mynewspapers.net

Rost behandlingar för metall

Rost behandlingar för metall


Att få rust av metall är ett projekt som har gott om alternativ och massor av produkter kräver dina pengar. Korrosion som orsakas av en elektrokemisk reaktion när metall kombinerar med syre och vatten till svart, brun eller röd rost. Beroende på tillgänglighet och placering av rostiga metallen, kan du kombinera eller åtminstone överväga flera alternativ.

Sandblästring

Den bästa metoden överlägset för behandling av rost på metall sandblästring. Det är en av de enklaste sätten att få jobbet gjort och lämnar ytan helt rost fri och redo för målning eller andra förfaranden. Det kommer att kräva noggrann rengöring av metall och hela området runt projektet efteråt eftersom det är ett stökigt förfarande. Detta är inte den bästa metoden för skrymsle och vrå arbete, men eftersom sandblaster inte kan komma in i trånga hörn och out-of-the-way förlägger.

Elektrolys

Enkla hushållsprodukter som en matsked av lut eller en matsked Arm & Hammer tvätt Soda per 1 gallon vatten fungerar lika bra som dyrare städare. Processen kräver den metall eller delen att vara nedsänkta i vattenlösning som kan vara svårt för större objekt.

Mindre frätande syror

Mindre frätande typer av syra, till exempel Ecotec, kan fungera bra. Ecotec tar bort Matt och rost från metall och stål utan att skada den bakomliggande metallen. Blötlägg den rostiga delen från 15 minuter till flera timmar (beroende på hur mycket rost det finns) och sedan torka bort rosten. Ecotec kan värmas för att påskynda borttagningsprocessen. Efter rost tas bort, skölj med vatten och torka. Avsluta med en rost förebyggande. Ecotec kan vara dyrare än mer frätande syror, men är lättare att avyttra när klar. Det är biodegrable, giftfri och miljövänlig.

Fosforsyra behandlingar

Naval Jelly hjälper när en gel behövs för att hålla fast vid en yta. Koncentratet DuPont 5717S fungerar bra, men kan vara svårt att arbeta med för vissa projekt. Andra vanligt fosforsyra behandlingar inkluderar rost-Mort, MP-7 och Mirachem 250. Det finns också phosphoric syra behandlingar med zink, som DuPont 5718S och metall-klar. Zink restmaterialet på den behandlade ytan är avsett att skydda metallen från mer korrosion. Zink gör inte mycket av en skillnad och inte är värt de extra pengarna.

Andra syror

Produkter som sulphamic syra och väteklorid äter till metall i en snabbare takt än rost, vilket innebär att även om produkterna attackera rostiga ytan, de kan också orsaka så mycket skada som de gör bra. Syror i denna kategori inkluderar CLR - kalcium, kalk & Rust Remover och Envirosolve 1000.

Konverteringen beläggningar

Konverteringen beläggningar, finns på järnaffärer, gå på och bo på metal. Beläggningar, utöka, ett steg och rost-X, hävdar att konvertera underliggande rost till ett inert material och lämna en svart primer för framtida arbete. Med sina snabba torktider är det svårt att tro att konvertering beläggningar gör stor skillnad på metall projekt.

Användbara verktyg, andra behandlingar

En stålborste är ett bra verktyg för alla projekt som omfattar Rostig metall. Borste metall före och efter någon av ovanstående behandlingar är ett bra sätt att få all rost bort. För att stoppa bilen rost, överväga Eastwoods Heavy Duty Anti rost. Vax filmen håller sig till ren metall, samt målade ytor. En bra allt all-around behandling är Rust-Oleum, kunna stoppa rost på många projekt i hemmet.