mynewspapers.net

Ryska barn spelRyska barn spel är ofta slående lik de som spelas av barn i Nordamerika. Skillnaden är ofta i spelet i stället för reglerna. Ryska spel för barn inkluderar spel som tag, twisters tunga och låtar som åtföljer åtgärder.

Björnen

"The Bear" liknar den amerikanska barn spel, "vilken tid är det Mr Wolf?" där barn frågar vargen tiden, vargen skriker "Lunchtid!" och jagar dem. I det här spelet sjunger barn att de ska ta bort björnens bär och svamp. När barnen är tillräckligt nära, björnen blir "arga" och jagar barn. Barn som fångas blir björnen.

Guider

Detta spel är mycket lik att frysa tag. Barnen springa ifrån guiden, som "fryser" dem vid kontakt. Barnet måste sedan förbli orörlig i denna position medan gråt, "hjälp mig"! Om ett annat barn kör över och berör honom, är han fri att röra sig igen. Spelet är slut när alla barnen har frysts av guiden och det finns ingen kvar för att befria dem.

Boaire

Detta spel är mycket lik Red Rover i att det finns två sidor som radas upp och möter varandra. Varje sida ropar ett namn i sin tur och barnet försöker bryta igenom den motsatta linjen. Om barnet kan bryta igenom den andras länkade händer, plockar barnet en ny person att komma till deras sida. Om barnet inte bryta igenom, är det hennes tur att gå med den motsatta sidan. En intressant twist på detta spel är att det sägs att det representerar den begärande av en brud från en närliggande by.

Tjajkovskij Twinkle

Detta spelet är baserat på namnet på den ryska kompositören Tjajkovskij. Det spelas genom att försöka hitta så många nya ord som möjligt från bokstäverna i namnet "Tjajkovskij." Du får endast använda bokstäverna som visas i ordet och bara så ofta som de visas. Till exempel kan du använda bokstaven "K" två gånger men bokstaven "A" bara en gång. Den person (eller laget) med de mest ord vinner en punkt. De nästa omgångarna spelas med de senaste namnen på andra kända kompositörer.