mynewspapers.net

Rostfria kastruller Vs. aluminiumgjutgods

Rostfria kastruller Vs. aluminiumgjutgods


Rostfritt stål och gjuten aluminium krukor är två av de mer populära och ekonomiskt Köksartiklar val på marknaden. Båda dessa typer av krukor har fördelar och nackdelar, och är lämpliga för vissa program. Även om rostfritt stål krukor betraktas som ett bättre val, har gjuten aluminium krukor en roll i många kök.

Köksredskap

Rostfritt stål och gjuten aluminium krukor är utformade för att laga mat på hällen och ugnen. Konsumenterna kan också använda gjutjärn, koppar eller hård anodiserad aluminium kastruller. Vissa rostfritt stål eller gjuten aluminium krukor har koppar skär att öka ledningsförmågan.

Rostfritt stål

Rostfritt stål köksredskap är populär i professionella kök och hem kök. Denna typ av köksredskap är tålig, prisvärd och lätt att hitta. Det är också en glänsande och attraktivt utseende köksredskap. Rostfria kastruller är kända för sina brännande förmåga, vilket kan lägga till textur och smak till kött.

Gjuten aluminium

Gjuten aluminium Köksartiklar tenderar att vara billig och ljus tillsammans med att kunna värma upp snabbt. Det är dock inte att behålla värmen när en kall artikeln placeras i potten. När mat läggs, pannan svalnat betydligt och måste vara upphettas. Gjuten aluminium Köksartiklar också tenderar att warp och är reaktivt mot vissa livsmedel.

Möjliga hälsorisker

Rostfria kastruller är icke-reaktivt kastruller och utgör inga allvarliga hälsoeffekter än bränna kocken med heta handtag. Gjuten aluminium krukor är reaktiva och kan medföra hälsorisker för de människor som konsumerar mat tillagas i potten. Sura livsmedel som tomater och citrusfrukter kan ha en kemisk reaktion med potten, vilket kan resultera i aluminium urlakning i maten.

Pris och tillgänglighet

Rostfritt stål och gjuten aluminium krukor är allmänt tillgängliga. Rostfritt stål kan vara lite dyrare men är mycket tåligare. Båda stilar av krukor kan vara grunda vid stora lådan butiker och kök butiker såväl som online. Båda typerna av krukor finns också i en mängd olika märken och kvalitet.