mynewspapers.net

Ryggradslösa livscykel

Ryggradslösa livscykel


Ryggradslösa djur är djur utan ryggrad, och de är den största gruppen av djur. I denna grupp ingår insekter, spindeldjur, maskar, mollusker, kräftdjur, maneter, bläckfisk, bläckfisk och sjöborrar. Ryggradslösa djur varierar kraftigt i deras kroppssammansättning, och det finns flera typer av livscykler. Fyra olika faser slutföra ryggradslösa livscykel, inklusive ägg, larver, puppor och vuxen, förklarar Bobbie Kalman i "Djurs livscykler."

Ägg

Med undantag av sjöhäst, som ger upphov till live unga, lägger ryggradslösa djur ägg. Ägget kan vara hårt skal om djuret är en insekt eller arachnid och lägger ägg på land. Det kan också vara jellylike, om djuret lever i havet som en manet eller hummer. Den kvinnliga ryggradslösa djur lägger sina ägg i en vald plats, som på en milkweed anläggning för monarch butterfly. Äggen har redan varit befruktas av hanen. Några ryggradslösa Honor vaka över sina ägg, medan andra, som fjärilar och hummer, inte uppvisa någon föräldraskap.

Larverna

Den andra etappen av en ryggradslösa livscykel är larver scenen. Baby ryggradslösa djur luckor från ägg, men är ännu inte helt bildat in i en vuxen. Caterpillar är larver scenen för fjärilar och malar, medan nymfen är larver scenen för locust.

Puppa

Den larv, eller larv, går sedan puppan scenen, där det börjar att växa. Ibland har inte puppan att hitta mat, för sina föräldrar eller andra medlemmar av en koloni föra dem maten. Fjärilar och malar, larver ange en chrysallis och efter ett antal veckor, dyka upp som en vuxen. Vissa insekter snurra kokonger. Andra vattendjur som hummer och gräshoppor skjul deras hud i en process som kallas ruggningen.

Vuxen

När grub eller larver har uppnått en viss period av utveckling, och efter ett visst antal dagar efter utfodring, växa de till vuxen. Larver ur chrysallis att bilda en fjäril. Ofta den yttre skal eller shell är moulted, och den vuxna ryggradslösa djur dyker upp. När den ryggradslösa djur blir en fullt vuxen, de är redo att para sig, lägga ägg, och börja livscykel över igen.

Variationer

Detta är den grundläggande livscykeln för insekter, varierar det från Art till arter ryggradslösa djur. Unga bläckfisk och bläckfisk bara kläcks och växa upp till vuxna, utan att ha en puppa eller larver scenen. Marina ryggradslösa djur som hummer, krabbor och sjöborrar också har tre stadier: ägg, unga och vuxna.