tillhandahålls tillräckligt mycket värme för att smälta dessa metaller. På tiden ansåg juvelerare dessa metoder vara affärshemligheter, så de flesta av vad människor nu vet om skapandet av antika smycken kommer från Mikroskopisk analys och experimentell reproduktion.

Antika grekiska kläder verksamhet

Antika grekiska kläder verksamhet


Att fylla i verksamhet som avser antika grekiska kläder är ett engagerande sätt att lära sig om antika grekiska kulturen. En av de mest populära och igenkännlig typerna av grekiska kläder--toga--är lätt och billig att återskapa, draperingar och Drivremmar av ett vitt ark. Andra stilar är mindre lämpligt att återskapa; till exempel olympiska deltagarna allmänt utförs i naken.

Nr-sy grekisk staty kostym

Grekiska statyer är ofta avbildad klädd drapey, toga-liknande klänningar. En kostym snabbt kan skapas för en grekisk entusiast oavsett ålder, med vanligt vitt bomullstyg, tyll, band och säkerhetsnålar, och utrustad med en konstgjord druvor kluster, en grapevine garland, och vita flip flops. (För ett barns kostym, Använd tre gårdar av tyg, en gård av tyll, och två gårdar i menyfliksområdet.) Skapa klänningen genom att vika en två-yard bit av tyget på mitten och klippa ett hål i halsen. Bälte med två gårdar i menyfliksområdet. Dragspel veck återstående gården av tyg och fästa den, gör det möjligt att drapera, på varje axel. Bifoga druva klustret på ena axeln. Wrap krans runt bärarens huvud, crown-liknande, och don flip flops.

Toalettpapper rulle grekerna

Använda toalettpapper rullar för att skapa grekiska gudar och gudinnor. Med rulle som fungerar som kroppen, använda konstruktion papper för att pryda dessa hantverk--som gör utmärkta marionetter--i grekisk stil kläder. Uppmuntra barnen att använda sin kunskap om grekiska gudar och gudinnor för att ge sina skapelser definierar egenskaper, som Cyclopss ena ögat eller Medusas viftande orm hår. Betona traditionella grekiska kläder, som enkel bältade tunikor.

Grekiska kläder detektiver

Som med någon kultur, mycket kan sluta sig till om en grekisk av kläder bär han. För denna verksamhet, först diskutera indikatorer i grekiska kläder, möjligen att jämföra dem med liknande eller olika indikatorer från modern tid. Smycken var vanligtvis bärs endast vara de mycket rika. Hattar, bredbrättad petasus, bars endast när du reser. Kläder var ofta inredda i en stil eller färg som motsvarar deras stadsstat. De flesta män, utom soldater, var skäggig. De flesta kvinnor hade långt hår; endast slav kvinnor beskurna sitt hår kort. Använd dessa och andra ledtrådar för att göra avdrag om grekiska siffror i färgämnen sidor eller böcker.

Grekiska sandaler

De gamla grekerna bar enkla sandaler för att skydda fötterna från klippor och smuts av Obelagda vägar; Dessa togs bort när de upp sina hem, där de gick barfota. Anpassa enkelt flip flops för att bli grekiska sandaler av fästa en gård av band till varje och Linda den om kalvarna i ett "snöra" mönster. Lägga till kreativa utsmyckningar, som en grapevine garland, "rustning" för the shins tillverkad av kartong eller folie att representera soldater, eller gyllene band att representera de rika.

Antika grekiska teatern konventioner & praxis

Antika grekiska teatern konventioner & praxis


Antika grekiska teatern började förmodligen som en religiös ceremoni för Dionysos, guden av vin, sexualitet, jordbruk och fertilitet. De religiösa ceremonierna utvecklades senare till lekar. När han gick en lek, en grekisk publik kunde förvänta sig tre element. Leken börjar med en prolog eller tal som introducerade ramen för åtgärden ska komma. Sedan kören skulle komma in. Refrängen var en stor del av den antika grekiska teatern; i vers, skulle kören fortsätta att ställa på scenen för att spela och berätta ibland i hela. Den tredje delen var de rättsakter och scener. Antika grekiska spelar förlitade sig på ljusa färger och kostymer. Det fanns två genrer, komedi och tragedi.

Kostymer och masker

Kostymer och masker används i antika grekiska lekarna var genomarbetade verk. Maskerna gjordes av snidade, lätta trä eller skulpterade papper mache. Maskerna var individ att varje tecken och betecknas kön. De användes också till att uttrycka känslor för publiken. Kostymerna var färgglada och uttryck kön, ekonomiska ställning och ockupation av varje tecken.

Komedi

Komedi kan delas in i två perioder, gammalt och nytt. Gammal komedi var episodisk, vilket innebär att handlingen i pjäsen skulle ändra i form av tid och plats. Dessa lekar ofta gjorde narr av politiker och deras handlingar och andra lokala tjänstemän. Aristofanes anses vara en av de stora dramatiker av de gamla grekiska komedi stil på grund av sina satiriska attacker mot politiker. Nya komedi var mer romantisk i tema och mer litterär än satiriska.

Tragedi

Tragedi var den första genren av antika grekiska lekar. Dessa lekar avbildas oftast kamper en tragisk hjälte som protestanterna i slutet. Tragedier som kärlek, förlust, maktmissbruk och farorna med stolthet. De också användes som satirer för att göra narr av politiker som missbrukade sin makt eller som var impopulär.

Könsroller

Alla aktörer i den antika grekiska teatern var män, som spelade både manliga och kvinnliga roller. Kvinnor fick delta i teatern, men det ansågs inte vara en lämplig plats för societeten kvinnor ses. På grund av detta var de flesta av kvinnorna i publiken för dessa heldagshändelser slavar eller kurtisaner.

Antika grekiska teatern och masker

Antika grekiska teatern och masker


Antika grekiska teatern runt 5: e århundradet f.Kr. skedde utomhus amfiteatrar, med en publik bestående av tusentals tittar. Den grekiska teatern åberopas tungt skådespel, det vill säga vad publiken ser. Amfiteatrarna byggdes på ett sådant sätt att framhäva visuellt, ger varje medlem i publiken en klar bild av handlingen på scenen. Användning av stiliserade masker av aktörer fört tecken närmare till publiken och var en betydande del av grekiska kostym.

