mynewspapers.net

Rosor för del skugga

Rosor för del skugga


Rosor kommer inte bara växa eller blommar bra i full skugga. Det är dock värt att experimentera med skugga-toleranta sorter om din trädgård inte blir minst sex timmars full sol rekommenderas för de flesta rosor. Vissa buske, klättrare och groundcover rosor göra fint i ljusdunkel ljus och rosor med små, bleka blommor ser mer hemma där än i varma solen.

Överväganden

Solen hjälper torr ros bladverk som är vått av dagg, regn eller overhead vattning. Delvis skugga, ros bladverk kan inte torka så snabbt. Våta blad uppmuntrar svampangrepp sjukdom, så välj sjukdomsresistenta sorter. Du kan förebygga sjukdomar genom att spraya med en kopparbaserad fungicid när bladen börjar visas på våren, och varje 10 dagar därefter. Regelbundna, djupt vattning, rika jord som har ändrats med kompost, god luftcirkulation och regelbunden gödsling kommer också att hålla er ros frisk i solen eller del skugga.

Buske rosor

Knock Out anses en mest skugga-toleranta Rosornas tillgängliga. Det är motståndskraft mot sjukdomar, kraftfulla och blommar hela sommaren i nyanser av djup rosa-röd. Hardy till USA Institutionen för jordbruk Plant härdighet zon 4, Knock Out växer 5 fot lång. Playboy, en 4-fots buske ros med semi dubbel Blom som förvandlas från gul till djup orange, är också toppar för skugga tolerans och motståndskraft mot sjukdomar. Deadhead det för att hålla den blommande. Hardy till USDA zon 4. Cornelia är liten, blommar allt från aprikos till kopparfärgad rosa och bärs i tjocka klasar. Motståndskraft mot sjukdomar, musky ros doft, den växer 5 fot lång. Hardy till USDA zon 4. Penelope, en 6-fots buske ros med övergripande käppar, är en sjukdomsresistenta upprepa blunder. Sött doftande Blom börjar en kopparfärgad rosa, då bleknar till vitt. De följs av röda nypon på vintern. Hardy till USDA zon 3.

Klättrare

Eden, en gammaldags kål rose, har stora, fluffiga dubbel blommar i rosa och grädde. Starkt doftande och motståndskraft mot sjukdomar, den växer till 12 fot. Hardy till USDA zon 4. New Dawn är en motståndskraft mot sjukdomar, doftande ros med silvrig-rosa blommor. En upprepa blunder, den växer till 18 fot. Hardy till USDA zon 4. Gyllene duschar bär delvis dubbla gula och grädde Blom med en honung doft hela sommaren. Det växer 8 fot lång. Hardy till USDA zon 5. En Shropshire Lad, vars peach färger dubbel Blom har en fruktig doft, är motståndskraft mot sjukdomar och växer till 8 fot lång. Hardy till USDA zon 5. Veilchenblau, en kraftfull lila-blommiga rambler, växer 10 fot lång. Det blommar en gång på en säsong och är mycket sjukdomsresistenta. Hardy till USDA zon 4.

GroundCover rosor

Familjen Meidiland cascading groundcover rosor kommer i vitt, coral, rosa och rött. Låga odlare, till omkring 2 fot lång och 6 fot bred, inkluderar is Meidiland, med silvervit Blom, White Meidiland, med dubbel, ren vit blom och Ruby Meidiland, med djupa röda Blom. De är motståndskraft mot sjukdomar och blommar hela sommaren. Hardy till USDA zon 4. Havsskum, en 4-fots ros som växer i en Högläggning form, med långa käppar som sprids längs marken, producerar kluster av dubbla vita blommor och motståndskraft mot sjukdomar. Hardy till USDA zon 4.