mynewspapers.net

Romerska smycken Information

Romerska smycken Information


Det tidigaste romerska smycket var gjord av glas, färgglada stenar och pärlor. Landar erövrade av det romerska riket erbjuds smaragder, diamanter, rubiner och safirer samt halvädla ädelstenar som amber, topaz och jet. Kvinnorna bar halsband, örhängen, armband, tiaror och ringar, och män bar ursprungligen endast en ring. Som imperiet expanderade, så gjorde sociala normer, och män började bära smycken maskulina motsvarande vad bars av kvinnor.

Vanligaste smyckenMän och kvinnor bar örhängen, armband och halsband, men den ta upp var den mest slitna romerska smycken. Människor av alla klasser hade råd brotschar, och många föredrog att pin plagg tillsammans snarare än sy dem. Dessa brotschar dekorerades med enkla motiv av den vanliga romerska medan klassen rikare dekorerad deras brotschar med juveler och cameos.

Tidiga romerska smycken liknade grekiska och etruskiska

Romerska smycken Information


Tidiga romerska smycken kopierat mönster av grekerna och etruskerna. Romarna var ursprungligen mer konservativ med deras smyckedesign i jämförelse med andra Medelhavet grupper. Som tiden gick och samhället förändrats attityder i stil och klänning, tog romerska smycken på mer braskande motiv.

Hoop Örhängen uppfanns av romarna

En av de mest populära bitarna av smycken idag kommer från romarna--"hoop" örhänget från 300 f.Kr. populära bland både romerska män och kvinnor, hoop örhängen var ofta prydda med ändknoppar föreställande Eros, Gud kärlek, djur och berusade kvinnor.

Boxed motiv en populär Design

Romerska smycken Information


Romerska smycken lånade mönster från erövrade kulturer, men fortfarande hade sin egen distinkta stil: en boxed motiv. Pärlor och ädelstenar var inramade av guld som inramade varje juvel och pärla.

Även i döden älskade romerska kvinnor smyckenRika romerska kvinnor hade deras kistor konstfullt målade med porträtt av dem. Som visas i bilderna av två romerska skrin, prydd kvinnans favorit smycken som prydde henne i livet också henne i döden.

Romerska Herrarnas ringar tog på en praktisk funktion

Romerska smycken Information


Romerska ringar var oftast gjord av guld. Så småningom snidade stenar eller mynt användes i Herrarnas ringar. Denna praxis hade en praktisk funktion när det gäller heta vax som ett sigill på viktiga dokument.