Grekiska teatern ursprung

Grekiska teatern började under religiösa ritualer till guden Dionysos. Anhängare skulle klä som berusad satyrer (hälften man halva djur) och menader (galna kvinnor) och sjunga och dansa för Dionysos. De dyrkade alltid genom att sjunga och dansa tillsammans i en kör och utföra dithyrambs eller låtar skrivna för Dionysos. 500 f.Kr., men talas en korist namngivna Thespis klev ur gruppen och agerade ut en historia om Dionysos med dialog. Idag hyllas han som första skådespelare och dramatiker. Detta utvecklades snabbt till en festival av lekarna ges varje år för Dionysos i Aten, där nästan alla kända grekiska tragedierna utfördes.

Om masker

Vår kunskap om masker används för grekiska teatern bygger främst på vad vi plocka från en handfull 5: e århundradet f.Kr. vas målningar föreställande grekisk teaterföreställningar. Masker användes allmänt att skildra känslor av en karaktär. De kan ha använts för att förstärka eller förändra en skådespelarens röst. Detta är dock diskutabelt eftersom akustiken i den antika teatern Epivadros medger för någon i den sista raden att höra en viskning från fas utan ytterligare stöd.

Fysiska egenskaper

Masker som används i grekiska teatern var gjorda av trä eller kork och hade liten mun öppningar, och beslutsfattare används mΣnniskohσr och drog ögon med små hål för aktörer att se av. Eftersom deras syn var ganska begränsad, berodde aktörer på sin hörsel att följa vad som händer runt omkring dem. Också, eftersom maskerna var stora och täckte hela ansiktet, artister förlitade sig på sina röster och överdrivna gester att förmedla historien. Maskerna illustrera överdrivna känslor, emellertid. Masker för tragedier hade sörjande eller smärtsamma uttryck, och de som används för komedier hade dumt uttryck eller leenden snidade masker.

Masker och kören

Kören bar masker liknar varandra men skiljer sig mycket från de av de ledande aktörerna. Detta var nog för att 12 kör medlemmar allt porträtteras en tanke eller känsla, eller vad som pågår inuti bly karaktärs huvud. Aktörer skulle ofta spela flera olika karaktärer, så de bar upp till tre olika masker under en föreställning. Ansiktsdrag för varje mask får publiken att identifiera en karaktärs kön, klass och allmänna tillståndet av känslor medan dölja skådespelarens identitet.

Föreställande ett tecken

Det fanns ingen tydlig uppdelning mellan skådespelare och den roll han spelade på scenen under prestanda. En modells mask "smält" på honom så att han försvann i sin karaktär. Också, eftersom de små mun och öga hål berövade skådespelarearna av så mycket av sina sinnen, det var lättare i masker att ändra sin sinnesstämning och tänka mer som karaktären.

Hur du planerar en kul antika grekiska temat fest

Hur du planerar en kul antika grekiska temat fest


Ett gemensamt tema för många parter är den antika grekiska stilen. Kasta denna typ av parti är ett effektivt sätt att få en Medelhavet känner till nästan alla tillfällen. För händelsen att bli en hit, är det viktigt att noggrant planera ut partiet. Det finns några kreativa sätt att hjälpa dig ger en autentisk känsla till din grekiska partiet och se till att din partysugna roa sig själva.

Instruktioner

• Dekorera den part platsen med äkta antika grekiska inredning. Detta är en av de viktigaste aspekterna av att ge händelsen en realistisk känsla. Några idéer är att inrätta vissa falska kolumner som liknar Parthenon i Aten. Att placera massor av ljus eller oljelampor kommer att ge en forntida grekisk atmosfär. Dessutom kommer att hänger vinrankor i ytterkanten av området ge det en medelhavskänsla.

• Berätta för alla gäster att klä i lämpliga antika grekiska klädsel. Klädd i en enkel toga fungerar bäst för både män och kvinnor. Toga kan antingen köpas från kostym butiker eller kan göras genom att Linda lakan runt en person. Dessutom är en murgröna huvudet ett effektivt sätt att komplettera en toga.

• Fylla på äkta grekisk mat. Grekerna är kända för sin unika stil av mat, så det är viktigt att välja några populära rätter. Vissa möjligheter inkluderar grekisk sallad, gyros, moussaka, Lammkött och baklava till efterrätt. Som tillhandahåller kryddor som Oliver och ost också fungerar bra.

• Läsa några kända filosofiska citat från Sokrates, Platon och Aristoteles till dina gäster. Antikens Grekland var födelseplatsen för filosofi, ger hylla dessa tänkare en intressant kant till tillfälle.

• Genomföra din egen antika grekiska olympiska spelen. Detta kan verkligen ge din fest en autentisk känsla, samtidigt som samtidigt förser en övning. Några idéer omfatta längdhopp, relä racing och diskus kasta. Använda något mjukt, som en frisbee, för en diskus.

Antika grekiska kryddor

Antika grekiska kryddor


Antika grekiska köket var livliga och sofistikerade, som ger näring som medicin. De gamla grekerna kryddat sin mat med kryddor som växte på deras egen mark samt aromater importeras från Fjärran Östern. Många av de kryddor som används av de gamla grekerna är fortfarande bekant för oss idag.

Anis

Anis växte i antikens Grekland, där kockar använde den för att krydda sin mat och som en tonic för att lugna nerverna, förbättra sexuell prestanda och förbättra matsmältningen. Frön av anis växten har en smak ungefär som lakrits, och de gamla grekerna använde dem i både söta och salta rätter. Anis används dessutom ge den karakteristiska smaken i den klassiska grekiska likören Ouzo. Resten av anis växten kan användas för smaksättning också.

Mahaleb

Mahaleb eller mahaleb körsbär, är en krydda som används i antika grekiska matlagning som är infödda på de grekiska öarna. Kryddan kommer från en växt känd som Persiska körsbärsträdet. Den har en skarp, bitter smak och var vanligtvis används för att smaksätta bröd och bakverk. Som med de flesta andra kryddor som de gamla grekerna använde för matlagning, det hade medicinska egenskaper också, och användes för andning, matsmältning och för dess anti-inflammatoriska egenskaper. Det kan dock vara giftigt om intas till överdrift.

