mynewspapers.net

Romersk kvinna frisyrerRomerska kvinnors frisyrer ger inblick i livet i det antika Rom, dess republik och senare riket. Stilarna speglar den sociala sedvänjorna och seder av romarna som den växande överflöd och rikedom av samhället där de bodde. Genom bevarade statyer och målningar, har romarna lämnat bevis på en kvinnas kärlek av vackra hår och för att fånga stilar, arrangemang och dekorationer.

Romerska republiken frisyrer

En studie av romerska kvinnors frisyrer speglar kulturella förändringar som romarna började att se sig själva som utvalda människor som förtjänar bäst i livet och omfamnade överflöd. Stilarna över från de vanliga frisyr av den tidiga republiken till de många differentierad, 2-fot lång frisyr av det mer sistnämnda väldet. Kvinnor gynnade först grundläggande långa hår med mittbena i mitten, som bevis på enkelheten och adherencen till romerska värden. Det var flätad eller höll upp nära huvudet av hårnålar. Romarna hade locktänger samt räta eller curl håret för extra styling.

Senare romerska republiken

Under Roms tre krig med Karthago senaten faktiskt antagit lagar som förbjuder braskande skärmar av rikedom eller klänning, inklusive kvinnors frisyrer, som ett tecken på solidaritet med de romerska arméerna i fältet. Kvinnor bar sitt hår i bullar eller flätad i enkla stilar att följa ska av senaten. När romarna började njuta av bytet av erövring, önskad medborgare prål. Denna önskan var visas för alla att se på romerska kvinnor som bar de utarbeta guld och silver hårkammar och apparater, och i vissa fall gyllene kronor och smycken till Visa bort deras make eller far är rikedom och status.

Hår färg

Hår färgar också vägas in i en romersk kvinna frisyr. Under de första dagarna av den romerska republiken sågs hårfärg än brun eller svart (naturliga färger av folket i Italien), av romarna som barbariska. Vad var omodern--även obildade--bara en generation eller två innan blev plötsligt ett raseri som romerska kvinnor försökte lägga till färg till deras frisyrer med färgämnen och peruker och apparater. Samma färger som hade setts som endast värdigt slavar nu var efterfrågan och många romerska husmödrarna anställd slav kvinnor som makeupartister fixar håret dagligen.

Romerska riket frisyrer

Med döden av republiken och tillväxten av imperiet växte kvinnors frisyrer mer genomarbetad, med håret ramar in ansiktet och lägga till höjd till bäraren. Lockar och apparater gjorde håret verka som en krona och statyer av den tid erbjuder visioner av romerska kvinnor som föreföll vara gudinnor. Dessa stilar var populära fram till kollapsen av det romerska riket hundratals år senare.