mynewspapers.net

Rullande slutare Vs. Global slutare

Rullande slutare Vs. Global slutare


Rullande slutare och global slutare är film industrin termer används för att beskriva hur en kamera registrerar en bild från bildsensorn. Detta omdöme troligtvis kommer ingen roll till en casual användare, men skillnaden gör en dramatisk skillnad för en direktör eller kameraman.

Rullande slutare

"Rullande slutare" är en term som används för att beskriva en bildsensor som hämtar data från olika områden av sensorn vid olika tidpunkter. Vanligaste rullande slutare Sensorerna skickar data från toppen av sensorn, arbeta sig nedåt tills de når botten och börja högst upp igen. Denna cykel uppstår många gånger per sekund beroende på bildrutehastigheten, som vanligtvis 24, 30 eller 60 gånger per sekund.

Global slutare

"Global slutare" avser en bildsensor som hämtar data från olika delar av sensorn på samma gång. Data från toppen, mitten och botten av sensorn överförs på nästan samtidigt. Denna typ är den vanligaste sensorn i traditionella videokameror, som oftast är dyrare.

Vilken är bättre?

En global slutare är i allmänhet en bättre sensor i kameran. Eftersom rullande fönsterluckor läsa data på olika tider, kan snabba kamerarörelser resultera i en "jello" effekt, där bilden verkar sträcka på data fördröjning. Detta resultat påverkar endast kameror när de vänds snabbt, kan problemet vara obekvämt. Globala fönsterluckor har inte detta problem.