Saffran

Saffran var en annan krydda som växte i antikens Grekland och användes ofta i matlagning. Enligt antika grekiska legenden skapade den antika grekiska messenger guden Hermes först saffran. Till skillnad från andra inhemska kryddor var saffran ganska dyra, eftersom det fortfarande är idag eftersom det är extremt arbetsintensiv att producera. Det var särskilt uppskattad av den antika grekiska royalty, som använde det som en medicin och en färg för kläder som en krydda.

Importerade kryddor

Även så tidigt som dagar i antikens Grekland, köpmän importerade kryddor från Indien och punkter längre österut. Kryddor som importeras till antikens Grekland är kanel, kryddnejlika, svartpeppar och muskot. Dessa aromater växte inte på grekisk mark, och importera dem tog månaden och jämna år. Arabiska köpmän bar oftast dessa kryddor från öst och genom Medelhavet, ibland riskerar sina liv för att göra detta. På grund av detta avstånd och dessa strapatser var importerade kryddor extremt dyra i antikens Grekland, vilket gör dem statussymboler som krydda verktyg.

Instrument som används i antika grekiska teaterI antikens Grekland var både musik och teater mycket uppskattad och inflytelserika konstnärliga krafter. Musikundervisning var en integrerad del av allmänbildning och teater var en nästan daglig del av normala liv i antika grekiska samhället. Förutom refrängerna av sångare användes musikinstrument i antika grekiska teatern att belysa känslomässig innebörd och engagera teatern publiken.

Kithara

Kithara var en sju-strängad instrument som var en del av familjen lyra. Kroppen av kithara var massivt trä för att stödja spänningen av strängar. Strängarna, som sträckte sig mellan två trä sidepieces över en träbro som liknar den som ses i den moderna violinen användes gut eller senor. Kithara hade en stor resonanslåda och vanligtvis spelas av professionella musiker i allmänna inställningar.

Aulos

Aulos var en blåst blåsinstrument med ett ljud som tros vara liknar den moderna oboen. De fysiska åtgärder krävs för att spela aulos var känd för att vara ganska ansträngande. En aulos spelarens kinder behövs för att hållas med en läderrem så att de inte spricker med pressa av blåser instrumentet.

Slagverk

Olika slagverk användes att åtfölja grekiska teatern. Den traditionella grekiska kören, som rytmisk dans och skandera förmedla emotionella innebörd, åtföljdes ofta av olika små trummor och bjällror. Handlingen av en lek i grekiska teatern var ofta avbruten eller underströk med sånger och danser som åtföljdes av slagverk.

Kostymer och masker i antika grekiska komediAktörer i antika grekiska komedi hade att skildra tecken---ibland omänskliga tecken, som getingar och även moln---som var klart distinguishable till en publik. Den främsta metoden för att göra detta var att använda masker och kläder, bärs av alla spela manliga aktörer vid sidan av den sceniska kören. Dessa ändrade med eran och leken i fråga, men ändå bevarat sin funktion och betydelse i antika grekiska komedi.

Kläder Form

Kostymerna var ofta dumt i naturen, och en tydlig kontrast till genomarbetade och allvarliga utseende plaggen iklätt sig av aktörer i tragiska lekar. I lekar för formatmallen grekiska gammal komedi bar aktörer kroppsstrumpa outfits med stoppning på bröst och mage. Eftersom de viktigaste aktörerna helt hane, bar aktörer spelar män fyllda fallosar bifogas deras crotches, som var antingen upprätt eller slapp. Aktörer spelar kvinnor skulle bar höga klackar. Nya grekiska komedi artister Bar liknande kostymer men förlorade stoppning.

Kläder betydelse

Samt hjälpa en publik skilja mellan tecken könen, kläder underförstådda ytterligare detaljer om ett visst tecken för tittarna. Ceremoniella kläder skulle kunna antyda en karaktär var en präst till exempel, medan andra kläder kunde ange hur rik eller fattig karaktären var tänkt att bli eller vad han gjorde för en levande.

Mask former

Masker som används i antika grekiska komedi var groteskt i naturen, ibland parodi funktioner i folk publiken skulle känna igen. Typiskt, en komedi mask skulle anges i ett leende eller en leer, i motsats till de mer allvarliga uttryck finns på tragiska masker. Senare komedier såg mer naturalistisk masker utnyttjas av aktörer. Masker har skapats från en av flera material, så från och med en kombination av tyg och mjöl pasta, eller ibland av trä.

Funktioner av masker

Masker anges typ av karaktär skådespelare porträttera på ungefär samma sätt som outfit skådespelare var klädd gjorde, personlighet, känslor och kön. En fet uppgift om karaktärens roll och drag, masken hade särskilda ändamål som däri det tillåtet även åskådare långt bort att vara medveten om varje tecken, eftersom masken var lätt att upptäcka på avstånd. Maskerna har också utformats med överdrivna funktioner, som hjälpt dem i denna funktion, och bidragit till att förstärka en skådespelarens röst, så att de på baksidan av publiken kunde höra pjäsen dialog. Sedan antikens grekiska aktörer fördubblats ofta delar, blev masken en förklädnad för att skådespelaren att byta identiteter med lätthet.

Hur man översätter det antika grekiska alfabetet till det engelska alfabetet

Hur man översätter det antika grekiska alfabetet till det engelska alfabetet


Studien av antikens Grekland är intressant att människor i olika åldrar. Flera aspekter av grekisk kultur är viktiga för västerländsk kultur. Grekiska samhället lade grunden till det som blev känt som funktioner av västerländska samhället. Du kan hjälpa barn och ungdomar blivit intresserad av språk och kultur genom att införa det antika grekiska alfabetet till dem. En översättning av det antika grekiska alfabetet är inte svårt att hitta med lite enkla Internet forskning. Följ några tips för att hitta en sådan översättning i det antika grekiska alfabetet.

Instruktioner

• Gör en sökning på Internet för en forntida grekiska alfabetet översättning. Flera webbplatser har översättningen gjord i ett lätt-att-läsa diagram. (Se referenser).

• Skriva ut diagrammet som visar översättningen och läsa den noggrant. Du kan också göra en kopia av schemat på en stor affisch styrelse att komma ihåg översättningen.

• Upptäcka innebörden i det antika grekiska alfabetet. Alfabetet på antika grekiska vilket motsvarar det engelska alfabetet skulle vara Alpha (a), (b) Beta, Gamma (g), Delta (d), Epsilon (e), Sigma (s), Digamma (f), Zeta (z), Eta (h), Theta (th), Iota (i), Kappa (k), Lambda (l), Mu (m), Nu (n), Xi (x), Omicron (o), Pi (p), San (m), Koppa (k), Rho (r), Tau (t), Ypsilon (u eller y) , Phi (ph), Chi (ch.), Psi (ps), Omega (o) och Sampi (ss) (se referens 4).

• Kontrollera olika ställen för att se till att du har hittat en pålitlig och giltig källa till information. Försök att gå till biblioteket och titta igenom böcker av grekiska forskare. Du kan också titta genom peer review-tidskrifter att lära sig hur andra har översatt det antika grekiska alfabetet.

• Kontakta lokala klassisk grekiska forskare som kanske har råd om översättning. Du kan prova e-posta klassisk historia institutionen vid lokala universitet. Dessutom se om någon i klassiska språk institutionen kan hjälpa.

Antika grekiska uppfinningar

Antika grekiska uppfinningar


De gamla grekerna gjorde många innovationer, av vilka många fortfarande ofta används i det moderna samhället. Grekerna skapade fysiska uppfinningar som katapulten, kanonen och ångmaskinen och begrepp som dramatiska teatern, de olympiska spelen och demokrati.

TheatreTeater och drama som vi vet det uppfanns i det antika Grekland som en hyllning till Gud vin och fertilitet, Dionysos. Dionysos firades i sång och dans framförd av en kör tills en dionysiska präst vid namn Thespis bröt sig kören och agerade ut en myt med dialog. Det var den första skådespelaren Thespis, som heter termen "thespian," menande skådespelare,. Denna typ av underhållning blev oerhört populära, vilket leder till byggandet av en teater i Aten att iscensätta de nya tragedierna till Dionysos ära. Snart, andra former av drama var etablerade, inklusive Satirer och komedier. En dramatiker som heter Aeschylus krediteras uppfann drama efter att ha skrivit en pjäs med två skådespelare och en kör, i stället för en enda skådespelare spela. Refrängen var att införa nya element av leken och resumé händelser från tidigare scener. Mycket få antika grekiska pjäser kvar eftersom de var endast avsedd för inre föreställningar och inte anses viktiga litterära verk fram till efter att de hade gått förlorade. Bland de mest kända antika grekiska dramatiker är Aischylos, Sophocles, Euripides och Aristofanes. Den mest berömda av de bevarade antika lekarna är "Agamemnon", "Oidipus Rex," "Antigone," "Medea" och "Hippolytos."

KrigföringDe gamla grekerna är ansvariga för att ha uppfunnit flera objekt används i konsten att krigföring som användes allmänt. De mest anmärkningsvärda av dessa uppfinningar är katapulten och kanonen. Katapulten uppfanns av Dionysius den äldste av Syrakusa i 400 f.Kr. Denna apparat användes för att slunga tunga föremål eller skjuta pilar över långa avstånd, så att hand-to-hand bekämpa var inte alltid nödvändigt. Från Dionysiuss uppfinning skapades två typer av katapulter. Först är en dubbel-beväpnade maskin som kallas en ballista som används för att skjuta pilar. Utformningen av den enda beväpnade maskinen är bättre lämpad för att slunga stora föremål som stenar. Den första kanonen uppfanns av de gamla grekerna. Istället för att eldas med krut, används dessa kanoner tryckluft för att starta objekt. Man tror att Arkimedes använde en ångdriven kanon när kampen mot romarna i det tredje århundradet f.Kr. Denna teori verkar troligt, med tanke på att den första ångamotorn uppfanns av Heron i antikens Grekland, även om det gjordes ursprungligen som en leksak. Även om ångmaskiner användes endast för nyhet i Grekland, är tekniken till stor del ansvarig för prestationerna av railroading och den industriella revolutionen.

Olympiska spelenVi har grekerna att tacka för uppfinningen av de olympiska spelen, en atletisk tävling som äger rum vart fjärde år med utmanare från nästan alla länder i världen. Även om exakta ursprung är okänd, kan den tidigaste posten spåras till 776 f.Kr. Spelen hölls ursprungligen som en festival för att hedra de grekiska gudarna. Legenden säger att Hercules var ansvarig för de första olympiska spelen år 1664 och att avstånd mätningar gjordes enligt den faktiska fotlängd Hercules. Ursprungliga olympier tävlade nakna och deras enda priset var en olivkvistar och aktning av publiken. Idag hålls separat olympiska spelen för sommar- och vintersporter, ge oss ett OS vartannat år.

Demokrati

Antika grekiska uppfinningar


Det demokratiska statsskicket uppfanns i Aten under härska av Ceisthenes. Enligt denna nya regering tilläts alla gratis, manliga, atensk födda vuxna delta i församlingen och aktivt delta i politiska beslut. Montering på Pnyx Hill samlade 40 gånger varje år och krävs en uppslutning av minst 6 000 medborgare för att passera en giltig omröstning. Intellektuella som Platon och Sokrates inte höll med demokrati, tro att offentliga massorna var alltför okunniga att fatta rätt beslut, men det är en statlig form som dominerar världspolitiken idag.

Antika grekiska Bröllopspresenter

Antika grekiska Bröllopspresenter


Grekiska flickorna var så unga som 13 år och sällan äldre än 16 när de gifte. Detta satte dem en nackdel för de uppgifter som de skulle bli ombedd att utföra som fruar: hushållerska, kock, sömmerska och mor. Och sedan var de tvungna att ta en hemgift (bröllopsgåva) till sin make, de antika grekiska bröllop gåvorna till dem var praktisk natur.

Grekiska vaser

Grekerna använde krukor-- eller vaser som de också kallas--för en mängd ändamål, inklusive transporterar vatten till äktenskap badet. Som vatten erhölls genom offentliga fontäner i Grekland, enligt British Museum på antikens Grekland, behövdes en vas att bära det från fontänen tillbaka till snart-att-vara-gift Grecian flickornas hem. Vasen brukade bära vatten för varje dag kallades Hydria, men en annan vas--Lebes Gamikos--användes för att hämta vatten för äktenskap badet. Båda skulle göra utmärkta antika grekiska bröllop gåvor för någon intresserad av att bevara det grekiska arvet och anpassade bröllop och familj.

Kök och andra verktyg

Antika grekiska kvinnor förväntades göra sina egna kläder och hem artiklar. Bröllop gåvor som skulle vara i linje med dessa skyldigheter kan omfatta en vävstol vikt, som grekiska kvinnor använde när de väva tyg för deras familj. En trä spindel skulle vara en lämplig bröllopsgåva, som den antika grekiska kvinnan var ansvarig för spinning ull, enligt British Museum i antikens Grekland. Grytor, som lopas, är ett exempel på en forntida grekiska bröllopsgåva som skulle hjälpa den unga flickan i matlagning gryta eller steka mat.

Sparta flicka gåvor

Sparta grekiska flickor var en klippa ovanför andra Grecian flickor, som de var tillåtna att delta i sådana saker som dans, musik, friidrott, gymnastik och sjunga. Antika bröllop presentidéer för Grecian flickor kan omfatta lyra (ett stränginstrument som används i det antika Grekland) eller auloi, två rör som bildade ett blåsinstrument, enligt British Museum i antikens Grekland.

Granatäpplen

Om de gamla grekerna hade en kärlek till krukor, var deras fascination med krukor uppgick till granatäpple frukt nämns i grekisk mytologi. Afrodite planterade ett granatäpple träd och grekiska Living, Granatäpplen används för grekiska bröllop samt är en förväntad gåva tas emot från gästerna till ditt nya hem. BBC rapporterar att granatäpple ansågs vara en symbol för gifta kärlek i antikens Grekland, och sedan Afrodite var en symbol för kärlek till grekerna i deras mytologi-- och hon planterade ett granatäpple träd--symboliken finns kvar och fungerar som en perfekt bröllopsgåva.

Kvinnors antika grekiska frisyrerKvinnor i antikens Grekland hade stil håret gjorde ett uttalande om sin status är samhället. Medan kvinnorna i de lägre klasserna hade funktionella frisyrer, hade rika kvinnor funktioner att delta och anställda att göra håret åt dem. Forntida grekisk keramik, skulpturer och mynt avslöja att grekiska kvinnor hade en mängd olika frisyrer att imponera på sina kamrater på den dagliga måltiden i festsalen.

Korta frisyrer

Många kvinnor i antikens Grekland hade korta klippning. Dessa stilar var funktionella för tjänare och slavar som tvingats arbeta under dagen. Kortklippt hår var också bekvämt för kvinnliga krigare och idrottare (kvinnor i Sparta deltog ofta i friidrott). Den kortaste frisyren för antika grekiska kvinnor var äktenskapet frisyren i Sparta, där brudar hade sina huvuden rakade.

Långa frisyrer

I antikens Grekland och långt hår var en lyx för de rika, som att ha tid över för hårstyling var ett tecken på en hög station i samhället. Kvinnor med långt hår oftast bundna sitt hår tillbaka i en bulle eller CHINJONG eller flätade håret och vridna flätor till bullar som inramade ansiktet. När antika grekiska kvinnor hade funktioner att delta, tillbringade de extra tid knyta sitt hår i utsmyckade stilar. Vanligtvis endast deras omedelbara familj och anställda såg grekiska kvinnor med deras hår ogjort.

Tillbehör

Antika grekiska kvinnor ofta används tillbehör för att fästa håret tillbaka. Väva tyg genom deras hår som de bundna var en allmän praxis att lägga till färg och stil till hår. Pins och kammar höll även kvinnors hår utanför deras ansikten. När de hade funktioner, bar rika kvinnor tunna metall kronor med juveler, som höll sitt hår tillbaka och gav den formen. Många antika grekiska bilder och skulpturer visar kvinnor med långa, mörka lockar bär kronor eller pannband som kram hela huvudet, från sina pannor till basen på sina huvuden i ryggen, under öronen.

Antika grekiska soldater & vapen

Antika grekiska soldater & vapen


Armén i antikens Grekland, Medelhavets civilisation som, enligt ArchaeologyExpert.com, nådde sin höjdpunkt mellan 776 och 323BC, betraktas som en av de mest formidabla militära styrkorna någonsin att ha funnits. Vapen universum berättar att det som började som en volontär milis i varje stadsstaten växte till en stor stående armé där män var tvungna att tjäna. Räkenskaperna för soldater och vapen i antikens Grekland fortfarande imponerande exempel hur striderna gamla utkämpades.

Hopliter

Utbildad fotfolk i den antika grekiska armén var kända som "hopliter," vilken historia länk 101 anteckningar kommer från det grekiska ordet "hoplon," mening "armor." Dessa infanteri soldater var oftast rika frivilliga som hade att förse sig med ungefär 31,8 kg pansar, som inkluderade en brons eller metall hjälm, iklädda, ben vakter och en 30-tums sköld. Hopliter bildade berömda grekiska bildningen kallas en falangen, i vilka soldater stod sköld-till-shield i rader åtta till 16 soldater djupt med sina spjut höll ut framför för att driva igenom fiendens linjer, enligt historien länk 101. Hopliter ofta hålls civila roller under tider av fred.

Extra enheter

Extra enheter av de antika grekiska arméerna var består av fattiga män som inte hade råd att utrusta sig själva som hopliter. Män i de extra enheterna hade ibland lite mer än klubbar och svärd för att slåss med, men andra använt med spjut, selar och bågskytte tillförsel i deras försök för att bryta en motståndares bildande, enligt historien länk 101. En kavalleri består av rikare grekiska medborgare skulle ofta anfalla fiendens falangen tillsammans med arméns hjälptrupper.

Spjut

Enligt vapen universum var spears huvudstriden vapnet används bland soldater i antikens Grekland. Spears bärs av grekiska soldater mätt nästan 9 fot i längd och med en sockel, löv-formade huvudet av järn vid spetsen. Detta vapen val kallades en "doru" av antika grekiska soldater, vapen universum anteckningar, och det sattes förutom andra lansar eller spjut av den skarpa brons spiken på sin rumpa som kallas en "sauroter", vilket betyder "ödla killer." Denna stegring kan användas som ett vapen om en soldats spjut var att bryta, eller det kan vara dragkraft i marken för att hjälpa honom balans.

Svärd

Trots svärd ansågs sekundära vapen till antika grekiska soldater, vapen universum konstaterar att de utvecklat den mest framgångsrika svärd designen av ålder. Slaget vid svärd, känd som "xiphos," endast används när en soldat spjut hade brutit eller förlorat. Raka, löv-formade bladet mätte ca 26 inches och med en skarp dubbel kant som var perfekt för stickande och skära bort. Grekiska kavalleri män bar en stor, lätt böjd svärd kallas en "makhaira," betyder "att kämpa," som var utformad för att ge en djup slash i höga hastigheter, enligt vapen universum.

Antika grekiska frisyrer under den klassiska periodenPerioden av antika grekiska historien känd som den klassiska perioden sträckte sig 480 till 323 f.Kr., som representerar kulmen på mognad i Grecian konst, politik, kultur och filosofi. Grekiska civilisationen inflytande på västvärlden är fortfarande i dag, inklusive områdena dräkt och mode. Många klassiska frisyrer anses vara på modet i dag äger ursprung i den klassiska grekiska perioden. Rådande klassiska värden som motvikt, symmetri, logik och perfektion återspeglades i den perioden frisyrer.

CHINJONG

I den klassiska perioden bar kvinnor sitt hår mittbena och drog tillbaka från ansiktet. Aristokratiska atenska kvinnor betydde deras klass genom deras frisyr, sitt långa hår vanligtvis drog tillbaka till CHINJONG eller bulle, vid basen av halsen eller upp på kronan. CHINJONG, uttalas "sheen yon," hölls på plats av guld - eller elfenben-prydda stift. Ringlad eller stylade rankor av hår som rinner ner över öronen ofta åtföljs CHINJONG. Komplexiteten i den tvinnade bun ökade med formaliteten för tillfället och/eller rikedom och klassen av kvinnan. Ett band, eller diadem, utsmyckade metall kan pryder huvudet från kronan till nacken, håller hårets form på plats samtidigt som används för att försköna.

Hästsvans

Den klassiska perioden frisyren av Sparta, för både kvinnor och män, var vanligtvis hästsvans. Spartas krigare-liknande mentalitet och fokusera på fysiska atletiska för båda könen påverkade dess perspektiv på attractivenessen av vissa frisyrer. Kvinnor bar deras långa ponytails enkel eller utökad utseende med påkostade utsmyckningar av band, pärlor och pärlor.

Lockar och färg

Lockar var en annan signatur elementet i den klassiska perioden, med ringlad lås accenting CHINJONG som skildras i perioden konst. Grekerna tittade på blond färgning som ideal i sina ambitioner att vara mer som deras gudar. Grekiska gudar och gudinnor traditionellt besatt blonda hår, som tänkt ut genom föreställningar om grekiska ideal.

Tjänare

Kvinnliga anställda eller slavar bar kort, beskurna hår för att beteckna deras sociala position i förhållande till den aristokratiska och rikare i det grekiska samhället. Social status var tydligt markerade med frisyr i det grekiska samhället. man kunde lätt bestämma en annans samkvämet placerar av hur håret var slitna och inredda.

Herrarnas klassiska frisyrer

Korta frisyrer med ett renrakat ansikte dominerade trender i herrarnas frisyr under den klassiska perioden. Ibland kan kanske en man föredrar att vara helt rakad.

Kvinnor i antika grekiska konsten

Kvinnor i antika grekiska konsten


Många historiker från den antika grekiska konsten bekymmer sig själv med diskutera grekiska statyer av män--delvis eftersom det finns fler grekiska manliga siffror kvar i det historiska rekordet. Grekerna gjorde dock också ett antal kvinnliga statyer. Grekiska konstverk av kvinnor avslöja olika ståndpunkter att kvinnor i det grekiska samhället.

Kvinnor i antikens Grekland

Antikens Grekland var ett patriarkalt samhälle, och de flesta kvinnor hade några rättigheter eller lite ström. Platon, exempelvis ansåg att kvinnor var stark i den känslomässiga sfären, deras sinnen var svag--kvinnor hade därför skyddas av en manlig förmyndare. Enligt den textuella uppteckningen, kvinnor var tvungen att stanna hemma--kvinnor sett på gatorna var prostituerade.

Perioder av grekisk konst

Konsthistoriker dela antikens Grekland in i tre perioder: arkaiska, klassisk och hellenistiska. Arkaiska Grekland varar från slutet av den Egeiska mörka medeltiden och födelsen av antika grekiska civilisationen (800 f.Kr.) till de persiska krigen på 480 F.Kr. Klassiska Grekland har anor från slutet av de persiska krigen och tillkomsten av Aten som den mest kraftfulla och kulturellt produktiva grekiska stadsstaten i området. Hellenistiska Grekland datum från döden av Alexander stort år 323 f.Kr till övertagandet av de grekiska huvuddelen av det romerska riket år 146 F.Kr.

Arkaiska Grekland och Kore

Arkaiska (preclassical) grekerna gjorde många statyer av män och kvinnor, kallas "kouros" och "kore," respektive. Både manliga och kvinnliga siffror har vad som kallas "arkaisk leende," ett slags hård leende. Men i stället för manliga kouros statyer, som är naken, kvinnliga kore visas alltid med tjocka, kropp-dölja draperi. Konsthistoriker och arkeologer är inte säker på vad exakt kouros och kore representerar.

Grekiska gudinnor

Mycket av konsten av de gamla grekerna-- eller åtminstone det som förblir--är religiösa i naturen, och det finns många statyer av grekiska gudinnor. De mest kända är av dessa skulpturer kanske statyer vid Akropolis i Aten. Akropolis är ett tempelområde, och huvudbyggnaden är Parthenon, restes för att hedra gudinnan Athena. På frontonen skulpturen föreställande födelsen av Athena, är en skulptural arrangemang av tre andra grekiska gudinnorna särskilt känd. I dessa statyer, draperi fungerar inte att dölja kroppen (som det gör i kore statyer) utan att visa upp den perfekta kurvor av gudinnorna siffror.

Afrodite Milos

Kvinnor i antika grekiska konsten


Aphrodite of Milos är ett av de mest kända exemplen på grekiska skulptur av kvinnor. Göras mellan 130 och 100 f.Kr., är Aphrodite of Milos--allmänt känd som Venus de Milo--särskilt känd för sina subtila erotik--draperi, hängde löst runt figurens höfter avslöjar lite men ser ut som det handlar om att avslöja mycket. Erotik av figuren visar den skulptören intresset i känslor--inte vanligt i klassisk grekisk konst men en viktig del av den senare hellenistiska perioden.

Antika grekiska gudinnan frisyrer

Antika grekiska gudinnan frisyrer


Oavsett om en maskerad, en lek eller ett bröllop, kan den perfekta gudinna frisyren slutföra en gudomlig outfit. Att skapa antika grekiska gudinnan frisyrer är lätt om du ha några riktlinjer i åtanke. Många av de frisyrer som avbildas i antika grekiska konsten med lång eller medellång längd hår som lockar eller vågor, och många gudinnor var avbildad med håret drog upp.

Artemis frisyr

Artemis var den gamla grekiska gudinnan av jakten, och hon avbildas ofta med sitt hår drog upp och tillbaka. Hon har en något rörig updo smyckat med tunna silver band som är lindade runt hennes huvud att hålla håret tillbaka. För ett Artemis hår stil, curl håret löst och låt några rankor falla ner runt ansiktet och halsen; fästa håret upp i kronan på huvudet. Avsluta denna frisyr av slingrande ett band runt huvudet från nacken av hångla till pannan och tillbaka. Slips eller pin i menyfliksområdet på halsen.

Afrodite långa frisyrer

Afrodite, den gamla grekiska gudinnan för kärlek, avbildas ibland med långt hår som bärs runt axlarna. För att fånga den klassiska skönheten i Afrodites frisyr, curl långt hår på stora rullarna att skapa lös vågor och spray med en lös-hold hårspray. En del hår i mitten och borsta det över axlar och ner på baksidan.

Afrodite Updos

Ibland avbildas Afrodite i antika grekiska teckningar med håret i en klassisk updo. Denna stil är mycket lik Artemis updo, men lockarna ska vara hårdare och mer definierade. För att skapa Afrodite updo, curl håret på stora rullar eller en stor locktång och spraya varje curl för att definiera formen. Sedan pin curls på kronan av huvudet, och Linda med ett guld band eller ett band som matchar färgen på gudinnan kostym. För längre hår, kan flätor införlivas i den Afrodite frisyren. Du kan fläta två sektioner av hår vid tinningarna och dra flätor tillbaka till updo eller wrap flätor runt samlade lockarna.

Hera frisyrer

Modergudinnan av antika grekiska pantheon, Hera, avbildas ofta med håret hårt ringlad drog tillbaka på sidorna med lockar faller ner sin nacke och axlar och runt ansiktet. Hera frisyr, bör du använda en liten locktång (1/4 tum) eller små rollers.to skapa mindre lockar. Bangs bör vara kröp tätt också och vänster för att hänga över pannan. En annan frisyr för Hera är en vals frisyr, där sektioner av hår från templen och ovanför öronen är Upplyft och fästs med resterande håret rullas in i en bulle på baksidan.

Uniformer av de antika grekiska generalerna

Uniformer av de antika grekiska generalerna


Antika grekiska soldater, kallas hopliter, var tvungna att ge sin egen rustning och vapen som en av sina uppgifter om medborgarskap. Generaler bar vanligtvis finare versioner av pansar bärs av sina män.

Tunika

Innan påtagning sin rustning, skulle några grekiska soldat sätta på en kort tunika kallas en chiton. Detta gjordes av antingen ull eller linne och ofta färgat ljus blått eller rött.

Hjälm

Uniformer av de antika grekiska generalerna


Allmänna skyddade hans huvud med en åtsittande hjälm. Denna bronshjälm var kom i flera stilar och antingen blankpolerade eller sinnrikt målade. Det var ofta toppad med en häst hår plym som hjälpte soldater hitta honom på slagfältet.

Pansar

Uniformer av de antika grekiska generalerna


Allmänna skyddade hans överkropp med brons skyddsvästar. Som skildras i konst, bestod detta ofta av plattor av brons formade till krigarens muskler. Ett annat alternativ var linothorax, skiktad hampa tunika i brons skalor.

Greaves

Den allmänna underbenen skyddades av brons smalbensskydd kallas fettgrevar. Extremt flexibelt Fettgrevarna var perfekt formade till mannens muskler och höll på utan remmar.

Hur man skapar antika grekiska frisyrer

Hur man skapar antika grekiska frisyrer


Frisyrer av antika grekiska kvinnor var några av de mest genomarbetade och utsmyckade i historien. Grekiska kvinnor tog stolthet i sin skönhet och utseende och utvecklat många frisyrer att komplimentera varje tillfälle från vardagen till fancy fester och banketter. Långt hår var särskilt populärt eftersom det gav stora mångsidighet när det var dags att skapa upp-göra. Långt hår var också ett tecken på rikedom och välstånd som endast slav kvinnor och tjänare hade kort hår. Även forntida grekiska håruppsättningar kan se extremt inblandade, är det möjligt för dig att återskapa dem hemma.

Instruktioner

• Tvätta och torka håret. Pensla en liten mängd olivolja genom ditt hår att ge det en frisk glans. Använd en dime-storlek droppe och dopp din hårborste borst in i den. Undvik att använda alltför mycket eller ditt hår kommer se fet och tråkig. Olivolja har använts av antika grekiska kvinnor att skick håret och lägga till glans.

• Använd en locktång för att skapa lös spiral lockar över hela huvudet. Börja längst fram och arbeta dig tillbaka. Snittning håret bort och dra lös hår upp till ett klipp gör det lättare att fokusera på det område som du arbetar med. När hela huvudet är täckt i lockar, låt ditt hår för att svalna helt. Detta gör att lockarna att ställa in.

• Köra fingrarna genom lockarna du har skapat för att separera dem lite och skapa volym. Fyllighet är utseendet du går för.

• Sätt in ett pannband i håret på en diagonal vinkel ca en till två inches från ditt hårfäste. En tunna guld band, ett band av guld eller gröna blad eller en bejewelled är alla alternativ som är perfekt för en grekisk utseende.

• Spraya håret med hårspray för att upprätthålla curl och hålla din pannband på plats.

• Tvätta och torka håret. Pensla en liten mängd olivolja genom ditt hår att ge det en frisk glans. Använd en dime-storlek droppe och dopp din hårborste borst in i den. Undvik att använda alltför mycket eller ditt hår kommer se fet och tråkig. Olivolja har använts av antika grekiska kvinnor att skick håret och lägga till glans.

• Använd en locktång för att skapa lös spiral lockar över hela huvudet. Börja längst fram och arbeta dig tillbaka. Snittning håret bort och dra lös hår upp till ett klipp gör det lättare att fokusera på det område som du arbetar med. När hela huvudet är täckt i lockar, låt ditt hår för att svalna helt. Detta gör att lockarna att ställa in.

• Dra ditt hår i en låg hästsvans och säkra den med ett gummiband. Tvinna håret runt bandet för att skapa en bulle och fäst det med hårspännen.

• Få bort flera rankor runt ansiktet och tillåta dem att trail fritt till dina axlar. Antika grekiska kvinnor inte bära fringe, så om du har dem, använda en styling gel att arbeta in dem i resten av håret och dölja dem för natten.

• Dekorera din ' göra med ett guld eller bejewelled pannband, utsmyckade kammar eller strängar av pärlor och skapa ett historiska utseende. Spraya med hårspray att hålla på plats.

Antika grekiska byn namn

Antika grekiska byn namn


Antikens Grekland var hem till några av de första civilisationerna av mänskligheten, inklusive de minoiska och Mykener. Några rester av byarna från dessa civilisationer finns kvar i dagens grekiska städer. De flesta av de gamla städerna i Grekland drog sina namn från gudar, kungar och myter av tiden.

Eleusis

Den antika grekiska byn Eleusis, befolkades ca 13 miles väster om Aten första under den tidiga bronsåldern. Sitt namn kan ha kommit från kung Eleusis, som ansågs vara son till Hermes. I den grekiska mykenska civilisationen mellan 1600 och 1100 f.Kr. och Eleusis var hem till en kult av gudinnan Demeter. Det var platsen för de eleusinska mysterierna, eller de årliga invigningsriter innehas för kulten av Demeter som gudinnan Persefone. Idag vilar förorten Eleusina på platsen för den gamla byn.

Sikyon

Sikyon var en av de första byarna i antikens Grekland och var beläget i norra Peloponnesos. Byn hade många namn under hela sin historia men namnet på Sikyon återstod med det längsta. Namnet tros härstammar från kung Sikyon, som gift dotter till kung Lamedon. En sikyos är också en sorts pumpa som är vanlig i området. Sikyon var en forntida källa för konst och teater i Grekland och resterna av en hellenistisk teater från byns tidigt eran är i den dagens staden av Vassiliko.

Mykene

Staden av Mykene fanns under den mykenska grekiska civilisationen mellan ca 1900 f.Kr. och 1125 f.Kr. Många forskare trodde staden vara en myt, bara befintliga i sidorna av poeten Homeros Iliaden, tills en arkeolog har avtäckt resterna av byn 1870. Det finns inget tydligt svar på frågan om hur Mykene fick namnet, men i Homeros Odysséen, det var uppkallad efter Mycene, den vackra dottern till Inachus.

Amnissos

En annan forntida grekisk by var Amnisos, också vanligen kallad Amnissos, på norra Kreta. Den antika staden var bosatte sig i bronsåldern och vilade på platsen för en historisk bebyggelse från den minoiska civilisationen. Staden fick sitt namn efter floden Amnissos som sprang genom den, även om i dag det floden kallas Karteros. Amnisiades var gamla nymfer och gudomar samband med floden Amnissos.

Typer av antika grekiska kläder för män & kvinnor

Typer av antika grekiska kläder för män & kvinnor


Medan inga kläder har överlevt från antikens Grekland, ger skildringar av kläder i målningar, mosaiker och statuary oss en uppfattning om vad typiska antika grekiska kvinnor och män såg ut. Textbaserade källor berätta namnen på olika typer av kläder som bärs av de gamla grekerna. Även om kläder förändrats över tid, var basplagg och material liknande.

Chiton

Ett gemensamt objekt av kläder för både män och kvinnor var chiton, sydda tunika som kan antingen vara ärmlös eller har korta ärmar. Chiton kunde göras av linne eller ylle och kunde variera i längd från ovan knät till ankeln. Även om både män och kvinnor kan bära fotled längd chitons, var den långa chiton vanligtvis bärs av kvinnor och kort av män. Vissa chitons kan vara ännu längre, att dra på marken.

Peplos

Peplos, bärs av kvinnor, var en tub med trasa bärs med toppen nedfällda drapera över överkroppen. Det var fäst vid axlarna med stift eller broscher. Det kan också vara fastlåst under armen att skapa ett ärmhål. Den öppna sidan av plagget kan lämnas öppen; Alternativt kan det vara sytt eller fästs form en söm. I Aten, var en helig peplos vävda varje år för en staty av gudinnan Athena.

Himation och Chlamys

Himation var en rektangulär kappa i ull tyg. Det var oftast bärs över chiton. Himation kunde också ibland bäras utan chiton. I det här fallet var det ibland kallas en achiton. Chlamys var en kortare ull kappa bärs av män. Den kan bäras över andra kläder eller av sig själv. När bärs av sig själv, var det associerad med budbärare eller andra människor som behövs för att snabbt. Hermes, budbärare av gudarna, är avbildad klädd i en chlamys.

Tillbehör och skor

Både män och kvinnor bar läderstövlar eller sandaler. Bälten kan bäras ofta ganska högt upp bålen. Bälten kan vara bred eller smal. Det brett bältet kallades en zoster, medan det smalare bältet kallades en zon. Männen bar ibland en broadbrimmed hatt kallas en petasus. Hattar var mycket ovanligare för kvinnor. de tenderade att ha platta brims och hög toppnotering kronor. I kallt väder, kan kvinnor bära ett tyngre ull sjal som kallas en epiblema.